Seyahatten sonra ev temizligi

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
merhabalar,

2 haftadir seyahatteydik dun gece eve geldik, yurtdisinda yasiyoruz, yasadigim yer 20 derece suanda ve baya nemli bir yer.
bakliyatlarda boceklenme sorunu olmustu bir kac aydir bir suru sey doktum, attim, ilacladim hic bisey fayda etmedi. Turkiyeden kuvvetli bir ilac alip getirdik, dun gece uyguladik geldigimde yine minik bocekler vardi dolaplarda o yuzden herseyi bosaltip uyguladik. calisiyorum eve gidip acmam gereken 4 kocaman bavul , temizlemem gereken buzdolabi, yikamam gereken camasirlar ,nevresimler - havlular var. ev cok pis temizlik yapmam nevresimi degistirmem gerekiyor. 2 gundur ucagimiz erteleniyordu karli havadan dolayi, bugun birde yetmez gibi adet oldum , agrim var.
nereden baslayip nasil duzene koyacagimi bilemedim, ev savas alanina dondu, dun sadece getirdigimiz buzdolabina koyulacak gidalari dizdik kasar sucuk peynir gibi. onun disinda getirdigimiz hersey bavullarda.

nereden baslayayim sizce ? yardim alabilecegimde kimse yok suanda, getirdigimiz bavullar esyalar yetmez gibi birde dolaplardaki herseyi disari cikarmak zorunda kaldim.....

Bakliyatlarin içine sarimsak koyabilirsiniz...
Ben temizlik yapacagimda oncelikle yikanip ütülenecek olanlari halederim...
Onlari halledin once

1. kendinizden değerlisi yok. önce adetin,zin hafiflemesini bekleyin. ağrılarınız geçsin. ayrıca kocanız yok mu yardım edecek? böcekli yerleri o halletsin siz dinlenin bi süre.

2. öncelik böcekler bence. kocaman battal boy çöp poşeti alın ne kadar bakliyat vs varsa atın. kapalı bile olsa böceklenmiş olabilir. sonra da dolap içlerini az kloraklı bezle silin (solumayın)

3. sonra en önemlisi buzdolabı bence. buzdolabını temizleyip yerleştirin.

4. bavulları hemen açmayın orası sıcaksa bavul içlerine ihtiyacınız yoktur. önce bi evi halledin. eve süpürge tutun silmeye gücünüz yoksa da. bir toz alın üstün körü bir de süpürge. bir banyo/mutfak temizliği üstünkörü

5. bu arada temizlik yaparken nevresimleri makineye atın. çıkınca asın.

6. biraz dinlenin :)

bundan sonraki aşamalar ayrıntılı temizlik olur.

7. bavulları boşaltın kirli sepetine atın kirlileri. kurutma makinası varsa iyidir ama yoksa günde 2 parti yıkatarak baya kolaylarsınız 3-4 günde.

8. bunları yapana kadar sanırım bi 3-4 gün geçer, tekrar bi süpürge makinasıyla süpürün yerleri, bu sefer yerleri vileda ile silin, ihtiyaç varsa camları da silin. perdeleri yıkatın.

ve işlem tamam.

hepsini bi günde yapmaya kalkmayın. kendinizi dinleye dinleye yapın. yorulduğunuz anda oturun dinlenin, bi kahve yapın vs. hiçbir temizlik sizden değerli değil.

yalnız böcekten hiç hoşlanmam, böcek işini halledin. nemli yerse mutfak/banyo giderlerine yuva yapmışlardır, giderleri değiştirin içten kapaklı gider koyun ve kullanmadığınızda ağzı üstüne ekstra gider kapağı vardır ya onlarla hep kapalı olsun. hala baş olmazsa ilaçlattırın evi.

derdinizi en iyi ben anlarim. ben de paris'teyim. yardimci bir kadin bulana dek cok ama cok zorluk yasadim. bulmakla da kalmadi, pahali oldugu icin anca ayda 2 kere alabiliyorum.

oncelikle yerlerinizi guzelce supurun ve camasir suyu ile silin.

sonra yikanilacaklari halledin. kurutma makinaniz yoksa zaten kurutma suresini beklerken evi toplamayi aradan cikarin.

Önce camları açıp evi güzelce havalandır. Bu arada mutfakta bozuk, böceklenmiş ne varsa at.
Mutfak dolaplarını güzelce temizleyip içlerindeki her şeyi makineye at hatta makinenin deterjan kısmına azcık çamaşır suyu da ekle.
Sonra banyoyu güzelce temizle. Bu arada perdeleri makineye at ve camları sil.
Ardından günlük temizliğini yap. En son çamaşırları makineye at onlar da yıkansın.
Her şey bittikten sonra mutfak dolaplarının her birine bir diş sarımsak koy diplere doğru görünmeyecek şekilde.
Bakliyatlarını da poşetlerde tutma, güzel cam kavanozlara koy hepsini.
En son evi güzelce ilaçla, camları kapat ve evden çıkın.

