Seviyorum, kahretsin!

Sezen aksu"nun bir şarkısı var ya ;

"Seviyorum kahretsin!
Seviyorum elimde değil çok..
Seviyorum ah neden!
Yaşadığım en derin aşksın sen"

Her ayrıldığımizda bu şarkıyı dinliyorum.
Birbirimize göre olmadigimizi biliyorum ama çok seviyorum.
Otuz yaşındayım, az para kazansam da kendi ayaklarim üzerinde durabiliyorum. Çocukluğumdan beri anne ve babamın kavgaları, annemle olan sorunlarım, çok sevdiğim ve bana değer veren sevdiğimden ailemin İstememesi nedeniyle ayrılmak zorunda olmam.( Tam beş yıl sürmüştü,:KK43:)
Borderline bir annem var ,psikologum bu şekilde teşhis koydu.ama annem ve babam bana meslek hayatımda maddi ve manevi hep destek oldular..çok incirti annem beni. Ve belkide beni hiç bir zaman gerçekten sevmedi..
Ama onu hep anlamaya çalıştım .zamanla aileme olan kinim geçti. İşime odaklandim, kendime iyi gelevek seyelr yapmaya çalıştım, ve bir süre sonra kalbim başka biri için atmaya başladı.
Ama bu kişi beni cok üzüyor.
Annemle o kadar ağır sorunlarımız oldu ki küçüklüğümden beri şiddet gormemz en basiti.
Ama o benim annem.
Ne olursa olsun ondan vazgeçmedim.terk edemedim.ancak sinir koydum hep, başka bir şehirde yaşıyorum, birlikte yaşamıyoruz ayda bir iki kere gorusebiliyoruz.
Bu bana iyi geliyor.
Belki bu sorunlardan dolayıdır ,
Kendimi yetersiz ve degersiz hissediyorum. Erkek arkadaşımin tavırları bunu bana daha çok hissettiriyor.
Onu eski sevgilisiyle mesajlasirken yakaladım. Bir skilde beni inandirdi.
İş için vs dedi.a
Ama benim içime bir şüphe düştü. En zor zamanlarımda beni heo terk ediyor. Bana çok ağır şeyler söylüyor şiddet bile girdi işin içine ben de ayrıldım ondan

Ama çok üzülüyorum. Bana bu kadar kötülük edip , arkasına bile bakmaması canımı çok acitiyor.
Bu kişiyi ailem de onaylamisti, çok sevdi herkes.
Ben ona en zor xamaninda ofisimi açtım, birbirimize destk oluyorduk. O herşeyi bir anda sildi. Daha dün beraber plan yaptgim adam bir anda arkasına bakmadan gidebiliyor. Ertesi gün özür dilemek için geliyor. Ve ben hep onu affediyorum. Ben asla şiddeti yada aldatmayı normal görmüyorum. Başka biri anlatsa ne duruyorsun ayrıl derim ama yapamıyorum. Onunla mutlu değilim.
Ama o varken ailem bana daha iyi davranıyor.
Ben evleneceğim mutlu olacağım diye düşünüyorlar.
Arkadaslarimin hepsi evlendi ,bir eşinin olmasi insana güven veriyor. Yalnız uasayabilecek gucteyim ,ama bazen yapamayacağımı hissediyorum.
Gözümden sakindiyim insan bana deli olduğumu soueldi ."ben istesem bana hayır demeyecek kız yoktur, nereye istersem gelirler "dedi. .en son ki kavgamizda. Çünkü bir kiz nedeniyle tartisiyorduk.kzii Instagram'da aramis ve sohbet etmiş, arkadaşı değil, duruşmada tanışmış. Ben de kıskandım " sen de boylu poslu bir kızsın ,neden sevgilin olmuyor "yazmis kıza.
Nyapabilirdim ki kıskandım..
O da bana sen hastasın dedi .
Çok acı çekiyorum.. çok uzun oldu yazdiklarim.. okuyan olduysa teşekkür edefim.icimi dökmek istedim.. biliyorum ki hiçbir arkadaşım, onun bana vurduğunu bilse ,bu konuşmaları bilse bu ilişkiyi onaylamaz. İçimi dökmek istedim. Teşekkürler herkese..
Umarım buraya kocam bana şiddet uyguluyor yazmak zorunda kalmazsınız.

