- 21 Nisan 2018
- 8.130
- 30.197
- 548
- 36
Kaynanaligin doktorasini yapmis, simdi de pratige döküyor isteulkenin doktora mezununa bak ya. saka mi bu?
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaynanaligin doktorasini yapmis, simdi de pratige döküyor isteulkenin doktora mezununa bak ya. saka mi bu?
Ben de buna takıldım.İki üni mezunu doktoralar yapmış annenin soracağı sorulara benzemiyor pek annenizin sorduğu sorular. Arabası var mi, evi güzel mi gibi. Hele “mehir iste” nedir Allahasen
Eğitimli aileler denkliği eğitim, görgü, Bilgi, ailelerin denkliğinde arar. Ailenizin aradıkları bunlara benzemiyor hiç.
29 yaş kariyer için çok da küçük değil aslında neden şaşırdığınızı pek anlamadım. İşimde iyiyim neden bunu saklayayım :)Kendinizi ne kadar övmüşsünüz ya 29 yaşında piyasada bilinen mühendis ? Vayy be ülkede 483939. tane mühendis var, 29 yaşında bu kadar ünlendiyseniz size biz bile layık değiliz forum olarak. Annenizden çok siz sorun yapıyorsunuz alenen yalan söylüyorsunuz ailenize, adamdan mesleğinden kariyerindne utanıyorsunuz. Hayır bu kadar denk olmayan adamların neresine aşık oluyorda sevgili oluyorsunuz. Acaba sadece onlara mı kendinizi beğendirebiliyorsunuz ?
O sektörde asla iyi para kazanamaz ve iş sürekliliği olmaz. Hayat boyu siz bakarsınız bu adama. İş açtırır kredi çektirir o zaman iyi adam mı görürsünüz işteUmursamaz olduğunu neden düşündünüz? Bana umursamaz gibi gelmiyor çünkü. Çok çalışıyor şu an sektörünü değiştirmek için.
Okudum ve ilgi kuramadım.Özetle eşler arası para konusu
olacağına bak örnekler çok.........O sektörde asla iyi para kazanamaz ve iş sürekliliği olmaz. Hayat boyu siz bakarsınız bu adama. İş açtırır kredi çektirir o zaman iyi adam mı görürsünüz işte
Eşimde mühendis bazı yakınlarımda. 29 yaşında piyasada bilinen bir mühendis olamazsınız. Okul 23 te bitse hemen işe başlasanız ki bu da olmaz 5 senelik tecrübe yetmez bilinirlik için29 yaş kariyer için çok da küçük değil aslında neden şaşırdığınızı pek anlamadım. İşimde iyiyim neden bunu saklayayım :)
Sevgilimden utanıyorum değil de, bu şekilde olduğunu tahmin etmedim diyeyim.
Sadece Ailenizin değil sizin de beklentilerinizin çok yüksek olduğu cümlelerinizde o kadar bariz ki. Durumunu, imkanlarını farklı bir şekilde aktarmaya çalışmak yerine durumu böyle böyle, ve ben onu bu şekilde seviyor ve hayatımda istiyorum demiş olsaydınız bunun arkasında durun derdim.Merhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.
benim evim, arabam var durumum iyi. Ama sevgilim kirada ve esyasiz (sadece beyaz eşya ve bir yatak dolap başka bir şey yok) bir evde kalıyor.
Geliri de şu an yok. Çünkü freelance bırakıp sabit işe girmek istiyor onun için çalışıyor cv doldurmak için bir şeyler yapıyor. Aslında çalışkan bir insan. Ama sektör değiştirmiş yakın zamanda. Tiyatrodan vazgeçip grafikerlige yönelmiş.
Onun haricinde genelde hesapları da ben öderim, sen işin olunca ödersin derim o da itiraz etmez.
Açıkçası ilişkimiz çok yeni 6 aydır birlikteyiz ama ilişkiye başlarken durumun böyle olduğunu farketmemistim. Yavaş yavaş canımı sıkmaya başlıyor.
Ben doktora yapmış baya da başarılı bir mühendisim. Piyasada aranan başarılı bir isimim. Ama sevgilim mesleki anlamda kariyer anlamında bana denk değil. Ailesi de aileme denk değil onlar okumamış benimkiler doktora mezunu, 2 üni bitirmiş insanlar. Bunları ilk aşamada dert etmedim çünkü çok iyi kalplidir, düşüncelidir, sadakatlidir, beni benimser en ufak bir ters davranışını bile görmedim. Bu kadar iyi huylu bir sevgilim de ilk kez oluyor.
Neyse uzatmadan asıl sıkıntıma geleyim, annem benim için hep yüksek mevkiilerde insanları denk görüyordu. Savcı hakim ne bileyim meslektaşlarım vs ben reddedince niye reddettin iyi meslekleri var okumuş insanlar derdi.Geçen ay sevgilimle anne babamı tanıştırdım. Çok sıcak yaklaştılar ona karşı, sürekli selam söylerler hala. En ufak olumsuz bir şey söylemediler. Ama arada sırada annemin maddi konuları taktığını düşünüyorum. Mesela doğum günümde herkes hediye almıştı sevgilim ufak bir şey alabilmişti. Annem çok hevesli şekilde sorunca hediyeyi abartarak anlattım. Bir kere de arabası yok muydu arkadaşının dedi. Ben de yeni alacak o yüzden eskisini sattı şimdilik yok dedim. Dün de en son evi nasıl arkadaşının dedi. Ona da çok güzel dedim. Halbuki eşyası yok.
Neyse yani evlilik muhabbeti açılınca ben düğün kına vs istemem diyorum her zaman. Hatta bekar eşyalarımla otururum diyorum. Annem de değersiz olursun öyle hiç bir şey İstemem denmez diyor. Mehir iste en azından 50 60 bin diyor. Ama sevgilimin bunu bile vereceğinden emin değilim.
