Sezaryen doğum, iyileşme süreci, tavsiyeler

Kkedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
3.495
6.737
Öncelikle biraz uzun olabilir, içimdekileri aktarmak istediğim için detay veriyorum okumak istemeyenler yalnızca son paragrafa baksın lütfen

40+4 haftalık hamileyim. Normal doğum için epey çabaladım ama ne yaptımsa da bebeğim doğum kanalına girmedi. Suni sancı ile doğurmak istedim bende tutma olasılığının çok düşük olduğunu ve yine sezaryene döneceğini söyledi doktorum, öyle olunca da vazgeçtik.

Bebek sağlıklı olduğu sürece 42 haftaya kadar bekleyebileceğimizi söylemişti doktor. Ama dünkü kontrolde suyunun arttığını söyledi, beklemenin risklerini falan hep konuştuk. Bilinçli bir kadın olduğun için seni bekletiyorum diğer türlü sana çoktan sezaryen derdim ben dedi. Ve bu bizi eşimle inanılmaz üzdü gece dayanamadık ağladık ikimiz de :KK43: sebebi sezaryen olacak olmam değil, doktorum başka doktorların sezaryen dediği gebeleri dahi normal doğurtan biri ve o bana bunu söylemişse demek ki gerçekten sorun var bu işte diye anladık ve bebeğimiz için çok endişelendik. Artık beklememeye karar verdik ve pazartesi günü için doktorla konuştuk. Son üç günde normal doğdu doğdu, yoksa sezaryene alınacağım. Bana da hiç doğacak gibi gelmiyor açıkçası.

Ben ameliyattan korkmuyorum, daha önce ameliyat oldum ve inanılmaz kolay atlattım. Bünyem sağlam diye düşünüyorum ve inşallah sezaryen sonrasında da hemen ayaklanabilen kadınlardan olacağımı ümit ediyorum.

Fakat tabii ki bir iyileşme süreci olacak ve ben vajinal doğum odaklı olduğumdan sezaryenle ilgili pek araştırma yapmadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum şunu yap iyi gelir bunu yapma daha geç iyileşirsin şu korseyi kullandım göbeğim daha çabuk toparladı gibi. Kısıtlı zamanım kaldı ve yardımınıza ihtiyacım var bu konuda 🌸

Canm endişelerinde cok haklısın ama inan bebeğin için cok güçlü oluyorsun
Sen doğumdan cıkar çkmaz agrı kesicilere başlıyorlar zaten 4 saat sonrası sen bol bol su iç ve nescafe tüket
İlk kez ayağa kalkmak cok zor amaa alışıyorsun .
Bol bol yürüyeceksin sana en iyi gecelek olan şey o hem gaz sancın olmuyor hemde dikişler daha hızlı iyleşiyormuş
Bebeğin sana şifa olacak inşallah

Spinal sezaryen oldum. 1.5 ay önce. Bin kere doğursam binini de bu yöntemle isterim öncelik olarak onu söyleyeyim.
Doğumdan hemen sonra sütsüz şekersiz filtre kahve tüketin; içebildiğiniz kadar. Ayaklarınızın hissi geldiği an yürümeye başlayın, kendinizi iyi hissettiğiniz her an yürüyün. Ben kilolu bi insanım ameliyat yerime göbeğim sarkıyor o sebeple ilk 1 ay dikiş izimin üzerine spanç koydum ki terletip tahriş olmasın diye. Şükür olmadı da.

İyi doğumlar. 😍😍😍

Doktoruna çok selamlar arkadaşım, sorar mısın sezaryen isteyenleri bilinçsiz bu kadın diyip hemen sezaryene mi alıyormuş?
Yok bitanem o açıdan söylemedi. Yani ben uzatmalara oynadığım için artık riskteymişim, ama bebekte bir sorun olsa anlayıp hemen başvurabilirmişim ama diyelim bazı kadınlar çok bilinçsiz oluyorlar ya bebeğin hareketini takip etmiyor falan. O tarz üstüne düşmeyecek birisi olsam hiç riske atmak istemezmiş anlamında söyledi. 🥰

Doktorun suniye bu kadar karşı olmasının sebebini anlayamadım neden denenmesin yani normal doğum şansı varken. Doktor en iyisini bilir diyemiyorum sezaryen oranları ortada, umarım gerçekten tıbbi gereklilik sonucu bu karara varmıştır. Sağlıkla doğurmanı diliyorum 🙏🏻🙏🏻

Canm endişelerinde cok haklısın ama inan bebeğin için cok güçlü oluyorsun
Sen doğumdan cıkar çkmaz agrı kesicilere başlıyorlar zaten 4 saat sonrası sen bol bol su iç ve nescafe tüket
İlk kez ayağa kalkmak cok zor amaa alışıyorsun .
Bol bol yürüyeceksin sana en iyi gecelek olan şey o hem gaz sancın olmuyor hemde dikişler daha hızlı iyleşiyormuş
Bebeğin sana şifa olacak inşallah
Spinal sezaryen oldum. 1.5 ay önce. Bin kere doğursam binini de bu yöntemle isterim öncelik olarak onu söyleyeyim.
Doğumdan hemen sonra sütsüz şekersiz filtre kahve tüketin; içebildiğiniz kadar. Ayaklarınızın hissi geldiği an yürümeye başlayın, kendinizi iyi hissettiğiniz her an yürüyün. Ben kilolu bi insanım ameliyat yerime göbeğim sarkıyor o sebeple ilk 1 ay dikiş izimin üzerine spanç koydum ki terletip tahriş olmasın diye. Şükür olmadı da.

