Sevgilimin ve annesinin araba sevdası

Merhabalar, daha önce erkek arkadaşımla geçtiğimiz süreçleri ve evlilik düşüncesini uzun bir yazıyla anlatıp yorumlarınızı almıştım. 4 senedir birlikteyiz ve o yazımda da belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu iyi değil. Benim de ailesinden beklentim yok. Biz çalışıp kazanıp her şeyimizi yapalım derdindeyim. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi sürekli oğlundan beklenti içinde. Madem kendin elini taşın altına koymuyorsun bari bizi rahat bırak biz yapalım değil mi? Değil..

Erkek arkadaşım arabası olsun çok istiyor. Tabi annesi de araba alınsın rahat rahat gezsin istiyor ve bu konuda çok baskı yapıyor. Araba ister en doğal hakkı fakat para yok. Ben araba konusuna hep engel oldum. Arabanın ne kadar masraf çıkardığını siz de biliyorsunuz. Şuan sırası değil.

Annesi erkek arkadaşımdan düğüne giderken param yok diyip çeyrek altın parasını aldı.

Kredi kartı borcunu ödeyemiyoruz diyip bin lira aldı.

Fön makinesi bozuldu, erkek arkadaşım onu da sen al dediği için evde kıyameti kopardı ve erkek arkadaşıma fön makinesini aldırmayı başardı.

Bunlar gibi bir sürü harcama yaptırdı ve bunlara ek 2 3 bin civarında ayrıca borç aldı. Kendine telefon aldırdı. Hep param yok dedi bunları yaparken.

Evin faturalarını her ay erkek arkadaşım ödüyor ve eve alışveriş yapıyor. (evleri kira değil, amcasının evi kira ödemeden oturuyorlar.)

Ben bu olanların hiçbirine sesimi çıkarmadım annesi zor durumda tabiki destek olması gerekir diye düşünüyordum.

Fakat meğerse annesinin herkesten gizlediği kenarda 12 bin civarı parası varmış. Bunu öğrendiğimde kendimi enayi gibi hissettim. Ben burda annesi zor durumda tabiki destek olacak derken kadın meğerse bizi enayi yerine koyup para koparmaya çalışıyormuş parası olduğu halde. Bunu da erkek arkadaşıma araba konusunda baskı yaparken söylemek zorunda kalmış benim de param var onu veririm şeklinde bu sayede parasının olduğunu anlamış olduk. (annesi ve babası çalışan insanlar)

Asıl kötü olan erkek arkadaşım da şuan araba konusunda çok istekli ve almak istiyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar az para biriktirirse düğün zamanı o kadar zorlanacagiz. Evin tüm eşyaları, düğün, gelinlik hepsini kendimiz yapmayı düşünüyoruz.

Bu durumda erkek arkadaşıma karşı tavrım nasıl olmalı?
Erkek arkadaşın henüz hiç bişeyin değil sözlün nişanlın olsa bile ailesi ile ilişkilerine para alışverişine karışma hakkınız varmı konu komşuya yapıyormuş gibi hissiyat içindesiniz küçük altın kira fön makinesi vs..vs...vericek tabi ailesi gerekirse durumu olursa evlendikten sonrada destek olur anne oğul onlar....ne kadar müdahale ediyorsun farkındamısın....söz hakkım olduğunu düşünüyorum demişsin sormazlarmı insana hangi sıfatla diyeeee biras haddinizi bilmeniz gerekiyor söz hakkınız varsa müdahale edin bakın erkek arkadaşınız ve annesi size nasıl tepki gösterecek.....kız arkadaş olarak cesaretinize de hayran kaldım iyi bi kk üyesi olsanız buradan bişeyler öğrenirdiniz millet kaç yıllık kocasına müdahale edemiyor kiii hayatta müdahale etmem eşime biz bi aileyiz evine de sahip çıkar annesinin bi ihtiyacı olursa kiiiii anne değil baba kardeş kuzen abi kim olursa onların yanında olmasınıda bilir aile bu demek değil miii ?? bencillik yapmaya gerek yok kimse kimseye de zorla bişey yaptırmaz kadın oğluna çal çırp gasp ed bana getir demiyordur.......bu ilişkide daha adınız bile yok karışmaya ne hakkınız var...

