• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ve Ailesi ynnden ok skntdaym. Korkuyorum, skntdaym

mehtapguzeli

Duygusal Peri
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
159
1
96
36
Sakarya
mrh kızlar yakında sözlenicem sekiz aylık bi beraberliğim var aileler, sözlenmmizi istiyor. bizde istiyoruz adı konsun diyoruz. görüşürken zorlanıyoruz. ben çok seviyorum sevgilimi oda beni çok seviyor fakat bi sorun var, o kıskanç ve bu beni rahatsız ediyor tamam bu sevdiğinden kaynaklanıyor, sahiplenmesinden dolayı ama ailesi kapanırsam memnun olurmuş ailesi köyde yaşıyor,, evlendikten sonra arada bi köye gittiğimizde tülbent ve salvar giyilmem isteniyor hiçte köyde yaşamı sevmiyorum hele salvar ve tülbent bana göre deil ben kumaş pantolon kot falan gömlek tarsı şık giyinmeyi seven biriyim . etek giyerim ama şalvar giymemdiyorum biraz geçistiriyo ailesinden çekiniyo babası köyde çiftçilikle uğrasıyor diktatör biri köyün zenginlerinden malları çok babasından çıkıyo para düğünüde babası yapıcak o yüzden pek kesin tavır veremiyo sözlenicem ama bi korku aldı beni ya sözlenince anlaşamazsak ayrılırsak diye ailem kızar sonra adım duyulur diye. pek dışarı çıkmamaı istemiyo pantolon giyorum üzerine gömlek iki düğme açık olunca çok açık kapa bi düğmeni bu şekide dişarı çıkma üzerine tunik al falan korkuyorum evlenince baskısı artar diye kapan falan der ben kapanmam diyorum pek işine gelmiyo tamam saçın açık kalsın ama dar şeyler giyme üzerine uzun bişeyler al falan. evlenceğim kişinin aileside gelinimiz kapalı olursa daha iyi olur falan diyolarmış. birtane gelinleri var köyde yanlarınde kaynanyla duryo kapalı arada şalvarınıda giyo yardım ediyo köy dışına istediği zaman çıkıp alışveriş yapamıyo arkadaşlarıyla çaybahçesine gitme şansı yok istesede gidemez köyde. evi var köydışında ilçede ama yaz boyu köyde duruyo ayva elma seftali zwmwnı çünkü çüftçi kocası ama benim sevgilim teknisyen çalışıyo kardeşi gibi deil biz ayrı il merkezinde durucaz. ama ailesi pek istemiyo az maaşa çalışacağına köye gelin sende çiftçilik yap iki katını kazan kışında ilçade kendi dairende dur diyolar ama ben bu şekilde istemiyorumve korkuyorum eltim gibi köyde yaşayamam kısıtlanmış bir hayatta sevmiyorum köy hayatını ailem dar görüşlü deil geniş görüşlü o yüzden de evlendiğimde sıkıntı yaşamak istemiyorum sevgilim beni çok seviyo köyde bende durmam çalışıyorum diyo ama nedense korkuyorum napcam bilmem geçen eltim falan alışverişe çıktık kendi alışveriş yaptıkları biyere gittik kapalı olunca o benide kapancak sandı galiba etek falan saten uzun kollu gömlek almaya kalktılar istemedim ben bu tarz giyinmem dedim sevgilim nevar ki negüzel oran buran gözükmez dedi köydede giyersin arada gelince dedi köyde pantolonla dolaşcak halin yok uyum sağlıcan yerine göre dedi of napcam ben ya kendimi nasıl savunayım kızlar kapanmak istemediğimi nasıl ikna sdeyim bende seviyorum onu bu yüzden aram bozulsun istemiyorum illa ben onun ailesi istiyo diye kapanmak zorundamıyım sık sık köye gitmek zorundamıyım ben ya ben ve evlenceğim insana ait bi yasam istiyorum kisenin yönetmesini istemiyorum yardım edin lütfen ya nasıl bi savunma yapacağımı bilmiyorum ailemde iyi düşün sen baskıya gelemezsin pişman olucağın şeyler yaşama diyo ama çok seviyorum bu yüzden ayrılamam yapamam onsuz ama baskı altında istemediğim tarzda da yaşayamam bana kendimi nasıl ifade edip savunabilceğim hakkında yardım edin lütfen bi güvensizlik bi çaresizlik içindeyim evliliğe giden bu yolda yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum kızlar.:sm_confused:

