• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimle gelecegimiz..

acikadres

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
275
11
68
İstanbul
Merhaba herkese..su an moralim cok bozuk. ailemden ve arkadaslarimdan uzakta cok yalnizim,derdimi sizlerle paylasabiliyorum ancak..1.5 seneyi biraz gecmis bir iliskim var.erkek arkadasimi cok seviyorum,o benim hem en iyi arkadasim, hem buradaki ailem gibi,hem de bir tanecik sevgilim.ona karsi cok buyuk bir sevgi duyuyorum,daha once hissetmedigim kadar buyuk bu sevgim..ama bugun aramizda gecenler beni cok uzdu.

soyle soyliyim,biz bu kadar birbirimizi sevmemize ragmen bunca zamandir gelecekle ilgili tek kelime konusmadik..ben 28 yasindayim,sevgilim 33,maddi hicbir engelimiz yok.ikimiz de yurt disindayiz uzun senelerdir, ve ben artik hayatimin bir duzene girmesini,sevdiklerimin yaninda olmayi istiyorum,1-2 sene icinde Turkiyeye temelli gitme dusuncelerim var.erkek arkadasim da donme fikrine sicak bakiyor ama beraber doneriz orda bir hayat kurariz gibi hicbir konusma gecmiyor,genel olarak konusuyoruz yurt disinda kalmali mi gitmeli mi gibilerden.

Neyse daha fazla uzatmadan olayi anlatayim,laf nasil geldi onemli degil,su an yasadigim eve bisey almami onerdi, ben de dedim ki burasini kendi evim gibi gormuyorum benim icin gecici bi ev o yuzden icimden dekoratif biseyler almak gelmiyo. demez mi,niye oyle diyosun senelerce kalacgin ev diye. ben senelerce bu evde kalmayi dusunmuyorum 1-2 seneye izmire donmek istiyorum diye.hicbirsey demedi,neyse biz bu ana bakalim 2sene sonra ne olacagini nerden bilelim falan diye kapatmaya calisti konuyu. Ben de artik dayanamadim,senelerce ne demek,biz senelerce boyle takilicaz mi yani demek istiyosun dedim. Yok iste senelerce lafi abarti olarak cikmis agzindan,dusunerek soylememis falan.

gelecekle ilgili hicbir plan yapmamamiz bana o kadar dokunmus ki tutamadim gozyaslarimi :( cok sinirlendim,dedim yani bu kadar zamandir beraberiz insan hic mi birsey soylemez,donmeyi dusunuyorum diyorum bana su ana bakalim diyosun dedim.yok neymis sok olmus ben oyle deyince,uzerinde dusunmek istemis ani tepki vermek istememis.sok olduysan birsey soyle, boyle hicbirsey soylemeyince bir de agzindan senelerce diye laf cikinca ben de en kotuye yoruyorum dedim.

