• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim maddi yonunden çok sorumsuz

Turkiyeliyikk

Caykolik
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
1.812
5
108
Diğer
Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.

Ben yurtdisinda buyumus yetismis bi kizim, hemsirelik okuyorum, maddi durumuz ne iyi ne kotu. 1,5 senedir sevgilim var, o Turkiye'de yasiyor. Allah izin verirse ben 3 yil sonra orda yasayacam.

Sevgilim babasiyla calisiyor, kendisi esnaf. O dukkanin butun hesaplarini babasi ilgileniyor. Sevgilim 30 yasinda, 13 yasindan beri calisiyor. Bu gune kadar sadece iyi kotu bi araba aldi, evi yok, birikimi yok (ben soyledim diye bi kac aydir birikim yapiyor) Sevgilime maasin ne kadar sordugumda 1000 ile 1500 arasi, bilmiyorum pek gunluk aldigim icin diyor. Hesap yaptin mi hic? YOK, sigortan var mi? YOK, emeklilik icin calisiyormusun, YOK kanun cikti bilmem ne. Ben anlamam dedim ve cok agir sozler ettim. Allah biliyor paraci kiz degilim, ama o kadar cile cektik ailecek, isterim ki ilerde cocuklarim benim kadar cekmezsin.

Lutfen akil verin ne yapim ben simdi... O mu cok sorumsuz yoksa ben mi takinti ediyorum :50:

peki gelecekle alakali ne tür planlari var?
bu tip erkekler cok zor ya, Allah yardimcin olsun. Zor bir durum. Bence sen abartmiyorsun, hatta cok da haklisin

Ya iyi de adamın bildiği bir şey vardır herhalde.
evlenince nerede yaşayacağınızı falan planlıyordur.
ama sigortasız olması kötü. neden sigortasını yatırmıyor acaba?

bence herseyden once aranizda bir tahsil farkliligi var sen hemsiresin o esnaf .bunun disinda sen yurtdisinda yetismis buyumussun gorus fikir farkliliklari daha fazla olur aranizda diye dusunuyorum.bana kalirsa iliskinizin sonu gorunmuyor gibi.

peki gelecekle alakali ne tür planlari var?
bu tip erkekler cok zor ya, Allah yardimcin olsun. Zor bir durum. Bence sen abartmiyorsun, hatta cok da haklisin

Cevabin icin cok sagol :70:
Okulum 1 yil sonra bitiyor, hemen ardindan evlenmeyi dusunduk ilk baslarda ama 2 yil daha bekliyecez birikim yapalim diye (dugun esya biraz da ev icin kenarda paramiz olsun diye)
Istanbul'da yasiyor su an, ama baska yerdede yasiyabiliriz diyor, isci olarak calisirim sorun degil diyor. Kafam cok karisik gercekten :59:

Sen diplomalı meslek sahibi olacaksın.Erkek arkadaşının mesleği yok.Babasının yanında çalışıyor ve anlaşılan,maaş değil,cep harçlığı alıyor.
Gözlemlerime dayanarak,baba yanında çalışmayı,dezavantaj olarak görüyorum.
Bu durumda,ailesi herşeye müdahale etme hakkı bulacaktır.En basitinden,onlara sormadan tatile bile gidemeyeceksiniz.
Sigorta yapılmamış olması büyük ihmalkarlık,nasıl atlamışlar anlamadım.Nerede oturacağınız konusu da çok önemli.
Böyle uzaktan aşığım,seviyorum,samanlık seyran diyerek bazen gözler kör olabiliyor.Çok iyi tanımadan acele karar vermemeni tavsiye ederim.

bence herseyden once aranizda bir tahsil farkliligi var sen hemsiresin o esnaf .bunun disinda sen yurtdisinda yetismis buyumussun gorus fikir farkliliklari daha fazla olur aranizda diye dusunuyorum.bana kalirsa iliskinizin sonu gorunmuyor gibi.