birbirine zit iki insansiniz

bence yol yakinken kac kac kac kaydirigubbakcemile4

evlenince gidip gelmeler mecburi olucak,kimbilir belki ailesinin yuzunden ciftcilige baslicak

hic istemedigin seylere SEVGI denen sey icin kendini mecbur kilma

Ben genelde bu tip durumlarda aile önemli değil diyenlerdenim..
Ancak erkek arkadaşınızın görüşleri önemli..
O sizi bu sorunlarda geçiştiriyormuş,iyi düşünün derim..

şaka gibisin...Ayrılamam yapamam onsuz demişsin,nasıl bir yardım bekliyorsun.Seni kapatmak istiyorlar.Köyde otur diyorlar.Ne yapacaksın,giyeceksin şalvarını oturacaksın evinde,seni bekleyen hayat bu.Kapanmak istemediğimi nasıl söyleyeyim ikna edeyim,bu yüzden aram bozulsun istemiyorum diyorsun.Ya sanki bu önemsiz birşey gibi konuşmuşsun,tabiki aran bozulucaksa bozulucak,istemediğin kıyafetler istemediğin hayat tarzı...Sevgilin şimdi geçiştirdiği şeyleri o zaman baskıyla yaptırmaya kalksarsa hala çok seviyorum onu onsuz yapamam mı diyeceksin yoksa keşke evlenmeseydim bu ben değilim mi diyeceksin acaba

Canım Adapazarını biliyorum.,çoğu hanım evlendikten sonra tesettürlü olur..Ama mecbur değilsin..Genç kızlığı köyde geçmiş ama Adapazarında oturup açılan pantolon vs.giyenleri de biliyorum..
Arkadaşını ikna etmeye çalış..Şayet eşinin ailesinin yanına ziyaret amaçlı gidersen..Usulen uzun bir giysi ,bol bir pantolon veya uzun etekler seçebilirsin..Birkaç saatliğine uymakta bir sorun olmaz.Önemli olan kendi evinde çevrende bunu senden zorla yapmanı istememeleri..Sözleneceğin kişiyle anlaşıyorsan,birbirinizi seviyorsanız bir noktada buluşabilirsiniz..ıki tarafta bişeylerden feragat eder

Anladigim kadariyla erkek arkadasin bu tür konularda ailesinin kafasina dogru gidecek....bilemiyorum güzelim ama bence bu isden zararli cikan sen olacaksin...

Rahat olmaya alisik bir insan birdenbire böyle kisitlanirsa cok bocalar...

Tabi yinede sen bilirsin

Bu adam seni gördüğünde sen böyle değil miydin? Şimdi neden seni değiştirmeye kalkıyor?
Böyle sabit fikirli insanlara sinir oluyorum. Madem ailesi ne der diye düşünüyor beyefendi o zaman ailesine uygun köyden bir kız alsaymış... Kusura bakma ama bu diretmelerin ardı arkası gelmez. Adam akıllı konuş beni kabul ediyorsan olduğum gibi kabul et de.. Yok etmiyorsa seviyorum diye kendini ateşe atma.. Daha neler neler istenir evlendikten sonra karşı da gelsen huzurun kalmaz. Baştan tavrını koymakta yarar var. Kabul ederlerse amenna etmezlerse yolları açık olsun.
Biz bayanların en büyük hatası seviyorum diye her denilene boyun eğmek... Çok yanlış ileride pişman olursun ama faydası olmaz. ıyi düşünmekte fayda var canım...

