- 24 Ocak 2021
- 93
- 82
- 3
- Konu Sahibi papatyatanesi
-
Sinirlendim zaten cok sasırdım,bide bu cocuk tıp okuyor düsünün djdj Ve benim calıscagımj biliyor ilerde buna ragmen bana empoze etmeye calıstıgı seyler var.Ailesi böyle yetistirmis sanırım tecrübe oldu bana da.Bide yemek yapmassam kendi yapar kendi yermis zaten jddjayy aman yarabbim. bildigin kendini gelistirmemis cahil gelin dusmani kaynana gibi. yuru be se..siz deseydin. o bu kafayla zor bulur. bu zamanda cogu kiz is bilmiyor, okumaktan ders calismaktan hangimiz ogrenebildik ki. benim esim yapiyor yemekleri. yoksa dayanamam hem calis hem yemek ev isleri vs. simdiden sidik yaristiriyor paşa bey. senin ailen mi gelmeycekmis. ay ben burda sinirlendim. siz nasil sabirli davrandiniz
Evet annesi cok fedakarmıs,babasına falan hic karsı cıkarmayan yapı olarak pasif bir kadınSizi annesi yerine koymuş. Annesi nasılsa sizin de öyle olmanızı istiyor
tam kenar mahalle gundisi bu adam. nasil uni okumus ya hic mi bakis acisi gelismemis.Haklısın ya cocugun tek derdi yemek,kadınlık.
Ya valla ben de icine girdikce sasırdım.Kimseyi kücümsemek istemiyorum ama Cevresi falan da 35 yasında cahil okumamıs adamlar.En deger veridgi abileri bunlar.Gercekten gelistirmemis allah zeka vermiste tıp kazanmış istetam kenar mahalle gundisi bu adam. nasil uni okumus ya hic mi bakis acisi gelismemis.
eve yardimci tutucam deseydiniz ne derdi acaba? gerci bu kafasizlikla kesin karsi cikardi. evlenmesin bu yaSinirlendim zaten cok sasırdım,bide bu cocuk tıp okuyor düsünün djdj Ve benim calıscagımj biliyor ilerde buna ragmen bana empoze etmeye calıstıgı seyler var.Ailesi böyle yetistirmis sanırım tecrübe oldu bana da.Bide yemek yapmassam kendi yapar kendi yermis zaten jddj
Benim gözümde direk kırmızı odadaki boncuk’un eşi Sadık canlandı.tam kenar mahalle gundisi bu adam. nasil uni okumus ya hic mi bakis acisi gelismemis.
Öyle kafalarımız farklı.Bana sey dedi”sen almassan benim tarafımı ben de istemem akrabalarınj eve”Yani farklı biri,dedikouduc kadınlar gibi.Yani ben çalışmayı düşünüyorum ilerde zorlanırım diye düsündüm hem is hem yemek ondanYani bu adam için konu mu açtın güzel hemcinsim.
Yol ver gitsin.
Tam bı dağ adamı, hani insan beklentilerini söyler ok de böyle mi söyler.
Hayattan beklentisi düzenli bı ev, temiz bı ev, hergün evde yemek olması vs vs olabilir.
Bunda eleştirilecek bı durum yok.
Siz de de eleştirilecek bı durum yok.
Hayata bakış açınız farklı demek ki.
Bende evlenmeden önce hele iki sene vur patlasın çal oynasındım, ev işi annem tarafından hiç yaptırılmadı böyle bı isteği olmadı asla.
Şu an evime ve iki çocuğuma misler gibi bakıyorum.
Yemeğinden temizliğine, ev düzenine kadar.
Ritmini tutturdun mu sıraya koydun mu öyle güzel yapılıyor ki...
Yaparsın hiç merak etme. Annem hep der ki bana bak yemek yaparken o yeter sana. Ve annem acayip mutfakta iyidir.
Şu an mutfak konusunda annemle aynı ayardayım.
Kafana uygun erkek arkadaşın olur evlenirsen. Hem gezersin hemde evine bakarsın hiç merak etme. Ben böyleyim böyle yetiştim vs diye anlatmaya gerek yok.
Ben yapıyorsam herkes yapar inan buna.
Senin hanzo da gitsin kendine uygun birini bulsun.
