Sevgilimin ve annesinin araba sevdası

19 yaşında bir oğlum var.
Üç beş sene sonra,oğlum,evimizde olan biten herşeyi kız arkadaşına anlatsa ve hanım kızımız bizim ev ekonomimiz üzerinde söz hakkı olduğunu iddaa etse en hafif tabirle bunu 'hadsizlik' olarak değerlendiririm.
Evlenmeyi planlıyor oluşları da bu konudaki fikrimi etkilemez.

İlle para hesabı yapılacaksa bunu da tavsiye etmem,zararlı çıkarlar çünkü.
Bu yaşa kadar oğlumun sadece eğitimine harcadığım parayı hesaplasak sanırım iyi bir araba parası eder.
Yeme,içme,üst,baş ve manevi emeklerimi hesaba dahil etmiyorum çünkü bu kadarına utanırım.
Sonuçta evladımın temel ihtiyaçlarını gidermek zorundayız eşimle.

Uzun lafın kısası vakti gelince hesap,kitap,plan yapmakta sorun yok bununla birlikte bu kadar detaya takılmak ve hesapçı bir intiba bırakmak da hoş değil.
Tavrınız ve yaklaşımınız benim hoşuma gitmedi.

Iyi de araba sevgilinizin olmayacak mı annesinin degil yani yanlış mı anladım. E bi nevi yatırım degil mi zaten bu. Daha 2 yila kim ole kim kala. O zaman da satar parasıyla ihtiyaclarinizi giderirsiniz. Ne kasmissiniz anlamadım valla. Sanki araba kendi üstüne degil de annesinin uzerine olacak.. Fon makinesi dediginiz sey de 100 liraya bile var yani bunun da mı lafı edilirmis
Ben de bunu yazmayi unuttum diye geri döndüm konuya. Araba bu. Bir nevi yatirim sayilir. Kazasiz belasiz kullanirsa iki sene sonra simdi aldigi fiyattan da fazlaya satabilir. Cunku ikinci el piyasası böyle. Bizim ekonomi devamli kötüye gittigi icin araba-emlak fiyatlari artip duruyor. Iki sene sonra satar toplu parayla toptan halledersiniz iste herseyinizi.
Oglak burcu musunuz? Bu kadar planli olmayin. 2021de düğün yapacağız cumlesi inanin ki komik görünüyor. Iki haftaya bu konulardan kavga edip ayrilabilebilirsiniz. Boyle plan programa gerek var mi cidden?

Daha önceki mesajlara verdiğim cevapları okusanız belki bu şekilde yorum yapmadınız. Tabiki yardım edecek ben buna hiçbir zaman Bi şey demedim bana göre de olması gereken bu fakat parası yokmuş gibi davranıyor. Biz oturduk plan yaptık 2 sene öncesini maddi olarak hesaplamak zorundayız çünkü bize destek olacak kimse yok. Hesap kitap yaptık şimdi araba alırsa hepsi bozulacak. Ben onların keyfi araba sevdaları için bir şeylerden kısmak zorunda mıyım. Ayrıca biz 2021 yazında evlenicez ilişkimiz 6 senelik olacak. Benim bu kadar beklememdeki sebeplerden biri de ikimiz de çalışalım yeterli birikime ulaşalım ve borcsuz bir şekilde evlenelim. Ben de çalıştım, çalışacağım da sadece erkek arkadaşımdan beklenti içerisinde değilim. Şimdi araba alırsa bu planlarımızin hepsi bozulacak. Bu kadar beni etkileyen bir konuda neden hiç sesimi çıkartmamam gerekiyor

Nedenmi? Karşıdaki adam zihinsel sorunlu değilse planlarin 2,3,4 sene arkaya atılacağını biliyordur. Sizin evliliğinizi ve planlarınızı bir araba icin askiya alan adam sizi totosunun kılına takmıyordur. Buda sizi dış kapinin dış mandali yapar

Merhabalar, daha önce erkek arkadaşımla geçtiğimiz süreçleri ve evlilik düşüncesini uzun bir yazıyla anlatıp yorumlarınızı almıştım. 4 senedir birlikteyiz ve o yazımda da belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu iyi değil. Benim de ailesinden beklentim yok. Biz çalışıp kazanıp her şeyimizi yapalım derdindeyim. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi sürekli oğlundan beklenti içinde. Madem kendin elini taşın altına koymuyorsun bari bizi rahat bırak biz yapalım değil mi? Değil..

