SEVK İRSALİYESİ

Siz sadece sisteminize sevk irsaliyenizi girin manuel olarak. Bunu sisteme girebilirsiniz şuanda. Diger yaptiklariniz dogru. Girdiginiz faturada sevk irs. Nosunu yazdiniz zaten dimi?

Muhasebe depertmanı ciddi dikkat ister balonyanak.
Ben de muhasebeciyim..
Bazen yaptıgın bir hata aylar sonra gelip seni bulabiliyor :)

Siz sadece sisteminize sevk irsaliyenizi girin manuel olarak. Bunu sisteme girebilirsiniz şuanda. Diger yaptiklariniz dogru. Girdiginiz faturada sevk irs. Nosunu yazdiniz zaten dimi?
Evet yazdım. Manuel olarak girsem de oluyor yani değil mi ? Sorun tamamen ortadan kalkar mı ileride sıkıntı olur mu yani :/

Öyleymiş malesef, biliyordum aslında : ) Gerçi benim henüz 1 ay oldu ama ilk aydan fire verdim
En tehlikeli çalışan tipi davranışı sergiliyorsunuz , bir hata yapmış olabileceğini fark ediyor ama saklıyorsun.. Ortaya çıkarsa müdürün sana güvenini kaybeder.. Şimdi en doğrusu durumu anlatmalı ve ne şekilde düzelttiğini de anlatmalısın. Böylelikle hatasını saklamayan ve düzeltmek için uğrasan çalışan davranışı olur ve bence en iyisidir..
Tabii nasıl davranacağınızı siz daha iyi bilirsiniz sadece uyarmak istedim.

Ben bir dönem muhasebecide çalıştım ama hiç sevk irsaliyesindeki fatura tutarıyla iş yapmadım sadece sevk irsaliyeleri ayrı dosyalanıyordu fatura yerine koymuyorduk biz. Yani bi on yıl kadar oluyor ben o işi bırakalı ama hatırladığım bu

sakın ol o kadar problem yok sıstem dogru ama mıkroya kayıt yok ırs. sanırım
irsaliyeleri tek tek işlemek istiyorsan once o ırsalıyeye ait faturalı cıkar sıstemden (elınde faturaların kopyası vardır tarıhı yazan)sonra sıstem otomatık bu ırsaliyelere numara vererek ırsalıye bolumune aktaracak sende irsaliye bolumune gır ordan numarasını tarıhını degıstır sonra irs. faturalandır secenegı olması lazım sec elındekı faturaya gore tarıhını nosunu gır tutarını gır kaydet
faturaları tek tek cıkarıp yaparsan karısmaz

sevk irsaliyesini elde de olsa kesmişsin zaten sıkıntı olacağını sanmıyorum sisteme o tarihle girişini yapamıyormusun

yok değil canım gerekirse iptali olur faturanın..Faturadan sonra olmaz tarih ama..yok faturayı kestikten sonra da kayıt yapabilirsin artık faturalar genelde programlardan oluyor.

Teşekkür ederim, doğrusu bu tabiiki haklısınız :) Bu sevk irsaliyesi olayını dün akşam farkettim ya, ilk anlarda böyle konularda paniğimdir ben biraz, yanlışlıklarda vs. Çok soğukkanlı değilim yani hemen elim ayağıma dolaşır o anın verdiği bir durumla öyle konuştum aslında. Paniğim geçince daha mantıklı düşünürüm genelde, bugünde öyle yaptım gittim Muhasebe müdürümle konuştum konuyu. Kendisi dün yoktu işyerinde bu arada izinliydi, yoksa o an söylemiştim. Sorun edilecek bir durumda olmadı şükür, ılımlıydı da gayet : ) Çok sağolun : )

sevk irsaliyesini elde de olsa kesmişsin zaten sıkıntı olacağını sanmıyorum sisteme o tarihle girişini yapamıyormusun

yok değil canım gerekirse iptali olur faturanın..Faturadan sonra olmaz tarih ama..yok faturayı kestikten sonra da kayıt yapabilirsin artık faturalar genelde programlardan oluyor.

Hepinize çok teşekkür ederim : ) Bugün muhasebe müdürümle görüştüm konuyu hallettik, çokta büyütülecek bir sorun çıkmadı Allah'tan : ) Tabi artık daha dikkatli ve sorgulayıcım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…