• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ve annesinin araba sevdası

"Biz oturduk 2 sene sonrasının planlarını bile yaptık" demişsiniz.
Ve araba işi bu planları bozuyormuş.
Peki neden erkek arkadaşınız bu durumu önemsemiyor?
Ona göre de evlilik zamanında maddi sıkıntıya düşmeyecek misiniz, o neden direniyor araba konusunda?
Evlilik konusunda sizden farklı düşünüyor olabilir mi, siz birbirinizden emin misiniz?
İşte henüz resmiyet olmadığından size karışma hakkı tanınmıyor.
Ki ben de katılıyorum. Keşke aileye girmeden bu kadar herşeyi öğrenmeseydiniz. Fazla şey anlatıyor size,kötü etkilenirsiniz.

Birbirimizd
"Biz oturduk 2 sene sonrasının planlarını bile yaptık" demişsiniz.
Ve araba işi bu planları bozuyormuş.
Peki neden erkek arkadaşınız bu durumu önemsemiyor?
Ona göre de evlilik zamanında maddi sıkıntıya düşmeyecek misiniz, o neden direniyor araba konusunda?
Evlilik konusunda sizden farklı düşünüyor olabilir mi, siz birbirinizden emin misiniz?
İşte henüz resmiyet olmadığından size karışma hakkı tanınmıyor.
Ki ben de katılıyorum. Keşke aileye girmeden bu kadar herşeyi öğrenmeseydiniz. Fazla şey anlatıyor size,kötü etkilenirsiniz.
Birbirimizden eminiz. 4 senedir beraberiz 2 sene üniversitede aynı şehirdeydik, mezun olduk ailelerimizin yanına döndük. Çok sevdik çok bağlandık ve ciddi anlamda karşılıklı olarak evlilik düşünüp planlar yapıyoruz. Üniversite okurken de birbirimizin parasından haberimiz vardı. Yeri geldi parası olmadı ben ödedim, yeri geldi o.. Ben kendi hayatımdan fedakarlık ediyorum 1 dönem ücretli öğretmenlik yaptım 4 5 ay ailemden para almadan kendi kendime gecindim ve kenara aldığım toplam paranın yarısını altın yapıp attım. Hayatımda ilk kez para kazandım ben de gezip tozup kendime kıyafetler almayı bilirdim yapmadım. Borçla evlenmek istemiyorum evet kimseden de beklentim yok bu konuda. Ben bu kadar indirim kovalarken, sevmediğim halde ucuz diye cafelerde çay içerken, erkek arkadaşımın araba diye tutturmasi ve bizim evliliğimizi riske atmasını normal karsilayamiyorum. Bu ilişkide fedakarlıkları maddi anlamda sadece sevgilim yapmıyor. Şuan kpssye hazırlanan bir öğretmenim, çalışmıyorum. Fakat seneye ben de çalışacağım, para biriktirecegim ve en az onun kadar katkı sağlayacağım bu masraflara. Hatta belki atanacagim daha fazla katkım olacak. Ben böyle düşünürken onun araba istemesi çok yanlış geliyor, lüks geliyor, gereksiz geliyor ve istemedigimi ona belirtiyorum. Bunda bu kadar yanlış olacak ne var anlayamıyorum.

