• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ile maddi farklılık, annemin beklentisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha kendin iliskinin ne oldugunu, nereye gittigini bilmiyorsun, ama herseyini kostur kostur annene anlatip, üstüne tanistiriyorsun.

Ondan sonra mühendissin diye kendini öve öve bitiremiyorsun. Su hareketi ilk okul mezunu köylü kiz bile yapmaz (senin tabirin ile açikliyorum). O kizin anne babasi bile mehir (oku: baslik parasini) istemezler.

Iki üni bitirmis insanlar mehir istiyorlar ya. Yemin ederim saka gibi. o cocuga acidim.
Hangi hareketi? Mehir olayını mı?
Açıkçası böyle bir evlilikte dezavantajlı konuma düşeceğim için 50 60 bin gibi göstermelik para verilmesi sizce de uygun olmaz mıydı? Benimle evlenirse evi olacak, arabası olacak, düzenli geliri olacak, düğün masrafı yapmayacak, eşya almayacak. Bunları zaten istemiyorum. Annem de diyor ki bu kadar masrafsız ve hiç bir şey istemeyen olursan senin bir kusurun var zannedilir, göstermelik bir şey iste. Durum bu:)

Kesinlikle konunun gerçek olmadığını düşünüyorum ben de. Kurduğu cümlelerden bile “baya iyi” bir mühendis olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Hayal kurmuş, ağız arıyor gibi. Buradaki kadınları galeyana getirerek “paranı yedirme, parasız erkek gereksiz erkektir” dedirterek sosyal deney mi yapılmaya çalışılıyor bilmiyorum. Ama ne aile ne konu sahibi eğitimli falan değil.
Maalesef konu gerçek. Zaten kendim çözüm bulabiliyor olsam buraya yazmazdım:(

Merhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.

benim evim, arabam var durumum iyi. Ama sevgilim kirada ve esyasiz (sadece beyaz eşya ve bir yatak dolap başka bir şey yok) bir evde kalıyor.
Geliri de şu an yok. Çünkü freelance bırakıp sabit işe girmek istiyor onun için çalışıyor cv doldurmak için bir şeyler yapıyor. Aslında çalışkan bir insan. Ama sektör değiştirmiş yakın zamanda. Tiyatrodan vazgeçip grafikerlige yönelmiş.
Onun haricinde genelde hesapları da ben öderim, sen işin olunca ödersin derim o da itiraz etmez.
Açıkçası ilişkimiz çok yeni 6 aydır birlikteyiz ama ilişkiye başlarken durumun böyle olduğunu farketmemistim. Yavaş yavaş canımı sıkmaya başlıyor.
Ben doktora yapmış baya da başarılı bir mühendisim. Piyasada aranan başarılı bir isimim. Ama sevgilim mesleki anlamda kariyer anlamında bana denk değil. Ailesi de aileme denk değil onlar okumamış benimkiler doktora mezunu, 2 üni bitirmiş insanlar. Bunları ilk aşamada dert etmedim çünkü çok iyi kalplidir, düşüncelidir, sadakatlidir, beni benimser en ufak bir ters davranışını bile görmedim. Bu kadar iyi huylu bir sevgilim de ilk kez oluyor.

Neyse uzatmadan asıl sıkıntıma geleyim, annem benim için hep yüksek mevkiilerde insanları denk görüyordu. Savcı hakim ne bileyim meslektaşlarım vs ben reddedince niye reddettin iyi meslekleri var okumuş insanlar derdi.Geçen ay sevgilimle anne babamı tanıştırdım. Çok sıcak yaklaştılar ona karşı, sürekli selam söylerler hala. En ufak olumsuz bir şey söylemediler. Ama arada sırada annemin maddi konuları taktığını düşünüyorum. Mesela doğum günümde herkes hediye almıştı sevgilim ufak bir şey alabilmişti. Annem çok hevesli şekilde sorunca hediyeyi abartarak anlattım. Bir kere de arabası yok muydu arkadaşının dedi. Ben de yeni alacak o yüzden eskisini sattı şimdilik yok dedim. Dün de en son evi nasıl arkadaşının dedi. Ona da çok güzel dedim. Halbuki eşyası yok. 🤦🏻‍♀️
Neyse yani evlilik muhabbeti açılınca ben düğün kına vs istemem diyorum her zaman. Hatta bekar eşyalarımla otururum diyorum. Annem de değersiz olursun öyle hiç bir şey İstemem denmez diyor. Mehir iste en azından 50 60 bin diyor. Ama sevgilimin bunu bile vereceğinden emin değilim.

