sevgilimin ailesi beni istemiyor

_kralice_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2022
1
1
24
merhaba ben 23 yaşındayım bir şirkette çalışıyorum sevgilim ile ortak iş bağlantılarından tanıştık daha sonra 1 yıl sonra bir ilişkiye başladık bu dönemde o polisliğe hazırlanmış kazanmış bana yazdığında işi bırakmış polislik için adımını atmıştı. biz konuşmaya başladık o polis okulunda yaklaşık 7-8 ay görüşmedik bu süreç içerisinde o izinli olduğu dönemde ben bir kez izmir e gittim günü birlik oda diğer izninde birkaç günlüğüne olduğum şehre geldi. ilişkimizin en başından beri ciddi bir ilişki istiyorduk ikimizde o 28 yaşında ben 23 ikimizin arasında herhangi bir problem yok hep dışarıdaki problemlerden dolayı tartışıyoruz. ben izmir e gittiğim dönem ailesi ile de tanışacaktım haberleri de vardı benim geleceğimden ama onlar ankarada diğer oğullarının yanında kalmak istediler sonra ben geleceğim gün izmire oradalardı ama sevgilim tartıştık ben götürmek istemedim vs dedi. bundan sonra annesini aramaya başladım her cuma nasılsınız vs diyerek kadınla konuşmamız 1 dakikayı geçmedi iyiyim sen nasılsın şu bu bitti konuşma ailesi istanbula benim yanıma geldiğini bilmediler babası bu süreçte beni araştırmaya başladı biri aracı olarak patronuma nasıl biri olduğumu ailemi vs sormuş. bu süreç içerisinde sevgilim okulunu bitirdi depremden ve hava şartlarından dolayı ben gidemedim mezuniyetine ailesi gitti. sevgilim atamasını benim olduğum ile yaptı ailesi çok desteklemedi bunu bayramda onun yanında aradım yine aynı şekilde soğuklardı sözde haziranda görüşecektik arabaları bozulmuş kurban almışlar çok masraf oldu vs dediler gelemeyeceklerini ve bunu görüşmemize 1 gün kalarak söylediler. ondan sonra bende ipler koptu iyice sevgilim ile aram bozuldu onu seviyorum evlenmek istiyorum ama ailesinin böyle yapması hoşuma gitmiyor buda ilişkimize yansıdı ondan soğudum sürekli ailesi yüzünden tartışıyoruz. evlilik düşüncesinden uzaklaştım hep aklımda olan bişey vardı ben özelde çalışıyorum o memur acaba bu yüzden mi istemiyorlar diye onlarda istemiyoruz diye bişey yok diyorlarmış ama hep bir görüşmemizde bahaneler çıkıyor beni hiç arayıp sormadılar araba çarptı bana ben söylemedim dedi ama ben onlara hep öfkeli ve kızgınım önümüzdeki hafta geliyorlar sözde sizce ne yapmalıyım gitmeli miyim gitmemeliyim bu ilişki de gelecek görünür mü.

İsteme yok, nişan yok, ne diye kadını her cuma bayram arıyorsunuz?
Evlenseniz bile ne gerek var her cuma aramaya,rutine bindirmeye...
O zannediyor ki kendine yaranmaya çalıştıkça ezilebilir böcek gibi davranabiliriz. İstediğimiz gibi süründürürz bu ilişkide onları diyerek istediklerini yapacaklar.
Tartışma sebeplerini de dış etkenler de olsa bunlarda nasıl tepki verdiği önemli.
Evlenseniz de dış etkenler devam edecek ama sizi, evinizi, çocuklarınızı etkileyecek. O yüzden aceleye ne gerek var?
Flört/sevgililik dönemi tanımak için olan bir süreçtir. Bunu unutmayın.

Kendi kendinize tribe girmiş ve kavga çıkartıyosunuz. Daha ortada hiçbir ciddi adım yokken bazı aileler yüz göz olmayı istemeyebilir gayet normal bir şey. Siz yüz göz olmayı çok seviyosunuz belli ki. Daha sevgiliyken her hafta sevgilinizin annesini aramanızdan belli. Ben kaç yıldır evliyim bu kadar aramıyorum kayınvalidemi. Çok hevesli görünüyorsunuz bu kadar üstüne düşmeyin.

