- 24 Ekim 2017
- 2
- 0
- 33
-
- Konu Sahibi mutsuzprenses91
Ailesinin maddi durumu çok iyi villada yaşıyorlar ama babası yardımcı olmuyor acımıyor hiçAdamda iş yok güç yok, oturup evlilik konuşmayı mı bekliyosunuz gerçekten? Sizce de çok normal değil mi? İlişkinizde problem yoksa bundan başka zamana bırakmakta fayda var. Şu an maddi durumu elvermediği için böyle konulara girmez.
Bir kaç ay! Neden birkaç aydır işsiz? Şu durumda evlilik konuşulmaz zaten babası destek bile olsa işsiz bir adamla evlenmeyin. Bekleyin işi olsun veya para kazanmak için birleyler yapıyor mu onu gözlemleyin. Çalışmak isteyen insan her türlü çalışır çünkü bikaç ay işsiz kalmaz.
maalesef kalınıyor
Kalınır ama bayanın işsiz kalması normal. Eğer kastınız o ise.
Erkek her işte çalışabilir eğer çalışmaksa niyeti..
Valla aynı fikirde olamıyorum. Benim erkek kardeşim bile 13 14 yaşlarındayken yana yakıla iş arayıp buldu yazın. 3 4 iş değiştirdi yeri geldi garsonluk bile yaptı.Açıkçası böyle düşünmüyorum bazen şans, bazen şartlar insani çok zorluyor. İş bulunmayınca bulunmuyor.
Valla aynı fikirde olamıyorum. Benim erkek kardeşim bile 13 14 yaşlarındayken yana yakıla iş arayıp buldu yazın. 3 4 iş değiştirdi yeri geldi garsonluk bile yaptı.
Herkese merhaba burda yeniyim ve aklımı çok meşgul eden bir konu hakkında yazmak istedim. 3 senelik bir beraberliğim var. 25 yaşındayım. Sevgilimde aynı yaşta. Üniversiteden aynı bölümden mezunuz. O zamanlar peşimde çok koştu ve sonunda bende onu sevdim. İlk başlarda herşey çok güzeldi evlilikten falan bahsediyodu. Artık herşey çok değişti. Ailesinin durumu iyi ama yardımcı olmuyor babası iş konusunda. Mesela düğün falan yapıcak olsam babam yardım etmez diyor. Herşeyi kendi yapmaya çalışıyor.Benim ailemin durumuda iyi ama ben çalışıyorum o bir kaç aydır işsiz. Evlilikle ilgili hiç konuşamıyoruz bu yüzden hemen maddiyata getiriyor olayı. Bir kez ayrıldık sonra geri döndü bana bensiz yapamadığını söyledi. Ancak maddi durumundan dolayıda evlenebileceğimizi zannetmiyorum. Siz olsanız ne yaparsınız?
Koyun et derdinde, kasap can derdinde...
Ama sürekli garsonluk mu yapacak? Okulunu bitirmiş onca okulu garson olmak için mı okumuş? İş bulunur elbette bir şekilde ama benim kast ettiğim o değil. Malesef artık ne iş olsa yaparım kafası dışında olanlar iş beğenmiyor oluyor.
Hayır tabi ki geçici olarak. Doğru düzgün bir iş bulana kadar.
Zaten illa bulucak ama bu şekilde evde durup hiç bir tecrübe sahibi olmaması daha mı iyi? Bilmiyorum bana çalışmak daha mantıklı geliyor evde iş bulmayı beklemekten. Çalışarak karşısına daha çok fırsat çıkar çünkü kendi iatediği işi daha kolay bulur.