en sonunda konusmaya basladi, annesiyle babasi kucuk yasta ayrilmislar,kendi de boyle birsey yasamak istemediginden bu karari almasi cok zormus,dogal akisina birakip olmasini istiyomus,yasayip gormek istiyomus. Ben de dogal olsun istiyorum ama benim de bi hayatim var planlarim var, hayatima bi yon vermek istiyorum burada yabanci bi ulkedeyim.zamani gelince aile kurmak cocuk sahibi olmak istiyorum dedim,su an hemen bi karar verilsin demiorum ama insan hic mi birsey soylemez,yakin zaman icin bile konusuldugunda hic mi plan yapmaz,ne bu boyle ani yasayalim ilerisini dusunmeyelim falan insanin siniri bozuluyo,bana degersiz hissetiriyosun kendimi dedim. Bana dedigi su, bu cok buyuk bir asama,cok buyuk bir karar,insanin icinin rahat olmasi lazim,dogru zaman gelince sihirli bisey hissetmesi lazim falan diye. Ben de dedim ki senelerce senin icine sihirli bi an gelmesini mi bekliycem.neymis bu an 1sene sonra da olabilirmis,ama dogal gelismesini istiyomus falan.olay sirf sevgi olayi degilmis, benle ilgili degilmis sadece bu karari alirken ici rahat olarak almaliymis..ama tabi bunlari ikimiz de aglayarak ve biraz sesimizi yuselterek konustuk.ozellikle de ben cok sinirlendim dediklerini duydukca,iyice gururum kirildi sanki ben yarin evlenelim demisim gibi. O sinirle ben de sana bayilmiyorum zaten dedim,aglamaya basladi falan :(( cok pisman oldum oyle dedigime ama gururum kirildigi icin agzimdan cikti oyle bir laf :(. Bu konusmalar olurken onun evindeydik, ben en sonunda artik burada duramicam dedim ciktim.aksam aradi evde bazi esyalarini unutmussun bu hafta ihtiyacin olur dedi,benim evime getirdi. Sarldik birbirimize bi an. Nasilsin falan diye sordu,ben aglamaya basladim.biraz yanmda durdu sonra kalkti,ikimiz de zor bir gun gecirdik,su an ustune gelmek istemiyorum seni cok uzdum bugun dedi. Gidiyomusun dedim, su an bu kadar sicagi sicaginayken konusmayalim,sakinleselim biraz dedi. Peki dedim, ve gitti:( .

Su an cok uzgunum.icim parcalaniyor sanki.onu cok seviyorum,beni de cok sevdigini dusunuyodum..Ama gercekten seven bir insan gelecekle ilgili konusmaya bu kadar cekinir mi,sevdigiyle bir hayat kurmak istemez mi..goruslerinize ihtiyacim var..

Son düzenleyen: Moderatör:
bellı kı sevıyo ama klasık erkek modelı ıste temkınlı yaklasıyo tabı aılesının de payı buyuk bunda.. dedıgı gıbı zamana bırakmalısın belkı.. ozlemesını beklemelısın.. seven ınsan her kosulda sever ama her erkek de kolay evlılık lafı etmez.. kı bu adam bellıkı ozgur ruhlu bıraz da... yıne senın elınde canm.. evlılık fıkrını bırden empoze etmek yerıne zamana yaymalısın bence.. haa yaptıgı dogru degıl gururunu kırmıs evet.. ama kendını ıfade edememıs sanırım.. dogru olanı yapmıs yapmıssınız yani.. olay soguyunca konusmayı deneyın bence bıde ıns duzelır hersey yoluna gırer cnm.. gurbette bı de boyle uzgun yalnız olmak çok koyar ınsana Allah kolaylık versın sana..

3 yıldır birlikte olduğum beni sevdiğinden emin olduğum sevgilimle 2 yıl evlilik adına ikimizde bir tek cümle kurmadık..3. yılın sonunda evlenme teklifi etti ve geçen hafta nişanlandık..meğer maddi ve manevi hazır olmayı bekliyormuş.. senin sevgilinin de kafasında düşündüğü bir şeyler vardır muhakkak..

bellı kı sevıyo ama klasık erkek modelı ıste temkınlı yaklasıyo tabı aılesının de payı buyuk bunda.. dedıgı gıbı zamana bırakmalısın belkı.. ozlemesını beklemelısın.. seven ınsan her kosulda sever ama her erkek de kolay evlılık lafı etmez.. kı bu adam bellıkı ozgur ruhlu bıraz da... yıne senın elınde canm.. evlılık fıkrını bırden empoze etmek yerıne zamana yaymalısın bence.. haa yaptıgı dogru degıl gururunu kırmıs evet.. ama kendını ıfade edememıs sanırım.. dogru olanı yapmıs yapmıssınız yani.. olay soguyunca konusmayı deneyın bence bıde ıns duzelır hersey yoluna gırer cnm.. gurbette bı de boyle uzgun yalnız olmak çok koyar ınsana Allah kolaylık versın sana..

