- 18 Mart 2013
- 3.755
- 12.090
- Konu Sahibi Veronika0102
Biraz daha bekleyin bence ve para biriktimeye bakin. Eger sevgiliniz bu sure sonunda hala evlenmek icin eksta caba gostermiyorsa o zaman degerlendirin derim ben.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hiç empati yapabildiğinizi düşünmüyorum. Siz kendi paranızla evlenmissiniz. Ne kadar masraf yaptınız bilemem, belki düğün yapmadınız, gelinlik bile giymediniz. Herkesin evlenme sürecinden beklentileri, istekleri farklı. Sizin kendi evliliğinizi yapacak gücünüz varmış ki yardım almadan evlenmissiniz. Eşinizin ailesi veya sizin aileniz, siz düğün yapmak için çırpınirken sizden para bekleselerdi ne yapacaktınız. Tabiki ailem veya ailesi diye düşünüp ihtiyaçları olmadığı halde maaşınızi ellerine mi verecektiniz? Hiç sanmam.. Direk maaşını erkek arkadaşımın elinden almıyorlar ama yaptırdıkları harcamalar neticesinde elinde avcunda para kalmıyor. Biz bu sene 17bin atarız diye hesaplanmışken şuan kenarda olan parası 6bin. Ne kadar harcama yaptırdıklarını belki daha iyi anlarsınız. Geçinmeseler de beklenti içinde olsalar anlayacağım. Ben uzun zamandır bu şekilde zannediyordum zaten. Fakat gördüm ki hem çok güzel geçinmisler hem de kenara 12bin para bile koyabilmiş. Erkek arkadaşım annesinin kazandığından nerdeyse 2 kat fazla para kazanmasına rağmen annesi onun 2 katı para koyabilmis kenara. Annesi son 1 senedir çalışıyor sadece. Yani bu 12 bin 1 senede birikmiş bir para. Belki bu anlattıklarimdan erkek arkadaşımı ne kadar sömürdüklerini daha iyi anlarsınız. Ben bunu son olaya kadar da sömürme olarak görmüyordum, Ihtiyaçları var zannettiğimden dolayı.
Bana gelen cevaplar hep annesi üzerindendi. O yüzden konu sadece annesiymiş gibi gözükmüş olabilir. Benim için öyle değil. Bugüne kadar erkek arkadaşım hep benim istediğim yönde davrandı. Böyle diyince yanlış anlaşılmasın. Benim yönlendirmemle olmadı bu. Erkek arkadaşım da benimle aynı fikirdeydi ve para biriktirme işine kendisi girişti. Annesiyle kavgaları da kendisi yaptı. Ben tek kelime yorum bile yapmadım ona. Bir anda araba alacağım dedi fikri değişti ne olduysa. Orasını bilemeyeceğim. Bizim tüm planlarımızı hiçe sayıp araba alması benim için büyük bir olay. Yaparsa benim de ona karşı fikrim değişecek. Ben istemediğimi söyledim sadece ve geri çekildim. Hiç konusunu açmıyorum. Kendi kararı artıkBurada sevgilinin annesine vermiş veriştirmişsin ama asıl problem sevgilinde. Adam annesi para istediğinde şak diye çıkarıp veriyosa, araba alalım dediğinde aynen alalım diyosa sevgilin evlilik planlarına senin kadar sadık değil demek ki. Anladığım kadarıyla annesiyle tanışmamışsınız. Annesi daha hiç tanımadığı bi kızın düğününü düşünecek değil, sevgilin düşünecek. Burada asıl bize gelip çekiştirmen gereken kişi sevgilin. Annesinin tavırları doğru mudur yanlış mıdır onu bilemem ama seni ilgilendirmediği kesin. Seni ilgilendiren kısım sadece sevgilinin tavrı. Hayır yani annesi için araba aldıracak rahat rahat gezecek diyosun da cidden bu kadarı da hadsizlik artık. Kusura bakma ama sen dış kapının dış mandalısın. Sevgilin eğer isteseydi seni dış kapının dış mandalı olma konumunda farklı bir yere getirebilirdi, ama adam araba almak istiyor. Problem sevgilinde. Ve konu boyunca sevgiline asla toz kondurmayıp sırf annesine çemkirmen.... neyse daha fazla bi şey diyemeyeceğim umarım anlamışsındır