Haklisin ama aramizda fikir farkliligi yok, aksine ben daha geri kafaliyim. Ne yapsam bilmiyorum ki...

Sen diplomalı meslek sahibi olacaksın.Erkek arkadaşının mesleği yok.Babasının yanında çalışıyor ve anlaşılan,maaş değil,cep harçlığı alıyor.
Gözlemlerime dayanarak,baba yanında çalışmayı,dezavantaj olarak görüyorum.
Bu durumda,ailesi herşeye müdahale etme hakkı bulacaktır.En basitinden,onlara sormadan tatile bile gidemeyeceksiniz.
Sigorta yapılmamış olması büyük ihmalkarlık,nasıl atlamışlar anlamadım.Nerede oturacağınız konusu da çok önemli.
Böyle uzaktan aşığım,seviyorum,samanlık seyran diyerek bazen gözler kör olabiliyor.Çok iyi tanımadan acele karar vermemeni tavsiye ederim.

Ailesi hic bisiye mudahale etmiyor. Tatil yapicaksa babasina soyler ona gore planlar yapilir. Babasi zaten emekli, dukkanda caliyor ama oyle cok calisma degil zaman gecirmek diyelim buna, arkadaslari da cok gelir oraya kahveye gitmeyi sevmedigi icin. Annesi babasi ayri benimkiler gibi ama yinede arkadas kaldilar (bizimkiler ise dusman). Butun kardesleri evli. O annesiyle oturuyor yalniz yasamasin diye ve babasiyla calisiyor. Benimde zoruma gidiyor babasiyla calistigi icin...

haklısın. sen burda hemşirelik yaparken o babasına çalışırsa sırf, mutlu olamazsın. hesaplarını ayırıp gelirini düzene koyup, sigortalı olmalı. baba yanında çalışan erkek çok zor olur. annesi babası ne derse yapmak zorundadır. rest çekemez,bir sorun olduğunda seni onlara karşı savunamaz.. ekonomik bağımlılığı olmamalı anneye babaya ve eşine..
iyi düşün, ağır konuşmaya devam et hattaaa, sorumluluklarını bilmek zorunda seni mutlu etmek için.

bence çok haklısın tatlım niçin çalışıyo karın tokluğuna biraz sıkacaksın geleceğini hazırlayacaksın ne demek öyle sigorta yok bi şey yok bunu istiyor olman paracı olman anlamına gelmiyo sadece ilerde rahat etmek ve ettirmek istiyorsun sevgilini ele al derim sözünü dinler bilmem çok saçma ya valla haklısın ne diyim allah kolaylık versin

haklısın. sen burda hemşirelik yaparken o babasına çalışırsa sırf, mutlu olamazsın. hesaplarını ayırıp gelirini düzene koyup, sigortalı olmalı. baba yanında çalışan erkek çok zor olur. annesi babası ne derse yapmak zorundadır. rest çekemez,bir sorun olduğunda seni onlara karşı savunamaz.. ekonomik bağımlılığı olmamalı anneye babaya ve eşine..
iyi düşün, ağır konuşmaya devam et hattaaa, sorumluluklarını bilmek zorunda seni mutlu etmek için.

Ben ne dersem yapiyor Allah var ama isterim ki biraz o dusunup yapsin :44:

Ailesi hic bisiye mudahale etmiyor. Tatil yapicaksa babasina soyler ona gore planlar yapilir. Babasi zaten emekli, dukkanda caliyor ama oyle cok calisma degil zaman gecirmek diyelim buna, arkadaslari da cok gelir oraya kahveye gitmeyi sevmedigi icin. Annesi babasi ayri benimkiler gibi ama yinede arkadas kaldilar (bizimkiler ise dusman). Butun kardesleri evli. O annesiyle oturuyor yalniz yasamasin diye ve babasiyla calisiyor. Benimde zoruma gidiyor babasiyla calistigi icin...