Cok tesekkur ederim canim yorumun icin..evet gercekten cok zor burada bunlari yalniz basina yasiyor olmak :( bu konuyu konusmak bile yeterince gururumu kirdi,bir kiz olarak benim degil onun acmasi gerekiyordu sanki..ama o senelerce lafini duyunca film koptu bende. Su an aklima kotu kotu seyler geliyo,ya baski altinda gibi hissedip ayrilirsa diye..aramasini bekliyorum :/

3 yıldır birlikte olduğum beni sevdiğinden emin olduğum sevgilimle 2 yıl evlilik adına ikimizde bir tek cümle kurmadık..3. yılın sonunda evlenme teklifi etti ve geçen hafta nişanlandık..meğer maddi ve manevi hazır olmayı bekliyormuş.. senin sevgilinin de kafasında düşündüğü bir şeyler vardır muhakkak..

Tesekkur ederim,yorumun beni rahatlatti.keske ben de bekleyebilseydim konunun acilmasi icin ama dayanamadim,cok dolmusum galiba..

Cok tesekkur ederim canim yorumun icin..evet gercekten cok zor burada bunlari yalniz basina yasiyor olmak :( bu konuyu konusmak bile yeterince gururumu kirdi,bir kiz olarak benim degil onun acmasi gerekiyordu sanki..ama o senelerce lafini duyunca film koptu bende. Su an aklima kotu kotu seyler geliyo,ya baski altinda gibi hissedip ayrilirsa diye..aramasini bekliyorum :/

olur mu oyle sey yaaa sevıyosa kı sevıyo bellı oyle dusunmeyecektır anlar senı sevdıgın merak etme.. sadece bı sure konuyu acma en azından o acıncaya kadar.. sonra hersey duzlır zaten .. ıns hep mutlu olursun uzme kendını nolur.. degmez 3 gunluk dunyada uzulmeye..

Yok mu baska gorusu olan :(gercekten ihtiyacim var fikirlerinize,konusacak kimsem yok burada..sizce sevgilimle bu konuyu konusmakla hata mi ettim?

sizin evleneceği kişi olduğunuzu düşünmüyor ya da emin değil diyelim, benim anladığım bu. o kişi olmadığınızı da söylemiyor ama o kişi olduğunuza karar vermek için zaman istiyor. bir belirsizlik ortamı ve doğan stres... onun karar almasını beklemek tuhaf bir süreç olacaktır. kolaylıklar diliyorum, umarım hakkınızda en güzeli olur..

sizin evleneceği kişi olduğunuzu düşünmüyor ya da emin değil diyelim, benim anladığım bu. o kişi olmadığınızı da söylemiyor ama o kişi olduğunuza karar vermek için zaman istiyor. bir belirsizlik ortamı ve doğan stres... onun karar almasını beklemek tuhaf bir süreç olacaktır. kolaylıklar diliyorum, umarım hakkınızda en güzeli olur..

Tesekkurler cevapladiginiz icin..onu da sordum,hatta bayag bi sinirle dedim eger benimle oyle birsey dusunmuyosan bunu bilmem lazim dedim. Oyle olsaydi soylerdim coktan,zamanini almazdim dedi. Bu durumu kendime yormama gerek yokmus,sadece dogru zamanin geldigini daha hissedemiyomus,icinden artik ben boyle bi hayat istiyorum,evleneyim o duzende yasiym artik gibi bir his yokmus daha icinde,ama belki 1 sene sonra da oyle hissedebilirmis,ne zaman olacagini bilemiyomus

her halükarda sizinle evlenecekse kaçınma davranışı sergiliyor. bu konu üzerinde daha sakin konuşup kaçınma davranışının arkasında yatan sebepleri daha ayrıntılı saptayabilirsiniz. uygun zamanın şartları neler, evlenince nelerin değişeceğini bekliyor da kaçınıyor, olumlu değişecek şeyler hiç yok mudur, gibi sorulara cevaplar bulunabilir. evlilik hakkındaki düşüncelerini keşfetmiş olur sevgiliniz. sesli düşünmek -konuşmak- farkındalığın artması açısından önemlidir. belki de hiç dile getirmedi şimdiye kadar evliliğe dair düşüncelerini ve konuşmadıkça korkulacak bir şey gibi algılıyor. evlilik hakkında konuşabilmeniz bile bir kademe teşkil ediyor bence.

