sevgilim okul öncesi öğretmeni olduğu için annem ayrılmamı istiyor!!!!

evet yanlış duymadınız. hemen konuya gireyim. 9 aydır liseden tanıdığım birisiyle beraberim . aynı memleketteniz. o kocaeli okul öncesi öğretmenliği okuyor . bende boğaziçi ingilizce öğretmenliği okuyorum.( konuyu daha iyi anlatmak içim bunu belirttim.) annelik hissi sanırım . bugün annem ben de bir şeyler olduğunu hissetmiş. ilk önce mırın kırın ettim . ölümü gör diyince söylemek zorunda kaldım. ama bir aydır tanıyorum dedim.

erkek arkadaşımın nereli olduğunu sordu. beni kendi memleketimizden birisiyle evlendirmek hayali!! aynı memleket olduğunu duyunca bir şey demedi. fakat iş ne okuyora gelince annem küplere bindi. ben ona göre üst mertebedeymişim!!! okul öncesi de neymiş!!! aleme rezil rüsva oldukmuş !!!!

şu an çok sinirliyim . ellerim titriyo. yazım yanlışım olduysa affola. sizce meslek önemli bir ayrıntı mıdır????
Okul öncesinin ataması 70 lerde ing ogretmeni 85 lerde atanır merak etmesin :KK70:

ben mi göremiyorum bazı şeyleri . görüşlerinizi almak istedim
Tamam anladım şimdi. Ben seni net düşünüyorsun sandım.
Sevgilin sonuçta öğretmen olacak. ikinizinki de öğretmenlik. Gelirleriniz farklı olsa bile sana uyum sağlayamayacak bir mesleği olmayacak bence. Çok farklı statüde olmayacaksınız tabi sen öğretmenlik yaparsan.
Annen biraz havaya girmiş. Benim babam da giriyordu. O zaman eşim sevgilimdi ben üniversitedeydim. Babam tabi ilk önce Eğitimini soruyor. eşim o zamandan sonra üniv. e başladı ve benden önce bitirdi. Babama iş konusunda destek oldu. Yani insanlara önyargılı olmamak ve kibirlenmemek lazım.

Tamam anladım şimdi. Ben seni net düşünüyorsun sandım.
Sevgilin sonuçta öğretmen olacak. ikinizinki de öğretmenlik. Gelirleriniz farklı olsa bile sana uyum sağlayamayacak bir mesleği olmayacak bence. Çok farklı statüde olmayacaksınız tabi sen öğretmenlik yaparsan.
Annen biraz havaya girmiş. Benim babam da giriyordu. O zaman eşim sevgilimdi ben üniversitedeydim. Babam tabi ilk önce Eğitimini soruyor. eşim o zamandan sonra üniv. e başladı ve benden önce bitirdi. Babama iş konusunda destek oldu. Yani insanlara önyargılı olmamak ve kibirlenmemek lazım.

kesinlikle . annem şu an feci ön yargılı

bu kadın büyük konuşa konuşa beni mahvedecek :KK49:
ama dogru ya da yanlış sen ne dusunuyorsun bu da onemlı annen senı boyle dıye dıye bı sekılde etkılemıstır ve sen arkadasınla evlensen bu sefer senın de gozune batacak bıseyler bana oyle gelıyor öğretmen öğretmendır ısın ıcıne gırınce anlıosun ama dedıgın gıbı akademık karıyer yapacaksan bu cocukla aranızın ıyı gıdebılecegını sanmıyorum

ama dogru ya da yanlış sen ne dusunuyorsun bu da onemlı annen senı boyle dıye dıye bı sekılde etkılemıstır ve sen arkadasınla evlensen bu sefer senın de gozune batacak bıseyler bana oyle gelıyor öğretmen öğretmendır ısın ıcıne gırınce anlıosun ama dedıgın gıbı akademık karıyer yapacaksan bu cocukla aranızın ıyı gıdebılecegını sanmıyorum

şu an için hayırlısı diyorum. akademik kariyer düşünüyorum şu an ama ne olacağı belli olma tabi ki. karşımdaki insan da sorun edebilir . bilmiyorum. :KK43:

ayrıcca bız kocamla aynı okulda calısıyoruz o sınıf ben fen öğretmenıyım dısardan kıskananlar bıze senın bolumun daha yuksek sız anlasamazsınız bız her konudagayett ıyı anlaşıyoruz dedım bıraz da ımalı bı sekılde anladı ne demek ıstedıgımı farklı sorunları vardı kocasıyla daha da oyle bısey demedı ama dısardan sızı bu sekılde etkıleyecek ınsanlar olacaktır ona da hazırlıklı ol

ayrıcca bız kocamla aynı okulda calısıyoruz o sınıf ben fen öğretmenıyım dısardan kıskananlar bıze senın bolumun daha yuksek sız anlasamazsınız bız her konudagayett ıyı anlaşıyoruz dedım bıraz da ımalı bı sekılde anladı ne demek ıstedıgımı farklı sorunları vardı kocasıyla daha da oyle bısey demedı ama dısardan sızı bu sekılde etkıleyecek ınsanlar olacaktır ona da hazırlıklı ol

en başta benim akrabalarım yakın çevrem. annem el ne der diye ödü kopuyor.

