Sevgilim ile maddi farklılık, annemin beklentisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Grafikerlik değil yaptığı iş. Bilinmedik, niş alan olduğu için söylemedim gerçeğini.
Benim de lisansım bilgisayar mühendisliği. İstediği kadar niş alan olsun. Yeni başladığında 20+ ile başlamayacak ve hızlı bir artış olmayacaksa 4-5 ayda eşitlemez. Tabii bunu sizin de başarılı bir ürün çıkaran iyi bir yazılımcı olduğunuzu düşünerek söylüyorum.

Diğer arkadaşlar da salladığınızı düşünmüş ama basit ama iyi düşünülmüş bir uygulamayla ne kadar kazanıldığını tahmin edemiyorlar muhtemelen.

Ben 29 yasinda doktorayi ne zaman ve nasil bitirdiniz diye ozenmekten baska bir seye odaklanamadim, 29 yasinda doktoranin tez doneminde olan bir kadin olarak su ara tek dusundugum doktorayi bitirebilmek de :))

Benim esimin ailesi kendi ulkesinde bilinen varlikli bir aile (bizdeki Sabancilar vb gibi dusunun). Benim ailem de varliklidir ama esimin ailesi boyutunda degil. Biz iki ulkeden de farkli 3.bir ulkede, iki aileden de uzak mutlu mesut yasiyoruz :)) Ama bizde egitim farki yok, esim MD/PhD, ben PhD bitirmek uzereyim. Ikimiz de yonetici statusunde calisiyoruz. Kariyer konusunu sorun edebilirdim ben olsam maddi acidan daha cok.

Sizin bu kafada ,okumuş etmiş aranan bir mühendis olduğuna şaşırdım

Ben pek katılmıyorum bu yoruma konu sallamaymış. 22 yaşında ne şirketi allasen yeni mezun çocuk oluyorsun. Bu kadar yazyrm.

Not: Konu sahibesinin fantazi dünyasında kurduğu mesleğe sahibim PhD mühendisim Salladığına emin olabilirsiniz, 22 yaşında şirket kurcam diye vergi dairesine gidersen sütünü iç de gel derler

Son düzenleme:
Hakkaten "mehir iste" nedir ya? doktora mezunu kadın mehir nedir bilmez bile. Bı de 50 - 60 bin Bence başlık isteyin ama 1 milyondan az olmasın, hayat çok pahalı

Bence yol yakınken ayrıl çünkü şimdiden bunlar gözüne batmaya başlamış bile. İyi huylu güzel haklısın ama bir erkek bir bayandan maddi olarak da biraz üstün durmalı acıkcası ileride çok sorunlar çıkar kendine yazık etme onada etme.

Şirket sizinse geliriniz çok iyidir, sizin grafiker nasıl 4 ayda sizin maaşa erişiyor ? ve denlik oluşuyor ?
Çünkü konu sahibi kendi şirketinde kendine maaş veriyor İlk başta 3-4 aya benimle aynı maaşı alacak diyordu şimdi şirketim var diyor ailesi iki üniversite mezunu doktoralı ama mehir istiyor, evini arabasını soruyor vs vs. Merak ediyorum konu sahibinin erkek arkadaşı haberdar mı evlilik mehir planlarından

Hakkaten "mehir iste" nedir ya? doktora mezunu kadın mehir nedir bilmez bile. Bı de 50 - 60 bin Bence başlık isteyin ama 1 milyondan az olmasın, hayat çok pahalı
Iste tamda bu! Yani bilmemek
Degilde mehir dini bir kavram zaten.. kesin konu sahibi ve ailesi dinini 4/4 luk yasiyodur bi mehir eksiktir birde 50-60 bine gostermelik para diyor konu sahibi.. cok ezikler bunlar ailecek cocugu

Diğer arkadaşlar da salladığınızı düşünmüş ama basit ama iyi düşünülmüş bir uygulamayla ne kadar kazanıldığını tahmin edemiyorlar muhtemelen.
tahmin ediyoruz da para=taninirlik mi?

bir uygulama cikardim o zaman daha universitedeydim hatta bu benim odevimdi, hoca cok begenince sponsor bulduk markete cikti. cok para kazandik. sonra uygulamanin devri kapandi, sadece 6 ay surdu. simdi birine sorsan ya soyle bir uygulama vardi diye belki hatirlamaz, cogu seyini ben bile hatirlamam. cok para getirdi ama beni tanitmadi?

mobil uygulama bu yazilim sektorunun tabanidir ya, bununla unlu olunur mu? MissCherryBlossom ‘in yaninda ben juniorim o senior, cherrym sen soyle allah askina mobil uygulama ile turkiyede unlu olunur mu? yani sirketlerin aranan ismi olur musun? en fazla linkedinde like alinir bence.

