Seyahatten sonra ev temizligi

benide cok kasinti tuttu valla, zaten aylardir biktim bocek sorunundan, uzun yoldan geldik yorgun oldugum icin birde ise gelecegim icin buzdolabini yerlestirip yattim.
baya bir isim var , evde cok kucuk oldugu icin bavullar, disaridaki esyalar cok yer kapliyor bizede alan kalmadi, gozumdede buyudu..

3 cocukla nasil zordur Allah kolaylik versin. cocuk yok ,esim ilaclama kisminda yardimci oldu, kendi yemegini hazirladi kaldirdi falan. bavuluda birlikte bosaltiriz dedi de yani benim kadar olmuyor onun yaptigi, bavuldan cikarip odadaki mermere koyuyor yine :)

bize turk geliyor. utu yapmiyor. pressingler var, oralarla parca basina anlasma degil de, kilo basina anlasma yapabilirsiniz. hangi ulkede, sehirdesiniz?

benim evimde de gumuscun - gumus bocegi sorunu var. cok sukur ki baska hasere yok, allah da gostermesin. bende de inanilmaz fobi oldu, dolayisiyla her dakika camasir suyu ile geziyorum; ellerim paramparca.

gümüşçünü bilirim ben de. bi arkadaşımdan kitap almıştım bikaç tane o da evde kedisi vs var sanırım onun kitaplarını koyduğum yerde bikaç kez öldürdüm, bir gün üzerimde görünce çıldırdım. sanırım gümüşçünü klorak çekiyor. kokusuna geliyordu o zamanlar araştırmıştım da.

gümüşçün kitap kağıdı ve saç yiyor. bende belime kadar saç var ve odam kitap dolu. ama o arkadaşımın verdiği kitapları çıkardım kendi kitaplarım da hep temizdir zaten sık sık silerim dışlarını vs

yaptığım şey ortalıkta hiç saç teli bırakmıyorum artık. duştan sonra taradığımdaki tüm saçları topluyorum ve yerleri süpürüyorum sık sık. bir de açık çöp kutusu tutmuyorum hepsini kapaklı basıp açmalılardan yaptım (benim hep çöpün etrafında böceğe denk gelirdim deli olurdum) kokusu da çekmiyor sanırım böylece artık görmüyorum (aman çok şükür nefret ederim böcekten)

bir de lavanta kokusunun gümüşçünü uzaklaştırdığını duydum ben bulamamıştım ama sevgilim annesine sormuştu bi gün sağolsun onun da aklında kalmış keseler yapmış odama oraya buraya koydum o da iyi geldi sanırım (en azından doğal bi çözüm kimyasal değil)

bir de bir böcek ilaçlama uzmanıyla ekşiden konuşmuştum borik asit önermişti sanırım (bundan çok emin değilim bi araştırın)

klorak kullanırken mutlaka eldiven takın (şu beyaz doktor eldiveni olsun marketlerde bile satılıyor) bir de mümkünse maske takın ve havalandırarak kullanın solumayın.

yok o bocek degil bizdeki, farkli kucuk karinca gibi siyah. dusundukce kasiniyorum.
haklisiniz, bavullari yigipta isimi zorlastiricam. evi temizlemek daha iyi sanirim.
su plan nasil:
eve gidip dolaplari kuru bezle sileyim, esyalari koltugun uzerine koyup tum evi temizleyeyim (zaten paspas yapamiyorum ilactan dolayi), nevresimi falan degistirip bavullari acayim, tum gidalari dolaplara yerlestireyim.

Tahmin edebiliyorum.
Ama bir an önce başlayıp bitirmen hem sağlığınız açısından hem de psikolojik açıdan iyi olur.
Bu şekilde hasta olma ihtimaliniz yüksek ve sürekli ruhun daralır o şekilde.
Eşin yardım ederse daha çabuk biter işleriniz. Ya da yardımcı ayarlasanız o da çok iyi olur ama ilk yorumda yazdıklarımı yapmanı öneririm. Hatta halıları da yıkamaya gönderirseniz çok iyi olur.
Camlarda sineklik yoksa sineklik tavsiye ederim ve camları yaz kış her gün mutlaka açıp evi havalandırın.
O küçük böcekler havasız yerleri çok severler.
Benim şu anda bile camım açık ki dışarısı kar kıyamet...

