sevgilimin yanında ezik hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki soyle bir soru daha soruyum o zaman
Erkegin senden daha bilgili olmasini mi istersin yoksa sen daha bilgili mi olmayi tercih edersin?
Mesela ben kendimden daha kulturlu bi adami 37 yasimda anca bulabildim sıkı sıkı sarildim dort elle adama :)
Sevgilindeki egoyu normal buluyorum , kizla mesajlarini da buyuk ihtimalle sen kizarsin diye sildi ama seni ailesiyle tanistirdi , guzel giden bir iliskiniz var aldatacagini hatta aklindan gecirdigini bile dusunmiyorum
Belki kiz asilmistir o yuz vermemistir senden korkusuna da silmistir mesajlari
Erkekler pek umursamaz boyle seyleri , asilsa da nasil olsa ben ilgilenmiyorum der gecer

ben burda linç yememek için bazı detaylar vermedim aslında. sevgilim okulda tanınıyor dedim ya,o cidden çok büyük bir kitle. ve tabiki mesaj atan çok fazla kız oluyor. buna alışkınım ben ona güvenirim hep hiç mesaja cevap verdiğine denk gelmedim. konuşması genelde hani kız bir şey sorar bölümle ilgili,cevap verir,başarılar diler kapatır. numara kaydetmez. kaydetti diyelim isim soyisim yazar. kızı bildiğiniz "x comd" diye bölümüyle yazmış. hani akılda kalmasını istiyor gibi düşündüm. ki bölüm matah bir şey değil övmüş falan ama ikimiz aramızda o bölümle dalga geçeriz. kıza baktım güzel. sevgilimde sapyoseksüellik derecesinde olmasa da zekaya önem veren,etkilenen bir yapı var. kızdan etkilenmesine ihtimal vermedim ama belki kızın gereksiz övgüleri hoşuna gitmiştir.

erkeğin benden bilgisiz olmasını istemem,hani onunla bir şeyleri konuşabileyim hatta bana bir şeyler katsın isterim. sevgilim zorlamasam bana bu site işini öğretmeyecekti. kendisi hep ben yapayım,sen yanımda otur diyor. hani bilgisayar kucağında ben de kolunun altında olucam beyefendi site kurucak. ben bakarak öğrenicem. ben de bana da öğret anlat diyorum,zamanı var diyor. ego normal olabilir ama beni anlamasını isterdim. bilmiyorum gereksiz yere mi alındım acaba?

Bilgisayar muhendisligi ve elektrik elektronik muhendisligi cok fazla ortak ders barindiriyor dediginiz gibi. Fakat hicbir elektrik elektronik ogrencisi bilgisayar ogrencisinden daha hakim olamaz konuya. Kendi alaninizla ilgili bu kadar ozguvensiz olmaniza uzuldum. Belli ki basarili bir ogrencisiniz, o da oyle. Fakat sizi gercekten ezdigini dusundum, ozguven yerlerde gorunuyor. Ben de muhendisim, cok iyi bir universitede okudum, asla ezdirmem kimseye kendimi. Erkek arkadasim da muhendis ve birbirimizin isine hep saygili olduk, biz de ortak projeler hazirladik. Erkek arkadasinizla bu hislerinizi konustunuz mu hic? Farkinda olmadan egosunu sizinle tatmin etmeye baslamis olabilir cunku...

cidden bizim bölümdeki çoğu insandan bilgili bu konuda. normalde okulların sitelerini bilgisayar bölümü öğrencileri yapar,bizim okulunkileri sevgilim yaptı. farklı bir tutku yani. normalde özgüven konusunda sıkıntım yok kendisi de hep ben senin kendine güvenini çok seviyorum vs diyor ama işte bilmeden baltalıyor kendime olan güvenimi.