Erkek arkadaşım arabası olsun çok istiyor. Tabi annesi de araba alınsın rahat rahat gezsin istiyor ve bu konuda çok baskı yapıyor. Araba ister en doğal hakkı fakat para yok. Ben araba konusuna hep engel oldum. Arabanın ne kadar masraf çıkardığını siz de biliyorsunuz. Şuan sırası değil.

Annesi erkek arkadaşımdan düğüne giderken param yok diyip çeyrek altın parasını aldı.

Kredi kartı borcunu ödeyemiyoruz diyip bin lira aldı.

Fön makinesi bozuldu, erkek arkadaşım onu da sen al dediği için evde kıyameti kopardı ve erkek arkadaşıma fön makinesini aldırmayı başardı.

Bunlar gibi bir sürü harcama yaptırdı ve bunlara ek 2 3 bin civarında ayrıca borç aldı. Kendine telefon aldırdı. Hep param yok dedi bunları yaparken.

Evin faturalarını her ay erkek arkadaşım ödüyor ve eve alışveriş yapıyor. (evleri kira değil, amcasının evi kira ödemeden oturuyorlar.)

Ben bu olanların hiçbirine sesimi çıkarmadım annesi zor durumda tabiki destek olması gerekir diye düşünüyordum.

Fakat meğerse annesinin herkesten gizlediği kenarda 12 bin civarı parası varmış. Bunu öğrendiğimde kendimi enayi gibi hissettim. Ben burda annesi zor durumda tabiki destek olacak derken kadın meğerse bizi enayi yerine koyup para koparmaya çalışıyormuş parası olduğu halde. Bunu da erkek arkadaşıma araba konusunda baskı yaparken söylemek zorunda kalmış benim de param var onu veririm şeklinde bu sayede parasının olduğunu anlamış olduk. (annesi ve babası çalışan insanlar)

Asıl kötü olan erkek arkadaşım da şuan araba konusunda çok istekli ve almak istiyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar az para biriktirirse düğün zamanı o kadar zorlanacagiz. Evin tüm eşyaları, düğün, gelinlik hepsini kendimiz yapmayı düşünüyoruz.

Bu durumda erkek arkadaşıma karşı tavrım nasıl olmalı?
Konu basit madem bu kadar delikanlısın araba alıp masrafını halledebilmeyi göze alacak kadar, o zaman şartlarını uygun hale getirdiğinde evlenelim herşey usulüne göre olsun sen kendi üstüne düşenleri bende kendi üstüme düşenleri yapayım borcumuz bitince evleniriz benim acelem yok de. Hamama giren terler kusura bakmasınlar hem kadın istiyor evlenmek için hemde kadına masrafları yıkıp araba derdinde. Oturuo sürsün annesinide yanına alıp benim acelem yok de. Ve cidden olmasin kız evi naz evi herseyi birlikte yaparız ederizler yok reel hayatta. Evlenince bin pişman olursun. Eğer seni gerçekten seviyorsa şartlarını elverişli hale getirip üzerine düşeni hakkıyla yapabilen adam evlensin üresin. Yoksa herkes evlensin oh ne ala

