• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin Ailesine Düşkünlüğü

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Babam hasta yatağından yeni kalkmışken sevgilim istemeye gelelim dese erkek arkadaşınızdan daha ağır tepki verirdim muhtemelen. Yaptığınız düşüncesizlik, boşboğazlık, halden anlamamak. Ve bence ciddi çirkin bir davranış.

Diğer konuları bilmem ama bu konuda adam dibine kadar haklı.

Merhaba herkese içimi dökebilmek ve tecrübelerinizden faydalanabilmek için aranıza bugün katıldım. Derdimi açabileceğim yardım isteyebileceğim kimsem yok. Ben 25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var evlilik yolundayız aileler tanıştı ancak henüz isteme olmadı çünkü erkek arkadaşımın babası kalp krizi geçirdi anjiyo oldu 10 gün hastanede yattıktan sonra 15 gün önce taburcu oldu şuan durumu gayet iyi. Bende artık babası nasılsa iyi diye sevgilime istemeye ne zaman geleceksiniz diye sordum kıyamet koptu. Demediği laf kalmadı babam hasta sen hala isteme derdinde misin falan dedi ben sadece merakımdan sordum ne düşünüyosunuz aklınızda bi tarih var mı diye benide ailem sıkıştırıyor 7 yıldır gezip tozuyosunuz artık adı konulsun diyolar. Çevrem çok baskı yapıyor 7 yıl ilişki mi olur bu çocuk seni oyalıyo evlenmeye niyeti yok diyolar. Baya bi tartıştık en sonunda hiç bişey benim babamın sağlığından önemli değil ayrılıyosan ayrıl yol orda dedi. O lafından sonra sadece tamam yazmakla yetindim 1 haftadır da konuşmuyoruz. Dediği laf çok ağrıma gitti. Sevgilim ailesine aşırı düşkün biri 6 kardeşler ancak anne ve babasının herşeyiyle sadece o ilgileniyor diğer çocukların umrunda bile değil. Beni hep 2. plana atıyor varsa yoksa ailesi. Anne ve babasını çok seviyorum onlarda aynı şekilde beni çok seviyolar onlarla hiç bir problemimiz yok ama sevgilimin her fırsatta beni değersiz görüp ailesini göklere çıkarması çok zoruma gidiyor sonuçta evlendikten sonra asıl ailesi ben olucam onun. Ev alıcaz bi kaç eve baktık ben biraz geniş bi ev olsun dediğimde o kadar para veremem bütçem bu demişti babasının rahatsızlığından sonra daha büyük bi ev yada dubleks bak evlendikten sonra babamlarda gelir arada bizde kalır yanlız kalmasınlar dedi. E hani ben istediğimde o kadar para veremem demiştin ne değişti. Ben isteyince olmaz bütçem yok anne baba devreye girince 100-150 bin lira daha koydu bütçenin üzerine. Şuan ne yapacağımı bilemez durumdayım 7 yıl boyunca hiç ayrılmadık ayrılık düşünmedik ancak şuan mantığım ayrılmamın daha doğru olacağını evlenince anne baba sevdası yüzünden sorun yaşayacağımızı söylüyor ama kalbim 7 yılını verdiğin adamdan nasıl ayrılacaksın diyor onu çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..
Mantıklı davran. Evlilikte bir süre sonra aşk meşk bitiyor. Kafanın rahat edebileceği, huzurlu bir yuvan olacaksa evlen diyeceğim de çoktan sen bin tane şey düşünür olmuşsun.