Biz 4 senedir beraberiz. Araba gibi ciddi bir yatırımda söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum yanlışsa da farkına varirim diye buraya yazdım. O annesi evet ama ben de dış kapının dış mandalı değilim onun için, evlenmeyi düşündüğü insanım.
Ben esimle sevgiliyken 4 yillik bir birlikteligimiz vardi ve en basindan beri ciddiydik, aileme ev almak icin kredi cekecektim ve sordum, esimin bana soyledigi senin paran ben ne karisirim istedigini yap oldu...yani istersen 10 yillik sevgilisi ol senin soz hakkin yok ...bence bu kadar karismayin cirkin gorunuyor disardan biraz para islerinden hesaplardan uzak durun ben erkek olsam boyle bir kizdan sogurdum

Borçlari var borç ödüyorlar. Ve lüks hayat yaşamak istiyor annesi anladığım kadarıyla. Altında araba olsun tatillere çıksın gezsin istiyor. Tamam bu hayatı herkes ister fakat kendisi yapabiliyorsa yapsın madem. Biz çalışıp paramızı gezmeye tozmaya harcasak haklı fakat biz de evlenme derdindeyiz hiç anlayış göstermiyor
Bence annesi sizin evlenmenizi istemiyor, sevgilinizden de emin degilim evlenmek isteyen insan arabayi 2. Plana birakir

İyi de sevgilinizin ailesiyle olan para mevzusundan size ne? Koskoca konuda sizi ilgilendiren hiç bir şey yok. Elalemin evinin içindeki meseleyi anlatmışsınız, siz kendiniz de onların ailesinden ayrı, dışardan biri olarak. Biraz komik olmuş.

Ha evlenecek misiniz? Siz onu konuşursunuz. Ortaya kim ne koyacak, kim ne alacak, vs. Onun dışında adamın kendi parasını nasıl yönettiği sizi ilgilendirmiyor. Parayı beraber kazanıyormuş, adamın anasının eline sizin paranız veriliyormuş gibi davranmayın. Durmanız gereken yeri bilin biraz. Kimse size parasının hesabını vermek zorunda değil yani.

onlar aynı evin icinde yaşıyorlarsa bütçeleri bir demektir.

annesi onun camasirini bulasigini yıkıyor utusunu yapıyor yemeğini önüne koyuyor. erkek arkadaşınız o evde yatıyor kalkıyor banyo yapıyor. hem erkek arkadasınızı buyuten okutan bugünlere getiren ailesi nasil hala o evin icindeyken erkek arkadaşınız bu kadar mudahele etme hakki buluyorsunuz kendinizde?

ortada söz olur nisan olur dugun tarihi olur bir nebze ama daha onlarda yok. biraz kendinizi geri cekin derim ben.

Benim esim sevgiliykende, nişanliykende maasini oldugu gibi annesine verirdi. Sonrada onlar destek oldu bize. Bol gitmeyin diye yok diyodur belkide nerden bileceksiniz. Karisma hakkiniz yok. İsterse ev alir isterse araba alir

Kadının oğlu bu yaşına getirmiş çocuğun da durumu varsa yapar tabi ayrıca daha nişanlı bile değilsin neden her şeye karışıyorsun ki? Belki sen kendi kendine düğünü evi kendimiz yaparız diye düşünüyorsun ha sevgilin de düşünüyor olabilir ama bu olacağı anlamına gelmiyor. Ortada hiçbir şey yok. Akışına bırak karışma ne zaman evlenme teklifi eder nişan yapılır o zaman ilişkide evlilik gözüyle bakılır. Ben nişanlıyım ama hiç maddi konularda karışmıyorum o da arada ufak tefek şeyler alıyor alacakta ailesi sonuçta bence böyle şeylere takmaya gerek yok nişanlı evli değilken karışmaya hakkın hiç yok

Nişanlı falan olsanız neyse diyeceğim ama daha ortada resmiyete dökülmüş bir durum yok,bu halde sizin de harcamalara karışmaya hakkınız yok.