Ben de bunu yazmayi unuttum diye geri döndüm konuya. Araba bu. Bir nevi yatirim sayilir. Kazasiz belasiz kullanirsa iki sene sonra simdi aldigi fiyattan da fazlaya satabilir. Cunku ikinci el piyasası böyle. Bizim ekonomi devamli kötüye gittigi icin araba-emlak fiyatlari artip duruyor. Iki sene sonra satar toplu parayla toptan halledersiniz iste herseyinizi.
Oglak burcu musunuz? Bu kadar planli olmayin. 2021de düğün yapacağız cumlesi inanin ki komik görünüyor. Iki haftaya bu konulardan kavga edip ayrilabilebilirsiniz. Boyle plan programa gerek var mi cidden?
[/QUOTE]
Araba bana risk gibi geliyor. 2 sene ikimiz de çalışıp didinip para biriktiricez ve bunu riske atıyor. Kaza olur bela olur, benzin parası bile ayrıca bir masraf. Her şeyin zamanı var 2 sene bizim için dişini sıkamiyor mu? Kenarda sadece 6bin olan parasıyla ve annesinin 12biniyle araba almaya kalkiyor. Bu paraya aldığı araba iyi olabilir mi? Bir sürü masrafı çıkar eder. Ailemin ortalama bir arabası var ben şuan şahit oluyorum kötü bir araba olmadığı halde masraflarına. Çok lüzumsuz bilinçsiz ve düşüncesiz bir hareket olarak görüyorum

Konu basit madem bu kadar delikanlısın araba alıp masrafını halledebilmeyi göze alacak kadar, o zaman şartlarını uygun hale getirdiğinde evlenelim herşey usulüne göre olsun sen kendi üstüne düşenleri bende kendi üstüme düşenleri yapayım borcumuz bitince evleniriz benim acelem yok de. Hamama giren terler kusura bakmasınlar hem kadın istiyor evlenmek için hemde kadına masrafları yıkıp araba derdinde. Oturuo sürsün annesinide yanına alıp benim acelem yok de. Ve cidden olmasin kız evi naz evi herseyi birlikte yaparız ederizler yok reel hayatta. Evlenince bin pişman olursun. Eğer seni gerçekten seviyorsa şartlarını elverişli hale getirip üzerine düşeni hakkıyla yapabilen adam evlensin üresin. Yoksa herkes evlensin oh ne ala
Ve kendisi ben 2021de evlenelim evliliğimize borcsuz başlayalım düzgün başlayalım derdindeyken seneye yaz evlenelim diye ısrar eden birisi. Ben evlilik meraklısı değilim zaten hayırlısı olsun ne diyim

Ve kendisi ben 2021de evlenelim evliliğimize borcsuz başlayalım düzgün başlayalım derdindeyken seneye yaz evlenelim diye ısrar eden birisi. Ben evlilik meraklısı değilim zaten hayırlısı olsun ne diyim
Aynen sen bu kararında istikrarli ol. Herşeyini hazırlasın geçsin karşına. Emin ol fedakar olunca taç takmiyolar cok pisman olursun. Totosuna güvenmeyen evlenmesin bak cidden ignelemek icin söylemiyorum evli herkese sor bunu der. Bekarken hayat daha toz pembe

19 yaşında bir oğlum var.
Üç beş sene sonra,oğlum,evimizde olan biten herşeyi kız arkadaşına anlatsa ve hanım kızımız bizim ev ekonomimiz üzerinde söz hakkı olduğunu iddaa etse en hafif tabirle bunu 'hadsizlik' olarak değerlendiririm.
Evlenmeyi planlıyor oluşları da bu konudaki fikrimi etkilemez.

İlle para hesabı yapılacaksa bunu da tavsiye etmem,zararlı çıkarlar çünkü.
Bu yaşa kadar oğlumun sadece eğitimine harcadığım parayı hesaplasak sanırım iyi bir araba parası eder.
Yeme,içme,üst,baş ve manevi emeklerimi hesaba dahil etmiyorum çünkü bu kadarına utanırım.
Sonuçta evladımın temel ihtiyaçlarını gidermek zorundayız eşimle.