ben burda linç yememek için bazı detaylar vermedim aslında. sevgilim okulda tanınıyor dedim ya,o cidden çok büyük bir kitle. ve tabiki mesaj atan çok fazla kız oluyor. buna alışkınım ben ona güvenirim hep hiç mesaja cevap verdiğine denk gelmedim. konuşması genelde hani kız bir şey sorar bölümle ilgili,cevap verir,başarılar diler kapatır. numara kaydetmez. kaydetti diyelim isim soyisim yazar. kızı bildiğiniz "x comd" diye bölümüyle yazmış. hani akılda kalmasını istiyor gibi düşündüm. ki bölüm matah bir şey değil övmüş falan ama ikimiz aramızda o bölümle dalga geçeriz. kıza baktım güzel. sevgilimde sapyoseksüellik derecesinde olmasa da zekaya önem veren,etkilenen bir yapı var. kızdan etkilenmesine ihtimal vermedim ama belki kızın gereksiz övgüleri hoşuna gitmiştir.

erkeğin benden bilgisiz olmasını istemem,hani onunla bir şeyleri konuşabileyim hatta bana bir şeyler katsın isterim. sevgilim zorlamasam bana bu site işini öğretmeyecekti. kendisi hep ben yapayım,sen yanımda otur diyor. hani bilgisayar kucağında ben de kolunun altında olucam beyefendi site kurucak. ben bakarak öğrenicem. ben de bana da öğret anlat diyorum,zamanı var diyor. ego normal olabilir ama beni anlamasını isterdim. bilmiyorum gereksiz yere mi alındım acaba?
Bana gereksiz yere alinmissin gibi geliyor adam gonlunu almak icin meyve sepeti bile gondermis :)
Kizi kaydetmis olabilir ama bunun pek xok nedeni de olabilir , bence sakinlesince cagir gelsin sana bi kahve yap ve aklindan gecenleri paylas , sorunlar konusarak cozulur , kafanda kurma hicbir seyi , eger sana mantikli bir aciklama yapamiyorsa o zaman tepki goster , ben konusmani tavsiye ediyorum ayni burada yazdigin ictenlikle ona da anlat rahatsiz oldufun noktalari
Bence hic sorun kalmayacak

Eklemeyi unuttum sevgilinin yaninda kendini ezik falan hissetmiyorsundur bence yanlış anlama beni ama sevgilinin basarisini kiskaniyor olabilirsin.Olur mu öyle deme bal gibi olur.Bu egolarimiz bize herşeyi hissettirir ve yaptirir gayet doğal.
Her ortamda her zaman en iyi,en güzel,en basarili biz olmak isteriz.
Egomuz kabul etmez yakinimiz bile olsa baskasinin bizden üst olmasini.
Kendimden biliyorum ya eski sevgilim derslerinin hepsini vermişti ben verememistim neden ben hepsini veremedim o doğru düzgün calismadi ki diye düşünürken bulmuştum kendimi.
Şöyle düşün yakin arkadasinizla ayni sinava girdiniz sartlariniz ayni o senden daha yuksek aldi disardan aa çok sevindim deriz ama içerden ben niye daha yuksek almadim keşke daha yuksek alan ben olsaydim,neden boyle oldu diye düşünmez miyiz ? Düşünürüz kimse inkar etmesin.
O yüzden ezik falan değilsin öyle hissetme sorunun biraz egosal normal geldi bana..

cidden bizim bölümdeki çoğu insandan bilgili bu konuda. normalde okulların sitelerini bilgisayar bölümü öğrencileri yapar,bizim okulunkileri sevgilim yaptı. farklı bir tutku yani. normalde özgüven konusunda sıkıntım yok kendisi de hep ben senin kendine güvenini çok seviyorum vs diyor ama işte bilmeden baltalıyor kendime olan güvenimi.
bence bu konuyu guzellikle konusmalisiniz. Fakat yine de sevgilinizi gozunuzde fazla buyuttugunuzu dusunuyorum. Bilgisayar dediginiz gibi biraz farkli bir alan, isin icinde oldugum icin biliyorum. Farkli bir alanda muhendis olmama ragmen bir yazilim firmasinda calisiyorum mesela. Fakat yine de lisansi bilgisayar olan arkadaslar kadar teknik bilgiye sahip degilim. Daha hizli uretebiliyorum sadece. Yani bilemedim ne desem. Sevgiliniz sizden daha pratikse bile tavri cok rahatsiz edici. Belki de ortak bir seyler hazirlamaktan vazgecip bireysel calismalisiniz. Sevgiliniz zaten sizin ortak isinizi coktan sahiplenmis. Su durumu is arkadasinizla yasasaniz "emek hirsizligi" derdim, aslina bakarsaniz sevgili olunca da degismiyor bu durum bence. Belki de ben fazla hassasimdir bu konuda bilemiyorum.

