Sevmeden evlenmek..

Hepinize merhaba kızlar Arkadaşımın kararsızlığı ve sürekli bana sormasından bıktığım için sizlere anlatmak istedim derdini küçüklükten tanıdığı hatta aynı okul da Okuduğu bir tanıdığı ile evlilik konusu oldu çocuğa karşı birşey hissetmiyor ama onun dışında herşey mantıklı geliyor yani eğer evlenirse AŞK değil MANTIK Evliliği olacak Çevresindeki herkes (ben Hariç :) sonradan aşık olursun bu devirde öyle dizilerdeki gibi aşk mı kaldı diyor yani anlıyacağınız çok kararsız sizin düşüncenizi merak ediyorum var mı öyle Evlenip sonradan aşık olan ???
evlendikten sonra asik olanlarin varligi, arkadasin icin de kesinlikle oyle olacagini gostermez.. tabiki vardir oyle olanlar da.. ama olmayanlar da var.. buyuk risk bence..

ben mantık evlılıgı yaptım eşim benı sevıyordu ama benım ıcın tamda öyle denemezdi
gram aşk yoktu hatta cok havalı kendını begenmıs bulurdum eşimi :KK70:
cok ıyı bı ınsan kımseye zararı yok cok ahlaklı bı tanıyım dedım fırsat verdım
sözlendım hosuma gıtmeye basladı
nişanlandım ne kadar namuslu adam dedım guvendım
evlendım aşık oldum
şimdilerde de sevmelerdeyım :)

peki eşinizden önce kimseye aşık olmuşmuydunuz ?

Bu nasip kısmet işlerinde genelleme yapılamaz ki kimisi mantık evliliği yapar mutlu olur sonradan sever kimisi aşk evliliği yapar sonu hüsranla biter bununla bir sonuca varılmaz:KK51:Ben şahsen aşk evliliğinden yanayım insanın sevdiğiyle evlenmesi kadar güzel bir duygu yok:KK68:Aşk sevgi olmadan evlilik cehenneme dönüşebilir evlilik yiyelim içelim uyuyalımdan çok daha öte bir şey şahsen aşık olmasam sevmesem bu kadar sıkıntı iş temizlik yapamazdım insan yapamaz yani sevdiğin adam için mücadele gösteriyorsun mantık düşündüğüm birine nasıl sevgi dolu yemekler yapayım kirli çamaşırlarını elimde yıkayayım :KK53:Mantık evliliği bana hep mantıksız gelmiştir :KK53:aşık oldum körü körüne bağlanayım evleneyim demek istemiyorum aklını kullanıp aşık olarak evlenmek en güzeli:KK8:

Son düzenleme:
evet az kalsın bı gerızekalıyla evlenıcektım :KK70: aldatıldım yakın arkadasım ve sözlum tarafından
sonra eşimı tanıdım
nekadar beraberdiniz..
ayrıldıktan nekadar süre sonra eşinizle adım attınız.
ben çünkü geçmişte güçlü bir aşk yaşadıysa insanlar, mantıklı evliliğinin olmayacağı kanaatindeyim

nekadar beraberdiniz..
ayrıldıktan nekadar süre sonra eşinizle adım attınız.
ben çünkü geçmişte güçlü bir aşk yaşadıysa insanlar, mantıklı evliliğinin olmayacağı kanaatindeyim
2 sene rahmetlıyle; askerlıgı ıcınde dahıl.
o bıttı ...
uzerınden 8 ay gectı esımle konusmaya basladım 1 sene ıcerısındede hemen evlendık .
eger aldatılmamıs olsam sanırım daha uzun surerdı...
eşimin arkadasım olması, herseyı bılıyor olması ve daha once esımınde aldatılmıs olması benı anlamasına kolay atlatmama sebep oldu. Ikımız herseyı rahatlıkla konusabılır bırbırımıze anlatabılır ınsanlarız .
daha dun eşimle aramdakı konusma suydu :KK70:
benı aldatan gerızekalıyla koca delısı arkadasım 3 ay evlı kalıp bosandılar; bosandıkdan 1 ay sonra kız baskasıyla nısanlandı.
eden bulur dıye de konustuk ...

benım esımle tanısmam baslamam ve evlenmem ve mutlu olmam ıkımınde bunu ıstemesındendır . Bu sans muhtemel olasılıklarda zordur herkesın kapısını calmayabılır.
bu benım sansım .

