Kolay mı öyle amerikada çalışmak? Bir de en son seçenek en kötü senaryo diyor
tüm dünyada milyonlarca doktor Amerikada çalışmak için uğraşıyor. Milyonlarca sağlam rakip var bu yüzden de sağlam bir eleme süreci var bunun. USMLE si var, stajları var, gözlemleri var, referansları var, dili var, mülakatı var, iyi bir cv gerek, bunları başarıyla atlattı diyelim, başvurup bir yerle eşleşmesi var... Uzun ve çok aşamalı bir süreç bu. Ayrıca sınavlarda başarılı da olsa her branşa kabul etmiyorlar türkiye gibi müslüman ülkelerden başvuran doktorları. Ama bir şekilde sınavlarda başarılı olup kabul alabileceği bir branşa eşleşirse de Türkiye gibi daha sağlıkta şiddetle uğraşan bir ülkede çalışmaktansa çok daha iyi yerlere geleceğini ve emeğinin karşılığını alacağını da biliyor.
Zaten gelgitleri de varmış belliymiş biraz. Bence şöyle oldu, Amerika olayı biraz zor geldi başta o yolu göze almadı Türkiye daha kolay diye kendini Türkiye'ye odakladı zaten burda okumuş burası bildiği yer bildiği sistem vs istediğine ikna olmuştur ama ciddiye binince baktı ki TUS la istediği yer oluyor kendine bi güven geldi ve Amerika niye olmasın dedi. Zaten 7-8 aydır birlikteymişsiniz, aranızda da bir resmiyet yokmuş. Ben de böyle bir durumda olsam kariyerimi seçerdim. Tabi en azından karşımdaki insana net bir şekilde açıklardım baştan niyetimi, o konuda haklısın. Ama buna kazık atmak da denmez bence.
Not: tıpçıları çok gömmüşsünüz ama tıp okuyorum ve çirkin değilim