Hem diyorsunuz annesi maaşını olduğu gibi harcamış hem de annesi memuriyette biriktirmiş.
arkadaşlarım şu anlaşılmasın, biz alıcağımız evi kaynanaya ödeticez, yan gelip yatıcaz.
bizim sıkıntımız peşinatı biriktirebilmek. bunun için babanın emekliliği bekleniyor. anne bankadaki parasının büyük bir kısmını bize öyle verecek.
bunun sebebi de babanın yeni borçlarının çıkabileceği korkusu.
emekli olursa ve borç çıkarsa maaştan öderiz diye düşünüyorlar.
Ben olsam mesela o kadar yüksek maaş alan oğluma tüm birikimimi vermezdim. Okutmuş adam etmişim, bi zahmet biraz kirada "sürünüp" peşinatını biriktirip kendi evini de alıversin derdim.
Canım benim takıldığım konu şu erkek arkadaşın ne kadar maaş alıyor ki öyle 2bin ev kirası + bin lira kalıyor. yemeyi içmeyide seviyor diyorsun. Valla bence evlenmekte niyeti olan adam afedersin sıkar biraz totoyu birikim yapar.ayrıca benimde oğlum daha bekarken 2bin liralık kirada otursa bende vermem birşey :) bence sen kaynanaya değil erkek arkadaşına yüklen. Haa aile vurdum duymaz orası ayrıBu arada henüz söz bile olmadan nişan mekanı tutmak tuhaf geldi biraz
ben de olsam tüm birikimimi vermezdim çünkü kötü günleri ileriyi hep hesaplamak zorundayım. bunu sevgilinin annesi baştan düşünmeliydi bence.
aralarında ne geçti de vermekten vazgeçti bilmiyorsun bence şimdilik bu ev konusunu annesinin para vermesi üzerine çok zorlama.
hem yanlış anlama ama kız anası da olsam erkek anası da, bir taraf ne kadar katkıda bulunuyorsa karşı tarafından aynı şeyi yapmasını beklerdim.
herkesin bir hesabı kitabı var.. hem daha söz nişan olmadan bu ne stres yahu
İnsanların sözlerinden dönmesi, seviyelerini düşürmesi, sizinde onlara, hele ki 60 yaşında bir adama, bir baltaya sap olamamış deme yetkisini vermez. O zaman sizde seviyenizi düşürmüş olmuyormusunuz?
Ben sözlerinden dönmelerinin doğru birşey oldugunu söylemedim, kullandığınız kelimeler ilerde kayınpederiniz, daha doğrusu aileniz olacak bir insana ağır kaçtığını söyledim.
"Kaynanamı evimde istemiyorum" konuları açan gelinlerden sonra açıkçası sevgilinin annesinin parasını vermek istememesini hor görmüyorum..İleriye dönük kendine güvence için ayırmak istiyordur ki haklı da...Ayrıca annesi çok ağırdan almıyor da siz fazla acele ediyorsunuz gibime geldi..10 ay sonra söz, 1 sene sonra nişan ve düğün ne zaman bilinmiyor bile ama siz ev aldırmanın peşine düşmüşsünüz...Bence bu kadar kasmayın kendinizi..Ortada resmi birşey yokken de ailesinin size para vermemesine de karışmayın yanlış anlaşılırsınız...
Ya şimdilik bir kiraya çıksan ölmezsin ya tatlım belli bir süre katlanacaksın mecbur annesinin parasına da minnet etmeyin madem kendi evimiz olsun diyorsun o zaman çalışarak beraber alırsınız sonralardan bu işler karşılıklı olur damat tarafı kocaman bir miktar verecek gibi duruyor bence biraz daha dişinizi sıkın şimdi nişanlansanız birşey olmaz 1 yıl sonra evlenseniz kiraya çıksanız çok da rahat yaşarsınız 1 ayda 1000 tl ayırabiliyorsa harika bence iyi düşün canım...
ben hiçbir sorun göremedim yazdığınız konuda..insanlar ev almak için size yardım edeceklerini söylemişler hala dert yanyaorsunuz.şurada açılan konualrı keşke okumuş olsanız ne k.valideler ne k.pederler var..
ayrca erkek arkadaşınızın ailesi yıllarca çalışmışlar,çocuklarını iş güç sahibi yapmışlar.müsade edinde emeklilik paralarıyla ne yapacaklarına da bi zahmet onlar karar versin..
siz gençsiniz,herkes evlenir evlenmez ev sahibi olmuyor.kendi kazancınızı biriktirirsiniz,alırsınız evinizi.daha nişan bile olmadan böyle sert tutumlar takınmayın bence,sonuçta onlarla bir ömür boyu görüşeceksiniz.
ben ev aldırmanın peşine düşmedim arkadaşım. erkek arkadaşım ev almak istedi, bir haftasonu ziyaretimizde açtı mevzuyu. annesi peşinat için sana bankadaki paramı veririm ama şunlar şunlar olunca dedi.