Uzun lafın kısası vakti gelince hesap,kitap,plan yapmakta sorun yok bununla birlikte bu kadar detaya takılmak ve hesapçı bir intiba bırakmak da hoş değil.
Tavrınız ve yaklaşımınız benim hoşuma gitmedi.
Erkek arkadaşımla karşılıklı hatalarımız olabilir. Bazı konularda anne açısından bakıyorsunuz haklısınız. Fakat annesi erkek arkadaşıma 18 yaşını doldurur doldurmaz dükkanlarini üstüne geçirmiş ve 15bin borç yaptırmış biri. Daha önceki bir mesajda da yazdım bunu. Askerden önce hesabındaki 2bin parasına bu yüzden bloke kondu ve o dönemde parasız kaldı. Çalışmıyordu kimsenin de umrunda olmadı bu durum. Ve o 15bin borcu yaparken erkek arkadaşımı hepsini biz odicez diyerek ikna etmişler. Dedesi bile erkek arkadaşıma demiş dükkanı üstüne alma borç yapma bunlar borcu ödemezler diye.. Yani ben burda hepsini ifade edemiyorum tabiki ama kendi dedesi bile maddi durumu iyi olduğu halde asla öz oğluna yardımcı olmuyor. Çok savurgan insanlar ve babası kumar oynuyor. Annesi gezme derdinde. Bize kimse yardım etmeyecek bu belli biz de bari kendimiz çalışıp yapalım diyoruz ona da izin verilmiyor. Peki biz ne yapalım

Herkes karışmaya hakkınızın olmadığını söylemiş, bence de yok.
Ben sevgilimle ortağım, kazancımızı da maaş gibi belli miktarlar şeklinde ayırmıyoruz, herkes ihtiyacı kadarını alıp harcıyor. Şu durumda benim karışmaya hakkım var ama biz bile birbirimize karışmıyoruz.
Çalışıp kazanıyor, istediği yere harcamak hakkı.

Evlilik durumunda düşeceğiniz sıkıntıyla ilgili endişelerinizi dile getirebilirsiniz tabii ama müdahale etmeye hakkınız yok.

Erkek arkadaşımla karşılıklı hatalarımız olabilir. Bazı konularda anne açısından bakıyorsunuz haklısınız. Fakat annesi erkek arkadaşıma 18 yaşını doldurur doldurmaz dükkanlarini üstüne geçirmiş ve 15bin borç yaptırmış biri. Daha önceki bir mesajda da yazdım bunu. Askerden önce hesabındaki 2bin parasına bu yüzden bloke kondu ve o dönemde parasız kaldı. Çalışmıyordu kimsenin de umrunda olmadı bu durum. Ve o 15bin borcu yaparken erkek arkadaşımı hepsini biz odicez diyerek ikna etmişler. Dedesi bile erkek arkadaşıma demiş dükkanı üstüne alma borç yapma bunlar borcu ödemezler diye.. Yani ben burda hepsini ifade edemiyorum tabiki ama kendi dedesi bile maddi durumu iyi olduğu halde asla öz oğluna yardımcı olmuyor. Çok savurgan insanlar ve babası kumar oynuyor. Annesi gezme derdinde. Bize kimse yardım etmeyecek bu belli biz de bari kendimiz çalışıp yapalım diyoruz ona da izin verilmiyor. Peki biz ne yapalım
Henüz ortada söz yok,nişan yok ailenin tüm özeline vakıfsınız.
Erkek arkadaşınız ne yazık ki boşboğaz biri.
Şunu hiç düşünüyor musun?
Ailesini,ailesinin zaaflarını size bu kadar ayrıntılı anlatan biri sizinle konuştuklarını da ailesine anlatıyordur.
Ayrıca bu tip konularda böyle boşboğazlık yapan biri henüz evlenecek olgunlukta değildir bana göre.
Siz bu olgunluğa haiz misiniz?
Tartışılır.

Biz ne yapalım'a gelirsek;
Romantik ilişki yaşadığınız kişi dahil,
ev ekonomisine katkınız olmayan insanların harcamaları üzerinde bu kadar söz hakkınız olmadığını kabul ederek işe başlayabilirsiniz.

Sonra 'enayi yerine konma' kavramı üzerinde tekrar düşünün çünkü sizin durumunuzda böyle bir şey sözkonusu değil.

