SEVK İRSALİYESİ

Balonyanak

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
1.054
1.002
333
İyi geceler kızlar. Şu an durumun ne kadar ciddi olup olmadığını bilmediğim bir derdim var, konu işimle ilgili. Toy muhasebeciyim henüz. Sevk irsaliyesinin faturadan sonra kesilmesi ama faturaya bakarak kesilmesi (elle yazarak yani) yani muhasebe programına kaydının yapılmadan kesilmesi ciddi birşey midir ? Ve bunu nasıl düzeltebilirim ? Muhasebeci bayanlar yardımınızı bekliyorum acil lütfen

Önemli olan tarih olmalı
Sevk irsaliyesi ve fatura aynı tarihte düzenlendi evet ama faturanın sistemde kaydı olupta sevk irsaliyesinin kaydı sistemde yok. Bugün öğrendiğime göre önce sevk irsaliyesi düzenlenip daha sonra fatura düzenlenirmiş, ikisi birbirine bağlantılı olacak şekilde yani. Ben de herşeyin kaydının yapılması gerektiğini biliyordum tabi ama işi öğreten kişi sağolsun yanlış öğretti ben de hiç sorgulamadım aferin bana tabi. Sonuç olarak sevk irsaliyesinin kaydının olmaması çokta önemli, telaşe edilecek bir durum değil mi yani ? Düzeltme imkanı da varsa nasıl söyleyebilir misiniz ?

Programa göre farklılık gösterir. Elinizdeki sevk irsaliyesi ve faturaya göre sevk irsaliyesi kaydını tekrar oluşturabilirsiniz. Çok büyük bi sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.

Tatlim isin dogrusu sevk irsaliyesi duzenlenir bu irsaliye 7 gun icinde faturaya donusturulmelidir...sanirim sen faturayi once kesmissin elle kesiyorsan 7 gunluk sureyi asmadiysan problem olmaz irsaliyenin uzerine fatura tarihini yazarsin

sevk irsaliyesi de kesinlikle olmalı diye biliyorum ama bu mal sevk ediliyor irsaliyesi yok nasıl ulaşmış yerine kimse sormadımı yoksa karşı taraftan kaynaklanan sorunmu

Programa göre farklılık gösterir. Elinizdeki sevk irsaliyesi ve faturaya göre sevk irsaliyesi kaydını tekrar oluşturabilirsiniz. Çok büyük bi sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.
Kullandığımız muhasebe programı Mikro. E-fatura sistemine geçen müşterilerimize kestim zaten genelde sevk irsaliyesini bir 10'u falan bulur ya Onlarada fatura gittiği için iptal etme gibi bir durum sıkıntılı oluyor sanırım. Ya ben kısaca Muhasebe müdürümüze bulaştırmadan konuyu halletmek istiyorum ya Çünkü kendisi pek açıklayıcı değil sağolsun bir de beni anlamamakla suçladığı için agresifleşiyor biraz tüm modum düşüyor o an

Tatlim isin dogrusu sevk irsaliyesi duzenlenir bu irsaliye 7 gun icinde faturaya donusturulmelidir...sanirim sen faturayi once kesmissin elle kesiyorsan 7 gunluk sureyi asmadiysan problem olmaz irsaliyenin uzerine fatura tarihini yazarsin
Çok teşekkür ederim ama şöyle diyeyim faturayı önce kestim evet ama daha sonra sevk irsaliyesinin bilgilerini de faturaya bakarak elle yazarak yaptım mşterilere de o şekilde gönderdim. Yani sevk irsaliyesinin de kağıt üzerinde bilgisi var ama sistemde yok. Ayrıca 3 hafta öncesine kadar dayanıyor bu yaptığım işlem yani 1 haftayı geçen sevk irsaliyeleri var sisteme girişi yapılmayan. Ne gibi sıkıntı olur ki mesela

sevk irsaliyesi de kesinlikle olmalı diye biliyorum ama bu mal sevk ediliyor irsaliyesi yok nasıl ulaşmış yerine kimse sormadımı yoksa karşı taraftan kaynaklanan sorunmu
Yok canım sevk irsaliyesi var kağıt üzerinde var yani, müşteriye giderken sevk irsaliyesiyle gitti. Önce faturayı kesip daha sonra faturada bilgilere bakarak sevk irsaliyesini oluşturdum elle yazarak. Sistemde bu irsaliyeye dair hiçbir bilgi yok ama, akıllı kafam..