Valizleri şimdilik açma. En son açıp kirlileri makineye, temizleri dolaba koyarsın

gıdaları ilaçlı dolaplara koymayın bence.

o dolapları silmeyin mevzusu 3 gün değil miydi? ben böcek ilaçlamacı getirince bana 3 gün silme demişti. eğer öyleyse 3 gün bekleyip önce çamaşır sulu bezle sonra düz suyla silip kapaklı kavanozlara yeni gıdaları koyun. eski gıdaların hepsini atın.

o dediğiniz küçük böcekler tahıllardan falan olmuştur eğer yakarca (phlebotomus) değilse kast ettiğiniz.

önce odaları toplar yıkanacak olan kıyafet vs çamaşır makinesi önüne atarım
bütün odalar bittikten sonra çamaşır makinesini açar
mutfak girerim atılacaklar çoksa büyük çöp kovasını yanma alır atarım her tarafın
sonra silerim dip köşe ama bunları bir gün sığdırma

sineklik ben de tavsiye ediyorum ama o küçük böcekleri engellemiyor, o yüzden sineklik üzerine deliksiz tül perde taktım ben.

bir de şu ışıldaklı böcek öldüren aletler var ya elektrikle çalışan mor ışık yayan, onlardan kullanıyorum küçük meyve sineklerini o öldürüyor, burada yaz-kış var onlardan lanet olsun ki gece uyutmuyorlar ısırıp beni.

bu şekilde çözüm buldum giderleri de kontrol edin nemli sıcak yerde oraya mutlaka yuva yapıyorlar, böcek ilaçlamacı söyleyene kadar hiç aklıma gelmemişti. ama görünce ben çığlık atıp ağladım o kadar kötüydü. zavallı sevgilim temizledi öğk.

evet 3-4 gun kadar silmemek lazimmis. acik olan herseyi atmistim ama kapali paketlerin hepsi disarda suanda, hatta sadece paket degil tost makinesi, kahve makinesi vs gibi buyuk seylerde disarda hepsi o dolaplara girecek...
ben hep bakliyatlari cam kavanozlarda tuttum, icine kaya tuzu attim vakumlu guzel kaplara koydum ama yinede kurtaramadim bazilarini. yasadigim yer asiri nemli , diyorumki acaba bakliyatlari minik kilitli paketlere koyup buzdolabinda mi tutayim, yerim var , hemde garantiye almis olurum ?
yok bu bocek farkli, adini bilmiyorum , gorursem bugun resmini atarim

evet evet eski kitaplarda cok olurmus. ben cok nefret ettim. lavantayi ben de duydum, deneyecegim.

evet bakliyatı buzdolabında yer varsa buzdolabında saklayın mutlaka. yoksa baş etmek zor.

kapalı olanları da atın bence risk almaya değmez. bi köşesi delinmiştir vs. bazen kendi içinden de böceklenebiliyor.

nemli sıcak yerler malesef böcek demek.

o tost makinesi kahve makinesini de silip temizleyip koyun.

esim yardim edecek , bavullari acmada, dolaplari dizerim dedi ama ben kendim duzenleyeyim diye ben yaparim dedim.
o bavullari acar esyalarini odaya goturur mermere koyar, asiri buyuk bir yardimi olmaz ama hic yoktan iyi tabikide.
temizlik falan hic yapmaz

var, 2 buzdolabimiz var birisi depoda boceklenen dolabin yani. o odaya isik girmiyor, hava almiyor belkide ondan oluyor ve cok nemli bir ortam ne kadar klima acsakta gunun 8-9 saati ofisteyiz ev sicak oluyor.
hadi ya atayim mi herseyi... mesela maya , vanilya vs var onlari atmasam olur dimi minik paketler sonucta..

camasir suyu kullanmayayim mi o zaman?

valla ben kokusunun daha çok çektiğini okumuştum..

ben de çamaşır suyu iyidir kafasındaydım ama sanki daha çok böcek çekiyor, evin en temiz yeri benim odamdır, böceklerle uğraşıp durdum hep sonunda gittim düz ekstra kokusuz parke temizleyici deterjan aldım onla siliyorum artık. şimdilik rahatım bakalım.

yazın uçan hamamböcekleriyle uğraştım dışarıdan geliyorlar 15 cm bir de berbat bir yazdı.

ben olsam atardım ama başka hanımlar ne der bilmem.

ışıksız ortamı çok sever zaten böcekler ondan oluyordur evet. bir de eski bina ise böcek vs sırf dolu oluyor parkelerin içinde vs. komşular da pisse tam cümbüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…