Ardından evlilik kararınızı ve sürecinizi tekrar gözden geçirin,gerekirse maddi-manevi şartlar olgunlaşıncaya kadar erteleyin.
Her şeyin evlenmeden önce tam tekmil hazır olması gerektiği düşüncesine katılmıyorum ben.
Toplum baskısı ve elalem ne der?Yüzünden hem çiftler hem aileleri büyük maddi yüklerin altına giriyorlar.

Sonra erkek arkadaşınızla oturup,
açıkca konuşun.
Araba konusunda niye isteksiz olduğunuzu anlatın ama annesinin parasını karıştırmayın
bu konuşmaya.

En son olarak da hayata,romantik ilişkiye, evliliğe ve eş adayınızın aile dinamiklerine olan bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

nisanli degilsin evli degilsin dis kapinin mandalisin diyenlere sorum olacak sadece. birlikte yasasalardi belediyenin verdigi kagit mi önemli olan siz hayat arkadasisiniz derdiniz. simdi bir yuzuk bir belediye kagidinin eksiligi mi kızı dis kapinin mandali yapti.

konu sahibi eger erkek kendiliginden bunlari dusunup yolunu buna gore ayarlamiyorsa o hep oyle gidiyor. maddi konularda hep dusunen ve fedakarlik yapan taraf siz olacaksiniz. hayat boyu bu konuda yorulacaksiniz maalesef. cevremde gordugum kendi yasadigim hep bu yonde. bunu dusunen erkek kendi hazirliyor zaten evlilik birikimini. digerleri he hi diyip kadınlari zaman icinde delirtiyor. o kaynana da sizi cok ugrastirir. iyi dusunun.

nisanli degilsin evli degilsin dis kapinin mandalisin diyenlere sorum olacak sadece. birlikte yasasalardi belediyenin verdigi kagit mi önemli olan siz hayat arkadasisiniz derdiniz. simdi bir yuzuk bir belediye kagidinin eksiligi mi kızı dis kapinin mandali yapti.

konu sahibi eger erkek kendiliginden bunlari dusunup yolunu buna gore ayarlamiyorsa o hep oyle gidiyor. maddi konularda hep dusunen ve fedakarlik yapan taraf siz olacaksiniz. hayat boyu bu konuda yorulacaksiniz maalesef. cevremde gordugum kendi yasadigim hep bu yonde. bunu dusunen erkek kendi hazirliyor zaten evlilik birikimini. digerleri he hi diyip kadınlari zaman icinde delirtiyor. o kaynana da sizi cok ugrastirir. iyi dusunun.
Birlikte yaşasalardu durum elbette farklı olurdu.
Adı üstünde aynı evde yaşayan insanlar,
ev ekonomisini de birlikte idare ederler.
Bununla birlikte konu sahibi henüz tanışmadığı bir ailenin oğluyla şu anda sadece romantik bir arkadaşlık yaşıyor.
Evlilik planı yapmakla aynı evi,hayatı ve sorumluluğu paylaşmak aynı şey değil.
Kısacası tek eksik yüzük ve belediyenin verdiği evlilik cüzdanı değil asıl eksik;birlikte yaşanan bir ev ve ortak hayat.

Bekar adamın ortak yaşadığı aile evine karışan sevgili modeli buna müsade eden üstelik evdeki herşeyi anlatan sevgilin bence siz birbirinize göresiniz ayrılmayın nişanlılık leveline atlayın böylece karışma hakkınız bizim nazarımızda da mümkün olur.

Birlikte yaşasalardu durum elbette farklı olurdu.
Adı üstünde aynı evde yaşayan insanlar,
ev ekonomisini de birlikte idare ederler.
Bununla birlikte konu sahibi henüz tanışmadığı bir ailenin oğluyla şu anda sadece romantik bir arkadaşlık yaşıyor.
Evlilik planı yapmak aynı evi,hayatı ve sorumluluğu paylaşmakla aynı şey değil.

bir yuzuk mu etkileyecek herseyi. ortak gelecek dusunup ortak para biriktiriyorlar zaten su an. bir taraf tasarruf yapip birikim yapmaya ugrasirken diger taraf savurganlik yaparsa bunu sorgulamasi kadar dogal birsey yok. her konuda oldugu gibi bu konuda da cifte standart yapiliyor.