Hayatinin dönüm noktasindasin. Bugun verecegin karar hayatini şekillendirecek. Seni mutluluğa ya da mutsuzluğa goturecek. Ki bu adamin seni mutlu etmesi ihtimal bile olamaz. Ailene kizginsin, onlari memnun etmek istiyorsun, kalbin kirik ve bu kirginliği biriyle yalanci aşk yaşayarak kapattiğini saniyorsun. Ihaneti, şiddeti, kufru kabul ederken gururunu, kadinliğini ezdiriyorsun. Ve bunu da seviyorum diyerek kapatiyorsun. Sen gerçek aşki tatsaydin bunun sevgiyle yakindan uzaktan alakasi olmadiğini bilirdin. 5 senede insan duşmanina bile alişir. O yuzden hatalari en fazla bir kez affedin derler. Çunki zaman geçtikce artik giden zamana aciyarak gidemezsin kimseden. Şu an hassas durumdasin. Dogrulari bildigin halde kabul etmiyorsun ve yanlişa gitmeye devam ediyorsun. Senin gibi iki arkadaşim var. Biri aşiri gururlu oldu ve affetmedi. Şu an başkasiyla çok çok mutlu bir hayati var. Digeriyse zamparanin, ahlaksizin birine bağlandi suruklendi gidiyor. 10 senedir oyuncak oldu elinde. Ayrilamiyor. Duymadi hakaret kalmadi ama artik arkadaşim diyor ki ben kendimi kaybettim. Hicbir kufur hakaret beni incitmiyor. Çunki o benliyini beş para etmez insan için yok etti.
Hayatinizi hiç etmeyin. Aşk kesinlikle boyle birşey degil. Insan ona hakaret eden, aldatan birine birşeyler hissediyorsa bu aşk degil bağliliktir, kendini ona mecbur hissetmekdir. Sen ona mecbur degilsin. Onunla yola drvam edersen evlendikden sonra kucaginda çocukla ihanetlerini yakalarsin, çocugunun goxu onunde dayak yersin. Kufur işitirsin. Evlendikden sonra emin ol en onemli şeyin sevgi degil saygi olduğunu ogreneceksin. Beraber yaşadiğiniz ev bile hapishane gibi gelecek. Sokakta gozun hep mutlu çiftlerde olacak. Burda boyle konular çok açildi. Çoğu yillar onceki konular. Herkes tavsiye vermiş kiza. Kizin hesabina bakiyordumda kimseyi dinlememiş ve yillarca ayni konulari açmiş durmuş. Bu hiç şaşmaz. Belki dinlemiyceksin ama hayatini karartma
Ayrılsam da bazı şeyleri hazmedemiyorum ben bu adam için fedakarlıklar yaptım. O ise başka bir kızla beni kıyasladı "o da senin gibi açık hiyiniyordu ama senden daha karakterli bir kızdı "dedi. Bir kiaskanclik olmuştu aramızda. Ben ve ailem bunu hak etmedik.
Bu yaptığının hesabını versin istiyorum. Allah bunları ona sorsun istiyorum

Kalbinizi bilemem ama benim tahminim siz bu şahsı sevmiyorsunuz. Size iyi gelen yanları (iyiliği batsın)düştüğünüz anlarda sarılıp unuttuğunuz,herkes evlendi diye hah sorunlu ailem de bu şahsı sevdi en iyisi bu tamam deyip bu sebeplerle birlikte olup sevdiğinizi zannediyorsunuz.

Kimin evlendiği,boşandığı,ailenizin onayı bile umrunuzda olmasın. Hayat "sizin"ve kalem elinizde. Ya yazmaya zorlamaya devam edin,ya da kırın atın.

Ha bence tereddütsüz kırın atın. İnsan sevdiğine kıyamaz. Şiddet diyorsunuz!İhanet var. Kendinizi biraz sevin.
Bazi syeleri hazmedemiyorum.ne olur yadimcii olun. Kavga ettiğimizde , arkadaşı ickn " o da senin gibi açık hiyiniyor ama senden çok daha iyi bri kızdı "dedi .beni başkasıyla kıyasladı. Ben bunu hazmedemiyorum.
Annemle sorunlarım var evet o ayrı ,ama ona karşı çok iyiydiler. Ben emek verdim zamanım gitti ,acı cekiyorum. Hazmedemiyorum.. ayrildim ama aldatilmanin öfkesi dinmiyor.bana yaptklarinin..

Ayrılsam da bazı şeyleri hazmedemiyorum ben bu adam için fedakarlıklar yaptım. O ise başka bir kızla beni kıyasladı "o da senin gibi açık hiyiniyordu ama senden daha karakterli bir kızdı "dedi. Bir kiaskanclik olmuştu aramızda. Ben ve ailem bunu hak etmedik.
İlişkiye başlarken flört aşamasında kendi sınırlarınızı çizmediniz mi sizi nasıl kıyaslayabilir ve bu cümleyi kurabilir ?