sizce sevgilimle bu konuyu konusmakla hata mi ettim?

Hayır... :ssz:

annesiyle babasi kucuk yasta ayrilmislar,kendi de boyle birsey yasamak istemediginden bu karari almasi cok zormus,dogal akisina birakip olmasini istiyomus,yasayip gormek istiyomus. Bana dedigi su, bu cok buyuk bir asama,cok buyuk bir karar,insanin icinin rahat olmasi lazim,dogru zaman gelince sihirli bisey hissetmesi lazim falan diye. neymis bu an 1sene sonra da olabilirmis,ama dogal gelismesini istiyomus falan.olay sirf sevgi olayi degilmis, benle ilgili degilmis sadece bu karari alirken ici rahat olarak almaliymis..

1,5 yılda yaşayıp görmediyse, doğal gelişmediyse, o "sihirli şeyi" hissetmesi daha epey süreceğe benziyor...

En sevmediğim şeydir ilişkiye "Ben bu adamı kafalayayım, bundan çocuklarım olsun" mantığıyla yaklaşıldığının düşünülmesi, siz sanki böyle düşünmüşsünüz sanki "Ne zaman evlenicez!" demişsiniz gibi uzun ama manasız açıklamalar yapmış...

Siz tek bir konuşmadan değil, uzun vadede sizi planlarına dahil etmemesinden, en azından bir cümlede olsun "Türkiyeye dönünce şuraya da gider, şöyle de yaparız" dememesinden, geleceğinde sizi hiçbir yere konumlandırmıyormuşçasına sürekli anı yaşama hevesinde olmasından rahatsızsınız ve haklısınız...

Kendini ağırdan satar gibi "Bu kararı içim rahat almalıyım" demesi, köşeye sıkıştırılmış gibi konuşması bana "fazla umutlanma" mesajı gibi geldi... Direkt "Annem babam gibi mutsuz bir evlilik yapmak istemiyorum hatta evlenmek istemiyorum" demez belki ama "Henüz doğru an gelmedi" diye senelerinizi de harcayabilir...

Elbette her ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir şey yok ama gelecek planlarında size layıkıyla yer vermemesi buna rağmen "doğru zamanda evlenmek istediğini" vurgulaması, o zaman geldiğinde yanında bir başkasının da olabileceğini düşündürdü bana, keşke sizin kadar şeffaf olsa erkek arkadaşınız... :19:

Yaslarınız gelmıste gecıyor erkek arkınız hala dusunme asamasında oldugunu söyluor.
uzulerek soyluorum ama bı ınsanı degıstremezsınız evlenecegınızı sanmıorum.

Hayır... :ssz:

1,5 yılda yaşayıp görmediyse, doğal gelişmediyse, o "sihirli şeyi" hissetmesi daha epey süreceğe benziyor...

En sevmediğim şeydir ilişkiye "Ben bu adamı kafalayayım, bundan çocuklarım olsun" mantığıyla yaklaşıldığının düşünülmesi, siz sanki böyle düşünmüşsünüz sanki "Ne zaman evlenicez!" demişsiniz gibi uzun ama manasız açıklamalar yapmış...

Siz tek bir konuşmadan değil, uzun vadede sizi planlarına dahil etmemesinden, en azından bir cümlede olsun "Türkiyeye dönünce şuraya da gider, şöyle de yaparız" dememesinden, geleceğinde sizi hiçbir yere konumlandırmıyormuşçasına sürekli anı yaşama hevesinde olmasından rahatsızsınız ve haklısınız...