İsteme konusuna bir şey diyemem kimi haklı kimi haksız bulur da bildiğim bir şey var ki kendinizi özel hissettirmiyorsa, hayatında rolünüzün az olduğunuz hissediyorsaniz evlilik fikrini erteleyin. Zaten küçücük yaşta başlamış alışkanlığa dönüşmüş bir ilişki bu. Evlilikle devam etmesi gerekmiyor bence size hissettirdiği buysa yani. Ben eşim kendimi özel hissettirdiği için onunla evlendim. 9 yıllık evliyiz ve bu his değişmedi. Annesini, ailesini önemser bu doğru ama hayatında alacağı önemli bir karar varsa önce benim haberim olur mesela, beraber karar veririz sonra ailesine söyler gibi gibi. 7 yıl için 50 yılınızı yakmayın.

18-25 yaş arası geçirmişsiniz, yani evet 7 yıl ama zaten 18 de evlenemezdiniz di mi o arada üniversiteye girmiş olmalısınız, ne bileyim işe güce başlamış olmalısınız, elinize dantel alıp bu adam beni alacak te hiçbir şey yapmayayım demediniz heralde, doğal olarak kimse kimseyi oyalamamış bence durumu abartmayın. Ailesine bu kadar düşkünse sizi bi hafta aramayacak yeaa diyecek kadar cepte görüyorsa yapacağınız şey belli yapmıyorsanız da bana göre şikayet etmeye hakkınız yok.

15 gün önce babası anjiyo olmuş birine ne zaman istemeye geleceksiniz demek ayıp değil mi ya?
İnsanlar canının derdinde sonuçta
Ailenize de adamın anjiyo olduğunu söylemenize rağmen mi illa istesinler hemen diyorlar?
7 yıl uzum bir süre haklısınız ama 25 yaşında başlayıp 7. Yılı süren ilişkiyle 18de başlayıp 7. Yılı olam ilişki aynı değil
Sizin ilişkinizin başlama yaşı için gayet normal yani 7 yıl sürmesi
20de evlenmeyecektiniz herhalde
Bana kalsa bu adamla zaten evlenmeyin de gelecekteki ilişkilerinizde de bu isteyin de isteyin baskısını yapmayın aileniz ve siz

Erkek arkadaşınıza gelince size her şeyi olduğu gibi göstermiş zaten
Ev konusunda ailesini ön plana almış
Hatta genel olarak ailesi ön plandaymış hep anlattığınıza göre
Bu evlenmemek için gayet yeterli bi sebep
Siz hep 2. Planda kalacaksınız
Evet haklısınız belki ben ayıp ettim ama onun bu şekilde mi tepki vermesi gerekirdi ? Bende ailem çevrem ve arkadaşlarım tarafından inanılmaz büyük bir baskı altındayım. İnsanlar beni her gördüğünde evlilik ne zaman neden hala evlenmiyorsunuz bu çocuğun seninle evlenmeye niyeti yok herhalde derdi başka mı gibisinden laflar ediyor. Artık utanıyorum kendimi resmen eve kapattım dışarda biriyle görüşürüm evliliği sorar diye onunda biraz beni anlaması gerekiyor. Ben zaten hemen gelin isteyin demedim sadece ne düşünüyosunuz konuştuğunuz bi tarih var mı dedim hepsi bu..

Babam hasta yatağından yeni kalkmışken sevgilim istemeye gelelim dese erkek arkadaşınızdan daha ağır tepki verirdim muhtemelen. Yaptığınız düşüncesizlik, boşboğazlık, halden anlamamak. Ve bence ciddi çirkin bir davranış.

Diğer konuları bilmem ama bu konuda adam dibine kadar haklı.
Ben istemeye gelin diye bişey demedim sadece ne düşünüyosunuz aklınızda bir tarih var mı diye sordum. Bana da çevrem ve ailem çok baskı yapıyor soranlara bişey diyemiyorum en azından bana bi tarih verse bende sorduklarında şu zaman gelecekler derim.