İlişkinin başlarında böyle şeyler yoktu. İlerleyen zamanlarda ben telefonunda watsap aramalari gördüm sordum ve öğrenmek istedim. Çünkü bir kız resmi vardı.o da eski bir arkadaşım dedi. Ben de merak ediyorum dedim. Aralarındaki mesajlasmalari okumak istedim.cunku daha omce eski kız arkadaşıyla mesajlasmalarini yakalamıştım o zaman bana -ben ona iş için yardım ediyorum "diyordu ikna olmuştum. Arkadaşıyla tatil planları yapmışlar, biz daha önce hiç tatile cikmamistik, belki ben yanlış anladım sanki flörtlesiyorlar gibibgeldi .sorun etmedim zaten gorusmuyorlardi. Ama son kavgamizda bana hakaretler yagdirirken ben ağlayarak "sen hep başkalarına değer veriyorsun bana karşı neden böylesin neden nazik degilsin. X e karşı ne kadar naziktin"dedim.belki benim yaptığımda yanlış ama uzerime çok gelmişti. O da bunun üzerine "senin açık giyinmekten başka bir meziyetin yok, vasifsizin birisin dedi😔 öyle mi kimler vasifliymis dedim ben de
O da arkadaşını söyledi o kizlar senden bin kat iyiydi dedi. O da açık hiyiniyor ama senden daha karakterli dedi. Ben de defol burrdan dedim 😪

İlişkinin başlarında böyle şeyler yoktu. İlerleyen zamanlarda ben telefonunda watsap aramalari gördüm sordum ve öğrenmek istedim. Çünkü bir kız resmi vardı.o da eski bir arkadaşım dedi. Ben de merak ediyorum dedim. Aralarındaki mesajlasmalari okumak istedim.cunku daha omce eski kız arkadaşıyla mesajlasmalarini yakalamıştım o zaman bana -ben ona iş için yardım ediyorum "diyordu ikna olmuştum. Arkadaşıyla tatil planları yapmışlar, biz daha önce hiç tatile cikmamistik, belki ben yanlış anladım sanki flörtlesiyorlar gibibgeldi .sorun etmedim zaten gorusmuyorlardi. Ama son kavgamizda bana hakaretler yagdirirken ben ağlayarak "sen hep başkalarına değer veriyorsun bana karşı neden böylesin neden nazik degilsin. X e karşı ne kadar naziktin"dedim.belki benim yaptığımda yanlış ama uzerime çok gelmişti. O da bunun üzerine "senin açık giyinmekten başka bir meziyetin yok, vasifsizin birisin dedi😔 öyle mi kimler vasifliymis dedim ben de
O da arkadaşını söyledi o kizlar senden bin kat iyiydi dedi. O da açık hiyiniyor ama senden daha karakterli dedi. Ben de defol burrdan dedim 😪
Sizin bu yaşadığınız resmen psikolojik şiddet sizin adınıza üzüldüm .
Bu resmen psikolojik şiddet sizin adınıza üzüldüm . İlk sayfada yazdığınız gibi kendinizin yetersiz ve değersiz olduğunuzu karşı tarafa hissettirdiğiniz için tepenize çıkmış gibi görünüyor. Biraz kendinize değer verin özgüvenli olun. O size hakaret ettiğinde orada terketseydiniz o zaman görürdü o vasfı bu erkekler ne sanıyorsa kendini sanki bulunmaz hint kumaşı ya laflara bak

Sizin bu yaşadığınız resmen psikolojik şiddet sizin adınıza üzüldüm .

Bu resmen psikolojik şiddet sizin adınıza üzüldüm . İlk sayfada yazdığınız gibi kendinizin yetersiz ve değersiz olduğunuzu karşı tarafa hissettirdiğiniz için tepenize çıkmış gibi görünüyor. Biraz kendinize değer verin özgüvenli olun. O size hakaret ettiğinde orada terketseydiniz o zaman görürdü o vasfı bu erkekler ne sanıyorsa kendini sanki bulunmaz hint kumaşı ya laflara bak
Buna kendim müsade ettim biliyorum keşke o zamanlar bitirseudim ama hep hata bende kusur bende olarak buyutuldum ben. Herşeyi hemen fark edemiyorum.brnim de bir yuvam olacakndiye umutlanmistim .anneannem,dayimlar, teyzem ,hepsi sevmişti onu .o hemen aileye girmek istedi ben mutlu olmuştum. Beni sevmese neden aileye girmek istesin diye düşünmüştüm.