Benim koca niye 29 da tanınır olamadı. Kafayı bugün de buna taktım bak

Yalan yahu, 22 yaşındaki çocukların yazdığı kodları biliyorum satılacak product değil anca kenar süsü olur konu sahibesi app yazdım tuttu sattım yazmış o da yalan, gerçekten iş yapacak applerin tasarımcıları da software architect düzeyinde oluyor.

Başında senior dev olmadan, CTO olmadan konu sahibesi şahane product yapmış!, satacak CEO olmadan konu sahibesi şahane iş yapmış. Serin hikaye bile değil

Benim de doktora bu dönem bitti zaten :) ama tez konusunda rahattım zaten çalıştığım alanı teze çevirdim.

Mevzu 29 yaşında zengin olmak değil ki ? Ailen zenginse istersen torna bölümünden mezun ol, açar bi ford bayiisi artık sende zenginsin üstelik bunun için 29 olmana bile gerek yok 20 de olabilirsin. Paran neden çok demedi kimse , kariyerini nasıl elde ettin dediler ?

Son düzenleme:
Bir de adam henüz sevgiliniz. İlişkiniz de uzun süreli değil. Ne demeye tutup da ailenizle tanıştırıp resmiyete dökmeye çalıştınız? Ya adamın durumunu zaten biliyorsunuz, bile bile ne diye ailenizin önüne attınız ki? Bari bıraksaydınız adam kendini toplasaydı da öyle götürseydiniz.
Benim erkek kardeşim var, işi gücü de iyi. Bir kızla tanışsa kız daha bismillah demeden ailesiyle tanıştırsa, bir de üstüne mehir vs. konuşsa biz kötü bir gözle bakardık şahsen.
Kuzum sizin anneniz dam demeden güm mü diyor hep? Nişanlı değilsiniz, bir söz kesilmemiş, dakika bir gol bir mehir iste. Ne oluyoruz ya hu? Aklı başında her erkek kaçar sizden bunu duyunca, ben söyleyeyim. Tanıdığım tüm erkekler tiksiniyor bu hareketlerden artık. Bankamatik miyim lan ben deyip geçiyorlar.

Lütfen konumu okuyun. Lütfen. Annenizi dinleyin.

Armut uygulasını bilmeyen yoktur sanırım. Arkadaşım mezun olduktan sonra kurucu ortağı oldu. Yaşı 29’dan azdı. Ve piyasada kendisini bilir çoğu kişi. Yine böyle arkadaşlarım arasında örnekler var. Spesifik olduğu için örnek vermeyeceğim ama uçuk bir durum değil.
Bu arada konu sahibi doğru söyler söylemez kendi meselesi tabi:)

Not: bir zamanlar benimki de çok iyi huyluydu. Annemle az didişmedim.

Şu anki ilişkimde de maddi ve eğitimsel açıdan farklar var. Ama benim için çabalayan ve her hesabı ödememe izin verecek biri değil, bunlar önemli noktalar.

Ben cevap vereyim buna, ben app yapmıyorum ama yapılan appin içine benim yaptıklarımı koyuyorum. Bizim şirkette hem ios hem Android takımı var. Her takım 4er kişi, takım lideri dümdüz bir yazılımcı değil architect yani tasarımcı. Konu sahibesi 22 yaşında yazılım mimarı oldum şirket açtım demiş, 22 yaşındaki bebeler junior olarak çalışıyor ne tasarımı.

O basit görünen appler için bile sağlam bir tasarım ve üstüne çalışma gerekiyor. Haydi bunu da geçtim kalori hesaplama, spor yapma tarzı appler kullanım başına 1 cent kazanıyor, para yapmak için çok sayıda kişiye ulaşmak yani dünyaya açılmak ve reklam almak gerekiyor.

Konu sahibesi hayal dünyasında uçuyor yani bu işi birebir yapan biri olarak yazıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…