Ben istemeye gelin diye bişey demedim sadece ne düşünüyosunuz aklınızda bir tarih var mı diye sordum. Bana da çevrem ve ailem çok baskı yapıyor soranlara bişey diyemiyorum en azından bana bi tarih verse bende sorduklarında şu zaman gelecekler derim.
Bunu sormak bile hakaret gibi bir şey. Çevrenizdekilere “adamın babası hasta ne istemesi, her şeyin bir zamanı var” deyip ağızlarını kapatamıyor musunuz? Daha yolun başında sevgilinizin ve ilişkinizin arkasında duramıyorken evlenince nasıl yapacaksınız bunu?

Evet haklısınız belki ben ayıp ettim ama onun bu şekilde mi tepki vermesi gerekirdi ? Bende ailem çevrem ve arkadaşlarım tarafından inanılmaz büyük bir baskı altındayım. İnsanlar beni her gördüğünde evlilik ne zaman neden hala evlenmiyorsunuz bu çocuğun seninle evlenmeye niyeti yok herhalde derdi başka mı gibisinden laflar ediyor. Artık utanıyorum kendimi resmen eve kapattım dışarda biriyle görüşürüm evliliği sorar diye onunda biraz beni anlaması gerekiyor. Ben zaten hemen gelin isteyin demedim sadece ne düşünüyosunuz konuştuğunuz bi tarih var mı dedim hepsi bu..
Çevre baskısına göre mi evlilik planı yapıcaksınız? Aileniz neysede dışardakilere ne oluyo elalem ne der düşüncesini alt etmeye bakın öncelikle. Evlenirsiniz bu seferde çocuk ne zaman niye çocuk yapmıyosun diye dışardan tepki gelir öyle tepki gelincede çocuk planı mı yapıcaksınız. Öncelikle siz ailenize ve etrafınıza karşı duruşunuzu sergileyin bu söylediklerime alınmayın ama bu konuda bi silkelenmeniz lazım sizi sindirmelerine izin vermeyin. Diğer konuya gelirsek de babası henüz tam iyileşememişken böyle söylemeniz uygun olmamış sevgiliniz babasını kaybetme korkusu yaşamış bu durum onu çok etkilemiş olabilir ona biraz zaman verin. Dubleks ev konusuda varsa eğer kesin birlikte yaşamayı düşünüyodur. Sevgilinizle karşılıklı oturup konuşun düşüncelerinizi bir bir ona da anlatın, ilerisi için ne gibi düşünceleri var öğrenin eğer kafanıza yatmayan şeyler varsa sakın ama sakın susup kabul etmeyin. 7 yıllık ilişkim çöpe gitmesin diye elalem ayrılırsam bana neler der diye ömrünüzü heba etmek zorunda kalabilirsiniz. İyi düşünüp mantıklı hareket edin.

Valla o çevrenizin terbiyesizliği
Yerinizde olsam çevremdeki insanların ilişkim hakkında böyle düşünmeden konuşmalarına izin vermezdim
Şartlar oluşunca zaten evleneceksinizdir ya da belki siz evlenmeyi istemiyor da olabilirsiniz
Çevrenize mi düşmüş bunun tasası?

Dediğiniz şeyden çok zamanlaması yanlış söylediğinizin

Valla o çevrenizin terbiyesizliği
Yerinizde olsam çevremdeki insanların ilişkim hakkında böyle düşünmeden konuşmalarına izin vermezdim
Şartlar oluşunca zaten evleneceksinizdir ya da belki siz evlenmeyi istemiyor da olabilirsiniz
Çevrenize mi düşmüş bunun tasası?

Dediğiniz şeyden çok zamanlaması yanlış söylediğinizin
Bana bir teyzem “bu çocuk seninle oynuyor mu” demişti eşim için. Yok ben onunla oynuyorum demiştim, bir daha ağzını açamamıştı. Ik mık etsem, ezilsem büzülsem devamı gelirdi muhtemelen.

Konuda başkalarının lafıyla hareket eden, daha evlilik olgunluğuna erişmemiş bir genç kadın görüyorum ben.