Benim de hataeim oldu .ben kusursuz değilim kesinlikle. Duygularımı dengeleyemiyorum, yardım alacağım.sadece güzel,saygılı bir ayrılık beklerdim bu çok ağır oldu

Eğer hayatta herkesden hesap soracak olsak gelecege dogru bir adim dahi atamayiz. Bazi insanlarin hesabini sormaya değmez. Seni başkasiyla kiyaslayacak kadar karaktersiz biriydi. Yanliş tercihdi. hayatimin 5 senesini bu adam için harcadim bundan sonraki yillarimi kurtaricam diyceksin. Hesap sormak istiyorsan boyle sor. Lutfen artik değmez insanlar için degerli zamaninizi, psikolojinizi hiç etmeyin.

Sezen aksu"nun bir şarkısı var ya ;

"Seviyorum kahretsin!
Seviyorum elimde değil çok..
Seviyorum ah neden!
Yaşadığım en derin aşksın sen"

Her ayrıldığımizda bu şarkıyı dinliyorum.
Birbirimize göre olmadigimizi biliyorum ama çok seviyorum.
Otuz yaşındayım, az para kazansam da kendi ayaklarim üzerinde durabiliyorum. Çocukluğumdan beri anne ve babamın kavgaları, annemle olan sorunlarım, çok sevdiğim ve bana değer veren sevdiğimden ailemin İstememesi nedeniyle ayrılmak zorunda olmam.( Tam beş yıl sürmüştü,:KK43:)
Borderline bir annem var ,psikologum bu şekilde teşhis koydu.ama annem ve babam bana meslek hayatımda maddi ve manevi hep destek oldular..çok incirti annem beni. Ve belkide beni hiç bir zaman gerçekten sevmedi..
Ama onu hep anlamaya çalıştım .zamanla aileme olan kinim geçti. İşime odaklandim, kendime iyi gelevek seyelr yapmaya çalıştım, ve bir süre sonra kalbim başka biri için atmaya başladı.
Ama bu kişi beni cok üzüyor.
Annemle o kadar ağır sorunlarımız oldu ki küçüklüğümden beri şiddet gormemz en basiti.
Ama o benim annem.
Ne olursa olsun ondan vazgeçmedim.terk edemedim.ancak sinir koydum hep, başka bir şehirde yaşıyorum, birlikte yaşamıyoruz ayda bir iki kere gorusebiliyoruz.
Bu bana iyi geliyor.
Belki bu sorunlardan dolayıdır ,
Kendimi yetersiz ve degersiz hissediyorum. Erkek arkadaşımin tavırları bunu bana daha çok hissettiriyor.
Onu eski sevgilisiyle mesajlasirken yakaladım. Bir skilde beni inandirdi.
İş için vs dedi.a
Ama benim içime bir şüphe düştü. En zor zamanlarımda beni heo terk ediyor. Bana çok ağır şeyler söylüyor şiddet bile girdi işin içine ben de ayrıldım ondan

Ama çok üzülüyorum. Bana bu kadar kötülük edip , arkasına bile bakmaması canımı çok acitiyor.
Bu kişiyi ailem de onaylamisti, çok sevdi herkes.
Ben ona en zor xamaninda ofisimi açtım, birbirimize destk oluyorduk. O herşeyi bir anda sildi. Daha dün beraber plan yaptgim adam bir anda arkasına bakmadan gidebiliyor. Ertesi gün özür dilemek için geliyor. Ve ben hep onu affediyorum. Ben asla şiddeti yada aldatmayı normal görmüyorum. Başka biri anlatsa ne duruyorsun ayrıl derim ama yapamıyorum. Onunla mutlu değilim.
Ama o varken ailem bana daha iyi davranıyor.
Ben evleneceğim mutlu olacağım diye düşünüyorlar.
Arkadaslarimin hepsi evlendi ,bir eşinin olmasi insana güven veriyor. Yalnız uasayabilecek gucteyim ,ama bazen yapamayacağımı hissediyorum.
Gözümden sakindiyim insan bana deli olduğumu soueldi ."ben istesem bana hayır demeyecek kız yoktur, nereye istersem gelirler "dedi. .en son ki kavgamizda. Çünkü bir kiz nedeniyle tartisiyorduk.kzii Instagram'da aramis ve sohbet etmiş, arkadaşı değil, duruşmada tanışmış. Ben de kıskandım " sen de boylu poslu bir kızsın ,neden sevgilin olmuyor "yazmis kıza.
Nyapabilirdim ki kıskandım..
O da bana sen hastasın dedi .
Çok acı çekiyorum.. çok uzun oldu yazdiklarim.. okuyan olduysa teşekkür edefim.icimi dökmek istedim.. biliyorum ki hiçbir arkadaşım, onun bana vurduğunu bilse ,bu konuşmaları bilse bu ilişkiyi onaylamaz. İçimi dökmek istedim. Teşekkürler herkese..
Ailenizde değersizlik duygusunu yaşadığinizdan,bir başkasının size değer vermemesini normal karşılıyorsunuz..once kendinize değer verin ve değerinizin farkında olun..kendi değerinizin farkında olursanız kimse size o şekilde yaklaşamaz,sizi üzmekten korkar...zaten başkasıyla mesajlaşarak sizi aşağı çekiyor bu kişi..Hep 'sen hastasın 'gibi laflarla savunmaya geçerler ..oysa siz sadece hakkettiginiz değeri görmek istiyorsunuz..lütfen onun da sorunları var gibi bahanelere sığınmayın..kimin sorunları yok ki..kimsenin sizi degersizleştirmesine izin vermeyin