Bir yandan annem ve onun beklentisi (bir manada benim de beklentim) bir yanda sevgilimle harika anlaşıyor olmamız. Ne yapacağım?
Yalnis anlamayin ama durumu biliyonuz madem durumu kotu isi yok ailenizle neden tanistiriyorsunuz anlamiyorum her anne baba tabikide sorar eder isi gucu yoksa tabikide onaylamaz hangi aile ister cocugunun ileriki zamanlarda sıkıntı yasamasini yol yakinken bitirin bu iliskiyi

Gelecekteki halini görmek istiyorsan konumu oku :KK70: Davul bile dengi dengine demiş atalarımız. Konu maddiyat değil onun umursamazlığı olmalı bence. Bütün sorun bu!
Umursamaz olduğunu neden düşündünüz? Bana umursamaz gibi gelmiyor çünkü. Çok çalışıyor şu an sektörünü değiştirmek için.

Mutlu olmak bu degil bence.. sen okumamis olsan ya da sevgilinin yerinde olsan ailen ne derdi? denk degilsiniz mi derdi? Yani isinize gelince esitlik dersiniz ama erkek hep para vermek zorunda dimi?

ha buarada anlayabiliyorum, insanlar cok nankor.. ama hayat bu.. yarin saglikla uyanacagina emin misin? Yaninda olur mu bu adam ona bakacaksin.. parasiz birsey olmazda..

Mutlu olmak bu degil bence.. sen okumamis olsan ya da sevgilinin yerinde olsan ailen ne derdi? denk degilsiniz mi derdi? Yani isinize gelince esitlik dersiniz ama erkek hep para vermek zorunda dimi?

ha buarada anlayabiliyorum, insanlar cok nankor.. ama hayat bu.. yarin saglikla uyanacagina emin misin? Yaninda olur mu bu adam ona bakacaksin.. parasiz birsey olmazda..
Çok haklısın teşekkür ederim.

Açıkçası böyle bir evlilikte dezavantajlı konuma düşeceğim için 50 60 bin gibi göstermelik para verilmesi sizce de uygun olmaz mıydı? Benimle evlenirse evi olacak, arabası olacak, düzenli geliri olacak, düğün masrafı yapmayacak, eşya almayacak. Bunları zaten istemiyorum. Annem de diyor ki bu kadar masrafsız ve hiç bir şey istemeyen olursan senin bir kusurun var zannedilir, göstermelik bir şey iste. Durum bu:)
Bu fikir senin mi ? Göstermelik para??

Umursamaz olduğunu neden düşündünüz? Bana umursamaz gibi gelmiyor çünkü. Çok çalışıyor şu an sektörünü değiştirmek için.
Bir bölüm okumuş o işle ilgili çalışmıyor. Alaylı olduğu bir bölümle ilgili iyi bir iş bulabileceğini sanıyor. Bu bence umursamazlıktır. Kariyer planı yokmuş da keyfi çalışıyormuş gibi geldi bana.
Grafik tasarım mezunu insanlar bile zor iş buluyor şuan.

İş anlaşması mı yapıyorsunuz yahu? Okurken yoruldum gerçekten. O kadar boşuna okumuş etmişsiniz vizyon sıfır çünkü. Öyle bir yazmışsınız ki adamla evlenseniz habire başına kakacaksınız belli. Şu anne-babaların çocuklarının ayrı bir birey olduğunu, kendi hayatı olduğunu ve bu hayatı kendi seçimleriyle yaşayacaklarını kabul etmemelerine hayret ediyorum. Hele ki bahsettiğiniz anne eğitimli, bu ülkenin geneline göre farklı düşünmesi beklenen bir anneyken.

