Sevgilimin hayırsız babası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

icepeak

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
126
17
25
Önce kendimden bahsedeyim. Ben 25 yaşındayım. Sınavlara çalışıyorum, memur olmaya çalışıyorum , bir yandan hayalimdeki üniversiteyi okumaya çalışıyorum. Geleceğim ile ilgili güzel hayallerim var ama evlenmek de istiyorum.

Bir sevgilim var ama okul başarısı olarak hiç denk değiliz. Ben odtü'yü terk etmişken o üniversite sınavında 1 milyonuncu olan biriydi. Benimle tanıştığından beri bana söz verdi ve o da benimle birlikte sınava hazırlanıyor. Beni pek arkadaşım gezdiğim tozduğum yoktur ama onun sosyal çevresi çok geniş. Arkadaş peşine takılabiliyor.
Sevgilimin ailesi de sıkıntılı. Babası 45 yaşında, genç bir Suriyeli kız peşinde. Hayırsız adi bir adam. Sevgilimin aile akraba ilişkileri çok sikidir, aşiret gibiler (samsunlular) bizim de tam tersi. Aile ilişkilerimiz bu denli güçlü değil. Ve sıkı aile ilişkilerine gelecek bir insan değilim. Sevgilim "evlenince zaten farklı şehirde yasayacagiz" diyor ama ben "o işler öyle olmuyor, annem babam halam teyzem dedem ninem kötü durumda , gitmem lazım deyip gideceksin yine" dedim.
Üstelik benim ailem problemsiz bir ailedir. Gayet derli toplu memur ailesiyiz. Sevgilimin hem serseri babası hem akademik başarı eksikliği hem ortam sevmesi beni düşündürüyor. Benim için gerçekten çabalıyor bu arada ama huylu huyundan vazgeçmez diye de düşünüyorum. Geçmişte çok sıkıntılar zorluklar yaşadım. O yüzden negatif durumlara gelemiyorum artık, biraz nefes almak istiyorum. Bu kötü şeyleri düşününce boğulacak gibi oluyorum. Bir kadının evlenmek için en çok tercih edildiği yaşlardayim, olmayacak hayallerin peşinde koşup 30 yaşımda da bulmak istemiyorum kendimi. Sizce ne yapmalıyım ?

Evlenince farklı yerde yaşarız aileden uzak oluruz gibi söylemler tamamen yalan dolan ve samimiyetsiz siz de bunun farkındasınız.
Evlilikte aile tarafı da çok önemlidir burada çok okuyoruz evlendiği halde ailesinden kopamayan ana kuzularını ama hepsine sorsak evlenmeden önce böyle huyları yoktu çünkü evlilik sonrasında gösteriyorlar gerçek yüzlerini. Sizin hem aileler denk değil hem birbirinize denk değilsiniz.

Bu arada erkek arkadaşınızın sınava hazırlandığını yazmışsınız. Üniversite sınavına mı hazırlanıyor? Üni sınavına az bir zaman kaldı diye biliyorum. Bu süreçte ortam yapmaya devam ediyor mu yoksa full fokus ders çalışarak sınava mı hazırlanıyor?

mis gibi hedefleriniz var
adım adım ilerleyip başaracaksınız yazdıklarınızdan bunu anlıyorum
ama önce ayrılmanız lazım
hiç düşünmeden ayrılın
kazanmak istediğiniz mevkiyi kazanın
sonrasında da kendinize DENK birini bulursunuz illa ki

Önce kendimden bahsedeyim. Ben 25 yaşındayım. Sınavlara çalışıyorum, memur olmaya çalışıyorum , bir yandan hayalimdeki üniversiteyi okumaya çalışıyorum. Geleceğim ile ilgili güzel hayallerim var ama evlenmek de istiyorum.

Bir sevgilim var ama okul başarısı olarak hiç denk değiliz. Ben odtü'yü terk etmişken o üniversite sınavında 1 milyonuncu olan biriydi. Benimle tanıştığından beri bana söz verdi ve o da benimle birlikte sınava hazırlanıyor. Beni pek arkadaşım gezdiğim tozduğum yoktur ama onun sosyal çevresi çok geniş. Arkadaş peşine takılabiliyor.
Sevgilimin ailesi de sıkıntılı. Babası 45 yaşında, genç bir Suriyeli kız peşinde. Hayırsız adi bir adam. Sevgilimin aile akraba ilişkileri çok sikidir, aşiret gibiler (samsunlular) bizim de tam tersi. Aile ilişkilerimiz bu denli güçlü değil. Ve sıkı aile ilişkilerine gelecek bir insan değilim. Sevgilim "evlenince zaten farklı şehirde yasayacagiz" diyor ama ben "o işler öyle olmuyor, annem babam halam teyzem dedem ninem kötü durumda , gitmem lazım deyip gideceksin yine" dedim.
Üstelik benim ailem problemsiz bir ailedir. Gayet derli toplu memur ailesiyiz. Sevgilimin hem serseri babası hem akademik başarı eksikliği hem ortam sevmesi beni düşündürüyor. Benim için gerçekten çabalıyor bu arada ama huylu huyundan vazgeçmez diye de düşünüyorum. Geçmişte çok sıkıntılar zorluklar yaşadım. O yüzden negatif durumlara gelemiyorum artık, biraz nefes almak istiyorum. Bu kötü şeyleri düşününce boğulacak gibi oluyorum. Evlenmek için en uygun yaşlardayim, olmayacak hayallerin peşinde koşup 30 yaşımda da bulmak istemiyorum kendimi. Sizce ne yapmalıyım ?
Bir başkasının aile dinamiği sizi ilgilendirmez babasının hovarda olması falan?

