• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ile maddi farklılık, annemin beklentisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalan yahu, 22 yaşındaki çocukların yazdığı kodları biliyorum satılacak product değil anca kenar süsü olur😂😂 konu sahibesi app yazdım tuttu sattım yazmış o da yalan, gerçekten iş yapacak applerin tasarımcıları da software architect düzeyinde oluyor.

Başında senior dev olmadan, CTO olmadan konu sahibesi şahane product yapmış!, satacak CEO olmadan konu sahibesi şahane iş yapmış. Serin hikaye bile değil😂
Yani siz bilirsiniz ne diyeyim. Sadece hayallerinizi bu kadar küçük tutmayın diyorum tüm kk kadınları olarak. 7 senede neler yapıyor insan. :)

Armut uygulasını bilmeyen yoktur sanırım. Arkadaşım mezun olduktan sonra kurucu ortağı oldu. Yaşı 29’dan azdı. Ve piyasada kendisini bilir çoğu kişi. Yine böyle arkadaşlarım arasında örnekler var. Spesifik olduğu için örnek vermeyeceğim ama uçuk bir durum değil.
Bu arada konu sahibi doğru söyler söylemez kendi meselesi tabi:)
konu sahibi girisimci degil. sizin arkadasinizin armut ile taninmasinin sebebi fikir, uygulamanin vaoovv bir sey olmasi degil. yani orada yazilimin onemi yok, girisim onemli olan. yoksa o armut appini belki de iyi bir ekiple bir gunde cikarmislardir o isin en basit kismi.

konu sahibiyle konustuk, kendisi mobil uygulama yapiyormus. yani yenilikci fikirlerinden falan bahsetmedi.

Açıkçası bu başladığı kariyer değişikliği gerçekleşirse büyük anlamda maddi olarak eşit oluruz. Yani maaslarimiz eşitlenir. Bunun gerçekleşmesi için de 3 4 ay var. Yani hep böyle gitmez diye düşünüyorum.
Daha cok beklersin maaslarin esitlenmesini bence, adamdan 0 beklentidesin, tabii ki mikemmel uyumlu davranacak, ben maddi olarak,egitim, kariyer ,ailelerin denkligi gibi konularda ödün vermem

konu sahibi girisimci degil. sizin arkadasinizin armut ile taninmasinin sebebi fikir, uygulamanin vaoovv bir sey olmasi degil. yani orada yazilimin onemi yok, girisim onemli olan. yoksa o armut appini belki de iyi bir ekiple bir gunde cikarmislardir o isin en basit kismi.

konu sahibiyle konustuk, kendisi mobil uygulama yapiyormus. yani yenilikci fikirlerinden falan bahsetmedi.
Girişimci değil derken? 22 yaşında kendi şirketini kuran birisi nasıl girişimci olmuyor. Bu kkda bir çok insan kullanıyordur eminim uygulamalarımı.

Yenilikçi uygulamadan bahsettim ama okumamissin. 25 yaşında 3 kişi yaptığımız uygulama aşırı popüler oldu sonra ordan gelen gelir ile eleman aldık yapay zeka ve siber güvenlik alanında uygulamalara devam ettik diye yazmıştım halbuki.

Yani siz bilirsiniz ne diyeyim. Sadece hayallerinizi bu kadar küçük tutmayın diyorum tüm kk kadınları olarak. 7 senede neler yapıyor insan. :)

Hayal derken? Sizden x100 eğitimliyim, 2 farklı Silikon Vadisi şirketinde çalıştım. 1yıl ABDde visiting researcher olarak yaşadım. Konferanslarda, journallarda basılmış paperlarım var, temmuzda kitabım da çıktı.
Ne yapayım uzaya mı çıkayım😂🤦‍♀️

Yazdıklarınız baştan aşağı hikaye bu işi 13 yıldır yapan biri olarak yazıyorum okuyanlar düşmesin diye.

Benim koca niye 29 da tanınır olamadı. Kafayı bugün de buna taktım bak😀
bizimkiler tırt uyandırıp sorucam ? benimkinde doktora da var ek olarak ağzını burnunu kırıcam. Eşim 18 yıllık mühendis aynı sektörde çalışıyor konu sahibiyle hep ist çalıştı, piyasada bilinir olmak öyle ben bilinirim demekle olmuyor. Eşim kendi sektörünün uzmanlaştığı alanında bilinir diyelim kabaca , herkes birbirini tanıyor ama yeni o kadar mühendis var ki bu süreçte gelen türklerden bahsetmiyorum artık başka milletlerde var sadece inanın tanınır olmak için büyük bir emek ve daimi bir çaba lazım. Sektör sürekli evriliyor çarkta arada kaynayanlar sistemden geri kaldıkları için atılanlar tutunamayanlar , silikon vadisine beynen transfer olanlar 😂 ama zihnen bağcılarda kalanlar ..

Ç
Girişimci değil derken? 22 yaşında kendi şirketini kuran birisi nasıl girişimci olmuyor. Bu kkda bir çok insan kullanıyordur eminim uygulamalarımı.