Benım kayınvalıde de okumus ve paralı bırı
Gorumcem evlendı ve kocası anında ev, yazlık ve araba sahıbı oldu :KK53:
Kendısının meslegınden baska hıcbır seyı yoktu

Bazı erkekler sanslı oluyor bee

Sızdekı hafıf gorumcemın kafasına benzıyor
Ama o kendını bu kadar övmez

Ve tabıı evde gorumcemın düdüğü ötüyor :KK53: doğal olarak

Merhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.

benim evim, arabam var durumum iyi. Ama sevgilim kirada ve esyasiz (sadece beyaz eşya ve bir yatak dolap başka bir şey yok) bir evde kalıyor.
Geliri de şu an yok. Çünkü freelance bırakıp sabit işe girmek istiyor onun için çalışıyor cv doldurmak için bir şeyler yapıyor. Aslında çalışkan bir insan. Ama sektör değiştirmiş yakın zamanda. Tiyatrodan vazgeçip grafikerlige yönelmiş.
Onun haricinde genelde hesapları da ben öderim, sen işin olunca ödersin derim o da itiraz etmez.
Açıkçası ilişkimiz çok yeni 6 aydır birlikteyiz ama ilişkiye başlarken durumun böyle olduğunu farketmemistim. Yavaş yavaş canımı sıkmaya başlıyor.
Ben doktora yapmış baya da başarılı bir mühendisim. Piyasada aranan başarılı bir isimim. Ama sevgilim mesleki anlamda kariyer anlamında bana denk değil. Ailesi de aileme denk değil onlar okumamış benimkiler doktora mezunu, 2 üni bitirmiş insanlar. Bunları ilk aşamada dert etmedim çünkü çok iyi kalplidir, düşüncelidir, sadakatlidir, beni benimser en ufak bir ters davranışını bile görmedim. Bu kadar iyi huylu bir sevgilim de ilk kez oluyor.

Neyse uzatmadan asıl sıkıntıma geleyim, annem benim için hep yüksek mevkiilerde insanları denk görüyordu. Savcı hakim ne bileyim meslektaşlarım vs ben reddedince niye reddettin iyi meslekleri var okumuş insanlar derdi.Geçen ay sevgilimle anne babamı tanıştırdım. Çok sıcak yaklaştılar ona karşı, sürekli selam söylerler hala. En ufak olumsuz bir şey söylemediler. Ama arada sırada annemin maddi konuları taktığını düşünüyorum. Mesela doğum günümde herkes hediye almıştı sevgilim ufak bir şey alabilmişti. Annem çok hevesli şekilde sorunca hediyeyi abartarak anlattım. Bir kere de arabası yok muydu arkadaşının dedi. Ben de yeni alacak o yüzden eskisini sattı şimdilik yok dedim. Dün de en son evi nasıl arkadaşının dedi. Ona da çok güzel dedim. Halbuki eşyası yok. 🤦🏻‍♀️
Neyse yani evlilik muhabbeti açılınca ben düğün kına vs istemem diyorum her zaman. Hatta bekar eşyalarımla otururum diyorum. Annem de değersiz olursun öyle hiç bir şey İstemem denmez diyor. Mehir iste en azından 50 60 bin diyor. Ama sevgilimin bunu bile vereceğinden emin değilim.

Bir yandan annem ve onun beklentisi (bir manada benim de beklentim) bir yanda sevgilimle harika anlaşıyor olmamız. Ne yapacağım?
Annen haklı. Ama bence ayrılmalısın. Erkek arkadaşın kaç yaşına gelmiş düzen oturmamış. Ayrıca paran için birlikte olmadıgını nerden bılıyorsun. Bi kere aileler denk degil. Onun ailesi senden gelinlik bekleyecek. Yapabılecek mısın?

Gelecekteki halini görmek istiyorsan konumu oku :KK70: Davul bile dengi dengine demiş atalarımız. Konu maddiyat değil onun umursamazlığı olmalı bence. Bütün sorun bu!
Bulabilsem okuyacagim ama 😄

Bu arada konu sahibi bence tam tersi gibi geldi oglanin ailesi okumuş etmiste sizinki biraz ne bilim

Benım kayınvalıde de okumus ve paralı bırı
Gorumcem evlendı ve kocası anında ev, yazlık ve araba sahıbı oldu :KK53:
Kendısının meslegınden baska hıcbır seyı yoktu

Bazı erkekler sanslı oluyor bee

Sızdekı hafıf gorumcemın kafasına benzıyor
Ama o kendını bu kadar övmez
Aynı konu sahibi benim kaynım. Kız mimar ve şirketi var. Altında arabası falan var. 8 milyona kıza ailesi ev almış. Kaynımın aldıgı asgariden az bişey fazla.Kız güzel birde.Şuanlık iyi gidiyorlar ama ileride onların da sorun olabilir. Herkes denk olmalı sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back