- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Bence oda oda gitmektense bir günde hepsini bitirmen daha mantıklı.
Diğer odalar pisken bir oda temiz olsa ne kadar rahat olabileceksin ki?
Ben hayatta duramam öyle
Başlayana kadar çok zor gelir ama başlayınca da bitirmeden mola bile vermem kolay kolay
aciliyetine göre bi yerden başlayın. çocuk yoksa yapmak kolay. ne var bunda. biz de git gel yaptığımızda iş çok çıkıyor. ve 3 çocuk arasında fırsat buldukça yapıyorum.
eşim de yardım eder az buçuk.
aynen oyle yurtdisinda kolay degil , bizede haftada 1 kadin geliyor saatli ucret oduyorum, haftasonuna kadar musait degil bende onu bekleyemicem ev baya pis ve yerlestirecek cok sey var. turk gibi de olmuyor temizligide, derdinide cok anlatamiyosun ama iste ben utu icin istiyorum daha cok..
benim evimde de gumuscun - gumus bocegi sorunu var. cok sukur ki baska hasere yok, allah da gostermesin. bende de inanilmaz fobi oldu, dolayisiyla her dakika camasir suyu ile geziyorum; ellerim paramparca.
ben gumuscunu hic gida urunlerimin icinde gormedim, Allah da gostertmesin. fransa'da cok yaygin. cunku evler cok eski. benim de evim 60 m2. Ben de tatile gidip donunce ayni sikintilari yasiyorum. nacizane onerim valizleri temiz eve acin. valizi guzelce silin, koltugun uzerine koyun temizligi yaparken. sansiniz cocuk yok, bende iki tane var. ben yapiyorsam siz de yaparsiniz.
benide cok kasinti tuttu valla, zaten aylardir biktim bocek sorunundan, uzun yoldan geldik yorgun oldugum icin birde ise gelecegim icin buzdolabini yerlestirip yattim.
baya bir isim var , evde cok kucuk oldugu icin bavullar, disaridaki esyalar cok yer kapliyor bizede alan kalmadi, gozumdede buyudu..
yok o bocek degil bizdeki, farkli kucuk karinca gibi siyah. dusundukce kasiniyorum.
haklisiniz, bavullari yigipta isimi zorlastiricam. evi temizlemek daha iyi sanirim.
su plan nasil:
eve gidip dolaplari kuru bezle sileyim, esyalari koltugun uzerine koyup tum evi temizleyeyim (zaten paspas yapamiyorum ilactan dolayi), nevresimi falan degistirip bavullari acayim, tum gidalari dolaplara yerlestireyim.
gıdaları ilaçlı dolaplara koymayın bence.
o dolapları silmeyin mevzusu 3 gün değil miydi? ben böcek ilaçlamacı getirince bana 3 gün silme demişti. eğer öyleyse 3 gün bekleyip önce çamaşır sulu bezle sonra düz suyla silip kapaklı kavanozlara yeni gıdaları koyun. eski gıdaların hepsini atın.
o dediğiniz küçük böcekler tahıllardan falan olmuştur eğer yakarca (phlebotomus) değilse kast ettiğiniz.
bende tam onu yazmistim simdi, cok nemli burasi, kurtaramiyorum, kac defa cope attim ...bakliyatları buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
gümüşçünü bilirim ben de. bi arkadaşımdan kitap almıştım bikaç tane o da evde kedisi vs var sanırım onun kitaplarını koyduğum yerde bikaç kez öldürdüm, bir gün üzerimde görünce çıldırdım. sanırım gümüşçünü klorak çekiyor. kokusuna geliyordu o zamanlar araştırmıştım da.