Ailenizde değersizlik duygusunu yaşadığinizdan,bir başkasının size değer vermemesini normal karşılıyorsunuz..once kendinize değer verin ve değerinizin farkında olun..kendi değerinizin farkında olursanız kimse size o şekilde yaklaşamaz,sizi üzmekten korkar...zaten başkasıyla mesajlaşarak sizi aşağı çekiyor bu kişi..Hep 'sen hastasın 'gibi laflarla savunmaya geçerler ..oysa siz sadece hakkettiginiz değeri görmek istiyorsunuz..lütfen onun da sorunları var gibi bahanelere sığınmayın..kimin sorunları yok ki..kimsenin sizi degersizleştirmesine izin vermeyin
Tesekkr ederim,zaten ayrıldık.bunlar hep aklıma gelecekti, sindiremeyecegim söyleyip bitirmek istediğimi söyledim.
Moral bozuklugum ,değersizlik hissi ve öfkem devam ediyor tabi. Zamanla geçecek diye umuyorum

Sanki sırf ailen onlayken sana iyi davranıyo,annen onaylıyo diye bu adamla birlikteymişsin gibi. Ama annenin onaylaması yetmez çünkü önemli olan senin adamla yapabilmen. Ailenin değil.

Ayrıca sen seviyosun ama adam seni sevmiyor üzgünüm. Arkadaşlarım hep evlendi demişsin. Bu adam seninle evlenmez. Evlensede o evlilikten hayır gelmez. Sırf evlenmek için evlenmiş olursun. Yol yakınken vazgeç bu sevdadan. Adam bir ilişkide yapılmaması gereken ne varsa yapmış.

Onun da sorunları vardı . Yardıma ihtiyacı olduguni düşündüm çaba gostermek istedim ilişki için . Asabiliriz diye düşündum . Burada sorun bende diye düşünüyorum, bana zarar veren biri icin üzülüyorum .. o yzuden haklısınız yorumunuzda .. teşekkür ederim dinlediğiniz ve yorum yaptığınız için ❤️
İkinizde avukatsınız sanırım. Kimse düzelmez, bunu tecrübeyle sabitlemiş olman gerek. Şöyle düşün herkesin bir şekilde acısı var, sorunu var. Sen kimsenin terapisti değilsin. Senin ailen problemli, karşındaki seviyorum dediğin adam problemli acaba senin hissettiklerin ortak acılarınızın olması ,ortak paydanızın problemleriniz olması olabilir mi? Okumuş etmiş kadınsın. Nasıl bunları normalleştiriyorsun?

Tesekkr ederim,zaten ayrıldık.bunlar hep aklıma gelecekti, sindiremeyecegim söyleyip bitirmek istediğimi söyledim.
Moral bozuklugum ,değersizlik hissi ve öfkem devam ediyor tabi. Zamanla geçecek diye umuyorum
Iliskiniz devam ederken onun başka birine mesajla falan yürümesi,onu sizden üstün tutan laflar etmesi doğru değil, bunlar sizi aşağı çekmeye yönelik davranışlar, lütfen kendinize bunu yasatmayin, bunun adı aşk değil..böyle şeyleri kabul etmeyeceğinizi gösterirseniz eminim değer göreceksiniz..telefonunu, herturlu iletişimi silin..insanlar neler yaşıyor da unutuyor ya..kendinize,işinize odaklanin..eminin kıymetinizi bilecek biri karşınıza çıkar..

X