• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen ağrılar pişmanlık

kayra12

Güven ruh gibidir gittimi bi daha geri gelmez
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.447
1.074
83
Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Eklenti : yaptığım şeyler bir haftalık gecikmeyle yaptığım seylerdi ki pişman da oldum öyle ortada kese bile yoktu
2 -ben duygularımı paylaşmak istedim amacım kimseyi korkutmak degildi boyle anlaşılıysa çok özür dilerim herkesten
3-yeni doğum yapmış biriyim lütfen kırmadan yorum yapın

Son düzenleme:
Bacım sen kaç yaşındasın hem çocuk istemiyorum diye riski düşük diyerek korunmasız ilişkiye giriyosun hem de gebe kalınca zorla düşük yapmaya calisiyosun dizilerdeki yöntemlerle. Zaten kafana göre sezaryene deginmiyorum. Herkes bilir sezaryenin normal doğumdan daha kotu etkileri olan bı doğum şekli olduğunu. Bilime sığın bundan sonra gözünü seveyim ya

Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Tabi ki herşeyin en doğalı daha iyidir ancak ameliyat bünyeden bünyeye değişir. Misal siz 2.sezaryen de neler çekmişsiniz. Benim teyzem 4 sezaryen oldu, hatta 2 si çok eski, son 2 si ard arda. Dahasına karnından başka ameliyatlarda oldu başka rahatsızlıklardan. Hiçbir sıkıntısı yok. Normal doğum yapan onca insan varken, bir tanıdığımın psikolojisi bozuldu doğum olayında. Kaç yıldır ağır tedavi görüyor. Gibi gibi....

Kısacası sağlık işleri bünyeyle alakalı derim.

Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Of canım benim ya.. Allah yardımcın olsuun.. Rabbim Şafi ismiyle acil şifanı versin de toparla kendini.. Söylediklerinin hepsine katılıyorum.. Ben de oğlumu normal doğurmak için aşırı hevesliydim.. Sancılarım da 4 dk bire inince hastaneye gitmiştik ama ne açılma var ne bebekte aşağı inme.. Hiçbir ilerleme yok.. Ben de ağrılara dayanamadım ara vermez olmuştu gece sezaryenle aldılar oğlumu.. Kesinlikle soran hiçkimseye ben de tavsiye etmiyorum.. Benim de berbat geçti 20 günüm.. Sezaryenda olabilecek ihtimallerin hepsi oldu. Karın boşluğumda endometriozisim var şimdi nurtopu gibi.. Her ay regl döneminde sezaryen acısı gibi ağrı çekiyorum.. Sezaryen sırasında rahim başka yerlere sıçrayabiliyormuş bende o oldu.. Allah ikinci bebek nasip ederse kesinlikle önce normal deneyeceğim..
Sen güçlü olmaya çalış.. İnşallah atlatacaksın canım..

çok geçmiş olsun, normal doğum sezaryene göre daha iyi evet ama siz nerden bilebilirdiniz bu denli ağır olacağını ki.. psikolojik olarak ağır şeyler yaşadığınızı düşünerek konunuzdaki bazı cümleleri okumadım sayıyorum.

bacım sen, sen hayırdır vs. diye başlayan yorumları kulak ardı edin derim, zira forumda bilmişler çok

Ne kötu bi durum ya..ilerde kiziniza seni dusurmeye caliatim diyebilecekmisiniz yazik cidden..
Kayinpederimide annesi istememis ilac icmis dussun diye..cinsel organina cubuk sokmus ama kp dogmus ama tek gozu kör olarak..genetik degil kadinin cahilce yaptiklarinin bedelinikp hala cekiyor..
Ve annesi yaslaninca sade kp bakti yillarca onu diger cocuklari hic bakmadi

Bacım sen kaç yaşındasın hem çocuk istemiyorum diye riski düşük diyerek korunmasız ilişkiye giriyosun hem de gebe kalınca zorla düşük yapmaya calisiyosun dizilerdeki yöntemlerle. Zaten kafana göre sezaryene deginmiyorum. Herkes bilir sezaryenin normal doğumdan daha kotu etkileri olan bı doğum şekli olduğunu. Bilime sığın bundan sonra gözünü seveyim ya
Esimin bir rahatsızlığı olduğu için öyle kolay hamile kalmam zordu tek seferde kalmam imkansizdi bana göre ama öyle değilmiş Rabbim ne zaman isterse oluyormuş bunu öğrendim en azından

Of canım benim ya.. Allah yardımcın olsuun.. Rabbim Şafi ismiyle acil şifanı versin de toparla kendini.. Söylediklerinin hepsine katılıyorum.. Ben de oğlumu normal doğurmak için aşırı hevesliydim.. Sancılarım da 4 dk bire inince hastaneye gitmiştik ama ne açılma var ne bebekte aşağı inme.. Hiçbir ilerleme yok.. Ben de ağrılara dayanamadım ara vermez olmuştu gece sezaryenle aldılar oğlumu.. Kesinlikle soran hiçkimseye ben de tavsiye etmiyorum.. Benim de berbat geçti 20 günüm.. Sezaryenda olabilecek ihtimallerin hepsi oldu. Karın boşluğumda endometriozisim var şimdi nurtopu gibi.. Her ay regl döneminde sezaryen acısı gibi ağrı çekiyorum.. Sezaryen sırasında rahim başka yerlere sıçrayabiliyormuş bende o oldu.. Allah ikinci bebek nasip ederse kesinlikle önce normal deneyeceğim..
Sen güçlü olmaya çalış.. İnşallah atlatacaksın canım..
Sizede çok büyük geçmiş olsun inşallah geçer ağrılarım şuan en büyük korkum ya dikişler patlarsa ya yine ameliyat olursam korkuları