O fön makinesi olayı sonrası çok zoruna gitti annesinin söyledikleri. Belki de içinde tutamadı o yüzden anlattı. Birkaç gün küs kaldılar. Orda olay fön makinesi değildi çünkü. Annesi onu da sen al dediğinde bir mesajda daha yazmıştım "senin önüne bir kap yemek koymam, ne ütünü yaparım ne evlenirken yanında olurum. Kendi kendine evlenirsin." demiş. Yorumlarda ara ara başka olaylardan da bahsettim. 18 yaşını doldurur doldurmaz sözler verip dükkani üstüne geçirdiklerini 15 bin borç yaptırdıklarını (biz ödeyeceğiz diyerek) ve sonra çoğunu erkek arkadaşımin ödediğini.. Bu borçtan dolayı erkek arkadaşımın askere gitmeden önce bankadaki 2bin parasına bloke kondu. Konuğunda kimsenin umurunda olmadı. Çok az miktarda eşin dostun verdiği parayla askere gitti. Bunlar bencillik değil mi? Ben kötü niyetli, cadaloz bir insan değilim. Karakterim asla öyle değil. Ama yaşananları tüm ayrıntılarıyla bilmediğiniz için belki öyleymişim gibi yorumlar yapılıyor. Erkek arkadaşımin cebinde 5 kuruş olmadığında annesinin umrunda değildi, yanında ben vardım. Kendi öz dedesi bile erkek arkadaşıma "sen paranı sakın bunlara verme çalış, kazan, biriktir; paranı alırlar hiçbir şey de yapmazlar ortada kalırsın." demiş. Bunu kendi öz oğlu ve gelini için söylüyor dedesi. O dükkanı üstüne yaptıklarında da "sakın üstüne alayım deme. Ben arkandayım, o borcu ödemezler sana kalır." demiş. Ve maalesef haklı da çıktı. Belki ailesinin zihniyetini daha iyi anlarsınız diye bunları anlattım. Ben sadece borcsuz evlenmek için çırpınıyorum olayım bu kadar.Daha hic bir sey degilsiniz ki soz hakkiniz olsun? Bu kadar seyi iyi guzel anlatmissiniz ama bosuna. Erkek arkadasiniz su anda bekar ve ister ailesine yardim eder,ister sokaga sacar parasini,cani ne isterse yapar. Siz de ayni sekilde caninizin istedigini yaparsiniz. Karismayin,cidden cok ayip gorunuyor disaridan bakildiginda.
Erkek arkadasinizin su anki sartlarini evlilik icin yeterli bulmayabilirsiniz en dogal hakkiniz,lakin ayrilirsiniz biter gider. Karisamazsiniz
Dip not geceyim,anasinin fon makinesine varana kadar kiz arkadasina anlatan adamdan bir mok olmaz. Yarin sizin totonuzdaki dona varana kadar da anasina yetistirir haberiniz ola.
Bakin sizin kotu niyetli bir insan oldugunuzu asla dusunmedim ama butun bunlar sizin sorununuz degil ki. Sizi hic ilgilendirmiyor anasi dedesi danasi vs. Niye bu sacmaliklarla kendi basinizi agritiyorsunuz? Koskoca yetiskin adam. Kendi butcesini daha bekarken ayarlayamadiysa sizce evlenince ayarlayabilecek mi? Yapamaz. Adamin da sartlari bu, huyu bu,ailesi bu. Degistiremezsiniz. Size uymuyorsa ayrilin yipratmayin kendinizi.O fön makinesi olayı sonrası çok zoruna gitti annesinin söyledikleri. Belki de içinde tutamadı o yüzden anlattı. Birkaç gün küs kaldılar. Orda olay fön makinesi değildi çünkü. Annesi onu da sen al dediğinde bir mesajda daha yazmıştım "senin önüne bir kap yemek koymam, ne ütünü yaparım ne evlenirken yanında olurum. Kendi kendine evlenirsin." demiş. Yorumlarda ara ara başka olaylardan da bahsettim. 18 yaşını doldurur doldurmaz sözler verip dükkani üstüne geçirdiklerini 15 bin borç yaptırdıklarını (biz ödeyeceğiz diyerek) ve sonra çoğunu erkek arkadaşımin ödediğini.. Bu borçtan dolayı erkek arkadaşımın askere gitmeden önce bankadaki 2bin parasına bloke kondu. Konuğunda kimsenin umurunda olmadı. Çok az miktarda eşin dostun verdiği parayla askere gitti. Bunlar bencillik değil mi? Ben kötü niyetli, cadaloz bir insan değilim. Karakterim asla öyle değil. Ama yaşananları tüm ayrıntılarıyla bilmediğiniz için belki öyleymişim gibi yorumlar yapılıyor. Erkek arkadaşımin cebinde 5 kuruş olmadığında annesinin umrunda değildi, yanında ben vardım. Kendi öz dedesi bile erkek arkadaşıma "sen paranı sakın bunlara verme çalış, kazan, biriktir; paranı alırlar hiçbir şey de yapmazlar ortada kalırsın." demiş. Bunu kendi öz oğlu ve gelini için söylüyor dedesi. O dükkanı üstüne yaptıklarında da "sakın üstüne alayım deme. Ben arkandayım, o borcu ödemezler sana kalır." demiş. Ve maalesef haklı da çıktı. Belki ailesinin zihniyetini daha iyi anlarsınız diye bunları anlattım. Ben sadece borcsuz evlenmek için çırpınıyorum olayım bu kadar.