Kendinizi ailenin resmi muhasebecisi ilan etmeden önce bi nişanlanana kadar beklesemiydiniz acaba?
Ailesi beni hiç ilgilendirmiyor. Kendi kazandıkları parayla araba alsınlar madem. Evet beni evlenmeyi düşündüğüm insan ve kendi düğünüm ilgilendiriyor. Diğer cevapladığım yorumlara göz gezdirirseniz durumumu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Birbirimizd
Birbirimizden eminiz. 4 senedir beraberiz 2 sene üniversitede aynı şehirdeydik, mezun olduk ailelerimizin yanına döndük. Çok sevdik çok bağlandık ve ciddi anlamda karşılıklı olarak evlilik düşünüp planlar yapıyoruz. Üniversite okurken de birbirimizin parasından haberimiz vardı. Yeri geldi parası olmadı ben ödedim, yeri geldi o.. Ben kendi hayatımdan fedakarlık ediyorum 1 dönem ücretli öğretmenlik yaptım 4 5 ay ailemden para almadan kendi kendime gecindim ve kenara aldığım toplam paranın yarısını altın yapıp attım. Hayatımda ilk kez para kazandım ben de gezip tozup kendime kıyafetler almayı bilirdim yapmadım. Borçla evlenmek istemiyorum evet kimseden de beklentim yok bu konuda. Ben bu kadar indirim kovalarken, sevmediğim halde ucuz diye cafelerde çay içerken, erkek arkadaşımın araba diye tutturmasi ve bizim evliliğimizi riske atmasını normal karsilayamiyorum. Bu ilişkide fedakarlıkları maddi anlamda sadece sevgilim yapmıyor. Şuan kpssye hazırlanan bir öğretmenim, çalışmıyorum. Fakat seneye ben de çalışacağım, para biriktirecegim ve en az onun kadar katkı sağlayacağım bu masraflara. Hatta belki atanacagim daha fazla katkım olacak. Ben böyle düşünürken onun araba istemesi çok yanlış geliyor, lüks geliyor, gereksiz geliyor ve istemedigimi ona belirtiyorum. Bunda bu kadar yanlış olacak ne var anlayamıyorum.
Daha atanmamissiniz.Atanirsaniz büyük ihtimal farklı bir ile gideceksiniz ve orada çakılı olarak en az 6 sene kalacaksınız.Ve siz alınacak arabanın hesabını yapıyorsunuz.Bence bunlar için çok erken.Araba alınsın sonra ihtiyaç olduğunda satılır.

Henüz siz biz olamadiniz ve annesi de dış kapının dış mandali olmadı. Şuan siz onun sadece kız arkadaşısinız ve aile içinde ne yaptıklarına bu kadar müdahale etmeniz doğru değil. Bu durum sizin evlilik tarihimizi geciktiriyorsa da bu durumda devam edemeyiz sürekli evliliği erteliyorsun der ayrilirsiniz.

n
Daha atanmamissiniz.Atanirsaniz büyük ihtimal farklı bir ile gideceksiniz ve orada çakılı olarak en az 6 sene kalacaksınız.Ve siz alınacak arabanın hesabını yapıyorsunuz.Bence bunlar için çok erken.Araba alınsın sonra ihtiyaç olduğunda satılır.

Evet henüz atanamadım. Söylediğiniz şeylerin de farkındayım. Araba acil bir ihtiyaç değil onlar için 20 senedir arabaları yok zaten. 2sene daha beklenemiyor mu ben buna anlam veremiyorum

Erkek arkadaşın annesiyle arandaki dengeyi tutabiliyorsa ve aynı zamanda annesinin zorluklarının da farkındaysa süper. 👍🏻 Araba meselesine neden tepki gösterdiğini mantıklı bir şekilde detaylıca, uygun dille paylaş. Durumunuz toparlandığında arabayı her zaman alırsınız. Ama evlilik 1 kere... Bunun senin için öneminden bahset ona. Sonuçta bu ikinizin özel günü olacak. Sadece sana ait değil. Ortak yaşam sürecekseniz ortak karar alabilmelisiniz.
Evet buradaki herkes benim hakkım olmadığını söylüyor fakat ben bizim için çabalıyorum. Araba alması acil bir ihtiyaç değilken, ben maddi anlamda bu kadar fedakarlık ediyorken ondan karşılık bekliyorum sadece.

Birbirimizd
Hanımefendi insanlar da size diyor ki sevgilinizin bunları düşünmesi lazım. Şimdi birikim yapmak için bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz, evlenince de bence aynı olacak.
Ayrıca bende birlikte yaşadıkları için ailesine destek olması gerektiğini düşünüyorum.