gümüşçün kitap kağıdı ve saç yiyor. bende belime kadar saç var ve odam kitap dolu. ama o arkadaşımın verdiği kitapları çıkardım kendi kitaplarım da hep temizdir zaten sık sık silerim dışlarını vs
yaptığım şey ortalıkta hiç saç teli bırakmıyorum artık. duştan sonra taradığımdaki tüm saçları topluyorum ve yerleri süpürüyorum sık sık. bir de açık çöp kutusu tutmuyorum hepsini kapaklı basıp açmalılardan yaptım (benim hep çöpün etrafında böceğe denk gelirdim deli olurdum) kokusu da çekmiyor sanırım böylece artık görmüyorum (aman çok şükür nefret ederim böcekten)
bir de lavanta kokusunun gümüşçünü uzaklaştırdığını duydum ben bulamamıştım ama sevgilim annesine sormuştu bi gün sağolsun onun da aklında kalmış keseler yapmış odama oraya buraya koydum o da iyi geldi sanırım (en azından doğal bi çözüm kimyasal değil)
bir de bir böcek ilaçlama uzmanıyla ekşiden konuşmuştum borik asit önermişti sanırım (bundan çok emin değilim bi araştırın)
klorak kullanırken mutlaka eldiven takın (şu beyaz doktor eldiveni olsun marketlerde bile satılıyor) bir de mümkünse maske takın ve havalandırarak kullanın solumayın.
evet 3-4 gun kadar silmemek lazimmis. acik olan herseyi atmistim ama kapali paketlerin hepsi disarda suanda, hatta sadece paket degil tost makinesi, kahve makinesi vs gibi buyuk seylerde disarda hepsi o dolaplara girecek...
ben hep bakliyatlari cam kavanozlarda tuttum, icine kaya tuzu attim vakumlu guzel kaplara koydum ama yinede kurtaramadim bazilarini. yasadigim yer asiri nemli , diyorumki acaba bakliyatlari minik kilitli paketlere koyup buzdolabinda mi tutayim, yerim var , hemde garantiye almis olurum ?
yok bu bocek farkli, adini bilmiyorum , gorursem bugun resmini atarim
camasir suyu kullanmayayim mi o zaman?gümüşçünü klorak çekiyor. kokusuna geliyor
Tahmin edebiliyorum.
Ama bir an önce başlayıp bitirmen hem sağlığınız açısından hem de psikolojik açıdan iyi olur.
Bu şekilde hasta olma ihtimaliniz yüksek ve sürekli ruhun daralır o şekilde.
Eşin yardım ederse daha çabuk biter işleriniz. Ya da yardımcı ayarlasanız o da çok iyi olur ama ilk yorumda yazdıklarımı yapmanı öneririm. Hatta halıları da yıkamaya gönderirseniz çok iyi olur.
Camlarda sineklik yoksa sineklik tavsiye ederim ve camları yaz kış her gün mutlaka açıp evi havalandırın.
O küçük böcekler havasız yerleri çok severler.
Benim şu anda bile camım açık ki dışarısı kar kıyamet...
Valizleri şimdilik açma. En son açıp kirlileri makineye, temizleri dolaba koyarsın
bende tam onu yazmistim simdi, cok nemli burasi, kurtaramiyorum, kac defa cope attim ...
evet bakliyatı buzdolabında yer varsa buzdolabında saklayın mutlaka. yoksa baş etmek zor.
kapalı olanları da atın bence risk almaya değmez. bi köşesi delinmiştir vs. bazen kendi içinden de böceklenebiliyor.
nemli sıcak yerler malesef böcek demek.
o tost makinesi kahve makinesini de silip temizleyip koyun.
camasir suyu kullanmayayim mi o zaman?
var, 2 buzdolabimiz var birisi depoda boceklenen dolabin yani. o odaya isik girmiyor, hava almiyor belkide ondan oluyor ve cok nemli bir ortam ne kadar klima acsakta gunun 8-9 saati ofisteyiz ev sicak oluyor.
hadi ya atayim mi herseyi... mesela maya , vanilya vs var onlari atmasam olur dimi minik paketler sonucta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?