Bana bir teyzem “bu çocuk seninle oynuyor mu” demişti eşim için. Yok ben onunla oynuyorum demiştim, bir daha ağzını açamamıştı. Ik mık etsem, ezilsem büzülsem devamı gelirdi muhtemelen.

Konuda başkalarının lafıyla hareket eden, daha evlilik olgunluğuna erişmemiş bir genç kadın görüyorum ben.
Konu sahibi zaten evlilik konusunda kendini pasif görüyor
Erkek olan taraf oyalar, erkek olan taraf evlenir
Kadın olan tarafla evlenilmek istenmezse çevreye elaleme karşı utanır gibi
Üzücü

Arkadaşlar çocuğa haksız diyenler nasıl haksız diyor ya mantığınız alıyor mu sizin? Adamın babası kalp krizi geçirmiş anjiyo olmuş daha üzerinden bir ay geçmemiş isteme de isteme. Tabiki konu sahibi haksız. 7 yıl beklediysen 1 2 ay daha bekleyebilirsin adam dursun bi kafasını toparlasın. Annesine babasına bakmak istemesi,şuan onları senden önde tutması çok normal. Evlenince asıl ailesi siz olmuyorsunuz ayrıca burada kimse kocayı kök ailesinin önüne geçirmez bende geçirmem.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ay bu teyzeler hep mi boş konuşur ahahaha bende de var bi tane herşeye burnunu sokup kendini çok üstte gören.
Adamın babası kalp krizi geçirmiş anjiyo olmuş daha bunlar olalı 1 ay olmamış isteme konusunu açmaya utanır insan. 7 yıl beklediyse 2 ay daha bekleyebilir zor değil.

Yahu 7 yıldır niye evlenmediniz o zaman da adamın babasının anjiyo olduğu zamanı beklediniz? Haksızsınız. Kendinizi hayatınızı yönetemiyor musunuz milletin ağzı torba değil büzesiniz takmayacaksınız, konuşmaya gelince bizim millet mangalda kül bırakmazlar.

Arkadaşlar çocuğa haksız diyenler nasıl haksız diyor ya mantıcının alıyor mu sizin? Adamın babası kalp krizi geçirmiş anjiyo olmuş daha üzerinden bir ay geçmemiş isteme de isteme. Taniki konu sahibi haksız. 7 yıl beklediysen 1 2 ay daha bekleyebilirsin adam dursun bi kafasını toparlasın. Annesine babasına bakmak istemesi,şuan onları senden önde tutması çok normal. Evlenince asıl ailesi siz olmuyorsunuz ayrıca burada kimse kocayı kök ailesinin önüne geçirmez bende geçirmem.
Ben çocuğa ev alma meselesinde hak veremedim valla
İkimiz plan yaparken bütçe yetmiyor ailesiyle yaşama söz konusu olunca 150 bin artıyor bi anda
Para ya vardır ya yoktur sonuçta
Ailesi berabrr yaşama karşılığı destek olacaksa o zaman yine beraber yaşayacakları gelinin de fikri alınmalı sonuçta
Yoksa ailece alıp otursunlar zaten

Ben çocuğa ev alma meselesinde hak veremedim valla
İkimiz plan yaparken bütçe yetmiyor ailesiyle yaşama söz konusu olunca 150 bin artıyor bi anda
Para ya vardır ya yoktur sonuçta
Ailesi berabrr yaşama karşılığı destek olacaksa o zaman yine beraber yaşayacakları gelinin de fikri alınmalı sonuçta
Yoksa ailece alıp otursunlar zaten
O konuya birşey söyleyemiyorum ben belki 150bin babasından alıcak onu bilemeyiz, bu konuda olmayabilir ama bence diğer konularda gayet haklı.
7 yıldır görüşülüyor konu sahibi çok çevresini önemsiyorsa o zaman bu kadar devam ettirmeyecekti ilişkiyi. Adamın babası anjiyo olmuş daha üstünden 1 ay geçmemiş zamanla yanlış.

Back