şimdi de altlarındaki arabadan daha lüks bir araba almak için vermekten vazgeçtiler.
peşinatın bir kısmı dışında (80bin) geri kalan krediyi biz ödeyeceğiz, onların vereceği sadece peşinattı.
ve sırf o yüzden 1 sene zarardayız. ve o 1 sene bize 24bin tl kira+artan ev faizi oranlarıyla geri döndü.
ailesi de o parayı bana değil, evlatlarına verecekti.
QUOTE]
Niye siz araba alma mevzusuna takılmışsınız? Adamın "bir baltaya sap olup olmaması" kendi kazandığı parayla daha lüks bir arabayı alma hakkını elinden almaz kusura bakma...Siz 1 sene zarara girmek istemiyorsanız bir zahmet sevgilinize baskı yapın da gezmesinden tozmasından feragat edip para biriktirme yoluna gitsin..Herkes evladının iyiliğini ister..Evlatlarını okutup iyi bir iş sahibi yapmışlar bundan sonra da hayatlarını yaşayacaklar belli ki..Kimse dünyaya bir daha gelmiyor..Herkes bir zahmet sıksın dişini alsın evini de arabasını da...
"bir baltaya sap olamamışsa, bir baltaya sap olamamıştır. ben doğruyu söylüyorum. her girdiği işten 15-20 bin tl zararla çıkan adama sen ne söylersin bilmiyorum ama, ben onu söylerim.
ben onu hakaret olsun diye değil, gerçek olduğu için söyledim.
ve insanların şu hayatta hakettikleri ve haketmedikleri şeyler olduğunu düşünüyorum.
bence bırak bmw'yi, altındaki passatı bile haketmiyor."
Henüz nişanlısınız ve eşinizin babası hakkında gayet rahat bu şekilde konuşabiliyorsunuz..Ne kayınvalideyi beğeniyorsunuz, ne kayınpederi..Çok merak ediyorum evlendikten sonra nasıl yüzyüze bakacaksınız bu insanlarla?
Bu arada muhtemelen şu anda yüzlerine baktığınız vakit gözlerinizde dolar işaretleri oluşuyordur..
erkek tarafı hep böyle heralde bende nişanlımın ailesinin umursamazlığından herşeyi ağırdan almasından yakınan birisiyim sen şükret durumları var er ya da geç olur bişiler cnm sıkma canını
ben ev aldırmanın peşine düşmedim arkadaşım. erkek arkadaşım ev almak istedi, bir haftasonu ziyaretimizde açtı mevzuyu. annesi peşinat için sana bankadaki paramı veririm ama şunlar şunlar olunca dedi.
şimdi de altlarındaki arabadan daha lüks bir araba almak için vermekten vazgeçtiler.
peşinatın bir kısmı dışında (80bin) geri kalan krediyi biz ödeyeceğiz, onların vereceği sadece peşinattı.
ve sırf o yüzden 1 sene zarardayız. ve o 1 sene bize 24bin tl kira+artan ev faizi oranlarıyla geri döndü.
ailesi de o parayı bana değil, evlatlarına verecekti.
QUOTE]
Niye siz araba alma mevzusuna takılmışsınız? Adamın "bir baltaya sap olup olmaması" kendi kazandığı parayla daha lüks bir arabayı alma hakkını elinden almaz kusura bakma...Siz 1 sene zarara girmek istemiyorsanız bir zahmet sevgilinize baskı yapın da gezmesinden tozmasından feragat edip para biriktirme yoluna gitsin..Herkes evladının iyiliğini ister..Evlatlarını okutup iyi bir iş sahibi yapmışlar bundan sonra da hayatlarını yaşayacaklar belli ki..Kimse dünyaya bir daha gelmiyor..Herkes bir zahmet sıksın dişini alsın evini de arabasını da...
canım, konumu okumanı rica ediyorum. adamın kazandığı para yok ortada.
ortada verilip tutulmayan bir söz var.
ben sevgilime baskı yapıyorum zaten ama giderlerimiz çok.
o kendi evine geçene kadar da bu şekilde devam edicek.
benim ev alın bana ev alın durumum olmadı hiçbir zaman.
ihtiyacım da yok.
konumu baştan okumani tavsiye ediyorum. zira yanlış anlamışsın.
Sizi bu mantaliteyle hayatta başarılar dilerim. Allah sizin yapınızda insanları benim karşıma çıkarmasın inşallah, iyi akşamlar.
aynı duyguları besliyorum. iyi akşamlar.
Tek çaren var: sevgilin parasını ailesine yollamayacak artik.
Maden onların parası var, kendi paralarını harcarlar.
Siz de kendi birikiminizi yapın. Kimse iki kuruş peşinat verecek diye ezilip buzulmeyin.
İkiniz de elele verip beraber para biriktirebilirsiniz. Evinizi de alırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?