Yenilikçi uygulamadan bahsettim ama okumamissin. 25 yaşında 3 kişi yaptığımız uygulama aşırı popüler oldu sonra ordan gelen gelir ile eleman aldık yapay zeka ve siber güvenlik alanında uygulamalara devam ettik diye yazmıştım halbuki.
hangi uygulama bakalım kullanıyormuyuz 😀

bizimkiler tırt uyandırıp sorucam ? benimkinde doktora da var ek olarak ağzını burnunu kırıcam. Eşim 18 yıllık mühendis aynı sektörde çalışıyor konu sahibiyle hep ist çalıştı, piyasada bilinir olmak öyle ben bilinirim demekle olmuyor. Eşim kendi sektörünün uzmanlaştığı alanında bilinir diyelim kabaca , herkes birbirini tanıyor ama yeni o kadar mühendis var ki bu süreçte gelen türklerden bahsetmiyorum artık başka milletlerde var sadece inanın tanınır olmak için büyük bir emek ve daimi bir çaba lazım. Sektör sürekli evriliyor çarkta arada kaynayanlar sistemden geri kaldıkları için atılanlar tutunamayanlar , silikon vadisine beynen transfer olanlar 😂 ama zihnen bağcılarda kalanlar ..

Yanlış ata oynamışsınız kafayı duvara vurun bence 😂😂🙈

tamam en girisimci sizsiniz o zaman.

armut farkli bir fikirdi, yurt disindan alinmaydi ama olsun turkiyede en kapsamli dusunulmus islerden biriydi kendi alaninda. sizin bana yazdiklariniz boyle farkli fikirler degildi ki? siz zaten daha onceden de var olan sistemleri kendiniz modifiye edip satmadiniz mi?

Son düzenleme:
Yanlış ata oynamışsınız kafayı duvara vurun bence 😂😂🙈
Konu sahibi 7 yılda bu noktaya gelmiş tinder bulmuş 7 yıl sonra konu sahibi marsta koloni kuracak benimki hala uyuyor. Gerçi evlenmeden önce de böyleydi uykuyu hep severdi.Hayır o değilde şirketi bile yok 🥺

Konu sahibi 7 yılda bu noktaya gelmiş tinder bulmuş 7 yıl sonra konu sahibi marsta koloni kuracak benimki hala uyuyor. Gerçi evlenmeden önce de böyleydi uykuyu hep severdi.Hayır o değilde şirketi bile yok 🥺
neegggg tinderi konu sahibi mi bulmussssss :D

Tinder hayırsız bir uygulama sizin adam da hayırlı evlilik sitesi yapsın bence burda evlenemedim konularına ücretsiz üyelik versin🤭

Ben cevap vereyim buna, ben app yapmıyorum ama yapılan appin içine benim yaptıklarımı koyuyorum. Bizim şirkette hem ios hem Android takımı var. Her takım 4er kişi, takım lideri dümdüz bir yazılımcı değil architect yani tasarımcı. Konu sahibesi 22 yaşında yazılım mimarı oldum şirket açtım demiş, 22 yaşındaki bebeler junior olarak çalışıyor ne tasarımı. 🤦‍♀️🤦‍♀️

O basit görünen appler için bile sağlam bir tasarım ve üstüne çalışma gerekiyor. Haydi bunu da geçtim kalori hesaplama, spor yapma tarzı appler kullanım başına 1 cent kazanıyor, para yapmak için çok sayıda kişiye ulaşmak yani dünyaya açılmak ve reklam almak gerekiyor.

Konu sahibesi hayal dünyasında uçuyor yani bu işi birebir yapan biri olarak yazıyorum.
22 yaşında yazılım mimarı olduğunu yazdıysa görmedim. Hiçbir şirket bunu kabul etmez tabii ki.
Mobil uygulama kısmını da kaçırmışım:) Benim basit uygulama dediğim de öyle store da para kazanmayı bekleyen uygulamalar değil.
Benim savunduğum konu sahibi yazılım şirketinin sahibi ise uçuk değil. Kendi alanında da tanınabilir. Yoksa artık diğer söyledikleri ne kadar tutarlı bilmiyorum

Adam sizi kandırmamış bir şey yapmamış denk değilseniz ayrılın. Annenize neden yalan söylüyorsunuz. Hesap ödemek istemiyorsanız evde veya parkta takılın. Adam çalışmıyorken nasıl karşılaşın. Doktora mezunu bir anne mehir iste demesi ilginç. İlkokul mezunu köyde yetişmiş annemden duymadım

Hayal derken? Sizden x100 eğitimliyim, 2 farklı Silikon Vadisi şirketinde çalıştım. 1yıl ABDde visiting researcher olarak yaşadım. Konferanslarda, journallarda basılmış paperlarım var, temmuzda kitabım da çıktı.
Ne yapayım uzaya mı çıkayım😂🤦‍♀️

Yazdıklarınız baştan aşağı hikaye bu işi 13 yıldır yapan biri olarak yazıyorum okuyanlar düşmesin diye.
Sinirlenince çok güzel oluyosun bebeğim farkında mısın?:KK36:Cherry gibi ponçikliğin kralı, alçakgonullulugun alfası, tevazunun üstadı olan kadını bile delirttiniz ya pessss konu sahibi:KK12:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back