İnsan tabiki şalvarda giyebilir,ama bunu kendi isterse yapar.
Zorlamayla yaptırılan şeyler hep mutsuzluk olarak geri döner.
Henüz sözünüz bile kesilmemişken,bu diretmeler varsa
Evlenince bunların dahada artacağını garanti ederim.
İyi düşünün,ben yapabilirim diyorsanız hayat sizin.
Ama olmaz,benim kendi fikirlerim,kendi duruşum var diyorsanız
Tartışma bitmez evinizde.

seni değiştirmek istemesi çok tuaf..seni böyle görmüş,sevmiş ,şimdi iş ciddiye binincemi değişmeni istiyor.o zaman kendi ve ailesinin istediği gibi bir gelin adayı bulsa idi..ayrıca ısrarlı olması ve konuyu geçiştirmesi de bu olayda yavaş yavaş ilerleyeceğini gösteriyor bana
uyum konusuna gelince ,illa tülbent takıp şalvarmı giymen lazım..biraz bol bir pantolon giyersin,uzun kollu gömlek giyersin ,olmazmı yani..valla bizde köye gidiyorduk ama hiç senin dediğin gibi kimse bize baskı yapmıyordu..köyde kısa kolluda giyen vardı ,kot giyende vardı..kimse bişi demiyordu ki..başı açık dolaşanda vardı...bence yavaştan yavaştan seni alıştırmaya çalışıyor..eee kuşu ürkütmemek lazım

Bence senin bu nişanlı adayın ne yardan ne serden vazgeçeyim modunda.
Yani ne ailesine karşı gelebiliyor nede senden vazgeçebiliyor. Sen şehirde iken açık gezceksin senin istediğin olcak ,köye gittiğn zamanlarda kapancaksın ailesinin istediği olacak ve bütün problemler çözülmüş olacak kendince..
Ama öyle değil işte.öyle olamıyor malesef.
Evlenmeden önce kesin olarak konuşmalısın bence.....,Evlendikten sonra şimdi kabul ettiremediğin şeyi mümkün değil kabul ettiremezsin zaten..İçimdengelirse şalvarda giyerim ama gelmezse köy hayatına uygun giyinirim merak etmedersin..Kapanma konusundada bu içten yapılacak bişiydir.Öyle zorlama ile başını bağlasan ne faydası var. bunu bilmiyormu eş adayın.Dediğim gibi onun düşünceside göstermelik, ailesi bişiy demesin yeter..

Ama onu kaybetmek istemiyorum diyorsan mecburen yapacaksın ozaman arkadaşım başka yolu yok gibi görünüyor

benim durumumdasın yani bende eşimle çıkarken kıyafetime karışmazdı ne zaman ailesiyle tanıştım başladı karışmaya pantolon giyiyordum üzerine uzun bişi giydim sonra etek giymeye başladım allahım bi baktım bana göre değil bunalıma giriyorum evlenene kadar eşim baskıcı davrandığı için katlandım hatta kayınvalidemle hatta ilk 6 ay kayınvalidem eltim ben oturduk ben hemde ya sakın yanlış anlaşılmasın kapanmak allahın emirlerinden ama içindne gelmesi lazım zorla olmuyor yani çok çektim eşim ailesinin ağzına baktı kapanırım demiştim ama kapanmadım şimdi tıpkı bekarlığımdaki gibi giyiniyorum eşim çooookkk sinirli ailesininde sözüne bakan biriydi bu yüzden çok sıkıntı çektim ama şimdi kayınvalidem bile bişi diyemiyor ki eşimi doldururdu bana demezdi ama artık onuda yapmıyor etrafa bakıyor ki bir ben değilim diğer gelinlerde benden gördü kapalılar pantolon giymeye başladılar vs vs :) ama sana iyi düşün derim benim kadar mı sevdin hatta ben mantığa uymayan şeyler olduğu halde ilişkiler zıt olduğu halde ayrılamayanları birer takıntı olarak görüyorum çünki evlilikkkk çooook farklı ben 4 sene çıktım 3 yıldır da evliyim şimdi herşey yolunda ama o sıkıntılarda insanı bitiriyor eşinde ailesinin maddi olarak eline bakıyorsa hele bu çoookk zor senin kapanmanı istemese bile ailesi için ister ne bilim iç açıcı şeyler yazılmamış ama iyi düşün erkek arkadaşına kesin tavrını koy derim eşime de ben olmaz diyordum kavga ediyorduk nişanlıyken her tartışmamızda başıma kakıyordu hani sen kapanıcaktın çünki annesinin yanına ne zaman gitsem sonrasında aynı konular vardı belliki dolduruyordu çaktırmadan zor yani sen iyice konuş yaşayacağınız sıkıntıları anlat ayy nasıl çekinirdim ailsinden şimdi onlar benden çekiniyor valla