Kendini ağırdan satar gibi "Bu kararı içim rahat almalıyım" demesi, köşeye sıkıştırılmış gibi konuşması bana "fazla umutlanma" mesajı gibi geldi... Direkt "Annem babam gibi mutsuz bir evlilik yapmak istemiyorum hatta evlenmek istemiyorum" demez belki ama "Henüz doğru an gelmedi" diye senelerinizi de harcayabilir...

Elbette her ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir şey yok ama gelecek planlarında size layıkıyla yer vermemesi buna rağmen "doğru zamanda evlenmek istediğini" vurgulaması, o zaman geldiğinde yanında bir başkasının da olabileceğini düşündürdü bana, keşke sizin kadar şeffaf olsa erkek arkadaşınız... :19:

Beni o kadar iyi anlamissiniz ki,aynen dediginiz gibi sanki ben ona hemen evlenelim demisim gibi davrandi.ben de aynisini soyledim,bu zamana kadar sihirli an olmadiysa bundan sonra da olmaz benle, sen git baskasini bul o sihirli ani bulursun belki dedim sinirle :( nasil moralim bozuldu anlatamam.hemen dedi ki iste ben de bilmiyorum bu isler nasil olur,belki de oyle bi ana gerek yoktur,ben de bilmiyorum ki falan dedi aglamaya basladi.

Yaslarınız gelmıste gecıyor erkek arkınız hala dusunme asamasında oldugunu söyluor.
uzulerek soyluorum ama bı ınsanı degıstremezsınız evlenecegınızı sanmıorum.

seninle aynı fikirde değilim cnm. ikisininde yaşı gayet normal ve evlilik içinde ideal 35 e kadar yolu var...olmadı 40 ama ne zaman hazırsan o zaman...

seninle aynı fikirde değilim cnm. ikisininde yaşı gayet normal ve evlilik içinde ideal 35 e kadar yolu var...olmadı 40 ama ne zaman hazırsan o zaman...

Tbıkıde oyle 50 dede evlenılır .
ama bu bayan evlılge kendını hazır hıssedıyor zannedıorum kı ıstıor ama sevgılısı 33 yasında ve hala hazır deıl ya hı olmazsa ?
bu bayan 30undan sonra baskasyla evlenmek ısterse ozman turkıye sartlarında ıs zorlaşabılır etrafımdan gorduklerımı soyluorum ;)

ama bu bayan evlılge kendını hazır hıssedıyor zannedıorum kı ıstıor ama sevgılısı 33 yasında ve hala hazır deıl ya hı olmazsa ?
bu bayan 30undan sonra baskasyla evlenmek ısterse ozman turkıye sartlarında ıs zorlaşabılır etrafımdan gorduklerımı soyluorum ;)

artık ülkemizde bu tür saçma bir düşüncenin kalkması lazım. bu ülkede kim yaşıyor sen ben o zaman biz başlatalım bu saçmalıkları görmmeye millette görmez..

Ben de istiyorum onun da hazir hissederek boyle bir karari kendiliginden almasini..en dogrusu iyice taniyip mumkun oldugunca emin olmak.ama bir taraftan da zaman akip geciyor,cocuk sahibi olunacak beli bir yas araligi var,zaten evlenir evlenmez cocuk yapmak da istemiyorum,1-2sene de evliligin oturmasini beklersem yasim iyice ilerlemis olacak.erkek icinse hava hos tabi.butun bunlarin disinda da onca yili harcayip yeni bastan baska biriyle baslama fikri,yine ayni sureclerin yasanmasi beni korkutuyor..kaldi ki ben olursa onunla olsun istiyorum,gercekten cok seviyorum onu :( kalple mantigi dengelemek gercekten cok zor..

Back