Sevmedigim bir adama ne kadar katlanmaliyim?

Nazar8787

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2022
29
-32
6
37
Esim firsat buldukca cocuklarina karsi ilgilidir. Ama herseye akliniza gelip gelebilecek herseye karisir. Ev temizligine olsun mutfaga bana cocuklara herseye. Surekli tartisiyoruz. Tartistigimiz zaman bende sinirleniyorum haliyle bagiriyorum hemen uzerime yuruyor. Bikac kez vurmusluguda var tokat yedim ondan. Salak gibi sustum ses cikarmadim. Cikardim ama baktim kimse yok yanimda mecbur kaldim iste. Onu ya alttan alicaksin yada seni asagilar iter sover. Sonra pisman oluyo kopek gibi geliyo ama canima yetti artik. En son beni evden kovdu. Sen git dedim gitmedi. Senin anan bacin var benim kimsem yok nere gitcem dedi bana. Biraktim cocuklari ciktim gittim. Ama yine degiscem dedi sozler verdi yine kandirdi beni. Aradan zaman gecti yine ayni.Suan konusmuyoruz. Baska zaman surekli takilir laf atar kavga cikarirdi simdi hiic konusmuyor. Sanirim mazlumu oynuyor bana. Bak ben simdi bisey yapmadim sana ama sen yine beni istiyorsun demenin ve beni haksiz cikarmanin pesinde. Bi yandan cocuklar icin idare et calisiyo kazaniyo alttan al diyo. Diger yanim yok bu boyle gitmez boyle hayat yasanmaz diyo. Akil verin lutfen eger bosanmaya kalkarsam sirasiyla yapmam gerekenler ve haklarim nelerdir. Ev bu arada kendimizin ama benim dugun altinlarim, annemin altinlari ve parasi, babamdan ceyiz parasi ile aldik evi. Az bisey kredi cektik odendi bitti borc. Anneme borcumuzu vermedik. Simdi bu durumda evin ne kadarini alirim. Annemden aldiklarimizi tabi ispatlayamayiz ama herkes biliyor. Sahitle olacaksa ablamin filan gecerli olurmu. Baska yapmam gereken nelerdir. Okudugunuz icin tesekkurler hakkinizi helal edin

Adam düzelmez zor. Boşanma da eşit bölünüyor mallar diye biliyorum. Detaylı bilen arkadaşlar çıkar.
Ama ömrünüzü bu adamla harcamayın bence

İşin içine şiddet girmiş, alttan alın demem mümkün değil.
Ancak şöyle söyleyeyim babam bahsettiğiniz gibi bir adamdı. Eve alınan çay kaşığına kadar laf söylerdi, ya neden aldın ya da ala ala bunu mu aldın gibi.. Sadece alınan vs değil aklınıza bile gelmeyecek her şeye karışırdı.
Annem de mükemmel değildi yani şimdi onu savunmayacağım ama o başka bir konu...
25 sene sonunda boşandılar ama ne boşanmak.. Annem sürekli çocuklar için katlandım derdi ama her defasında keşke katlanmasaydın bu evde büyüyeceğime çocukken ayrılsaydınız da huzurum olsaydı demişimdir.
Boşanma aşamasında çocuklarınız için nafaka alırsınız, çalışmıyorsanız cüzi bir miktar size de nafaka bağlanır. Ev yasal olarak yarı yarıya bölünüyor. Altın verdim, çocuk var, kadınım vs mahkemede hiçbir işe yaramıyor (birkaç yakınımdan tecrübe ettim)
Eğer çocukları alıp evi terk ederseniz mahkeme ne yazık ki suçlu sayıyor bir şekilde ve oturma hakkı (kadının gidecek yeri var demek ki diye düşünülerek) erkeğe veriliyor. Çocuklar olması bu noktada da işe yaramıyor.
Boşanacaksanız anlaşmanı boşanmayı deneyin en azından evi alma ihtimaliniz olur. Anlaşmalı boşanamazsanız mahkeme gününe kadar asla evi terk etmeyin, mahkeme ilk celsede kimin kalacağına karar veriyor zaten

Aileniz borçlarını geri istesin. Ödedikten Sonra hemen boşanın çünkü şiddet var. Gerekirse kredi çekip borçlarını versin. Çocuklar için katlanılacak bir ortam yok neticede. En azından eviniz olur ve nafaka alırsınız. Tekrar şiddet gördüğünüzde darp raporunu da alın. Bu süreçte wp kayıtlarını, konuşmaları da saklarsanız sizde nafaka alırsınız. Maddi tazminat davası açma hakkınızda var.