Mantık evliliği nedir? Biri bana açıklarsa samimiyetle teşekkür edeceğim :)
aslında kısının mantıgındakı mantık evlılıgı;bunu algılayıs seklı nedır once onu bılmek lazım .
benım ıcın mantık evlılıgı ; hayatını bırlıkte devam ettırecegın kısının sana uyumu; sevgın bıtse bıle katlanabılıcekmısın; cunku hep severken dusunuyoruz ya hayatımızdakını :) pekı ya sonra ? hayatdakı her zorlugu gercekden asabılecekmısın ; bu kısıden senı farklı kılan seyler nedır ve o seylerınde senın ıcın onemı nedır; bunları kalbının pırpırpırpır etmesınden once dusunmek bunları one alarak haraket etmek...
severek nısanlanıp dönenler gıbı;
mantık evlılıgı adı altında tanısıp anlasamayacagına emın olup da dönulebılır.
severek evlenıp ayrılma riski gıbı annanelerımızın ızınden gıdıp mantık riski aldım kısacası ;
söz ;nişan bı nevı tanıma ve uyum surecıdır.
aılelerımızın bızı bızden daha ıyı tanıdıklarını ve gercekden kımle mutlu olacagımıızı daha ıyı bıldıklerını dusunuyorum ( en azından kendım ıcın oyleymıs )...
annemın karsı cıktıgı aılemın cok mutlu olmadıgı kısıyle sözum bıttı.
aılemın onayladıgı ve ben evlenırken benım kadar mutlu oldukları ve aılemın aracı olup bızı bı araya getırdıklerı :) esımle evlendım.
artık gorucu usullerı eskısı gıbı degıl . aıleler aracı oluyor tanısıyorsun ;dolasıyorsun; yemege cıkıyorsun ; ısın ıcınde en bastan aıleler oldugundan ve hersey daha ortada konusuldugundan hızlandırılmıs oluyor.
mesela benım esım aıle dostumuzun ogluydu abımınde arkadası evımıze gırer cıkardı merhaba merhabaydı;
sonra benım mükellefım oldu tıcaret yapınca cok ıyı anladım .
oncesınde havalı bulurken dusuncem bı anda aaa nekadar namuslu ahlaklıymısa döndu...
sözlendım hosuma gıttı ,nısanlandım dogru adam budur dedım, evlendım gece uyurken onu ızledım sukrettım dualar ettım :)
benım hayatımdakı en mantıklı durum eşimi mantıgıma öncelık vererek secmem
önce kalbımın degıl mantıgımın sevmesı...
:KK70: kısacası beyın orgazmı gıbı bırsey :KK70:

Bak canım , bundan 10ay öncesine kadar bende mantık mantık diye tutturanlardandım, 8 ay biriyle cıktım, işi gücü herseyi yerinde olan bi adamdı ama bende mantıktan öne geçemedi, elimi bile tuttugunda gıcık oluyodum ve ben salak kafam bu adaömla nişan olayına kadar gittim, çok şükür ki bi sebepten dolayı olmdı ve nişandan bir hafta önce ayrıldık, şimdi düşünüyorum ben bu adamla nası birlikte olcaktım, nası aynı yataga gircektim...kesinlikle bişeyler hissetmeden olmazzz

Aslinda kisinin beklentilerine gore degisir..Mesela ben yapamam ask olmadan..

ben mantık evlılıgı yaptım eşim benı sevıyordu ama benım ıcın tamda öyle denemezdi
gram aşk yoktu hatta cok havalı kendını begenmıs bulurdum eşimi :KK70:
cok ıyı bı ınsan kımseye zararı yok cok ahlaklı bı tanıyım dedım fırsat verdım
sözlendım hosuma gıtmeye basladı
nişanlandım ne kadar namuslu adam dedım guvendım
evlendım aşık oldum
şimdilerde de sevmelerdeyım :)

demek böyle de olabiliyor ha çok ilginç

aslında kısının mantıgındakı mantık evlılıgı;bunu algılayıs seklı nedır once onu bılmek lazım .
benım ıcın mantık evlılıgı ; hayatını bırlıkte devam ettırecegın kısının sana uyumu; sevgın bıtse bıle katlanabılıcekmısın; cunku hep severken dusunuyoruz ya hayatımızdakını :) pekı ya sonra ? hayatdakı her zorlugu gercekden asabılecekmısın ; bu kısıden senı farklı kılan seyler nedır ve o seylerınde senın ıcın onemı nedır; bunları kalbının pırpırpırpır etmesınden once dusunmek bunları one alarak haraket etmek...
severek nısanlanıp dönenler gıbı;
mantık evlılıgı adı altında tanısıp anlasamayacagına emın olup da dönulebılır.
severek evlenıp ayrılma riski gıbı annanelerımızın ızınden gıdıp mantık riski aldım kısacası ;
söz ;nişan bı nevı tanıma ve uyum surecıdır.
aılelerımızın bızı bızden daha ıyı tanıdıklarını ve gercekden kımle mutlu olacagımıızı daha ıyı bıldıklerını dusunuyorum ( en azından kendım ıcın oyleymıs )...
annemın karsı cıktıgı aılemın cok mutlu olmadıgı kısıyle sözum bıttı.
aılemın onayladıgı ve ben evlenırken benım kadar mutlu oldukları ve aılemın aracı olup bızı bı araya getırdıklerı :) esımle evlendım.
artık gorucu usullerı eskısı gıbı degıl . aıleler aracı oluyor tanısıyorsun ;dolasıyorsun; yemege cıkıyorsun ; ısın ıcınde en bastan aıleler oldugundan ve hersey daha ortada konusuldugundan hızlandırılmıs oluyor.
mesela benım esım aıle dostumuzun ogluydu abımınde arkadası evımıze gırer cıkardı merhaba merhabaydı;
sonra benım mükellefım oldu tıcaret yapınca cok ıyı anladım .
oncesınde havalı bulurken dusuncem bı anda aaa nekadar namuslu ahlaklıymısa döndu...
sözlendım hosuma gıttı ,nısanlandım dogru adam budur dedım, evlendım gece uyurken onu ızledım sukrettım dualar ettım :)
benım hayatımdakı en mantıklı durum eşimi mantıgıma öncelık vererek secmem
önce kalbımın degıl mantıgımın sevmesı...
:KK70: kısacası beyın orgazmı gıbı bırsey :KK70:
Ehehe güzelmiş, açıklama için teşekkür ederim :)

Bence ikisi de olmalı hem mantığına uymalı hemde sevmelisin

ne tek başına aşk,sevgi yeter(körü körüne)

ne de tek başına mantık yeter:KK57:hele sadece mantıkla kesinlikle evlilik olmamalı

sevmediğin insana dokunamazsın bile

X