annesi belki yaşlılığında lazım olacaktır düğün dernek için falan gibi durumları düşünmeden size veririm demiştir sonradan da aklına kötü günler falan gelmiştir ihtiyaç olur diye saklamaya karar vermiştir.
sence umursamayan iyi bir maaşla çalışmasına rağmen 1000 tl kenara atabilen sevgilin mi yoksa annesi mi?
bence annesi size parayı vermek zorunda değil. onun annesi veremiyorsa madem siz de varlıklısınız, borç olmak üzere senin ailen versin para?
ben bir sorun göremedim. biraz büyütüyor olmayasın
sanırım yetiştiğim ortamdan da kaynaklı bu beklentilerim.
bizde erkeğe ev almadan evlendirilmez, düğün dernek yapılır. onlarda bu yok sanırım.
beklentimi de yüksek tutunca hayal kırıklıklarım çok büyük oluyor
Acele etmeyin, daha sözünüze aylar , nişanınıza bir yıl ve anladığım kadarıyla düğüne en az 1.5 2 sene var.
Gün doğmadan neler doğar demişler...
Onlar acele etmiyorsa, bir işe el atmıyorsa siz de atmayın.Kendinizi geri çekin.
Belki zaten siz yapıyorsunuz ya da yapacaksınız diye onlar kendilerini bırakmıştır.
Bir de bu açıdan düşünün.
Zaten sizin ve ailenizin yapacakları belli.Onları da zamanı geldiğinde yaparsınız ve gerisine hiç karışmayın derim.
evet, nişan yerini tuttuk. 1.5 sene sonra da düğün. düğün dediğime bakma, onlarda düğün olmazmış, nikahtan giderlermiş.
şuan ben zaten görünmüyorum. kavgam sadece erkek arkadaşımla.
ben şunu anlayamıyorum.
neden son zamanlarda biz kızlar, kız aileleri yani gelin alıcakmış modunda
erkek tarafı kendini geri çekiyor.
geçen gün babadan duyduğum. emekli olayım, bankadaki parayı çekip kendime spor bi bmw alıcam.
ki bu adam 60 yaşına kadar bir baltaya sap olamamış. girdiği işleri batırmış, tuhaf bi insan.
sonuç olarak, 1 yıl sonra nişanımız olucak ama hiçbir seyimiz hazır değil.
hem bizi oyalıyorlar. (erkek arkadaşım ben özel sektördeyim annemin arkamda olduğunu bilmeden büyük krediler çekemem diyor ki haklı)
ama ona rağmen tüm maaşından sadece 1000tl biriktirebiliyor. alışverişi, yemeği, içmeyi, gezmeyi çok seviyor.
olabilir. ama o durumda da bizi bekletmesini kaldıramıyorum ben.
şuan çok büyük kredi borçlarımız var. erkek arkadaşım 2000 tl kira ödüyor zaten. kredi kartları borçları vs vs anca o kadar kalıyor :/
en azından kiraya verdiği parayı krediye ödemesini istiyorum. o da buna yanaşmıyor.
toplu param olsun, en az faizle ödeyeyim diyor ama o kadar para biriktirmesi şu 20 yıl içinde imkansız görünüyor..
olabilir. ama o durumda da bizi bekletmesini kaldıramıyorum ben.
şuan çok büyük kredi borçlarımız var. erkek arkadaşım 2000 tl kira ödüyor zaten. kredi kartları borçları vs vs anca o kadar kalıyor :/
en azından kiraya verdiği parayı krediye ödemesini istiyorum. o da buna yanaşmıyor.
toplu param olsun, en az faizle ödeyeyim diyor ama o kadar para biriktirmesi şu 20 yıl içinde imkansız görünüyor..
annem de, 3 sene sonra çok güzel bi ev alırım ben sana. ama 36 ay elim kolum bağlı, çok borç ödüyorum diyor.
bende de en kırosundan yaa ben kızım, oğlan niye bi şey yapmıyor (durumları da var. dükkan, 2 ev, arsalar) moduna giriyorum.
cok haklısın. şu kiranın zorluğunu görme olayında annem de aynı senin gibi düşünüyor.bence oglanın ailesi seninle olmasını cok ıstemıyolar sanırım
ve uzatmaları oynuyolar yanı acele etmeyıslerı ve umursuzca hareket etmelerının sebebı sız ayrılırsınız dıe beklıyolar gıbı
bence arkadasım evlilik işini uzatma hemen evlen kıraya gır ne olcak 1 2 sene sıkılırsınız esın kıranın zorlıugunu görur sen ıstemesende o ew alır bu sefer ....
bence evi felan dert etme elendıkten sonra herşey olur bu kadar sıkılma ve siz uzun zamandır berabermısnız ...
yanı daha fazla bekleyıp de zaman kaybetmeyın
Çünkü iş resmileşmiş, erkek ailelerinin felsefesi de kusura bakmayın özür dileyerek yazıyorum 'alan almış satan satmış' oluyor.
İşin içine bir de maddi boyut girdi mi offf çekilecek çile değil....
Benim aklımı sevgilinizin sürekli annesini ikna etme çabası çeldi.Onu ikna edemem , o olmadan olmaz vs vs...
Her şey de kayınvalide izni mi bekleyeceksiniz acaba
ben bakıyorum çevreme ilşkilerini uzattıkça uzatıyolar senelerce beraber olunununca yasancak bısıy kalmıyo ve ayrılıyolar
o yuzden çok muhabbet tez ayrılık getırır dedıklerı dogru
bence herşey tadında gusel uzatmanın manası ne
Hayırlısı olsun...
