Sürecin içerisinde olan biri olarak yasalaşmadığını söyleyebilirim :) ve yine sürecin içinde doğrudan olup doğu görevinin artık gerçekten doğu olduğunu batı illerinin sadece 2-3 malum branş dışında açılmadığınıda söyleyeyim hatta :)Benim bildiğim 4 seneye düştü.2+2 şeklinde. Bir de doğu görevi sadece doğuda olmuyor ki. Bilemedim pek arastirmamissiniz sanırım.
Öğrencilik zamanında bir istek olarak belirtiyor idiyse demek ki içinde varmış.
Her halükarda, ileriye dönük bu kadar hedef koyması polislikle ilgili, istediğini gösteriyor.
diğer yerlere atanabilmek için bazı bölümlerden astronomik puan almak gerekiyor belki ondan yazmıştır... Bknz. Ben..Benim bildiğim 4 seneye düştü.2+2 şeklinde. Bir de doğu görevi sadece doğuda olmuyor ki. Bilemedim pek arastirmamissiniz sanırım.
tebrik ediyorum sizi ama bizim braşta 100 de alsanız son 3 yıldır batı açılmıyordiğer yerlere atanabilmek için bazı bölümlerden astronomik puan almak gerekiyor belki ondan yazmıştır... Bknz. Ben..
şuan paem öğrencisi bende şubatta atama bekliyorum, ona göre tercih yapacağım, ona göre aileler tanışacak,o yüzden şimdi konuşuyoruzPolis olmasında senlik bi durum oldugunu düşünmüyorum.
kimya okudugu için kriminale geçebiliyor evet zorlayıcı bi proedürü yok diye biliyorum herşeyi konuşmak içn çok erken değil mi,daha ortada iş yok,evlilik yok vesaire
zorunlu hizmetleri varmış ama notlarına göre atanacakları yeri seçiyorlarmış, bizde sizin yazdığınız gibi konuştuk ama bende hiç bilmediğim için polislik nerede daha güvenli nasip diye bekliyoruzPolislerin de zorunlu hizmeti yok mu? Siz atandiginizda yaniniza gelip o da tamamlar zorunlu hizmetini sonra daha iyi bir yere gecersiniz. Bir arkadasim evlendikten sonra bitlise atandi. Esi de ona tabi olup geldi. 4 yildir ayni yerdeler. Simdi sanirim lojman da cikti memnunlar hallerinden
İçinde bir istek varmış zaten. Siz de kıvılcım yakmışsınız elinizde olmadan. Kimse mesleğinden bu kadar tezat başka bir mesleğe yönelmez. İçinde kalmış bir hayali gerçekleştirmesini sağlamışsınız.
Endiselenmekte haklısınız ama vicdan azabı cekmemelisiniz insanın başına birsey gelecekse evinde otururken de gelir içinizi ferah tutun ve bunu okumanızı tavsiye ederim
Sormayın efendim. Bugün Azrail‘e rast geldim. Bana öyle bir bakış baktı ki, ödüm koptu.
Hz. Süleyman:
- Peki, buna karşın benden ne istiyorsun hemen iste, demiş.
Adam yalvarırcasına:
- Ey canları koruyan Sultan! Rüzgâra emret de beni tâ Hindistan‘a götürsün de bıraksın... Belki bu derece uzaklaşmak sayesinde canımı kurtarırım.
Zavallı adam ölümden korktuğu için, ondan kaçmakla ölümden kurtulacağını sanıyormuş...
Fakirlikten korkanlarda tıpkı onun gibi hareket ederler. Fakat ne yaparlarsa yapsın korktukları mutlaka başlarına gelir. Hatta beterine de uğrarlar.
Hz. Süleyman, Hindistan‘a gitmek isteyen bu adamın arzusunu yerine getirmiş, rüzgâra emretmiş, o da adamı taşıdığı gibi bir lahzada Hindistan‘ın en ücra köşesindeki bir adaya bırakmış. Adam, Azrail‘den yakayı kurtardığını sanıyormuş. Fakat ne mümkün...
Ertesi günü Hz. Süleyman‘ın yine divanı kurulmuş ve onun halkı kabul edeceği zaman gelmiş. Azrail‘de divanda imiş. Hz. Süleyman ona bakarak:
- Ey Allah‘ın meleği, niçin o Müslüman‘ın ödünü koparan hışımlı bakışla baktın, bunun sebebini bana anlat?
Azrail şöyle cevap vermiş:
- Benim ona bakışımda zerre kadar hışım yoktu. O vehme kapılarak yanlış anladı. Ben ona yol ağzında rastlamış, onu görünce hayret etmiştim. Çünkü Cenab-ı Hakk bana Hindistan‘da bir adaya gidip onun canını almamı emir buyurmuştu. Onu burada görünce düşündüm, şaşırdım... Bu adamın bir değil, yüz kanadı olsaydı, aynı gün buradan kalkıp yine Hindistan‘a gidemezdi.
Umarım banlanmam bu sadece bir kıssa
Annemin yakin arkadasinin iki oglu da polis. Dediginiz gibi once batida calistilar. Simdi biri hakkaride digeri diyarbakirda. Iyi bir yerde baslasalar bile zorunlu hizmete gitmek mecburiyetindeler buradan anladigim uzere. Size dusen kpssden alabileceginiz en yuksek puani almak gerisi Allah'a kalmis. Basarilar diliyorumzorunlu hizmetleri varmış ama notlarına göre atanacakları yeri seçiyorlarmış, bizde sizin yazdığınız gibi konuştuk ama bende hiç bilmediğim için polislik nerede daha güvenli nasip diye bekliyoruz
Evet sevgilimde dediğiniz gibi anlattı,çok teşekkürler :)Annemin yakin arkadasinin iki oglu da polis. Dediginiz gibi once batida calistilar. Simdi biri hakkaride digeri diyarbakirda. Iyi bir yerde baslasalar bile zorunlu hizmete gitmek mecburiyetindeler buradan anladigim uzere. Size dusen kpssden alabileceginiz en yuksek puani almak gerisi Allah'a kalmis. Basarilar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?