Araba konusunda acele ettirme sebebi bekarken aldırmak olabilir.
Evlenirken bizde kalsın araba diyebilir ailesi.
Bu tarz üstüne yatmalar çok duydum ben.
Siz sevgilinize şimdi yorulup tek başına borçla harçla mücadele etme sevgilim, çift maaş daha kolay alırız, sen de zorlanmazsın diyerek tatlı dille ikna etmeye çalış bence.

bir yuzuk mu etkileyecek herseyi. ortak gelecek dusunup ortak para biriktiriyorlar zaten su an. bir taraf tasarruf yapip birikim yapmaya ugrasirken diger taraf savurganlik yaparsa bunu sorgulamasi kadar dogal birsey yok. her konuda oldugu gibi bu konuda da cifte standart yapiliyor.
Ben anlatamıyorum anlaşılan ne demek istediğimi.
Konu yüzük değil ortak hayat dememe rağmen siz bir yüzük mü etkileyecek?Diye aynı soruyu tekrar sormuşsunuz.

Şu hayatta herkes,
her evlilik planı yaptığı insanla evleniyor mu?
Sözlenen,nişanlanan insanlar ayrılmıyor mu?
Aynı evin içine girip,hayatı ve ekonomik düzeni paylaşana kadar bu kadar ince hesap yapılması bana doğru gelmiyor.
Evliyken bile doğru gelmiyor üstelik.
Çifte standartla ilgisi yok kendi adıma.
Benim bu konulara bakış açım hep böyleydi.

Son düzenleme:
İnsanlar içindeki tüm kini nefreti konu sahibine kusmuş ama kusura bakmayın dış kapını sış mandalı da değil el de değil yabancı da değil. Siz bilemezsiniz belki o kız o çocuğa ailesinden daha da yakın daha yardımcı. Annesi babası çalışan evleri kira olmayan 2 ebeveyn neden çocuklarının parasına muhtaç acaba? Sırf onu doğurdu doğmasında katkısı oldu diye mi? Zaten düğüne yardım etmeyceklermiş daha bir de elindekini almaları aşırı saçma. Eleştiren kişilere söylüyorum benim eşim de sevgiliyken bana ney nasıl olacak nasım yapılıcak gayet de anlatırdı bana sen dış kapının dış mandalısın demezdi aksine hayatını birleştirmek istediği insan olarak fikrime hep ihtiyaç duyardı. Bence siz eşlerinizle belli bir samimiyete erişememişsiniz ki bu yakınlığı anlayamamışsınız. Senin eşin seni evliyken bile karıştırmaz ama diğeri sevgiliyken bile sözüne değer verir. Her ilişki farklıdır herkes farklıdır. Başkalarının ilişki yaşayış şekillerinden kendi yaşayamadığınız şeylerin acısını çıkartmayın. Ben de sevgiliyken derdim paranı biriktir çarçur etme vs derdim noldu ayıp mı etmişim yani? Hayır evlenme hayalleri kuruyosak bunu söylemek hakkımdır ki asla olumsuz bi tepki görmedim. Eşleriyle sevgilileryle bu seviyeye gelememiş kişilerin hezeyanlarını okudum. Konu sahibi sana gelirsem bence sevgiline parasını gereksiz şeyler için harcamamasını söyle araba almak istiyosa evdeki tüm faturaları alışverişi vs onun ödememesini söyle çünkü anne babasının da çalıştığını hatırlat mutlaka. Yoksa tüm maaşın araba borcuna ve ev masraflarıma gideceğini evlenemeyeceğinizi söyle. Umarım anlar. Burdaki gereksiz yorumlara kulaklarını tıka. Gereksiz bi kaynana tipi oğlu diye her şeyi yaptırabileceğini sanıyor.

X