evde kayınvalidem ben kalıyorduk eltim taşınmıştı eşim yokken iki kadınız evde bi kere askılı elbise giydim deli oldu burnumdanda getirdi ayıpmış ne ayıbı ya dedim sende kadınsın bende senden mi namehrem olacak ahh ahh çok çektim ama onunda yanına bırakmadım her zaman cevabını verdim ama eşimle bu yüzden boşanma aşamasına bile geldik şimdi rabbime şükür iyiyim şimdi ben dua ediyorum yarabbi kapalılık senin emrin sen içime bu isteği ver diye ama ben kendimi kapalı düşünemiyorum

yahu köye gidince sen kendin istemeyeceksin kot pantalonla dolaşmayı merak etme.. üstün başın toz toprak olmasın, sıcaktan daha rahat olasın diyee uzun etek yada şalvar rahatlına alışınca giymek isteyeceksin..
benim hem annem hem babam erzincanlı.. hem köyünde hem içinde evimiz var.. köyümüz de bağlarımız bahçelerimiz var ki uçsuz.. yazları oraya gidince uzun etek yada şalvar giyerim (etek gibi geniş geniş oluyor bizim oranın şalvarları.. balon eteğe benziyor hoş bi görüntüsü de var).. bahçeyde kotla gezemezsin ki.. tabi camiye yada mezarlığa gidince tülbetimizi evden çıkarken takarız.. bazen öylesine hoşumuza gider takarız.. ama türban değil dikkatini çekerim.. hem hoşta oluyor.. oraya gidince o hevesimi alıyorm.. pantalonu dağa pikniğe yada kekik toplamaya gidersek giyerim dikenlerden çizlmesin bacaklarım diye.. (tabi bunlar köy yaşantısıyla bağlantılı, zaten sözlünde köy için bahsetmiş)
istanbulda köy şalvarı ile gezmek ne kadar tuhaf geliyorsa oradada asortik gezmek inan aynı eşdeğer (: gerçi artık asortik şalvar modası geldi büyük şehirlere.. şalvar diyip geçmeyin.. bizm anadolu kültürümüzün bir parçasıdır.. anadolu kimliğimzin vazgeçilmezidir..!! ama sana itici geliyorsa etek giyin, eşofman giyin.. yani zorla değilya.. önemli olan rahatlığn sadece..
bence gözünü bu kadar korkutma.. sana illa kapan dememiş.. başın açık kalabilir demiş.. kapanmak senin tercihin zaten zorla olmaz.. ama bahsettiği şeylerin kapanmakla hiç alakası yok.. köy hayatına alışık olmadığın için sana farklı geliyor şimdi.. şalvar, uzun etek yeda tülbent takmayı çok büyütme gözünde.. kendini hiç kasma.. yerinde güzel kıyafetlerini yine zaten oradada giyersin.. bunlar kendiliğinden olur..

bende nişanlıyım ve nişanlım çok kıskanç.. gömlek iliklerim fazla açık olunca karışıyor.. dar giyinme diyor.. önceleri ilk tanıştığımızda askılı yada boyundan askılı giyerdim hep.. hatta profilimde resimlerim var.. şimdi kıskanıyor diye dar olmayan şeyler ve kollu kıyafetler giyiyorum.. bundan da gocunmuyorum.. aşırıya kaçmadıkça endişe edecek bişey yok bence..