Ben yorumları pek okumadım tamamen konunun ilk haline istinaden annesinin hareketlerini çok fazla ileri sürdüğünü fark ettim. Annesi şöyle diyor şunu aldırıyor şu kadar para istiyor annesi araba istiyor vsvsvsvsBana gelen cevaplar hep annesi üzerindendi. O yüzden konu sadece annesiymiş gibi gözükmüş olabilir. Benim için öyle değil. Bugüne kadar erkek arkadaşım hep benim istediğim yönde davrandı. Böyle diyince yanlış anlaşılmasın. Benim yönlendirmemle olmadı bu. Erkek arkadaşım da benimle aynı fikirdeydi ve para biriktirme işine kendisi girişti. Annesiyle kavgaları da kendisi yaptı. Ben tek kelime yorum bile yapmadım ona. Bir anda araba alacağım dedi fikri değişti ne olduysa. Orasını bilemeyeceğim. Bizim tüm planlarımızı hiçe sayıp araba alması benim için büyük bir olay. Yaparsa benim de ona karşı fikrim değişecek. Ben istemediğimi söyledim sadece ve geri çekildim. Hiç konusunu açmıyorum. Kendi kararı artık
Ben de şaşkınlık yaşıyorum. Fikirleri, hayata bakış açıları çok uyumlu bir çift olduk her zaman. Ciddi konularda hep aynı düşüncedeydik ve kararlarımızı hiç zorlanmadan beraber aldık. Ama şimdi bu araba mevzusu gerçekleşirse her şey altüst olacak. Umarım almaz, alırsa da yapacak bir şeyim yok yoluma bakmaktan başkaBakin sizin kotu niyetli bir insan oldugunuzu asla dusunmedim ama butun bunlar sizin sorununuz degil ki. Sizi hic ilgilendirmiyor anasi dedesi danasi vs. Niye bu sacmaliklarla kendi basinizi agritiyorsunuz? Koskoca yetiskin adam. Kendi butcesini daha bekarken ayarlayamadiysa sizce evlenince ayarlayabilecek mi? Yapamaz. Adamin da sartlari bu, huyu bu,ailesi bu. Degistiremezsiniz. Size uymuyorsa ayrilin yipratmayin kendinizi.
Keşke sizin kvniz gibi bizim için kenara atıyor olsa ama o kadar çok olay yaşandı ki buna ihtimal vermiyorum. Eğer o parayı bizim için biriktirmiş olsaydı zaten oğlunun biriktirdiği parayı almaya çalışmazdı. Neticede ikisinin de gideceği yer düğün masrafları olacak. Ama niyeti o değil işte. Mesajlarda anlattığım birkaç olaya göz gezdirirseniz ne demek istedigimi belki daha iyi anlayabilirsiniz.Yani sizi anlıyorum evet ama bunu karşınızdaki kişi de düşünecek .Ben evliyim şimdilerde bir eve mevzusu var o konu biraz üç olduğu için sinirliyim ve kqriwiyorum ama yinede bir yanım adam çalışıyor ben çalışmıyorum şuan diye de dusunuyor yani .
Evlenmeden önce aldığı ,verdiği ,ettiğine karismadim .Annesi para biriktirmiş olabilir .M sela benim kv de çalışmadığı halde evin harcligindan ufak tefek gittiği yaptığı işlerden kenara atıp bilezik almis bizim bir talebimiz olmadığı halde bana 3 _4 tane bilezik taktı ama kocasına verseydi asla bir küçük altını bile olmazdı .Belki o da oğluna destek olacak bilemezsiniz ..
Ha evlenip ayrı yuva kurarsijiz o zaman sizden araba filan talep eder neyse de şuan evleneceginiz bile kesin değilken çok fazla kontrolcu olmayın derim .
Biz eşimle yıllar geçirdik ve ailesinin sebep olduğu bir kavgayı İnanlı stresle iyiec büyütüp düğüne 1 ay kala ayrıldık herşey bitti iptal oldu .