Daha önce de sizce boşanmalı mıyım diye konu açtınız orada zaten çok güzel yol gösterici yorumlar vardı. Neden durup durup aynı durumla ilgili konu açıyorsunuz ki farklı ne duymayı bekliyorsunuz

Daha biraz önce açtınız ya bu konuyu? Orda da yazıldı evin yarısını ve 2000 civarı nafaka alırsınız. Yetim maaşını da 2000 civarı alsanız bir de asgari ücretle işe girerseniz zor da olsa çocuklarınızla yeni bir hayat kurabilirsiniz.

Yetim aylığı mı?? Adam ölmüyor
Ayrıca 2 bin etmiyor yetim aylığı, nafaka da asgari ücretle çalışıyorsa 2 bin bağlanmıyor

Yetim aylığı mı?? Adam ölmüyor
Ayrıca 2 bin etmiyor yetim aylığı, nafaka da asgari ücretle çalışıyorsa 2 bin bağlanmıyor
5 dakka önce açtığı başka bir konuda çalışmazsan zorlanirsin diyen üyelere babamdan yetim aylığı ve kocamdan nafaka alırım yeter, çalışmak istemiyorum demişti. Niyeyse kendisi tekrar aynı konuyu açınca böyle oldu. Aynı konuyu defalarca açıp bırakıyor ilginç.

5 dakka önce açtığı başka bir konuda çalışmazsan zorlanirsin diyen üyelere babamdan yetim aylığı ve kocamdan nafaka alırım yeter demişti. Niyeyse tekrar aynı konuyu açınca böyle oldu.

Valla ne iş yapıyorlar bilmem ama şuan yetim aylığı (asgari ücretli için) 1800 civarı o da tek kişi alıyorsa, nafaka da 1.500 anca bağlanır.
Kira ödenmese bile Türkiye şartlarında zor

Valla ne iş yapıyorlar bilmem ama şuan yetim aylığı (asgari ücretli için) 1800 civarı o da tek kişi alıyorsa, nafaka da 1.500 anca bağlanır.
Çocukları 4 ve 10 yaşındaymış, onlara çok düşkün bir anne olduğu için asla başkasına emanet edip çalişamazmis ama yetim aylığı ve nafakayla sıkıntı çekmeden gecinebilecegini düşünüyormuş....kendisi ilginç bir üye gerçekten....sadece konu açıp bırakıyor, eksikleri ben tamamlayim bari

Kendisi bilgi vermediği ve inanılmaz rahat konuştuğu için ben de ikisini de tavandan hesapladım. Hani koca üst düzey bürokrat baba tüccarsa gibisinden....yine de 2 çocukla yetmez ama kendisi her konuda aşırı iyimser. Eşi evi tamamen ona bırakacak, nafaka yüksek olacak, ailesi her ay düzenli yardım edecek, çalışmadan 2 çocuk okutacak....vs. bilemedim

İlginç gerçekten, 2 çocukla pollyannacılık oynamakta ne bileyim
Boşanmaya niyeti olan gerçekçi davranıp her ihtimali düşünür. Ancak 10/4 yaşlarındaki çocukları bırakıp çalışamayan biri zaten boşanmayı göze alamaz

Bu da biraz önce açtığı konu

Yargılamıyorum asla haddime de değil ama böyle durumlar beni çok sinirlendiriyor. Biz çocuğumuza düşkün olmadığımız için mi çalışıyoruz. Senelerdir en az eşim kadar para kazanırım. Sabahları eşimden önce evden çıkar, eşimden sonra dönerim. Herkes böyle bir şey yapmak zorunda elbette değil ama hiç bitmeyen bu kurban psikolojisini anlamıyorum gerçekten. Hayatının iplerini alsa kadınlar ellerine, hayat herkes için ne kadar daha iyi olacak…

Kurban psikolojiisi değil bence bu başka bişey psikolojisi...o kadar alışmış ki başkasının sırtından geçinmeye , en bariz en gerekli durumda bile (çocuklarının hayatı bile sözkonusu olsa) zora girmekten , çaba göstermekten , rahatını bozmaktan imtina ediyor.

Böylelerinin kurban değil aksine zulüm derecesinde bencil olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…