Bu aile de doğru veya yanlış böyleler. Evet evlenme yoluna girer iseniz tam olarak da bu beğenmediğiniz insanlarla yüz göz olup ailenizin karşısına dikip muhatap edeceksiniz...

Saydığınız her şey ile karşı karşıya geleceksiniz ve hepsi de olacak..

Farklı şehirdeyiz aşkım bişi olmaz dedi... atanamadın diyelim ki günümüz ekonomisi ile zor artık .. samsuna gidelim babam iş ayarlar aşkım çevrem de var det hooop sürükler seni.. düştün mü içlerine... o çağırır bu çağırır nereye kadar engelleyeceksin çocuk gibi x akrabaya gitme mi diyerek, sen de uyumsuz hatun damgası yer evde pineklersin:)

Denklik konusu başarı manasında ona bir şey diyemem seni ilgilendirmez ama hayatına sokan da sensin bunu dillendiren de sensin.. bad boylar değişmez:) çevresi varsa evlenince de olur evinin direği mi olacak sanıyorsun mizaç değişmez. Evdenngitmez benle takılır gibi beklentin olmasın

Aşk karın doyurmaz hrr zaman derim.. ananı babanı millet ile muhattap etme madem beğenmiyorsun yarın sorun çıkacaksın... e çocuk da senin için tüm çevre sülale aileyi silmeyeceğine göre

Yol yakınken ayrıl. Emek verdim yaştan evleneyim hazır buna emek yatırım yaptım diye evlenilmez.. ailene sana uyacak şartlarının çoğunu sağlayan birisi olmalı.. Ne iş var ne güç var ortada evlilik düşünüyorsunuz🫠

Evlenince farklı yerde yaşarız aileden uzak oluruz gibi söylemler tamamen yalan dolan ve samimiyetsiz siz de bunun farkındasınız.
Evlilikte aile tarafı da çok önemlidir burada çok okuyoruz evlendiği halde ailesinden kopamayan ana kuzularını ama hepsine sorsak evlenmeden önce böyle huyları yoktu çünkü evlilik sonrasında gösteriyorlar gerçek yüzlerini. Sizin hem aileler denk değil hem birbirinize denk değilsiniz.

Bu arada erkek arkadaşınızın sınava hazırlandığını yazmışsınız. Üniversite sınavına mı hazırlanıyor? Üni sınavına az bir zaman kaldı diye biliyorum. Bu süreçte ortam yapmaya devam ediyor mu yoksa full fokus ders çalışarak sınava mı hazırlanıyor?
DGS ve KPSS önlisans sınavına hazırlanıyoruz, aylardır evden bile çıkmadı. Gerçekten çok çabalıyor ama bilemiyorum :KK43:

Bence yol yakından ayrılın. Şimdiden az çok belli oluyor. Sırf evlenmek için uygun yaşlardasınız diye evlenmek zorunda değilsiniz. Ayrıca öyle bir yaş mı varmış ?
Ablam 37 yaşında ve bekar. Karşısına çıkan erkekler genelde boşanmış çocuklu adamlar oluyor. Secenegimin daha fazla olmasını isterim açıkçası, bu durumu yaşamak istemem çünkü kendisi çok mutsuz

Bu aile de doğru veya yanlış böyleler. Evet evlenme yoluna girer iseniz tam olarak da bu beğenmediğiniz insanlarla yüz göz olup ailenizin karşısına dikip muhatap edeceksiniz...

