- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
kloraklı bez
nedir acaba o?
çamaşır suyu biz klorak diyoruz buralarda unutuyorum insanların bilmediğini pardon :)
Bizim evdede oldu bocek boyle siyah birsey tatlilara daha cok geliyor. Sanki (krem santi seker )sarimsagi direk koysak kokusu cikmazmi?Bakliyatlarin içine sarimsak koyabilirsiniz...
Ben temizlik yapacagimda oncelikle yikanip ütülenecek olanlari halederim...
Onlari halledin once
onlari bilmiyorum ama kuru fasulye pirinc gibi seylere koyuyorum ben...mesela onlari koydugunuz dolaba koyabilirsiniz...Bizim evdede oldu bocek boyle siyah birsey tatlilara daha cok geliyor. Sanki (krem santi seker )sarimsagi direk koysak kokusu cikmazmi?
1. kendinizden değerlisi yok. önce adetin,zin hafiflemesini bekleyin. ağrılarınız geçsin. ayrıca kocanız yok mu yardım edecek? böcekli yerleri o halletsin siz dinlenin bi süre.
2. öncelik böcekler bence. kocaman battal boy çöp poşeti alın ne kadar bakliyat vs varsa atın. kapalı bile olsa böceklenmiş olabilir. sonra da dolap içlerini az kloraklı bezle silin (solumayın)
3. sonra en önemlisi buzdolabı bence. buzdolabını temizleyip yerleştirin.
4. bavulları hemen açmayın orası sıcaksa bavul içlerine ihtiyacınız yoktur. önce bi evi halledin. eve süpürge tutun silmeye gücünüz yoksa da. bir toz alın üstün körü bir de süpürge. bir banyo/mutfak temizliği üstünkörü
5. bu arada temizlik yaparken nevresimleri makineye atın. çıkınca asın.
6. biraz dinlenin :)
bundan sonraki aşamalar ayrıntılı temizlik olur.
7. bavulları boşaltın kirli sepetine atın kirlileri. kurutma makinası varsa iyidir ama yoksa günde 2 parti yıkatarak baya kolaylarsınız 3-4 günde.
8. bunları yapana kadar sanırım bi 3-4 gün geçer, tekrar bi süpürge makinasıyla süpürün yerleri, bu sefer yerleri vileda ile silin, ihtiyaç varsa camları da silin. perdeleri yıkatın.
ve işlem tamam.
hepsini bi günde yapmaya kalkmayın. kendinizi dinleye dinleye yapın. yorulduğunuz anda oturun dinlenin, bi kahve yapın vs. hiçbir temizlik sizden değerli değil.
yalnız böcekten hiç hoşlanmam, böcek işini halledin. nemli yerse mutfak/banyo giderlerine yuva yapmışlardır, giderleri değiştirin içten kapaklı gider koyun ve kullanmadığınızda ağzı üstüne ekstra gider kapağı vardır ya onlarla hep kapalı olsun. hala baş olmazsa ilaçlattırın evi.
Bizim evdede oldu bocek boyle siyah birsey tatlilara daha cok geliyor. Sanki (krem santi seker )sarimsagi direk koysak kokusu cikmazmi?
bizdekide oyle, minik siyah birsey karincaya benziyor ama daha kucuk, dun geldigimde baya bi vardi, ozellikle unun icinde baya gordum... bilemiyorum nerden geliyor, ve asiri derecede yayiliyor, pirince, arpa sehriyeye, makarnaya, una, tatlilara herseye....
derdinizi en iyi ben anlarim. ben de paris'teyim. yardimci bir kadin bulana dek cok ama cok zorluk yasadim. bulmakla da kalmadi, pahali oldugu icin anca ayda 2 kere alabiliyorum.
oncelikle yerlerinizi guzelce supurun ve camasir suyu ile silin.
sonra yikanilacaklari halledin. kurutma makinaniz yoksa zaten kurutma suresini beklerken evi toplamayi aradan cikarin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?