Ego durumunu normalleştirmeniz de ilginç. Zehir gibi adamların içinde mütevazi olanlarına da denk geldiğim için egolu olunması bana tuhaf geliyor.

Sevgiline egoist derken sende o kızın bölümünü gömdün mesela :KK66:
Eh bi tıp okuyanda çıkıp senin bölüme peh oda bölüm mü desin madem :)
Ek olarak, erkek arkadaşınla aranda bir rekabet var sanki. Sürekli övülmek isteyen biri yorar insanı. Sevgilin de iltifatlara kayıtsız kalamıyorsa o iş yaş.

Ben sizin erkek arkadaşınızı gözünüzde fazla büyüttüğünüzü düşünüyorum.
Burada bile sorulara cevap verirken sürekli o çok akıllı ,o çok bilgili gibi cümleler kuruyorsunuz.
Bence ezik hissetmenizin nedeni kendinizsiniz :KK66:

haklısınız. aslında kendisi benim sevgili olmadan önce "sanki dünyayı kurtaracak şundaki havaya bak" dediğim bir kişiydi. baya dalga geçiyordum. sonra tanıyınca sevdim. ve cidden etkilendim. belki de çok şey bilmiyor ama bana bildiğini öyle güzel kabul ettirmiş ki,bilemiyorum. çok haklısınız gözümde büyütüyorum sanırım.

Sevgiline egoist derken sende o kızın bölümünü gömdün mesela :KK66:
Eh bi tıp okuyanda çıkıp senin bölüme peh oda bölüm mü desin madem :)
Ek olarak, erkek arkadaşınla aranda bir rekabet var sanki. Sürekli övülmek isteyen biri yorar insanı. Sevgilin de iltifatlara kayıtsız kalamıyorsa o iş yaş.

diyorlar annem ve babam doktor hala bölümümle dalga geçerler puanın tıpa yettiği halde gittin diye :KK70:ben bölümümü sevdiğim için seçtim. kız da büyük ihtimalle öyle yapmıştır.

aramızda rekabet var mı bilmiyorum genelde ortak derslere beraber çalışırız. ikimiz de yüksek alırız. ama sanırım benim yapmam gereken şeyi o hobi olarak yapıp daha başarılı olduğu için kötü hissediyorum.

Arkadaşının başarılı olması sana öğütler vermesi bence çok güzel.Bu ilgi ve alakadır.Oda senin başarılı olmanı istiyor.Bence gurur duy ve ilişkine sahip çık.

sonunuzu söyleyeyim

senin özgüvenini zedeler.

sense ona hep destek verirsin. güzel bir kariyer yapar.

sonra ordaki iş arkadaşlarından birine hayran olup seni küçük görmeye başlar.

ben aynısını yaşadım.

sen bence bu adamdan ayrıl. derslerine asıl kendi kariyerine odaklan.

hem zeki hem de mütevazi bir adam bul. böyle adamlar insanın ömründen ömür tüketiyor üstelik potansiyelini çökertiyor.

diyorlar annem ve babam doktor hala bölümümle dalga geçerler puanın tıpa yettiği halde gittin diye :KK70:ben bölümümü sevdiğim için seçtim. kız da büyük ihtimalle öyle yapmıştır.

aramızda rekabet var mı bilmiyorum genelde ortak derslere beraber çalışırız. ikimiz de yüksek alırız. ama sanırım benim yapmam gereken şeyi o hobi olarak yapıp daha başarılı olduğu için kötü hissediyorum.
Tek bu değil. Sorunları geniş göremiyorsun.
İlerde o ego (sevgilinin) sana çok zarar verir.