Farklı şehirdeyiz aşkım bişi olmaz dedi... atanamadın diyelim ki günümüz ekonomisi ile zor artık .. samsuna gidelim babam iş ayarlar aşkım çevrem de var det hooop sürükler seni.. düştün mü içlerine... o çağırır bu çağırır nereye kadar engelleyeceksin çocuk gibi x akrabaya gitme mi diyerek, sen de uyumsuz hatun damgası yer evde pineklersin:)

Denklik konusu başarı manasında ona bir şey diyemem seni ilgilendirmez ama hayatına sokan da sensin bunu dillendiren de sensin.. bad boylar değişmez:) çevresi varsa evlenince de olur evinin direği mi olacak sanıyorsun mizaç değişmez. Evdenngitmez benle takılır gibi beklentin olmasın

Aşk karın doyurmaz hrr zaman derim.. ananı babanı millet ile muhattap etme madem beğenmiyorsun yarın sorun çıkacaksın... e çocuk da senin için tüm çevre sülale aileyi silmeyeceğine göre

Yol yakınken ayrıl. Emek verdim yaştan evleneyim hazır buna emek yatırım yaptım diye evlenilmez.. ailene sana uyacak şartlarının çoğunu sağlayan birisi olmalı.. Ne iş var ne güç var ortada evlilik düşünüyorsunuz🫠
Gerçekten bayağı sertsiniz :)

yalnız "seni ilgilendirmez" diye başlayıp "milleti annenle babanla muhattap etme yol yakınken ayrıl" diye bitirmek :KK70:

madem ilgilendirmiyor neden sorun oluyor neden ayrılıyor?

yalnız "seni ilgilendirmez" diye başlayıp "milleti annenle babanla muhattap etme yol yakınken ayrıl" diye bitirmek :KK70:

madem ilgilendirmiyor neden sorun oluyor neden ayrılıyor?
İlgilendirmez evet , adamın sülalesinin yöneticisi mi, ama kendi anası babası ilgilendirir onlarla muhatap eden kendisi
Kimse başkasının hayatına burnunu sokamaz, kendi hayatında ailesinin kucağına da bombayı bırakamaz yüz göz edemez kendi halinde çekirdek ailenin ne suçu var kaos yaşamak için?

Doğruları da kimseye beğendiremiyoruz😁

Yalan mı söyleyim daha okul bitecek işe gidilecek dünya uyumsuzluk olduğunu düşündüğü şey var kendine denk bile görmüyor sevgili dahil:KK70: napim koş kaç evlen mi diyim

İlgilendirmez evet , adamın sülalesinin yöneticisi mi, ama kendi anası babası ilgilendirir onlarla muhatap eden kendisi
Kimse başkasının hayatına burnunu sokamaz, kendi hayatında ailesinin kucağına da bombayı bırakamaz yüz göz edemez kendi halinde çekirdek ailenin ne suçu var kaos yaşamak için?

Doğruları da kimseye beğendiremiyoruz😁

Yalan mı söyleyim daha okul bitecek işe gidilecek dünya uyumsuzluk olduğunu düşündüğü şey var kendine denk bile görmüyor sevgili dahil:KK70: napim koş kaç evlen mi diyim

işte o aileyi kendi ailesyle muhatap edecekse neticede o ailenin ne olduğu da dibine kadar kendisini ilgilendirmiş oluyor

evlenmeyi düşünen bir çiftin (ha evet, burada daha iş yok okul okunacak ne evlenmesi, orası ayrı) aileleri birbirini elbette ki ilglendirir.

yahu hollywood bile 10935794865946 tane film çekmiş eşimin cici (!) ailesi temalı, Türk toplumu gibi bireyci değil aileci bir sosyal yapıda nasıl eş ailesi bizi ilgilendirmiyor?

deseniz ki "eş ailesinin dinamikleri neyse odur, bunda sizin yapabileceğiniz bir şey de yoktur" eyvallah. bu dinamikler beklentilere uymuyorsa (öyle veya böyle, beklentiler hakılıdrı değildir, adildir değildir, bunları geçiyorum çünkü başka konular) evlenmemek hakkı elbetteki bakidir ve rasyoneldir de. Zaten şimdiden beklentileri karşılamıyorsa, ileride mutlaka sorun olur, olmayanı istisnadır.

ama bu "ilgilendirmez" demek değil. Asıl dibine kadar ilgiendirmesi demektir bu....

işte o aileyi kendi ailesyle muhatap edecekse neticede o ailenin ne olduğu da dibine kadar kendisini ilgilendirmiş oluyor

evlenmeyi düşünen bir çiftin (ha evet, burada daha iş yok okul okunacak ne evlenmesi, orası ayrı) aileleri birbirini elbette ki ilglendirir.

yahu hollywood bile 10935794865946 tane film çekmiş eşimin cici (!) ailesi temalı, Türk toplumu gibi bireyci değil aileci bir sosyal yapıda nasıl eş ailesi bizi ilgilendirmiyor?

deseniz ki "eş ailesinin dinamikleri neyse odur, bunda sizin yapabileceğiniz bir şey de yoktur" eyvallah. bu dinamikler beklentilere uymuyorsa (öyle veya böyle, beklentiler hakılıdrı değildir, adildir değildir, bunları geçiyorum çünkü başka konular) evlenmemek hakkı elbetteki bakidir ve rasyoneldir de. Zaten şimdiden beklentileri karşılamıyorsa, ileride mutlaka sorun olur, olmayanı istisnadır.