Kürtaj vaktini geçmiş miydi? Çocuğu düşürmeye çalışmak kötü geldi bana biraz.
Herneyse çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum
Adetim bir hafta geçmişti ağır şeyler yaparsam kendiliginden gider dedim bebek olusmadan diye düşündüm

ikinci sezeryanıdamı belden uyusturarak yaptırdınız??? ben de sezeryan oldum genel anestezi le ama 2 gün hastanede yattım 1 gun evde sonra normal hayatıma döndüm demekkı herkes de faklı oluyor
İlki spinal bu epidural ama her iki sezaryen dada uyutuldum yine

Ne kötu bi durum ya..ilerde kiziniza seni dusurmeye caliatim diyebilecekmisiniz yazik cidden..
Kayinpederimide annesi istememis ilac icmis dussun diye..cinsel organina cubuk sokmus ama kp dogmus ama tek gozu kör olarak..genetik degil kadinin cahilce yaptiklarinin bedelinikp hala cekiyor..
Daha bir haftalik gecikmeyle yaptım yani kalbi atan oluşan bir bebek olsa yapmam tabikide

Ay yaa:( icin bi tuhaf oldu

Daha bir haftalik gecikmeyle yaptım yani kalbi atan oluşan bir bebek olsa yapmam tabikide
Adetinizin bir hafta gecmesiyle yaptiysaniz bebegi dusurme cabalarinizi demek ki 4-5 haftalikti.
Dusurmeyi istediyseniz yani bebekten vazgectiyseniz kurtaj yaptirsaydiniz?

Gecmis olsun. Sezeryan etkileri herkeste ayni olmuyor. Normal dogumunda da travmatik seyler yasayanlar var. Benim dogumun epidural sezeryandi ve cok sukur rahatti sonrasi da.
Allah hayirli olani nasip etsin.

Çok geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla büyütün inşaallah:nazar: bebek istememenize rağmen korunmamanız, gebelikte yaptıklarınız için birşey diyemem, olmuş bir kere yargılamak bana düşmez ama sezaryenle doğum yapmış biri olarak zorunlu sezaryen olacakları da korkutmamak lazım, ben de sezaryenle doğurdum, annem de öyle, biz normal doğum yapamıyoruz, sezaryenle doğumda doktorun söylediklerine uymamışsınız siz, değişti mi bilmiyorum ama sezaryen olanlar en az 2 sene korunmak zorunda, sonuçta rahime farklı bir noktadan dikiş atılıyor ve karnınızda 7 kat kesi oluyor, artık yapılabilecek birşey yok, umarım sağlığınıza bir an önce kavuşursunuz lakin bundan sonra korunun lütfen, belli ki vücudunuz ameliyatları kaldıramıyor.

Tv deee kizin birini annesi dusurmk icin ilac icmis gozleri kor olmus ama dunyaya gelmis..

Buarada konu sahibi gecmis olsun.. nerden bilecektin ilk sezeryanda boyle okacagini.. turkiyenin yarisi sezeryan oluyo.. millet ayni gun kalktim yattim diye anlatiyo.. normal dogum evet o an icin cok zor yapanlar bilir.. ama sezeryanda kolay degil.. belden igneyi yapan anestezi uzmani iyi yapamazsa felc kslma riski bile var.. ama tabii 1000 de 1 oluyodur bu... zamanla gecer iyilesirsin insallah.. ama rahim patlamasi nasil birsey?

Ağrı esigim çok düşük ve vücudum ameliyata müthiş tepki veriyor.Doktorumun dediği kadarıyla sezeryan ile doğum sadece ruhsal olarak değil gerçekten vücuda travma yaratabiliyor.Vucut doğum yapmış gibi değil ameliyat olmuş olarak tepki veriyor.İlk dogumumda mahvoldum ve sanki kolum bacağım kesilmiş gibi davrandım.İkincisinde de bu duyguyu yadamayayim diye eşim tüm odayı susledi.Bebegin kuvezinden ayak ucuma kadar süsler diktirdi.Yanimdan ayrılmadı buna rağmen bir daha dik yuruyemeyecegim sandım.Hastahaneden çıkmak istemedim ve pazartesi sabah girdiğim hastahaneden Çarşamba akşama doğru çıktım.Cikarken bile ağrı kesici iğne yaptılar ,öyle yürüdüm.Buyuk geçmiş olsun ve bazi bunyelerin böyle olduğunu bilin.Bebeginizi güle güle buyutun.Gogus için sakin göğüs pedi kullanmayın yarada mantar oluşmasına yol açıyor.Lansinoh krem,aralarda medecassol (3 çocuk annesi kadın dogumcum verdi,kullanımdan sonra yıkanıyor) kullanın.Avent göğüs kapsülü var onu kullanın.(silikon meme ucu değil,kapsül ) göğüs hava aldığı için yaralar iyilesecektir.

Back