Benim anladığım kadarıyla,bu aile günübirlik yaşamayı benimsemiş.
Ve erkek arkadaşın da anne babasından farklı değil.
Sen istersen ona çeki düzen verebilirsin tabii.
2000 tl kira,bekar evi için epey lüks.Bir de harcamalarından kısmıyor diyorsun.
1000 tl biriktirdiğine göre,maaşı oldukça yüksek.
İllaki ev diye diretiyorsan,rahatlıkla ev kredisi alabilirsiniz.
Altınları bozup,peşinat yapabilirsiniz.Ama...
Benim tavsiyem,altınlarını saklaman yönünde olur.
1-2 yıl uygun kiralı bir evde oturup para biriktirebilirsiniz.
Düğünü onlar önemsemiyorsa,sen de fazla masrafa kaçmayabilirsin.
Nikah kokteyli gibi şık bir merasim yapılabilir.
belki ailesi normal zaman akışındadır siz fazla hızlı hareket ediyorsunuzdur.herşeyin heyecanını zamanında yaşayın,acele etmeyin,ettirmeyin..unutmayın acele işe şeytan karışır ve huzursuzluklar başlar..
Canım benim takıldığım konu şu erkek arkadaşın ne kadar maaş alıyor ki öyle 2bin ev kirası + bin lira kalıyor. yemeyi içmeyide seviyor diyorsun. Valla bence evlenmekte niyeti olan adam afedersin sıkar biraz totoyu birikim yapar.ayrıca benimde oğlum daha bekarken 2bin liralık kirada otursa bende vermem birşey :) bence sen kaynanaya değil erkek arkadaşına yüklen. Haa aile vurdum duymaz orası ayrıBu arada henüz söz bile olmadan nişan mekanı tutmak tuhaf geldi biraz
hmm bakalım şimdi,
bak şimdi bazı aileler vardı misal bizimkiler, bugun tamam hallederiz dedikleri herşeyin beş dakika içerisinde tersine döndüğüne milyon kere tanık olmuşumdur. ve bu yuzden karşımdaki insanlar bir söz verdiklerinde o iş olup bitene kadar o işe olur gözüyle bakamam.
gelelim sana, büyük ihtimalle böylebir durumla karşılaşmadığın için annesin sözünü senet sayıyorsun dolayısıyla da beklentiye giriyorsun.
ama işe hayat malesef ne kadar çok beklentin olursa o kadar üzülürsün mottosuyla çalışan bir mekanizma. ve malesef en çok da evlilik düğün dernek zamanlarında hortlayan bir ben kızm o erkek onun ve ailesinin belli şeyleri yapması lazım düşüncesi bir çok çiftin de ayrılma nedeni.
bence sevgilinle enine boyuna güzelce bir konuş, ailesinin verecekleri ile değil de sadece ikinizin yapacakları ile bir plan program yapın ne kadar sürede ne kadar para biriktirebilirsiniz bununla ne zaman ev alabilirsiniz bir inceleyin.
bu durumda ikinizin de ortak katkısı olacağından sevgilin baskı altında hissetmez kendisini ve belki kendi kendine annesini ikna etmeye karar verir.
unutma, sen ve karşındaki var sadece geri kalanını planlarınız içine en azından sen dahil etme.
Valla ben bu forumda anne babaların çocukları için ellerinden geleni yapmasınıı şiddet ve ısrarla savunan, bunun onların görevi olduguna inanan bir insanım.
Ancak düşündüm de, sizin gibi bir gelinim de olsun istemezdim. Ne demek yani babası tuhaf bi adam bi sap olamamış bmw alacakmış ne gerek varmış lafları? Yani insanlar paralarıyla ne alacaklarını size mi soracaklar? Ailenizin durumu iyi sevgilinizin de aldıgı maaş iyi ailesi herşeyden el etek çekmiş değiller daha net birşey yok siz insanlara ne hakla böyle şeyler söyleyebiliyorsunuz?
canım benim evimin kirası da o kadar.
benimkini ailem ödüyor orası ayrı.
maaşı oldukça yüksek, özel sektörde büyük bir firmada iyi bir departmanda.
totosunu sıkması için borca girmesi gerektiğini düşünüyorum.
çünkü o her şey bir senede olur, ne yapılcak, neye ihtiyac var ki en fazla diyor.
o zihniyette yani..
haklısın. hiç bu sekilde düşünmemiştim.
bana kalsa, ilk 3 sene biz ikimiz ödeyelim krediyi, ondan sonra ailem devreye girsin.
biz toparlanana kadar yardım etsinler.
evet ben o kadıncağızın sözünü senet saydım. çünkü ne bir yanlışını gördüm ne de yalanını.
beni anlayan, düşünen bir insan.
seviyorumda kendisini.
ama sanırım ''ben kızım, o erkek. her şeyi ben mi yapacağım, kız alıyorlar.'' düşüncemden en kısa zamanda kurtulmam lazım.
bir dakika fotosentezcim.
söylediklerinde haklısın ama yanlış yerdesin.
konuşulmuş bir konu, verilmiş bir söz varken, oğlunun henüz bir evi yokken ve o para annesinin memuriyetinde biriktirdiği parayken, hatta o para babanın borcları yüzünden yüklü miktarda tırtıklanırken, ve biz o paranın gelmesini ve kredi çekilmesini planlıyorken, -yeniden söylüyorum; bunları ben uydurmadım, bizzat annenin ağzından duydum- izin ver de ben hayal kırıklığına uğrayayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?