konu biraz uzun olabilir,çok doluyum okumak istemeyenler yorumsuz kalırsa çok sevinirim.
erkek arkadaşımdan bahsedeyim,kendisi elektrik elektronik okuyor ve okuldaki amacı 4.0 ortalama yapmak. okuldaki herkes tanıyor,hocaların bir işi olduğunda onu çağırıyorlar,okulun sitelerini vs yapıyor. yani başarısıyla tanınan birisi. ama asosyal değil. nasıl yetişiyor bilmiyorum ama sınavdan bir gece önce sürekli benimle konuşup ertesi gün sınavdan 100 alabilen değişik bir bünyeye sahip. başarısıyla hep gurur duyuyorum. egosuyla seviyorum onu. mütevazı değil,genelde taktir edilmekten hoşlanıyor ben de ediyorum.
ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ve az çok aynı şeylerle uğraşıyoruz. daha doğrusu benim derslerim onun hobisi. birlikte bir site kurduk. bizim okulun ders seçimleri olacağı zaman sistem genelde çöküyor ve öğrenciler mağdur oluyor. bunun için alternatif bir şey yaptık. yine okulun ders seçme döneminde de açtık siteyi,hep aynı zamanlarda açarız diğer zamanlarda erişim yok siteye.
tamam,o benden daha bilgili ve sitenin belki %80'ini o halletti ama işin içinde benim de emeğim var. sitenin linkini kendisi paylaşıyor,"arkadaşlar bu adresten add-drop işlerinizi halledebilirsiniz,sıkıntı halinde bir mesaj uzağınızdayız" diyor ama sadece kendi mailini paylaşıyor. ben de paylaşmak istedim,"ne gerek var zaten ben paylaştım" dedi. ben de paylaşmadım. bu olayın üzerinden 1 hafta geçti.
bugün denk geldim,mail kutusunu benim bilgisayarımda açık unutmuş. nasılsa özel bir şey yoktur diyerek baktım. bakın abartısız söylüyorum 50'ye yakın mesaj gelmiş siteyle ilgili. bunun 35'i kız. ben öyle sevgilimi herkesten kıskanan birisi değilim. hatta kıskançlık yüzünden kavga bile etmedik atışmalar hariç.
kızla arasında geçen konuşma bence şu olmalıydı;kız sorunu söyler,erkek arkadaşım açıklamayı yapar,kız teşekkür eder,erkek arkadaşım başarılar diler kapanır konu.
ama burda şöyle olmuş;kız kendini tanıtmış bölümünü vs söylemiş,sevgilim kıza övgüler yağdırmış,ah ne güzel bölüm gibisinden,kız ona teşekkür etmiş site için ayrıca harika olmuş ne güzel demiş,sevgilim sorununu sormuş,kız numarasını verip whatsapptan anlatmak istemiş. gerisi yok. demekki o mesaj atıldı. konuşuldu. kızın sorunu halledildi ya da halledilmedi bilmiyorum.
ben bunu görünce sordum,"mesaj attım kızın sorunu bizim sistemle alakalı değilmiş" dedi. neymiş sorun bana da söyle ben de öğrenmiş olurum karşılaşırsam ne yapacağımı bileyim dedim. sen bana yalan söylüyorsun mu demek istiyorsun dedi. hayır öğrenmek istiyorum sadece bizim sistemle alakası olmayan nasıl bi soruna çözüm buldun dedim. vpn tavsiye ettim dedi. kendisi bilmiyor muymuş falan dedim herkes senin gibi çok bilmiyor dedi. 10 dk sonra geri geldi özür diledi. mesajları gösterdi. ama dikkat ettim saatlerine,aradan mesajların silindiğine eminim. ayrıca kendisi hep isim soyisim kaydeder,bu kızı ismi ve bölümüyle kaydetmiş. demekki iletişim devam ediyor ya da edecek.
bu sefer benim sinirlerim bozuldu "sen kimi kandırıyorsun ben çocuk muyum hiçbir şey bilmiyor muyum bizim sitenin vpnle belirlediğimiz ağa bağlanmadan işe yaramayacağını senden mi öğreneceğim sen git yarım aklınla başkasını kandır" dedim. sonra pişman oldum tabi yarım akıllı dedim diye. cevap vermedi bi de yüzsüz yüzsüz "yemek söyliycem yiycek misin?" diyor. ben daha çok sinirlendim "sen karşındaki insanı ciddiye bile almıyorsun hep böylesin bıktım senin karşında annen baban yok şımarıklığını çekemem" dedim. bu sefer o sinirlendi "senin bana yarım akıllı demeni ben ciddiye alıyor muyum sence kimin ne kadar bilgisi olduğu ortada çok biliyorsan bütün siteyi sen kursaydın çok boş yapıyorsun" dedi. sinirlendim ağlamaya başladım. normalde çok sinirlenmediğim sürece ağlamam o da biliyor. "sinirin geçince ararsın" dedi gitti.
bu olaylar öğlen iki gibi oldu. şimdi kendisi okulda partide mentorlük yapıyor,ben gitmedim benim sorumluluğumdaki öğrencileri de almış sağolsun. ne o aradı ne ben aradım. sadece çok sevdiğimi biliyor,meyve sepeti göndermiş. üstüne de biraz kafanı dinle falan filan yazmış. mesaj bile atmadım karşılık olarak.
normalde telefonuna saçma sapan insanları kaydetmez. bu kızı kaydetmiş. benden bir şey saklamaz ama silinen mesajlar olduğuna adım gibi eminim. mesajlarına bakamam her yerden gizliyordur yani silinenleri geri getiremem.
egosunu seviyorum demiştim,ama bazen bana çok kötü hissettiriyor. benden iyi olduğunu ikimiz de biliyoruz ama bunu yüzüme karşı söylemesi canımı çok yaktı. herkes tarafından taktir edildiğini bildiği için de daha çok üstüme geliyor. benim bölümüm hakkında benden çok şey bildiğini hissettiriyor sürekli.
çok yoruldum,çok seviyorum ama bazen o kadar yorulup bıkıyorum ki. bırakayım ben de onun gibi sadece okulla ilgileneyim diyorum. o hem okulu hem ilişkiyi götürüyor ben götüremiyorum. ortalaması 3.8 onun,benim 3.1 ve ikimiz de erasmus düşünüyoruz. sürekli "ortalamayı yüksek tut,ders çalış,sadece okula bağlı kalma kendin de öğren" diye bana öğretmenlik yapmaya çalışıyor. kendime özgüvenim normalde çok yüksek ama onun yanında bu konularda çok kötü hissediyorum.
9 ayda ilk kez bitirmeyi düşündüm ama yapamadım. mesajla olmaz dedim kendi kendime. ne yapacağım ben,kendimi ara ara yanında ezik hissettiğim bir adamla ne kadar devam edebilirim? içime düşen aldatma fikri de cabası.
çok uzun oldu,okuyanlara şimdiden teşekkürler.