Egosunu seversen böyle olur nesine şaşırdın ki?

ego sevmek derken "ahh tabiki aşağıla beni,sen benden daha iyisin" demek istemedim. kendini her konuda yeterli görüyor ve bu hoşuma gidiyor. arkamda güçlü birinin olup beni desteklediğini biliyorum çünkü. ama bazen dozu kaçıyor işte.

burada da puaninizin tipa yettigini belirtme ihtiyaci hissettiniz mesela :KK70: bence biraz fazla kariyer, akademik basari odaklisiniz. Her sey ayarinda guzel. Ayrica puaniniz tipa yettigi halde bilgisayar muhemdisliginde okuyorsaniz yuksek ihtimalle mezun oldugum okulda okuyorsunuz su an :) bilmiyordum bu kayitlarda kullandigimiz sistemi ogrencilerin yaptigini. Hep cokuyordu o sistem ya, ona da bi el atmaniz iyi olmus. yeniler bizim cilemizi cekmesin bari :KK70: ama dedigim gibi, cok cok cok fazla basari odaklisiniz. Basari denen seyin universite sinavi sonuclarina gore yerlestirilen bolumlerden bagimsiz oldugunu anlayacaksiniz, o zaman sevgilinizin egosu rahatsiz edici gelecek iste. Benim tum is arkadaslarim alanlarinda isim yapmis kisiler. Hicbirinin egosu yok net bir sekilde. İste asil basari onlarinki. Bir de sanirim siz asil mesajlastigi kiza takilmissiniz. Bence biraz abartmissiniz o mevzuyu. Egosuna iyi gelmistir muhtemelen kiz cok ovduyse vs.

sorunları geniş görememekle ilgili kastınızı anlamadım yani aslında ilişkide egosundan daha büyük sorunlar var gibi mi hissettiniz?
Buna ben cevap verebilirim.
Daha önceki konularınızdaki tavrı çok kaba sevgilinizin.
Sürekli "sen bilmezsin" havasında ve ona böyle davranmasını sağlayacak ortamı siz yaratmışsınız.
Evet gerçekten özünde çok iyi biri olabilir ama egosu yada narsistliği mi demeliyiz herşeyden önce geliyor :KK66:

Ya bu işin bir sonu mu var? Sanki Türkiye'nin en iyisi gibi bahsediyorsunuz. Onun size karşı o denli egoist olmasının sebebi de kendi ezikliğinizin sebebi de sizsiniz. Ayrıca aradan mesaj sildiğine eminseniz sorun farklı ve daha büyük bir sey.
Egoist insanlardan nefret ederim. Takdir edesim varsa da etmem. Keşke hepsinin kökü kurusa.

burada da puaninizin tipa yettigini belirtme ihtiyaci hissettiniz mesela :KK70: bence biraz fazla kariyer, akademik basari odaklisiniz. Her sey ayarinda guzel. Ayrica puaniniz tipa yettigi halde bilgisayar muhemdisliginde okuyorsaniz yuksek ihtimalle mezun oldugum okulda okuyorsunuz su an :) bilmiyordum bu kayitlarda kullandigimiz sistemi ogrencilerin yaptigini. Hep cokuyordu o sistem ya, ona da bi el atmaniz iyi olmus. yeniler bizim cilemizi cekmesin bari :KK70: ama dedigim gibi, cok cok cok fazla basari odaklisiniz. Basari denen seyin universite sinavi sonuclarina gore yerlestirilen bolumlerden bagimsiz oldugunu anlayacaksiniz, o zaman sevgilinizin egosu rahatsiz edici gelecek iste. Benim tum is arkadaslarim alanlarinda isim yapmis kisiler. Hicbirinin egosu yok net bir sekilde. İste asil basari onlarinki. Bir de sanirim siz asil mesajlastigi kiza takilmissiniz. Bence biraz abartmissiniz o mevzuyu. Egosuna iyi gelmistir muhtemelen kiz cok ovduyse vs.

ankarada okuduysanız öyleyizdir muhtemelen :) alıntıladığım kişi tıp örneğini verdiği için belirttim onu. kayıtta kullanılan sistemi biz yapmadık biz ona bir alternatif yaptık okuldan izin alarak.

başarı odaklıyım biraz çünkü hedef google :KK43: hani ne yaparsam bir adım ileri giderim onun peşindeyim. etkilenmiş vs olabilirim ego konusunda aslında haklısınız.

ve evet kız meselesi kafama takıldı. site abartılacak bişey değil ama kız 10 satır övmüş canımı sıktı kendi emeğim de olduğu için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X