Bir yandan annem ve onun beklentisi (bir manada benim de beklentim) bir yanda sevgilimle harika anlaşıyor olmamız. Ne yapacağım?
işinizde iyi olmanız ayrı piyasada tanınan mühendis olmanız ayrı ? ilçedesiniz sanırım ya da belde de ? O kadar çok mühendis var ki branşınız ne nasıl bu kadar hızlı ünlendiniz merak ettim . Hangi projelerde rol aldınız ? kendize ailenize yüklediğiniz misyonlar ile siz ve aileniz beklentileri uyuşmuyor.29 yaş kariyer için çok da küçük değil aslında neden şaşırdığınızı pek anlamadım. İşimde iyiyim neden bunu saklayayım :)
Sevgilimden utanıyorum değil de, bu şekilde olduğunu tahmin etmedim diyeyim.
Olmaz bu iş. Ben erkek olsam yanaşmam. kendim de rahatsız olurum. siz adamın sevgilisi değil annesi rolüne bürünmüşsünüz bence. Niyeti ciddi olan bir insan çalışır çabalar iş falan seçmez sevdiği kadını etkilemek ister. Her şey halim selim davranmakla olmuyor. Sonra ilerde cinsel sıkıntılar çıkınca, her şeyini evliyken de karşılamaya devam edince buraya gelir bu evlilik bir hataydı derseniz şaşırmayın.Merhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.
benim evim, arabam var durumum iyi. Ama sevgilim kirada ve esyasiz (sadece beyaz eşya ve bir yatak dolap başka bir şey yok) bir evde kalıyor.
Geliri de şu an yok. Çünkü freelance bırakıp sabit işe girmek istiyor onun için çalışıyor cv doldurmak için bir şeyler yapıyor. Aslında çalışkan bir insan. Ama sektör değiştirmiş yakın zamanda. Tiyatrodan vazgeçip grafikerlige yönelmiş.
Onun haricinde genelde hesapları da ben öderim, sen işin olunca ödersin derim o da itiraz etmez.
Açıkçası ilişkimiz çok yeni 6 aydır birlikteyiz ama ilişkiye başlarken durumun böyle olduğunu farketmemistim. Yavaş yavaş canımı sıkmaya başlıyor.
Ben doktora yapmış baya da başarılı bir mühendisim. Piyasada aranan başarılı bir isimim. Ama sevgilim mesleki anlamda kariyer anlamında bana denk değil. Ailesi de aileme denk değil onlar okumamış benimkiler doktora mezunu, 2 üni bitirmiş insanlar. Bunları ilk aşamada dert etmedim çünkü çok iyi kalplidir, düşüncelidir, sadakatlidir, beni benimser en ufak bir ters davranışını bile görmedim. Bu kadar iyi huylu bir sevgilim de ilk kez oluyor.
Neyse uzatmadan asıl sıkıntıma geleyim, annem benim için hep yüksek mevkiilerde insanları denk görüyordu. Savcı hakim ne bileyim meslektaşlarım vs ben reddedince niye reddettin iyi meslekleri var okumuş insanlar derdi.Geçen ay sevgilimle anne babamı tanıştırdım. Çok sıcak yaklaştılar ona karşı, sürekli selam söylerler hala. En ufak olumsuz bir şey söylemediler. Ama arada sırada annemin maddi konuları taktığını düşünüyorum. Mesela doğum günümde herkes hediye almıştı sevgilim ufak bir şey alabilmişti. Annem çok hevesli şekilde sorunca hediyeyi abartarak anlattım. Bir kere de arabası yok muydu arkadaşının dedi. Ben de yeni alacak o yüzden eskisini sattı şimdilik yok dedim. Dün de en son evi nasıl arkadaşının dedi. Ona da çok güzel dedim. Halbuki eşyası yok.
Neyse yani evlilik muhabbeti açılınca ben düğün kına vs istemem diyorum her zaman. Hatta bekar eşyalarımla otururum diyorum. Annem de değersiz olursun öyle hiç bir şey İstemem denmez diyor. Mehir iste en azından 50 60 bin diyor. Ama sevgilimin bunu bile vereceğinden emin değilim.
Bir yandan annem ve onun beklentisi (bir manada benim de beklentim) bir yanda sevgilimle harika anlaşıyor olmamız. Ne yapacağım?
Ayrıl bacım. Sevgi karın doyurmuyor. Senden bir kaç adım geri de duracak adamla mutlu olamazsın. Malesef böyle güçsüz erkek saygı uyandırmaz kimse de. Sevgi bitince bunlar daha çok batacak sana. O nedenle iş resmiyete dökülmeden bitir ayrılMerhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.
Eşiniz ne mühendisi bilmiyorum ama ben bilgisayar muehndisiyim, iyi bir yazilimciyim ve kendi şirketim var. Yaptığım yazılımlar, uygulamalar neticesinde piyasada tanınıyorum. Bunun için 29 değil 23 yaşında bile tanınır olabilir insan :)Eşimde mühendis bazı yakınlarımda. 29 yaşında piyasada bilinen bir mühendis olamazsınız. Okul 23 te bitse hemen işe başlasanız ki bu da olmaz 5 senelik tecrübe yetmez bilinirlik için
Cevapladım, okuyabilirsiniz.işinizde iyi olmanız ayrı piyasada tanınan mühendis olmanız ayrı ? ilçedesiniz sanırım ya da belde de ? O kadar çok mühendis var ki branşınız ne nasıl bu kadar hızlı ünlendiniz merak ettim . Hangi projelerde rol aldınız ? kendize ailenize yüklediğiniz misyonlar ile siz ve aileniz beklentileri uyuşmuyor.