bır de su acıdan bak sen ana sınıfı öğretmenı olsan esın boğaziçinde fizik profesoru olsa kayınvalıden senı ınsanların ıcınde dısında meslegını tıpını falanını fılanını asagıolasa ve esın de ses etmese gızlıden gızlıye aynı seylerı dusunse hosuna gıder mıydı sadece empatı yap eger onun yerınde olmak senın hosuna gotmıyorsa bı daha dusun bu ılışkıyı gozden gecır

Yok artık bende okul öncesi öğretmenliği okudum ve bir sürü erkek stajyerim vardı öyle güzel itinali yapıyorlar ki işlerini çokda yakışıyor.annen ne sandıki okul öncesi öğretmenliğini çocuk bakıcılıgı falan mı devlet de olursa maası tatili öğretmen dahası varmı.hemde en özel ilk öğretmen, herseyin adımını atıyor bir çocugun hayatla ilgili en güzel şeyleri ilk öğretmeninden öğrenmesi öğretmenin en büyük grururdur.ben bir çocuga sabah okula geldiğinde günaydın demesinin gerektiğini öğreten ilk öğretmeni oldugum için bile kendimi özel hissediyorum ilkler unutulmaz yüzlerce eski öğrencim var suan kocaman oldular ve hala onların ilk öğretmeniyim.annene bence okul öncesi öğretmeninin özelliklerini anlat bakış acısı değişsin.

annem köyde büyümüş babası erken yaşta vefat etmiş. 6 kız kardeş hiç ananemin yüzünü eğdirmemişler !!! gelinliğiyle çıkmış . sevgili de ne oluyo acep !?!? sevgi açlığım mı varmış . canım mesajlaşmak istediğinde teyzeme dayıma mesaj atacakmışım. kafam yandı burda

Yav burda tepki annene miydi bana mıydı anlamadım.. Biraz ağır konuştuysam da özür dilerim buarada

nerde okursa okusun nerde okuduğunun ve ne okuduğunun önemi olmamalı gerçekten şaşırıyorum böyle şeyleri görünce küçümsemek için söylemiyorum hanımefendinin oğlu işçi olsa evleneceği kız doktor ya da öğretmen ola bayıla bayıla anlatılır gelinim söyle böyle diye bu erkek arkadaşının mesleğinden kaynaklanan bir şey değil tamamen annenin egosuyla alakalı

Aynen oyle banada cok sacma geliyor doktor bayanla ogretmen erkekte evlenebilir avukat bayanla serbest asgari ucrete calisan biriside. Birbirine denk evlenip mutsuz olanda var.Gercekten oyle ogluna yuksek birini bulsa kacilmaz.Bencede egodan kaynakli gibime geldi ve cevre baskisi

evet yanlış duymadınız. hemen konuya gireyim. 9 aydır liseden tanıdığım birisiyle beraberim . aynı memleketteniz. o kocaeli okul öncesi öğretmenliği okuyor . bende boğaziçi ingilizce öğretmenliği okuyorum.( konuyu daha iyi anlatmak içim bunu belirttim.) annelik hissi sanırım . bugün annem ben de bir şeyler olduğunu hissetmiş. ilk önce mırın kırın ettim . ölümü gör diyince söylemek zorunda kaldım. ama bir aydır tanıyorum dedim.

erkek arkadaşımın nereli olduğunu sordu. beni kendi memleketimizden birisiyle evlendirmek hayali!! aynı memleket olduğunu duyunca bir şey demedi. fakat iş ne okuyora gelince annem küplere bindi. ben ona göre üst mertebedeymişim!!! okul öncesi de neymiş!!! aleme rezil rüsva oldukmuş !!!!

şu an çok sinirliyim . ellerim titriyo. yazım yanlışım olduysa affola. sizce meslek önemli bir ayrıntı mıdır????

Kiz olsun erkek olsun ailelerin bu seylere takilmalarina deli oluyorum.aslinda.anasinifi ingilizce ogretmenliginden daha cazip ve guzel bir meslek .maddi anlamda brans ogretmenliginden cok daha iyi zaten , en fazla ek dersi aliyorlar manevi boyutuna deginmiyorum bile cocugumu ne kadar guzel yetistirecek bir baba olabilir mesela. Annemin universite etiketine takilmasi da cok sacma ogretmen ogretmendir.en iyi imkan devlette kabul edersek universitenin pek bi onemi kalmiyor, o kadar gordugun zorlu dersler cabasi.bogazicini tahmin edemiyorim zaten. (Not , bende bir.ingilizce ogretmeniyim)

X