Sonra Özurler dilendi benden ve ailemden ve resmen 20 günde oldu bitti herşey ama özür dilemeseler olmayacaktı yani Hicbirsey keian değil bu kadar stres olmayın
Kendinizi araba olayiyla sinirlamayin bence. Erkek arkadasiniz beceriden yoksun. Belli ki maddiyati idare edemiyor ve edemeyecek. Evli olsaydiniz da ayni seyler yasanacakti katlanabilecek miydiniz mesela ona gore dusunun. Belki o arabayi almayacak ama yine varini yogunu ailesine harcayacak. Bosverin siz bunu.Ben de şaşkınlık yaşıyorum. Fikirleri, hayata bakış açıları çok uyumlu bir çift olduk her zaman. Ciddi konularda hep aynı düşüncedeydik ve kararlarımızı hiç zorlanmadan beraber aldık. Ama şimdi bu araba mevzusu gerçekleşirse her şey altüst olacak. Umarım almaz, alırsa da yapacak bir şeyim yok yoluma bakmaktan başka
Ama 4 senedir birlikteyiz. Bu kadar zamandır hiç böyle davranışları olmadı. Normalde aynı benim gibi mantıklı ve tutumlu bir insan. O yüzden bu kadar şaşırıyorum. Size bahsettiğim askerden önce bloke konulan 2bin lira parayı da asgari ücret alıp tek başına yaşarken kenara atmıştı. Kirası, faturası, yemeği her şey ondaydi. O şartlarda 2 bin atabilecek kadar tutumlu. 1 senede çalışıp didindigi, emek verdiği ve kenara zar zor attığı 2bin de annesinin borcuna gitti maalesef. Ve annesi hiç önemsemedi. Daha tanışmadan bunları gördüm, ailesinin farkına vardım. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum.Kendinizi araba olayiyla sinirlamayin bence. Erkek arkadasiniz beceriden yoksun. Belli ki maddiyati idare edemiyor ve edemeyecek. Evli olsaydiniz da ayni seyler yasanacakti katlanabilecek miydiniz mesela ona gore dusunun. Belki o arabayi almayacak ama yine varini yogunu ailesine harcayacak. Bosverin siz bunu.
Evlilikte her sey cok farkli olacak. O 4seneye hic guvenmeyin, simdi gercekten para biriktirdigini dusundugunuz kisi elde avuctakini kalkip anasina verecek mesela. Sonra siz evinizin ihtiyaclarini hatirlattiginizda once anam diyecek. Simdi sorun olmayan seyler evlilik hayatinizda sorun olacak. Bunlari ancak evlendiginizde yasayabilirsinizAma 4 senedir birlikteyiz. Bu kadar zamandır hiç böyle davranışları olmadı. Normalde aynı benim gibi mantıklı ve tutumlu bir insan. O yüzden bu kadar şaşırıyorum. Size bahsettiğim askerden önce bloke konulan 2bin lira parayı da asgari ücret alıp tek başına yaşarken kenara atmıştı. Kirası, faturası, yemeği her şey ondaydi. O şartlarda 2 bin atabilecek kadar tutumlu. 1 senede çalışıp didindigi, emek verdiği ve kenara zar zor attığı 2bin de annesinin borcuna gitti maalesef. Ve annesi hiç önemsemedi. Daha tanışmadan bunları gördüm, ailesinin farkına vardım. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum.
Dükkanları dediğim 1 taneydi o da battı, borçları da erkek arkadaşıma kitlediler. Evet babası kumar oynuyor annesiyle de bu yüzden boşanma noktasına geldiler. Ne bu sanki bizi tanıyormuş gibi beni yalanla itham ediyorsunuz? Biz nisanlanicaz dediğimizde kimsenin umrunda olmadı ve nişanı da düğünü de erteledik. Baktık bunlardan hayır yok biz de erkek arkadaşımla kendi derdimize düştük. İkimiz de para biriktirmek için uğraşıyoruz. Evet alınacak harcanacak para beni ilgilendiriyor. Babası kumar oynuyor annesinin umrunda değiliz o kendi derdindeyse biz onun umrunda değilsek biz de kendi başımızın çaresine bakarız. Kimseye ihtiyacım yok çok şükür onun 9 binine kalmadık. Benim amacım onun parası değil erkek arkadaşımın parasına göz dikmesi. Madem paraları ortak biz evlenirken onlar da aile olarak görevlerini yapsın bizi evlendirsinler madem. Hem parasını alayım hem de düğün zamanı ne halleri varsa görsünler oh valla ne güzel. Kendisi 18 yasinda evlendiğinde her şeyini kocasının ailesine çatır çatır yaptırmış. Babaannesi yle tanıştigimda babaannesi anlattı bunları bana. Kendine gelince her şeyin en güzeli, bana gelince para yok. Tamam onun parası onun olsun bize izin versin biz yapalım benim kimseden beklentim yok. Gelinliği düğünü evin tüm eşyalarını yardımsiz kendimiz yapıcaz çünkü annesinin umrunda değiliz. Babasının zaten dünya umrunda değil
Peki bir evlat ihtiyacı olduğunda annesinin umrunda değilse? Durum böyle maalesef. Biz nişanlanmak istediğimizde hiç oralı olmadı. Bizim evlenecek olmamız kimsenin umrunda değil. Biz kendimiz çabalıyoruz