Böcek ve karınca tabletleri alıyor onlardan da alıp daha sonra eve gittiğinizde onları da her odaya koy.

Ayy çok huylandım bu arada. Böceklere aşırı şekilde alerjim var
Lütfen bir an önce dediklerimi yap. hasta olursunuz o evde

çamaşır suyu biz klorak diyoruz buralarda unutuyorum insanların bilmediğini pardon :)

benim evimde de gumuscun - gumus bocegi sorunu var. cok sukur ki baska hasere yok, allah da gostermesin. bende de inanilmaz fobi oldu, dolayisiyla her dakika camasir suyu ile geziyorum; ellerim paramparca.

Bakliyatlarin içine sarimsak koyabilirsiniz...
Ben temizlik yapacagimda oncelikle yikanip ütülenecek olanlari halederim...
Onlari halledin once
Bizim evdede oldu bocek boyle siyah birsey tatlilara daha cok geliyor. Sanki (krem santi seker )sarimsagi direk koysak kokusu cikmazmi?

Bence oda oda gitmektense bir günde hepsini bitirmen daha mantıklı.
Diğer odalar pisken bir oda temiz olsa ne kadar rahat olabileceksin ki?

Ben hayatta duramam öyle

Başlayana kadar çok zor gelir ama başlayınca da bitirmeden mola bile vermem kolay kolay

aciliyetine göre bi yerden başlayın. çocuk yoksa yapmak kolay. ne var bunda. biz de git gel yaptığımızda iş çok çıkıyor. ve 3 çocuk arasında fırsat buldukça yapıyorum.
eşim de yardım eder az buçuk.

Canim bi yerden başlanacak mecburen ama sana Işın'ı kolaylaştıracak bir tavsiye, ben gitmeden seyahate inçe evin tüm Işın'ı bitiriyorum Yen'i nevresimleri de geçirip üzerini örtü ile örtüyorum döndüğümde herşey hazır bekliyor. Bavulda gelecek çamaşırlara gelince gittiğim yerde imkanım varsa hepsini gelmeden orada temizliyorum geldigimde bana düşen yerleştirmek oluyor sadece. Yoksa güzelim tatilden Sonra eve gelip is yapmak benim bütün moralimi bozuyor. Böcekler icin bi fikrim Yok malesef.

cok tesekkurler . bocekleri hallettik dun gece ilacladik, ilac prospektusunde nemli veya islak silmeyin birkac gun yaziyor tehlikeliymis, dolap iclerine bide yerlere yapmistik koselere eve gidince oralari kuru pecetelerle silicem.
herkes bavullari once acmayin demis bende once bavullari acip sonra temizlik yapayim diyodum , evimiz 55 metre kare bavullar cok yer tutuyor ve etraf o kadar daginikki toz alacak yerler (masa, sehpa , mutfak tezgahi) hep esyalarla dolu... bilemedim ondan, bu arada zaten yerleri silemicem bir kac gun, sadece supurge yapabilirim dediginiz gibi. nevresim degistirmemde sart, dun bile rahatsiz olduk cok yorgunuz diye yattik. banyo ayni sekilde kotu.
birde baya bi gida getirdik bakliyat , salca, kahve , cay , vs vs. onlarida dolaplari sildikten sonra yerlestiricem.
baya is cikti basima :))

Bizim evdede oldu bocek boyle siyah birsey tatlilara daha cok geliyor. Sanki (krem santi seker )sarimsagi direk koysak kokusu cikmazmi?

bizdekide oyle, minik siyah birsey karincaya benziyor ama daha kucuk, dun geldigimde baya bi vardi, ozellikle unun icinde baya gordum... bilemiyorum nerden geliyor, ve asiri derecede yayiliyor, pirince, arpa sehriyeye, makarnaya, una, tatlilara herseye....

ben gumuscunu hic gida urunlerimin icinde gormedim, Allah da gostertmesin. fransa'da cok yaygin. cunku evler cok eski. benim de evim 60 m2. Ben de tatile gidip donunce ayni sikintilari yasiyorum. nacizane onerim valizleri temiz eve acin. valizi guzelce silin, koltugun uzerine koyun temizligi yaparken. sansiniz cocuk yok, bende iki tane var. ben yapiyorsam siz de yaparsiniz.

aynen oyle yurtdisinda kolay degil , bizede haftada 1 kadin geliyor saatli ucret oduyorum, haftasonuna kadar musait degil bende onu bekleyemicem ev baya pis ve yerlestirecek cok sey var. turk gibi de olmuyor temizligide, derdinide cok anlatamiyosun ama iste ben utu icin istiyorum daha cok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…