Size ne adamın anasının 12 bin lirasından. Bu sizi ilgilendirmez ki...

Kadin belki hastalık,kötü gün vs diyerek kenarda tutuyor parayı. Illa her seye karışmaniz gerekmez
Hastalık falan için tutuyor ama biz nisanlanicaz dediğimizde ortada olmayan para araba için hemen ortaya çıkıyor. Kendisi erkek arkadaşıma dedi zaten benim önceliğim şuan siz değilsiniz dedi. Bizim evlenecek olmamız hiç umrunda değil. Tamam olmasın bizim için hiçbir şey yapmasın ben bunu kabullendim zaten. Bari bize izin versin biz yapalım

Erkek arkadaşın henüz hiç bişeyin değil sözlün nişanlın olsa bile ailesi ile ilişkilerine para alışverişine karışma hakkınız varmı konu komşuya yapıyormuş gibi hissiyat içindesiniz küçük altın kira fön makinesi vs..vs...vericek tabi ailesi gerekirse durumu olursa evlendikten sonrada destek olur anne oğul onlar....ne kadar müdahale ediyorsun farkındamısın....söz hakkım olduğunu düşünüyorum demişsin sormazlarmı insana hangi sıfatla diyeeee biras haddinizi bilmeniz gerekiyor söz hakkınız varsa müdahale edin bakın erkek arkadaşınız ve annesi size nasıl tepki gösterecek.....kız arkadaş olarak cesaretinize de hayran kaldım iyi bi kk üyesi olsanız buradan bişeyler öğrenirdiniz millet kaç yıllık kocasına müdahale edemiyor kiii hayatta müdahale etmem eşime biz bi aileyiz evine de sahip çıkar annesinin bi ihtiyacı olursa kiiiii anne değil baba kardeş kuzen abi kim olursa onların yanında olmasınıda bilir aile bu demek değil miii ?? bencillik yapmaya gerek yok kimse kimseye de zorla bişey yaptırmaz kadın oğluna çal çırp gasp ed bana getir demiyordur.......bu ilişkide daha adınız bile yok karışmaya ne hakkınız var...
Daha önceki mesajlara verdiğim cevapları okusanız belki bu şekilde yorum yapmadınız. Tabiki yardım edecek ben buna hiçbir zaman Bi şey demedim bana göre de olması gereken bu fakat parası yokmuş gibi davranıyor. Biz oturduk plan yaptık 2 sene öncesini maddi olarak hesaplamak zorundayız çünkü bize destek olacak kimse yok. Hesap kitap yaptık şimdi araba alırsa hepsi bozulacak. Ben onların keyfi araba sevdaları için bir şeylerden kısmak zorunda mıyım. Ayrıca biz 2021 yazında evlenicez ilişkimiz 6 senelik olacak. Benim bu kadar beklememdeki sebeplerden biri de ikimiz de çalışalım yeterli birikime ulaşalım ve borcsuz bir şekilde evlenelim. Ben de çalıştım, çalışacağım da sadece erkek arkadaşımdan beklenti içerisinde değilim. Şimdi araba alırsa bu planlarımızin hepsi bozulacak. Bu kadar beni etkileyen bir konuda neden hiç sesimi çıkartmamam gerekiyor

yani daha dügün tarihiniz bile yokken suanlik en azindan araya girme derim. Erkek arkadasina az baski olsun ders olur ve annesinin her istedigini yapmaz artik. Ki annesinin yaptigi sey affedersinizde cok küstahca. Bu kadin ileride de oglana yük olur. Dedigim gibi araya girme erkek arkadasin zorlandiktan sonra annesine tepki gösterir zaten. Erkek arkadasin emek göstermedigi sürece sende gösterme

Tam olarak nasil etkiliyor bu araba isi sizin evlenme planlarinizi? Dügün mü erteleniyor? Yoksa bazi seyler eksik mi kalir (ki belki cok önemli olmayan seyler)? Birikim yetmezse biraz borçta çekilebilir, dünyanin sonu degil.