Canım bak,açık konuşayım,benim kızım olsan bu evliliğe hiç sıcak bakmam.
Dükkan var ama pek kazanmıyor sanırım.
Erkek arkadaşın rahata alışmış,mesaili iş zoruna gidecek gibi görünüyor.
Babası şimdi tatile gitmesine birşey demeyebilir,genç adam,bekar adam gezsin diyebilir.Ama evlenince öyle olmaz,masrafa ne gerek var,işin başında dur der.
Şimdi annesini yalnız bırakmak istemiyor,evlendkten sonra annesi nerede yaşayacak ? Bu iş biraz yaş...

bana sevgilin cok laylaylom takiliyormus gibime geliyor.
Pek ciddi bakmiyor hayata. Valla bu zamana kadar bisey düsünmediyse, bu saatden sonra da pek bisey olmaz bence.
Isin zor. Bence sen kendini baya bir garantiye al evlenmeden önce. Herseyleri acik acik konus.

yaptırsın tabi
evlenince nerede yaşayacakmışsınızz?
bunun için ne dedi?

Ailesi eyupte yasiyor. Biz istemiyoruz orda yasamayi, farketmez yani ama is yerine cok fazla uzak olmazsin diyor (bi ara silivri diye tutturmustum da). Su anlik avcilari dusunuyoruz tam belli degil yani. Baska ildede yasarim diyor, o zamanda isci olarak calisirim diyor. Yani ben ne dersem o yaw ufff. Tamam iyi hos ama hep ben mi kararlar alicam

Canım bak,açık konuşayım,benim kızım olsan bu evliliğe hiç sıcak bakmam.
Dükkan var ama pek kazanmıyor sanırım.
Erkek arkadaşın rahata alışmış,mesaili iş zoruna gidecek gibi görünüyor.
Babası şimdi tatile gitmesine birşey demeyebilir,genç adam,bekar adam gezsin diyebilir.Ama evlenince öyle olmaz,masrafa ne gerek var,işin başında dur der.
Şimdi annesini yalnız bırakmak istemiyor,evlendkten sonra annesi nerede yaşayacak ? Bu iş biraz yaş...

Annemde pek sicak bakmiyor zaten...
Annesiyle ben bi zat konustum, bizimle yasamicak, en buyuk ogluyla yasamak istiyor.

bana sevgilin cok laylaylom takiliyormus gibime geliyor.
Pek ciddi bakmiyor hayata. Valla bu zamana kadar bisey düsünmediyse, bu saatden sonra da pek bisey olmaz bence.
Isin zor. Bence sen kendini baya bir garantiye al evlenmeden önce. Herseyleri acik acik konus.

Konus konus nereye kadar bacim ya, az da o dusunse hic fena olmaz :50:

Ailesi eyupte yasiyor. Biz istemiyoruz orda yasamayi, farketmez yani ama is yerine cok fazla uzak olmazsin diyor (bi ara silivri diye tutturmustum da). Su anlik avcilari dusunuyoruz tam belli degil yani. Baska ildede yasarim diyor, o zamanda isci olarak calisirim diyor. Yani ben ne dersem o yaw ufff. Tamam iyi hos ama hep ben mi kararlar alicam

İşin zor.
sen ne dersen onu yapması güzel mi yani?
adamın kendi planı hayatı yok demek ki.
neden berabersin bu adamla?

sen ne dersen herşeye tamam diyorsa hala olayın ciddiyetini anlamış değil ve geçiştiriyor. ne dersen tamam diyen erkek iş ciddiye binince o tamam dedikleri değişiveriyor ve kendi fikirleri ailesinin fikirleri orataya çıkıveriyor. sonra da ayrılık. biriyle tanışmıştım herşeye tamam diyodu.. tam aileler tanışacak ya öyle olmasa şöyle olsa.. seviyosan benim isteklerimi kabul edersin bile diyor.. tabiki ayrılık oldu sonu.. o yüzden herşeye tamam diyen erkeğe güvenmem ve korkarım artık.

Back
X