ama bu "ilgilendirmez" demek değil. Asıl dibine kadar ilgiendirmesi demektir bu....
Aslında aynı fikirdeyiz ama ailenin tercihleri bizi ilgilendirmez diyorum, o çocuğun ailesi hep öyle idi çocuk dahil. Aşk hoşlanma uğruna kapılmış şimdi rahatsız ediyor kendisini. Komple sülaleyi değiştiremeyeceğine göre ayrılması gerekiyor çünkü iki taraf birbiriyle uyumsuz ama seviyorum diye zannedenlere at gözlüğü özelliği yükleniyor... Bu üye gerçi gözünü açmış farkında görmüş problemi aydınlanma bekliyor 🤣

Aslında aynı fikirdeyiz ama ailenin tercihleri bizi ilgilendirmez diyorum, o çocuğun ailesi hep öyle idi çocuk dahil. Aşk hoşlanma uğruna kapılmış şimdi rahatsız ediyor kendisini. Komple sülaleyi değiştiremeyeceğine göre ayrılması gerekiyor çünkü iki taraf birbiriyle uyumsuz ama seviyorum diye zannedenlere at gözlüğü özelliği yükleniyor... Bu üye gerçi gözünü açmış farkında görmüş problemi aydınlanma bekliyor 🤣
ha işte bunun tanımı "ilgilendirmez" kelimesi olmamalı

tabii ki ilgilendirir. sonuna kadar ilgilendirir.
hele böyle genç yaşta birisiyle birlikteysek ve bu kadar ailenin ne olduğu şimdiden ortada ise. (yaşlar ileri olunca uzun süre aileden ayrı hayat olunca bambaşka şeyler olabiliyor). fakat normalde tabi ki ailenin düzeni nedir, eğitimi, ahlak anlayışı, yaşam tarzı nedir, maddi durumu nedir, bunlarla ilgilenecez hatta evlenecek 2 insanı bunlar kadar ilgilendiren şey az bulunur. neye göre evleniyoruz ? yani aile tabii ki önemli bir kriter/kıstas tabii ki bakıcaz, hatta aman ha bak rol olur, saklanan şeyler olur iyi bak, tart vs. vs. diyoruz ya. hem onu diyip hem nasıl seni ilgilendirmez denebiliyor onu anlamıyorum ben...

ama evet, değiştiremeyiz, karışamayız, neyse odur. olanı kabul ediyorsak amenna
değilse çok öyle gözü karalıklara, yürek yemelere gerek yok, bence de. orada mutabıkız evet. :KK70:

ODTÜ kazanmış biri olsam üniversite sınavında milyonuncu olan adamla pek işim olmazdı diye düşünüyorum.

Konuştuğu dilin sorularını çözse milyondan daha iyi derece yapar.

Bu akademik başarıdan öte genel kültür olarak baktığım bir durum aslında.

Kültürsüz bir adamı, onun işe yaramaz azgın babasını problemsiz aileme sokmazdım.

Üstelik benim ailem problemsiz bir ailedir. Gayet derli toplu memur ailesiyiz. Sevgilimin hem serseri babası hem akademik başarı eksikliği hem ortam sevmesi beni düşündürüyor. Benim için gerçekten çabalıyor bu arada ama huylu huyundan vazgeçmez diye de düşünüyorum. Geçmişte çok sıkıntılar zorluklar yaşadım. O yüzden negatif durumlara gelemiyorum artık, biraz nefes almak istiyorum. Bu kötü şeyleri düşününce boğulacak gibi oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Edit: bu arada sevgilimin sadece negatif taraflarindan bahsettim, o yüzden hep kötü bir izlenimmis gibi durdu. Kendisi oldukça çabalıyor
Risk almaya gerek yok. Buna benzer hatta aynısı olan zaten evlenince başka şehirde yaşayacağız diye başlayan ama sonunda ailemden ailem diye biten evliliklere sadece bu forumda bile binlerce örnek var.
Şimdi öyle dicek imzayı atınca yanlarında olmam lazım babam napayım diyerek o şehre götürüp içiçe yaşatmaya çalışacak.
Aynı şehir olmasa bile sürekli ve uzun süreli kalmalar olacak. Hele birde çocuk olursa sen şenliği o zaman gör.
Ama çok seviyoruz birbirimizi, çok çabalıyor, şu huyu iyi bana değer veriyor, kafasına girme sakın. Aklını kullan.

Takılmalık baksanız sorun yok. Ailesi, kariyeri sizi bağlamaz. Ama ciddi düşünüyorsanız oluru yok. Herkes 3 aşağı 5 yukarı kendi denginde veya tolere edebileceği farklılıktaki kişiyle aile kurmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X