Son düzenleme:
canım benim eşim de sakaryalı o da başlarda kapanıcan onu yapıcan bunu yapıcan derdi bana (herhalde bu onların kanında var...) ama onu ben geçiştirdim bu tür baskılara alışkın olmadığımı,herşeyin zamanla onun istediği gibi olmasını sağlayacağımı söyledim. giyimime azda olsa dikkat ettim baktım sesi çıkmamaya başladı ve 2 senedir sessiz 2,5 ay oldu evleneli bazen söylüyo keşke kapansan diye ama ben zamanla diyince bişey demiyor. bir debu yolu dene bakalım baskılar ortadan kalkacak mı...bu arada doğru insan ise sana mutluluklar dilerim canım

SEN VE NİŞANLIN BİDE AİLESİ ÇOK ZIT KARAKTERLİ O YÜZDEN BİTİR BU İŞİ :tomato: ŞİMDİDEN BÖYLE EVLENİRSEM DEĞİŞİR DİYE DÜŞÜNME MALESEF ÖYLE OLMUYOR.kaydirigubbakcemile4

ben sakaryada yasıyorum ama bunu il olarak değerlendirmeyin arkadaslar ben acık giyinen bir insanım kimse karısmaz adapazarı merkezde dahada acıklarını görmek mümkün buyüzden kapalı falan değiller bu ailenin yapısına bağlı bişey geyve taraklı bölgesi tarımla geçindikleri için dogrudur salvarla falan gezerler ama o şalvarla gezenler merkeze geldiklerinde tam bir afet olurlar.bence geçinebiliceksen ayak uydur yok ben yapamam diyosan yollarını ayır arkadasım zorla hiçbirşey yapamazsın.hakkında hayırlısı olsun canım benim

şaka gibisin...Ayrılamam yapamam onsuz demişsin,nasıl bir yardım bekliyorsun.Seni kapatmak istiyorlar.Köyde otur diyorlar.Ne yapacaksın,giyeceksin şalvarını oturacaksın evinde,seni bekleyen hayat bu.Kapanmak istemediğimi nasıl söyleyeyim ikna edeyim,bu yüzden aram bozulsun istemiyorum diyorsun.Ya sanki bu önemsiz birşey gibi konuşmuşsun,tabiki aran bozulucaksa bozulucak,istemediğin kıyafetler istemediğin hayat tarzı...Sevgilin şimdi geçiştirdiği şeyleri o zaman baskıyla yaptırmaya kalksarsa hala çok seviyorum onu onsuz yapamam mı diyeceksin yoksa keşke evlenmeseydim bu ben değilim mi diyeceksin acaba

vereliniortak

ben açık bir bayanım gittiğim yerin kurallarına uyarım şalvar giyinmem gerekiyorsa eşimin ailesinin yanına normal giderim "verin bana bir şalvar bakimm"derim örterimde tülbentimi gezerim hizmetimi hürmetimide yaparım
ama eşim baştan kapanaksın derseeee evlenmem kapanırsam Allah içimi yakacak Allahım için kapanacam öyle eş istiyor diye kapanmanında dinen bir anlamı yok çünkü..ama eşimde ailesinin yanına gittiğimde onlara uygun, evimize geldiğimde kişiliğime uygun giyipde benide ailesi gördüğünde yadırgamayacaksa ne ala alırlar beni alırlar...yoksa ailemden istemeye hiç gelmesinler...ailem vermez başta...daha düne kadar annem şortlarla dışarda gezerdi...

ben açık bir bayanım gittiğim yerin kurallarına uyarım şalvar giyinmem gerekiyorsa eşimin ailesinin yanına normal giderim "verin bana bir şalvar bakimm"derim örterimde tülbentimi gezerim hizmetimi hürmetimide yaparım
ama eşim baştan kapanaksın derseeee evlenmem kapanırsam Allah içimi yakacak Allahım için kapanacam öyle eş istiyor diye kapanmanında dinen bir anlamı yok çünkü..ama eşimde ailesinin yanına gittiğimde onlara uygun, evimize geldiğimde kişiliğime uygun giyipde benide ailesi gördüğünde yadırgamayacaksa ne ala alırlar beni alırlar...yoksa ailemden istemeye hiç gelmesinler...ailem vermez başta...daha düne kadar annem şortlarla dışarda gezerdi...

aynen kelimesi kelimesine katılıyorum..

Back