Sevgilinizle konusun bence ama yapıcı bir sekilde. Düsüncelerinizi paylasin ve onun düsüncelerini ögrenin. Belki herseyi planlamıştır :)

Ayrıca evet, çokta fazla karışmayın. Mesela ben evleniyor olsam, yinede araba sahibi olmak isteyebilirim. Belki de düğün masraflarından kısarım. Daha az kişi çağırırım vs.

Ben 8 yillik evliyken birikim yaptigimizda ya biz boyle biriktiriyoruz ama ya olur da bir gun bosanirsak ya olursemde bunlari catir catir baskasi yerse yoksa biriktirmesem mi diye dusunuyorum :)acikcasi sizin daha sevgiliyken boyle herseyden emin olmaniza sasirdim. Bence mudahale etmeyin bunlar ailesi ile sevgilinizin arasindaki problem siz istiyorsaniz kendiniz birikim yapin. Eger boyle devam ederse nisanlandiktan sonra islerin durumu degisir o zaman mudahale edersiniz sevgilinizin harcamalarina

Şu tarz konuları okudukça sinir oluyorum gerçekten. Sevgiliniz ailesiyle birlikte yaşıyor anladığım kadarıyla. Yaşadığı eve alışveriş yapmak, faturalarını ödemek normal değil mi zaten? Ayrıca size bu haddi veren sevgilinizin, parayı başka bir yere harcayıp size yalan söylemediğinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Fön makinası çeyrek ve bin TL

Toplasan 2000 eder

Kenarda parası vardır da o an için yoktur

Bankada yüksek miktarlı hesabım var ama onu bozup kullanmıyoruz yeri geliyor kısarak yaşıyoruz

Oğlum da bizimle yaşarken düğüne giderken bir altın alabilir

Siz diyorsunuz ki araba alınırsa tüm planlar bozulur belki de bozulur da farklı olan yapılır

Yani sevgilin mesela kırk ayrı yerde albüm çekimi yapmayı gereksiz buluyordur ya da şatafatlı herhangi bir şeyi

para olursa oralara harcanacağı için bir nevi yatırım yapıp araba alacaktır

Cidden hakkin oldugunu düşünüyor musun bu kadar aile ici konulara?
Faturalari odedigi ev kendisinin de yasadigi,her gun dus aldigi ev. Yaptigi mutfak alisverisi de önüne hazir konan yemegin alisverisi.
Siz evinize para odemiyor musunuz hic?

Ama bence konunun özü
Size bunlari yetistiren, anneme su kadar verdim bu kadar istedi diye anlatan adam bence evlenmeye hazir degildir. İsterse 14 yillik olsun.
benim de boyle sevgilim vardi. Boylu poslu, o zamanlar 26 yaslarinda. Agzinda bakla islanmazdi. Evindeki tum olaylara, anasiyla tum muhabbetlere, para aldi verdilerine...herseye hakimdim. Lüzumlu luzumsuz herseyi benimle paylasirdi.
Megerse ishal agizliymis. Ayrildiktan sonra öğrendim ki benle ilgili olan her seyi de eviyle paylasirmis. Sizin cocuk da bana onu hatirlatti. Evlilik olgunluğuna gelmis adam neyi nerede soyleyecegini bilir, tutup da ödediği faturayı, annesine verdigi borcu sevgilisine anlatmaz

4 senedir berabersiniz, evlilik düşünüyorsunuz ve annesiyle hala tanışmadınız ama bütün maddiyatın da içindesiniz.
Bir plan yaptık buna göre evleneceğimiz zamana kadar birikim yapacağız diyorsunuz ama erkek arkadaşınız zaten üzerinde bir yük varken borçları varken bir de araba almaya kalkışacak?

Ben ortada evlenme ciddiyetinde bir adam göremiyorum. Annesi bunların yanında detay kalıyor.

Iyi de araba sevgilinizin olmayacak mı annesinin degil yani yanlış mı anladım. E bi nevi yatırım degil mi zaten bu. Daha 2 yila kim ole kim kala. O zaman da satar parasıyla ihtiyaclarinizi giderirsiniz. Ne kasmissiniz anlamadım valla. Sanki araba kendi üstüne degil de annesinin uzerine olacak.. Fon makinesi dediginiz sey de 100 liraya bile var yani bunun da mı lafı edilirmis

X