• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamıyorum artık

Eşim Doğulu yada Güneydoğulu değil. Ama benim kv de de ilk evlendiğimde sırtını sabunlamam gerektiğini söylemişti. Onun karşısında bacak bacak üstüne atıp oturdum diye uyarmıştı.

Eşimde bende üniversite mezunuyuz kv doğma büyüme İstanbul’lu. Sırf gelini ilk baştan ezerek kendisine hürmet ettirecek, aklınca kendisine göre hamur yoğuracak. Kötülüğün memleketi yok anlayacağınız.

Dün bir forumda demiştim “benimkini görseler kv den şikayet etmezler” diye. Şaka olsun diye değil ciddi ciddi yazdım bunu.

Ben karşı çıktıkça sorunlar yaşadık, hep daha çok uğraştı benimle. Ama en sonunda o beni değil ben onu yoğurdum. Şimdi bırak bacak bacak üstüne atmamayı kı..mı devirip yatıyorum bile yanında.

Konu sahibine de bu yüzden söylüyorum biraz karşı çık diye. İlk zamanlar başını ağrıtıyorlar ama alıştırıyorsun.
Tabiki ben doğulu veya batılı diye böyle söylemedim.. İçinde merhamet olmayan, gelinini rakipmiş gibi gören ve her istediğimi yapmalı modunda ki her kayınvalidenin davranışı bu şekilde.. çok haklısınız ses çıkarmadıkça sürekli aman iyi niyetim dedikçe ucu bucağı görünmüyor.. Benimde iki tane erkek evladım var bende gelinken çok ezildim hemde çok.. Ama ben gelin değilde evlat arkadaş olsun istiyorum bana.. Ben onları üzdükçe elime ne geçicek diye düşünmeden edemiyorum.. Bende yıkadım hastaydı ayağa kalkamazdı.. çorabını dahi giydirdim ama koymaya bilene kıymet vermek gibisi yok..

Şimdi kayınpederin neden köye taşının ısrarı belli oldu. Eşi dinlenecek bütün işleri de size kakalayacak.
Aynen. Üstelik ben bebeğimi yeni kaybettim kürtaj falan da oldum. Hiç düşünmüyorlar.. ama eşime de söyledim. Beni boşasa bile asla köye yerleşmem ailesi ile yaşamam

Tabiki ben doğulu veya batılı diye böyle söylemedim.. İçinde merhamet olmayan, gelinini rakipmiş gibi gören ve her istediğimi yapmalı modunda ki her kayınvalidenin davranışı bu şekilde.. çok haklısınız ses çıkarmadıkça sürekli aman iyi niyetim dedikçe ucu bucağı görünmüyor.. Benimde iki tane erkek evladım var bende gelinken çok ezildim hemde çok.. Ama ben gelin değilde evlat arkadaş olsun istiyorum bana.. Ben onları üzdükçe elime ne geçicek diye düşünmeden edemiyorum.. Bende yıkadım hastaydı ayağa kalkamazdı.. çorabını dahi giydirdim ama koymaya bilene kıymet vermek gibisi yok..
Sayelerinde yaşa değil, davranışa, tavra saygı duyulacağını öğrendik. En güzel yıllarımda bana yaşattıklarının getirisini ruhen ödedim, zor zamanlardı hatırlamak bile istemiyorum. Çünkü o zaman görüntüsüne bile tahammül edemiyorum.
Pembe hayallerle yuvasını kuran gencecik insanlara yaptıklarının bedelini nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum.

Sayelerinde yaşa değil, davranışa, tavra saygı duyulacağını öğrendik. En güzel yıllarımda bana yaşattıklarının getirisini ruhen ödedim, zor zamanlardı hatırlamak bile istemiyorum. Çünkü o zaman görüntüsüne bile tahammül edemiyorum.
Pembe hayallerle yuvasını kuran gencecik insanlara yaptıklarının bedelini nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum.
Allah ödetir hiç merak etme canım.. Bende çok çektim misafirliğe giderlerdi beni götürmezlerdi.. Kapıları kapatıp muhabbet ederlerdi.. eve biri gelsin hemen şikayet başlardı şu yapmadı bu yapmadı.. eski Eşim eve gelsin zaten kıyamet kopardı neymiş Annesine neden uğramamış evine girmiş.. Beni öpse niye beni öpermiş annesini öpmezmiş. Yani demem o ki şimdiki aklım olsa tek kelime söyletmem ama yıprandığımızla kalıyoruz maalesef.. Ben Rabbime bıraktım Herkesin kalbini bilen o beni kıran inciten aynı yerden incinsin kırılsın..

Benden başka 4 gelini var onlar bakacak.. ben 3 yıl baktım umarım 6 ay bakarlar 4 kişi..kızları var da kv kız evine gitmez onlara göre ayıpmış 🙄
Ayıp değil, yine kültür alışkanlığı devreye giriyor

Umarim bu aileye cocuk yapmazsin. Esin de ailesine seni ezdiren pisirigin teki ise duzelmez. Baska sehire gitsen de bu kadin cikar cikar gelir aylarca kalir. Cok uzuldum. Fazla sessiz kalmissin. Kendini savunmak saygisizlik degildir oysa. Koskoca kadini da yikama. Senden once nasil yapiyorsa yine yapabilir. Alistirma sonra gorevin olur. Sen kole degilsin.

Hayretle okudum konuyu. Daha sagligindayken biktiracak kendinden. Hasta degil bir sey degil. Allah kurtarsin. Kocanin nesini seviyorsun bilmem arkanda durmuyor. Hizmetci mi dogurdu annen seni bu insanliksizlara?

Back