Sey_ren'in Mutfağı

484166_227552940711688_1105831667_n.jpg

Hamur malzemeleri

• 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
  • Arasına serpmek için: Buğday nişastası
  • Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
  • İçi için: Ceviz
Şerbeti için

• 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz

Midye tatlısı nasıl yapılır?
  • Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın. O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır. Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
  • Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
  • Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
  • Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.
  • Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
  • Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
    6309572834_d9030a0ba0_z.jpg
  • Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.
  • Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.)
  • Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
  • 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
  • Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
  • Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.
  • 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
Yapım aşamasını anlamayan olabilir düşüncesi ile bir iki resim cahideden ekledimö umarım sıkıntı olmaz diğer resim benim kendi yapımım.Midye Tatlısı / Midye Baklavası « Cahide Sultan

16120_227570884043227_19641070_n.jpg

MALZEMELER:

6 adet orta boy havuç,
1 paket pötibör bisküvi,
50 gr margarin(paketlerin üzerinde gramajlar belirtilmiş oraya bakarak kesebilirsiniz)Margarin bisküviyi yumuşatıp yoğururken elinize yapışmasını engelliyor.Aksi halde ellerine bulanıyor ve yoğurması sonra top haline getirmesi çok zor oluyor.
6 yemek kaşığı şeker,
1 bardak dövülmüş fındık,
1/2 bardak hindistancevizi

YAPILIŞI:Havuçları rendenin küçük tarafıyla rendeleyin.Bir tavaya şekeri margarin ve havucu ilave edip 1 fincanda su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Diğer yandan bisküvileri robottan geçirerek un haline getirin..Havucu ocaktan alıp ılıttıktan sonra bisküvileri ekleyin ve yoğurun.Havucun büyüklügüne göre bisküviyi azaltıp arttırabilirsiniz.Daha sonra fındığıda bu karışıma eleyin.Bekletmeden yuvarlayıp hindistancevizine bulayın.Servis tabağına alıp üzerine kalan hindistancevizini serpin.
AFİYET OLSUN..

399214_227561354044180_174502013_n.jpg

En sevdiğim ve yapımı çok basit KADAYIF TATLISI

Yine kendi emeğim tatlımın tarifini paylaşayım.

MALZEMELER

Yarım kg taze kadayıf
Bir paket veya 250 gr tereyağı veya margarin.Yoksa sıvı yağda kullanabilirsiniz.

ARASI İÇİN

İsteğinize göre ceviz,fındık,fıstık veya antep fıstığı.Kuruyemiş sevmeyen sade de yapabilir.

ŞEERBETİ İÇİN

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su(ben su ile şekeri aynı ölçüde koyuyorum.Yoksa çok şerbetli oluyor.)
çeyrek limon
bir fiske tuz

Öcelikle Şerbet malzemeleriyle tatlımızın şerbetini hazırlayın,soğumaya bırakın.
Sonra kadayıfı 1 bardak sıvı yağ ile iyice harmanlayarak göz kararı ikiye ayırın.Ayırdığınız kadayıfı kesme tahtasında ince ince kesin.Sonra yağlanmış tepsiye bastırarak yayın.28 cm çapında bir tepsi yeterlidir.İyice bastırarak yaydığınız kadayıfınızın arasına dilediğiniz malzemeyi koyarak kadayıfın ayırdığınız diğer kısmınıda ince ince doğrayak tekrar tepsiye bastırarak yayın.
150 derecelik fırına koyarak yavaş yavaş içini çekerek pişmesini sağlayın.Üzeri kızaran kadayıfınızı fırından çıkarıp bir başka tepsiyi üzerine kapatıp alt üst yapın.Altınıda aynı şekilde kızartıp fırından çıkarın.Ilıyan tatlınızın üzerine yine ılık olarak şerbetinizi koyup demlenmeye bırakın.Şerbetini çenek tatlımız servise hazırdır.Afiyet olsun.

tatlılar bir harikaaa, hepsi tabiki de ama tatlıyı çok severim..:KK56:
yalnız o nasıl dudaktır öyleeeççgerçekten görüntü enfesssss:nazar:
midye baklava da çok özendiriyor insanı...ellerinize sağlık...

Sağolun kızlar veeee sizi HEMŞOM diyerek kucaklıyorum.:KK9::KK9::KK52:
Anaaam heşolarımın olması ne güzelllll:nazar::nazar:

Çook mersi hemşolarım benim:KK52::KK52::KK51:.Telefonum bozul yaptığım hiçbirşeyi yayınlayamıyorum.Şu tırşık çorbasını bir paylaşsaydım.Telefonumu yaptırınca kaldığımız yerden devam.Sizler yapıyorsanız paylaşabilirsiniz canlar.:KK36::KK16:

Topiğin hayırlı olsun canım.
Çok lezzetli görünyor herşey ellerine,emeğine sağlık

Sağolun kızlar veeee sizi HEMŞOM diyerek kucaklıyorum.:KK9::KK9::KK52:
Anaaam heşolarımın olması ne güzelllll:nazar::nazar:

Çook mersi hemşolarım benim:KK52::KK52::KK51:.Telefonum bozul yaptığım hiçbirşeyi yayınlayamıyorum.Şu tırşık çorbasını bir paylaşsaydım.Telefonumu yaptırınca kaldığımız yerden devam.Sizler yapıyorsanız paylaşabilirsiniz canlar.:KK36::KK16:

Hemşomm:KK19::KK19:Bu arada tirşiği adanada çok bilmez diye biliyorum sen yoksam benim gibi osmaniye taraflarındanmısın:26:Çok severim tirşiği bayılırım şimdi de içeceğim hatta:KK53:

Canım annem babam Karaisalı tarafından bense doğma büyüme Adanalıyım.Evlewnmeden evvel Seyhanda ikamet ediyordum.Şu an Yüreğir tarafındayım.Osmaniye ile pek alakam yok.Karaisalı tarafında bunu hemen herkes biliyor ama osmaniyede meşhur olmuş.:)

hemsom benim telefonun kablosu kayip yoksa neler neler paylasirim

ama eftenpuf paylasir nefis sarma yapmisdi :KK56:

Paylaşsın canım her zaman beklerim.
Ben tel bozuldu bugün yolladım kvk ya
bahçemde sümbüllerim nergizlerim var açtı bazıları resim alamıyorum bugün börek yaptım çekemedim :KK43:
Tırşık var işte hafıza kartında oğlandan fırsat bulursam yollayacağım hemen.:KK4:

X