İyi doğumlar. 😍😍😍
Çok çok teşekkür ederim 🥰

Bende kahve çarpıntı yapıyor, çok mu iyi geliyor içmek? Eğer öyleyse kendimi zorlayıp içsem mi acaba

Doktorun suniye bu kadar karşı olmasının sebebini anlayamadım neden denenmesin yani normal doğum şansı varken. Doktor en iyisini bilir diyemiyorum sezaryen oranları ortada, umarım gerçekten tıbbi gereklilik sonucu bu karara varmıştır. Sağlıkla doğurmanı diliyorum 🙏🏻🙏🏻
İlk doğumum, açıklık yok, bebek kanala inmedi, bende tutma ihtimali yüzde onmuş sadece. İstersen veririm suniyi ama durum bu şekilde dedi. Ben de yoksa ümitliydim de böyle oldu 🥲

Çok çok teşekkürler 🥰

Niye ağladınız o kısmı anlamadım ben
Gebelik sürecim hep sorunsuz gidiyordu hep çocuğun durumunu iyi duyuyorduk. Bu kez gerçekten bir şeylerin ters gittiğini anladık ve bebek için endişelendik. Bu yüzden duygusallaştık ikimiz de. Hareketi de azalmıştı. Bir şey olacak diye korktuk yani 🥲

Gebelik sürecim hep sorunsuz gidiyordu hep çocuğun durumunu iyi duyuyorduk. Bu kez gerçekten bir şeylerin ters gittiğini anladık ve bebek için endişelendik. Bu yüzden duygusallaştık ikimiz de. Hareketi de azalmıştı
Yine bir şey yoktur endişe etme hem az kaldı doğacak zaten yakında kendini böyle strese sokarsan bebek de hisseder. Sağlıkla gelsin artık😁

Yine bir şey yoktur endişe etme hem az kaldı doğacak zaten yakında kendini böyle strese sokarsan bebek de hisseder. Sağlıkla gelsin artık😁
Evet artık net pazartesi diye karar verdik ya kafamız daha rahat etti. Bugün de çok şükür hareketli maşallah. Suyu da çok artmamış iyi dedi doktor. Öyle olunca yine iyiyiz bugün. Dün ilk kez çok korktuk 🥲

Evet hatta kahve kokusu bile dokunuyor bana. Sadece tamamen tokken bir fincan içebiliyorum aç karnına içmeyi hayal dahi edemiyorum 😔 iyileşme sürecine mi etki ediyormuş?

Anestezi etkisi sıfıra iniyor diye biliyorum ne balım ağrıdı ne başka bişey yaşadım. Sanırım ona yarıyor.

Anestezi etkisi sıfıra iniyor diye biliyorum ne balım ağrıdı ne başka bişey yaşadım. Sanırım ona yarıyor.
Aaaa. O zaman belki denemeye değer olabilir. Bu arada ben daha önce genel anestezi ile ameliyat oldum ama hiç başım ağrımamıştı acaba sezaryende bu ihtimal daha mı fazla oluyordur

Aaaa. O zaman belki denemeye değer olabilir. Bu arada ben daha önce genel anestezi ile ameliyat oldum ama hiç başım ağrımamıştı acaba sezaryende bu ihtimal daha mı fazla oluyordur
Açıkçası ben de tam bilmiyorum. Genel anestezi ile kürtaj olmuştum ben, ne kahve diyen oldu ne bişey iç diyen oldu ben de içmedim hiçbir yerim de ağrımamıştı. Ama doğumdan önce neredeyse tüm arkadaşlarım, doğumdan sonra da doktorum ve hemşireler basa basa söylediler. Düşünün doğumdan çıktım yarım saat olmadan kahvem elimdeydi. Şimdi biraz daha araştıracağım nedenmiş diye.

Çok çok teşekkür ederim 🥰

Bende kahve çarpıntı yapıyor, çok mu iyi geliyor içmek? Eğer öyleyse kendimi zorlayıp içsem mi acaba
Benim eşim nescafe zararlı diye içirmedi bana doğumun ikinci günü felaket bir baş ağrısı resmen kafamı oynatamıyordum
Mecbur kaldı aldı artık içtim bıçak gibi kesti
Anestezi veren doktor
Bana günde 5 tane içebilirsin kahve demişt 3 litrede fazlada su içilcek demişti . Çarpıntıyı doktoruna sorarsın canm
Bitter çikolata filanda iyi geliyor

Açıkçası ben de tam bilmiyorum. Genel anestezi ile kürtaj olmuştum ben, ne kahve diyen oldu ne bişey iç diyen oldu ben de içmedim hiçbir yerim de ağrımamıştı. Ama doğumdan önce neredeyse tüm arkadaşlarım, doğumdan sonra da doktorum ve hemşireler basa basa söylediler. Düşünün doğumdan çıktım yarım saat olmadan kahvem elimdeydi. Şimdi biraz daha araştıracağım nedenmiş diye.
Aç karna değil de tok karna içilse içmek isterim ben de ama içince kusarım muhtemelen 😢 neyse bebişe kavuşalım yeter 🥰

X