Yapacağın şey su dikkatle yazacaklarımı uygula sistemden faturanın üzerine gel faturayı cikar çıkardıktan sonra irsaliyeyi o tarihe gore düzenle sonradan irsaliyeyi sistemden aynı tarihe ve saatine dikkat ederek kaydet

Canim e-fatura kestiysen ciktisini al yetkili kisiye imzalat faturanin duzenlenme tarihinin yanina duzenlenme saatini ve dakikasini yaz sonra o ciktinin uzerine de irsaliye yerine gecer yazarsan sorunu cozersin..

Sevk irsaliyelerinin sisteme kaydedilme deki esas amaci stok hareketlerini gorebilmektir. Siz sevk irsaliyelerini sisteme giediyseniz o mallar stoklarinizda fiili olarak olmasa da sistemsel olarak var gibi gozukuyor. İrsaliyeleri gecmise donuk sisteme girislerini yapabilirsiniz bir sikinti olmaz. Stoklardan cikmaniz gerekiyor. Mudurunuzden gizli bir sey yapmamanizi tavsiye ederim size

Çok sağolun, bugün bir tanesini bu şekilde düzelttim.. Ama E-fatura kullanıcıları varya onlara düzenlediğim faturalar gitti çoktan, sistemden görüyorlar, aldılarda yani. Onların sevk irsaliyelerini düzenlemek için faturalarını iptal edersem sıkıntı olmaz mı ki ? Nasıl halletmem gerek bu kısmı

Canim e-fatura kestiysen ciktisini al yetkili kisiye imzalat faturanin duzenlenme tarihinin yanina duzenlenme saatini ve dakikasini yaz sonra o ciktinin uzerine de irsaliye yerine gecer yazarsan sorunu cozersin..
Yaaa çok teşekkür ederim çok sağolun E- fatura kullanıcıları düşündürüyordu beni daha çok. Muhasebe müdürümüze danışmaya karar verdim ben yine de, çok sağolun

Elle kestiğin irsaliyenin bi kopyasini kendine almayi unutmadiysan sorun olmaz diye biliyorum. Kullandigin programi bilmiyorum netsis olsaydi yardimci olabilirdim

Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım ben kendim halledebilirim diye düşündüm ama gözüm korktu. Geçmişe yönelik birini düzenledim aslında bugün ama E-fatura kullanıcısı değildi o müşteri. Geri kalanlar E fatura kulllanıcısı, onları bu şekilde yapamıyorum diye biliyorum Şunu sorayım mı o zaman ben size ya.. Şimdi normalde sevk irsaliyesini önce kesip daha sonra faturaya gelip irsaliyeyi çağırıp yapıyoruz ya faturayı yani bir nevi bağlantılı işlem. Acaba ben bunu sadece geçmiş sevk irsaliyelerini kayıt ederek faturaya bağlamadan, faturaya hiç dokunmadan yapsam olur mu ki ? Umarım anlatabilmişimdir saçmaladım gibi biraz Bir de tabi anlatabildiysem eğer bu sevk irsaliyeleri de E-fatura kullanıcılarına sistemden gidiyor muydu fatura gibi ?

Irsaliye faturalasmamis olark sistemde görülür o sekilde olmaz irsaliyeyi o tarihe gore kaydet o faturayı cikar yeni fatura ekle de müşterinin adını yaz stok kısmına gel sag tıkla irsaliyeyi çağırların tarih aralığı yazar 01/01/2016 yaz kaydet

Hayir sevk irsaliyeleri e fatura gibi sistemden musterilere gitmiyor. Simdilik bu zorunluluk e fatura kapsamiyla sinirli. İlgililer kagit ortamda irsaliye duzenlemeye devam etmekte. Hatta e faturanin kagit ciktisini irsaliye yerine kullanmaktalar. Siz dedigim gibi sistemden gecmise donuk sevk irsaliyesi kaydini yapin ki stoklariniz fiili durumunuz ile uyussun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…