Merhabalar, daha önce erkek arkadaşımla geçtiğimiz süreçleri ve evlilik düşüncesini uzun bir yazıyla anlatıp yorumlarınızı almıştım. 4 senedir birlikteyiz ve o yazımda da belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu iyi değil. Benim de ailesinden beklentim yok. Biz çalışıp kazanıp her şeyimizi yapalım derdindeyim. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi sürekli oğlundan beklenti içinde. Madem kendin elini taşın altına koymuyorsun bari bizi rahat bırak biz yapalım değil mi? Değil..

Erkek arkadaşım arabası olsun çok istiyor. Tabi annesi de araba alınsın rahat rahat gezsin istiyor ve bu konuda çok baskı yapıyor. Araba ister en doğal hakkı fakat para yok. Ben araba konusuna hep engel oldum. Arabanın ne kadar masraf çıkardığını siz de biliyorsunuz. Şuan sırası değil.

Annesi erkek arkadaşımdan düğüne giderken param yok diyip çeyrek altın parasını aldı.

Kredi kartı borcunu ödeyemiyoruz diyip bin lira aldı.

Fön makinesi bozuldu, erkek arkadaşım onu da sen al dediği için evde kıyameti kopardı ve erkek arkadaşıma fön makinesini aldırmayı başardı.

Bunlar gibi bir sürü harcama yaptırdı ve bunlara ek 2 3 bin civarında ayrıca borç aldı. Kendine telefon aldırdı. Hep param yok dedi bunları yaparken.

Evin faturalarını her ay erkek arkadaşım ödüyor ve eve alışveriş yapıyor. (evleri kira değil, amcasının evi kira ödemeden oturuyorlar.)

Ben bu olanların hiçbirine sesimi çıkarmadım annesi zor durumda tabiki destek olması gerekir diye düşünüyordum.

Fakat meğerse annesinin herkesten gizlediği kenarda 12 bin civarı parası varmış. Bunu öğrendiğimde kendimi enayi gibi hissettim. Ben burda annesi zor durumda tabiki destek olacak derken kadın meğerse bizi enayi yerine koyup para koparmaya çalışıyormuş parası olduğu halde. Bunu da erkek arkadaşıma araba konusunda baskı yaparken söylemek zorunda kalmış benim de param var onu veririm şeklinde bu sayede parasının olduğunu anlamış olduk. (annesi ve babası çalışan insanlar)

Asıl kötü olan erkek arkadaşım da şuan araba konusunda çok istekli ve almak istiyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar az para biriktirirse düğün zamanı o kadar zorlanacagiz. Evin tüm eşyaları, düğün, gelinlik hepsini kendimiz yapmayı düşünüyoruz.

Bu durumda erkek arkadaşıma karşı tavrım nasıl olmalı?
Once bir evlen ondan snra annesine para vermesine karis. Kadinin iyimi bi 12binlirasi var biriktrmekte hakli ilersini dusununce :D

Sen çok fenasın var ya...
Kime gelin gideceksen acıdım o aileye.
Bu arada o sevgilin olacak herifede çok güvenme. Bugün annesine aldığı fön makinesini sana yetiştiren, üstüne bunda sana hesap sorma hakkı tanıyandan adam olmaz.
O sevgilin azıcık erkek olsa sen bunlar hakkında gık çıkardığın anda seni kapının önüne koyardı.
Gerçi senin gibi bir insanada böyle bir herife yaraşır.
Mutluluklar dilerim :/
Bunu yazan bi kadın olamaz olmamalı yani

2 seneye kim öle kim kala... 2021'de düğün olacakmış. Annesi "önceliğim sizin evliliğiniz değil" dedi diye içerlemeniz ayrı komik. Oldu, kadın kendini bıraksın, oğlunun sevgilisinin 2 sene sonraki düğününe öncelik versin. Bu mu yani? 😀
Yalnız şöyle bir detay var, benim önceliğim siz değilsiniz dediğinde biz o yaz nisanlanmayi düşünüyorduk ve planladığımız evlilik tarihi bu yazdı. Yani annesi bunu dediğinde biz 2 3 ay sonra nişan düşünüyorduk ve hiç umrunda olmadı.