Ben yandım sen yanma acil kaç o adamdan bizde eşimle ne hayallerle evlendik şimdi beni eve hapsetti Ailesine hizmet etmemi bekliyor böyle adamlar geri kafalıdır , yazık etme gençliğine sana değer veren değişmeni beklemez kendine uygun birini bulSevgilimle 1.5 yıldır ilişkimiz var,üniversite de tanıstık.Ben yapı olarak rahat bir insanım,öyle ev isi falan annem hic yaptırmadı hep ders calıstım.Neyse bu bana daha ilk aylarda sey demisti”ben misafir severim,ütü severim,akrabalarım degerlidir” falan.Ben de önlem olsjn diye buna kendimi apacık gösterdim.Nasıl biri oldugumu.Neyse bana sey demeye başladı”sen bana kendini belli etmedin baslarda”yani etsem ayrılcaktı demekjfjd
Neyse ögrenci evinde yasıyor arkadası yemek yapmayı bilmedigi icin her gün bu yapıyor ve kütüphaneden gelip yapıyor,arkadası evde yatıyor.Ben de kıyamadıgım icin biraz da arkadasın yapsın dedim.Sonra olay büyüdü.Ben de dedim ki “bana sıra gelince yapmazsın arkadasna yapıyosun”Bana dedigi sey “sen evlenmelik kız degilsin öyle niteliklerin yok”,”iste hadi yol al senle gezeriz böyle,evlenmeyiz ”.Ki sonra ben uzatmadım alttan aldım beni aradı 2 saat sonra ne özür ne güzel söz var.Trip atcaksan kapatalım,görüşürüz dedi ben de kapattım ve ayrıldım.dün aramıs yine kendini savunuyor.Yani bana tahammülü yok ne tribüme ne nazıma.Diyorum ilerde calısırız yurtdısına cıkarız bana diyo ki hayalin hep gezmek biraz da ev düzeni hayal et( Bu arada kimseyi ayrıştırmıyorum ama kendisi agrılı hani oralarda cok önemlidir bu akraba misafir falan.)Yani ben mi cok abarttım ayrılmalıl degil mi?akıl verin ya cıkmazdayım
Haahha ay güldüm djdj evet bence de onun gibi fjfjBenim gözümde direk kırmızı odadaki boncuk’un eşi Sadık canlandı.
“Tatlı ne yaptın?”
Of çok sinir bozucu.
Ben degisir diye düsündüm yası genc cünkü.Ama isin icine girdikce fark ediyorum.Degismez ya akraba sevdalısı.He bide akrabası dısında sevdigi abileri var bu yasta niye bi insan böyle olur anlamıyorumBen yandım sen yanma acil kaç o adamdan bizde eşimle ne hayallerle evlendik şimdi beni eve hapsetti Ailesine hizmet etmemi bekliyor böyle adamlar geri kafalıdır , yazık etme gençliğine sana değer veren değişmeni beklemez kendine uygun birini bul
Ütu seviyorsan yapabilirsin deseydiniz ne saçma bir sevgidir yaben misafir severim,ütü severim,akrabalarım degerlidir”
Mide özsuyum ağzıma geldi bu ne ya üniversitede ne biçim kafalarBana dedigi sey “sen evlenmelik kız degilsin öyle niteliklerin yok”,”iste hadi yol al senle gezeriz böyle,evlenmeyiz ”.
İkiniz de çalışıp yemeği tek başınıza yapacaksanız zorlanırsınız haliyle, tek başına yaşayıp her gün sadece kendine yemek yapmak bile daha iyidir bu versiyondan. Lütfen ev işi yapmayacak, suya sabuna dokunmayacak, ev işini kadın işi sanacak, iş bölümü yapmayacak biriyle evlenmeyi bırak, sokakta yan yana yürümeyin. Hizmetçi değilsiniz siz. Sinir oluyorum artık böyle tiplere ya ne zannediyorlarsa kendilerini.Öyle kafalarımız farklı.Bana sey dedi”sen almassan benim tarafımı ben de istemem akrabalarınj eve”Yani farklı biri,dedikouduc kadınlar gibi.Yani ben çalışmayı düşünüyorum ilerde zorlanırım diye düsündüm hem is hem yemek ondan
Haahha ay güldüm djdj evet bence de onun gibi fjfj
Cnm ailesine bağımlı o şimdi özüne dönüyor yavaştan seni duruma hazırlıyor, aman diyeyim yakma kendini , benim eşim resmen beni kandırdı romantizm bilmem neler ikimizde öğretmeniz düşün, ama ailem der başka bişey demez ,Ben degisir diye düsündüm yası genc cünkü.Ama isin icine girdikce fark ediyorum.Degismez ya akraba sevdalısı.He bide akrabası dısında sevdigi abileri var bu yasta niye bi insan böyle olur anlamıyorum
Ya gercekten küçümsemek istemiyorum da 20 yıl önceki dpgu kafasında.Tıp okuyan bir gencin düsünceleri bu kadar sıg iste.Okumak degil gelistirmek önemli bir kez daha anladım.Ya karısı ütü yapınca mutlu oluyormus sanki 2.evliligi çocuğunÜtu seviyorsan yapabilirsin deseydiniz ne saçma bir sevgidir ya
Mide özsuyum ağzıma geldi bu ne ya üniversitede ne biçim kafalar
Ya bana dedigi sey yardım ederim ama kadın daha agır basar.Yani bana yüz vermek istemiyor hic bir sekilde.Hep bi baskıİkiniz de çalışıp yemeği tek başınıza yapacaksanız zorlanırsınız haliyle, tek başına yaşayıp her gün sadece kendine yemek yapmak bile daha iyidir bu versiyondan. Lütfen ev işi yapmayacak, suya sabuna dokunmayacak, ev işini kadın işi sanacak, iş bölümü yapmayacak biriyle evlenmeyi bırak, sokakta yan yana yürümeyin. Hizmetçi değilsiniz siz. Sinir oluyorum artık böyle tiplere ya ne zannediyorlarsa kendilerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?