benım şahsi fıkrımı sorarsanız ben yapamam
arkadasın düşüncesıdır onemlı olan
ama bana dırek sorarsanız
ben 4 yıllık unıversıte mezunuyum ama aöf okuyanla bır olmadıgımı bılıyorum
bırmişim gibi davranıyorum açık ogretım okuyana aaaa ne guzel olmussun ayagı cekıyorum
ama herkes bılıyor kı açık ogretımle normal unıversıte arasında fark dag gıbı,
artı iki yıllıkla da aralarındakı farklar bariz açık
ama işte gene de iş diyoruz eli ekmek tutması dıyoruz nice okumus cahıller var dıyruz dıyoruz da dıyoruz aslına bakarsanız aöf okuyan normal unıversıte okuyandan bir kaç basamak aşağıda , ve sevıye farkı aslında cok cok bellı,
ama işte yok dıyıp kendımızı karsımızdakını sagı solu kandırıyoruz
en basıtınden unıversıteye akıtılan parayla yol yemek kıtap parasıyla açık ogretıme verılen kuş kadar para bıle denk degıl o parada bıle emek var
asla denk tutmam ama ne dıyelım heee dıyoruz...
Ama ben onu seviyorum bunun için ondan ayrılamam. Eğitim sorunu bizim aramızda sorun olmaz ama ben ailemden cekiniyorum işte:çok üzgünüm:
bırmişim gibi davranıyorum açık ogretım okuyana aaaa ne guzel olmussun ayagı cekıyorum
ama işte gene de iş diyoruz eli ekmek tutması dıyoruz nice okumus cahıller var dıyruz dıyoruz da dıyoruz aslına bakarsanız aöf okuyan normal unıversıte okuyandan bir kaç basamak aşağıda , ve sevıye farkı aslında cok cok bellı,
en basıtınden unıversıteye akıtılan parayla yol yemek kıtap parasıyla açık ogretıme verılen kuş kadar para bıle denk degıl o parada bıle emek var
Senin burada bahsettiğin şey ilişki bazında değil de daha çok üniversitelerin denkliği bazında olmuş.Yani ben de aöf'nin bizimle denk olmasına karşıyım mesela biz daha çok emek veriyoruz ama burada konu daha farklı:
Okul için senin kadar emek vermeyen biriyle mi yapamazsın yoksa senin eğitimden düşük eğitimde biriyle mi yapamazsın?Ben o kadar çok insan tanıyorum ki lisans mezunu ama bazı tanıdığım lise,ortaokul mezunlarının eline su dökemezler bir çok konuda.Buna kültürel ve mesleki donanım da dahil.(+ ben üniversitenin eğitimden çok öğretime dayalı bir sistem olduğuna inanırım)
ailemin beklentisi konu acıldıgında doktor , mühendis , avukat... Nie bole dusunuyolar anlamıyorum. ayrıca ben ileride 3 alırsam o 1 alacak sizce bu bizi etkiler mi?
ailen de bence fark oldugunu düşündüğü için senı layık görmuyordur,
düşünsene baban yada annen senı o kadar paralar akıtarak okuttular yıllarca belkı dersaneye gıttın özel dersler aldın ama oysa senın sevgılın hıc o kadar ugrasmadan okudu cunku senınkı kadar ıyı bır bölum degıldı ve cabalaması da gerekmıyordu, aılenın emegıne yazık işte aılen de bızım emegımıze yazık gunah dıye dusunduklerınden vermek ıstemıyor olabılırler ben hak verıyorum. kendımı ebeveyn yerıne koyunca ben o kadar caba sarfetmısım para kazanıp okul dersane arayıp yazdırmısım kurs kurs gezdırmısım cocugumu sonra gıdıyor buna kıyasla emek verılmeden yetısen bır cocuga, boyle göruyorum benım cocugum olsa su an vermezdım sanmıyorum, ya da işte su durumdakı gıbı görup ıyı nıyetle buyuk bır pembe toz bulutu örterek aah evet sızınkıde okumus masalah deyıp gözlerımı yumardım.
:1closedeyes:
Bana yardım edin. Ben endüstri mühendisliği okuyrm. sewgilim tekstil teknikerliği okudu.(2senelik) ilişkimiz 3 sendedir devam ediyor ancak ailemden cekiniyorum evlenmemize tepki gosterecekler. bu ilişkiyi bırakmak istemiyrm cunku onu seviyorum ama ne yapmam lazım:sm_confused:
bence sorun olmamalı ben de üniversite mezunuyum 4 yıllık ama lise mezunu kendini geliştirmiş işi düzgün biriyle evlenebilğirim.ortalık üniversite mezunu ama cahil kendini geliştirememiş adaptan gelenekten görenekten bi haber insanla dolu.kaldı ki şu soruyu kendi kendime çok sorarım erkek doktor mühendis bilmem ne olunca kız okumamuş ev kızı olunca kimse sesini çıkarmıyor oooooo süper damat diyor demiyorlar kız cahil okumamış bilmem ne.peki bunun tam tersi neden düşünülmüyor.mevki para bilmem ne her şey demek değil.ben ne kariyerli beş para etmez eşine kıymet vermez mutsuz insanlar tanıyorum.kaldıki boş gezenin boş kalfası değil.deseydin ki sevgilim işi gücü olmayan ipsizin sapsızın teki o zaman ne işin var aklını kullan kendini düşün bu işin sonu olmaz derdim.ama sonuçta işi var.ne yani üniversite bitirincede doktora mastır yapanlar da 4 yıllıkları mı beğenmesin.sonuna kadar sen bu çocuktan eminsen değer kıymet görüyorsan mutluysan doğru insan bu diyorsan ilişkinin arkasında dur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?