Bak ben evliyim yemin ederim eşimin kac para kazandığını bilmiyorum. Eşim iş adamı. Dolar kazanıyor. Ha ama söyler bak şuraya su kadar su kadar ödedim vs ya da şuan uygun değilim,sonra alırız gibisinden ama bilmem. Kart ekstrelerini falan biliyorum. Sen cok kurcaliyorsun bence. Gerek yok. Bence hakkinda yok bu kadarina kizma ama daha sevgilisiniz çünkü.

Ohooo daha nisanli bile degilsiniz bu kadar karisma hakkini nerden aliyorsunuz acaba. Ben nisanlima bile karismiyordum annesinin parasini ogrenince kendinizi enayi gibi hissetmissiniz neden diyim buna sizmi para versiniz sizmi para harcadinizda enayi oldunuz yada kocanizmi. Tabikide harcayacak ailesi o o cocuklari biz nasil yetistiriyoruz biliyormusunuz yorucu yipratici masrafli oda ailesinin durumu kotuyse katki saglayacak. Siz ne oluyorsunuzda bu kadar soz hakkiniz var ne malum onunla evleneceginiz

Yalnız şöyle bir detay var, benim önceliğim siz değilsiniz dediğinde biz o yaz nisanlanmayi düşünüyorduk ve planladığımız evlilik tarihi bu yazdı. Yani annesi bunu dediğinde biz 2 3 ay sonra nişan düşünüyorduk ve hiç umrunda olmadı.
Bence tamamen haklisin veronikca ha tekrar edeyim.onayladigim bir partnerve aile degil

Bak ben evliyim yemin ederim eşimin kac para kazandığını bilmiyorum. Eşim iş adamı. Dolar kazanıyor. Ha ama söyler bak şuraya su kadar su kadar ödedim vs ya da şuan uygun değilim,sonra alırız gibisinden ama bilmem. Kart ekstrelerini falan biliyorum. Sen cok kurcaliyorsun bence. Gerek yok. Bence hakkinda yok bu kadarina kizma ama daha sevgilisiniz çünkü.
Bizim birikim yapmamız gerekmese ben de arabasına, harcadığı paraya karışmam. Ama araba alarak bizi riske atıyor. Alırsa kötü bir araba alacak bir sürü masrafı çıkacak. Benzini, vergisi, belki Allah korusun kaza bela olacak. Durumumuz bu kadar kritikken her şey ucu ucuna ancak yetecekken bu araba merakını hoş karşılamıyorum

Bence tamamen haklisin veronikca ha tekrar edeyim.onayladigim bir partnerve aile degil
Malesef ailesi bizim aile yaşantimiza çok ters. Babası kumar derdinde annesi bizim evliliğimizi hiç umursamiyor. Biz de erkek arkadaşımla kendimiz çırpınıyoruz. 2 sene sonrasını düşünme kim öle kim kala diyenler olmuş da maalesef düşünmek zorundayız ancak 2 seneye düzgün şartlar sağlanabilir. Benim annem babam memur emeklisi, kredi kartı kullanmazlar varsa alırlar yoksa almazlar. Erkek arkadaşımın ailesi kredi çekmiş eşten dosttan borç alıp alıp yemişler. Beni bu aileye rağmen tutan tek şey erkek arkadaşımın bilinçli olması, onlar gibi olmamasiydi. Fakat bu araba mevzusu güvenimi sarstı. Kenarda üç kuruş parasıyla borç yapıp, arabanın tüm masraflarını hiçe sayıp araba alacağım diyor. Bu benim için ciddi bir mevzu

Back