Konunun tamamını okumadım ama 23 yaşında sevgilisinin annesine yaranmaya çalışan biri olmayın. Eğer siz prensipli olursanız insanlar size kendini kabul ettirmeye çalışır. Sevgiliyken eşimin ailesini tanımıyordum bile, nişandan önce tanışma olunca tanıdım. 1,5 senelik nişanlılık dönemimde ise sadece anneler gününde ve bir hastalık durumunda aradım, genelde o beni arardı. Bayramlarda da aileme ziyarete gelirdi. Şimdi ben de arada arıyorum o da.

Çok istekli görünmüşsünuz kendilerini bir şey sanmişlar. Niye her cuma arıyorsunuz bayram seyran falan . Görüşmeye gelmek isteyen ailenizin evine gelir tanışır kimsenin ayağına gitmeyin . Değer vermeyen insanlarin bir yerlerini kaldırmayı bırakın . Sevgiliniz sizi seviyorsa o uğraşsın

isteme söz nişan yok siz fazla acele ediyorsunuz bu kadar acele etmeyin

Kendinizi ağırdan satın.Artık aramayın ve onların aramasını bekleyin.Sevgiliniz durumları ayarlasın,siz çabalamayın ,kavga da etmeyin.Bekleyin ve görün,ona göre karar verirsiniz.Bana göre şu anda onlar biraz oğullarının parasını yemek,kredi çektirip kendilerine birşey aldırmayı düşündükleri için ağırdan alıyorlar.Sizlik bir durum yok.Yakında anlarsınız,siz sakin olun.

Ailenin oğlunun evliliğine onay vermeöesi mümkün. Sonucta evlilik diye her aile herseye ok diyecek birsey yok. Tamam evladımıza saygı duyuyoruz elbette ama aileler olarak bizim de bir fikrimiz varsa onu sorduğunda söyleyeceğiz elbette.

Şimdi sakin olun. Durun gözlemleyin bakalım kendiliğinden neler oluyor. Bu iş su gibi akmıyorsa bitsin gitsin

Tanışmak için siz niye gidiyorsunuz eviniz, aileniz yok mu? Zahmet edip gelsinler evinize tanışmak için. Ayrıca lütfen her cuma günü aramayı bırakın daha kadınla yüzyüze bile görüşmemişsiniz

Yanlış anlamadıysam daha yüz yüze hiç görüşmediniz sevgilinizin annesiyle.Neden her cuma arıyorsunuz üstelik soğuk konuşulurken?Ben kayınvalide mi bile bayramda seyranda hastalıkta arıyorum

İlişkiye ciddi başladık diye bir şey olmaz,ilişki tanıdıkça,zaman geçirdikçe ciddileşir.Daha şimdiden ailesi ile yüz göz olmaya çalışmanız saçma olmuş,sanki evlilik meraklısı gibi bir izlenim yaratmışsınız.Siz gereksiz çok fazla adım atınca kadınca haliyle geri çekilmiş.Biraz geri durun ve aramayı bırakın,evlilik konusunu da biraz gündeminizden uzak tutun.

Yazan diğer arkadaşlar gibi ben de daha ortada hiçbir şey yokken ve hatta nişan, nikah vs olduktan sonra bile bu kadar sık aramaları doğru bulmuyorum. Şimdiden ilişkiyi bu tatta bir boyuta taşirsaniz evlendikten sonra buraya annesi her şeyime karışıyor diye konu acarsiniz. Çünkü ilişki laçkalaşmaya başlar ve yüz göz olma durumu ışık hızında gerçekleşir. Mesafe iyidir. Bir sakin ol bakalım. önce sevgilin ailesine evlenmek istediğinizi soylesin. Bu adımlar atılırken nasılsa tanişacaksiniz ve bir şekilde irtibatta olacaksiniz ister istemez. Hevesini ve iyi niyetini anlıyorum. Ama bu dışardan bakıldığında bu durum kendilerine bir yaranma çabası olarak algılanır.

Araya biraz mesafe koyarak gözlemleyin bakalım sizi seviyorlarmi çünkü ilgili insan sever.Ki değeriniz anlaşılsın o esnada başka işlerle meşgul edinin ki aklınızı dağıtmak için bence.En sağlıklısı bu.Bir düşünün derim.

Neden ortada hiçbir ciddi adım yokken ailesini arıyorsunuz? O yüzden işte kıymetiniz olmuyor. Baktınız soğuk yapıyor karsı taraftan bekleyin adımı. Sizi istemiyorlarsa meslek takıntılı aileler var tabiki özelde çalışmayı bahane eden ya da aklında belki başka aday vardır ya da atıyorum başka bişeyden istemiyor olabilirler ama sorun bu değil. Sorun sizin ne mesafede durduğunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…