• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ile maddi farklılık, annemin beklentisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz ne mühendisi bilmiyorum ama ben bilgisayar muehndisiyim, iyi bir yazilimciyim ve kendi şirketim var. Yaptığım yazılımlar, uygulamalar neticesinde piyasada tanınıyorum. Bunun için 29 değil 23 yaşında bile tanınır olabilir insan :)
Şirket sizinse geliriniz çok iyidir, sizin grafiker nasıl 4 ayda sizin maaşa erişiyor ? ve denlik oluşuyor ?

Eşiniz ne mühendisi bilmiyorum ama ben bilgisayar muehndisiyim, iyi bir yazilimciyim ve kendi şirketim var. Yaptığım yazılımlar, uygulamalar neticesinde piyasada tanınıyorum. Bunun için 29 değil 23 yaşında bile tanınır olabilir insan :)
Aileden aşırı varlıklı avrupada abd de okusa olabilir ama diğer şekilde bilglsayar mühendisi bile tanınamaz 5 yılda. Para kazanır o doğru ama tanınmış mühendis olamazzzzzz😀bu kadar akıllı mühendiste sevgilisine durmadan yemek ısmarlamazzzzzzzz

of sallama allah askina ya ne diyosun abi ben de bilgisayar muhendisiyim, yazilimciyim, yurt disinda benim de kendi sirketim var. uygulama yapmakla bilinen muhendis mi olunur? yani bari aa burada isi bilenler olabilir ya diye dusunup biraz mantikli yazin su seyleri.

Denklik derim başka bir şey demem. Hatta erkek daha güçlü olsun derim başka bir şey demem. Herkes kabul etsin, bu fıtratta var. Mağara devrinden beri bu böyle. kadının erkeğe yükselmesi, erkeğin kendini erkek hissetmesi bundan ileri geliyor. Eşitsizlik olunca erkeğin dengesi bozuluyor. Sonra kuş da kalkmaz. Maazallah ben yandım siz yanmayın.:KK59:

Aileden aşırı varlıklı avrupada abd de okusa olabilir ama diğer şekilde bilglsayar mühendisi bile tanınamaz 5 yılda. Para kazanır o doğru ama tanınmış mühendis olamazzzzzz😀bu kadar akıllı mühendiste sevgilisine durmadan yemek ısmarlamazzzzzzzz

Ya aslında çok şaşırıyorum bu yorumları gördükçe çünkü şimdiye kadar hiç erken yaşta başarılı olduğumu düşünmemiştim. Ve bu beni çok mutlu etti. :) 22 yaşında yeni mezun olarak kurduğum şirket 7 senede ödül alacak seviyeye geldi. Güzel bir alan buldum o alanda uygulama geliştirmeye başladım yanıma bir iki kişi aldım vs. Aslında çok zor değildi. Tavsiye veya detay öğrenmek isteyen ulaşabilir. :)

Adamın hediyesini abartmışsınız. Evi çok güzel, araba alacak demişsiniz. Yani siz de böyle bir adam istiyorsunuz. Yoksa bu gerçeklerle barışık olur, annenize direkt söylerdiniz. O yüzden uzatmanın anlamı yok.
Adamın evinde eşya yok, çalışmıyor. Karnını zor doyuruyor anladığım kadarıyla, düğün mehir vs. olayına çooook var bu nedenle. Adam iş bulacak da para biriktirecek de ohooo... Birikim falan olması lazım, o düğünlerin öyle hemen yapılabilmesinin sebebi bu. Siz evlilik işini epey ertelersiniz. Bu süre zarfında da anneniz yine sorar, niye evlenmiyorsunuz diye. Bir kriz de oradan çıkar.
Kısacası olmayacak bir iş. Doğruya doğru, kız kardeşim veya kızım olsa ben de iyi düşün derdim.

of sallama allah askina ya ne diyosun abi ben de bilgisayar muhendisiyim, yazilimciyim, yurt disinda benim de kendi sirketim var. uygulama yapmakla bilinen muhendis mi olunur? yani bari aa burada isi bilenler olabilir ya diye dusunup biraz mantikli yazin su seyleri.
Eğitim, şirket, doktora, tanınırlık falan yok. İnsanların hangi niyetle neden konu açtığını bilemiyoruz. Eski eşinin 3. kere evlenip evlenmeyeceğini soran bir ruh hastası var buralarda. Eski sevgilisinin yeni sevgilisiyle denk olup olmayacağını kestirmeye çalışan bir insan da olabilir konuyu açan.

Açıkçası bu başladığı kariyer değişikliği gerçekleşirse büyük anlamda maddi olarak eşit oluruz. Yani maaslarimiz eşitlenir. Bunun gerçekleşmesi için de 3 4 ay var. Yani hep böyle gitmez diye düşünüyorum.
İşe yeni başlamış grafikerle maaşınız nasıl eşitlenecek? Hangi mühendislik bilmiyorum ama başarılıysanız bu mümkün değil

Aslında açığa çıkmasın diye grafiker dedim ama grafikerlik değil şu an yaptığı şey. Daha niş bir alan. Bu alanda ilerlerse iyi kazanabilir.
hee şey mi dedim bu salak kadınlar ne desem inanır 🥲 bunlar ne anlar doktoradan paradan yazılımdan grafikten 🤭 Yavrucuğum benim henüz 2. sınıfa giden kızımın yıllık bana gideri şu an 40.000 tl ben bu kızı okutsam doktora yaptırsam ve onu alacak adamdan mehir isteyecek kadar kafayı sıyırmış olsam isteyeceğim para min. 1 milyon olur. Size ailenizin bugüne kadar harcadığı kuaför masrafı bile 60.000 tldir zaten Yani evet hobi olarak yine hikaye yaz ama destekli olsun 🙃 sen eğlen bizde eğlenelim 😊

Ya aslında çok şaşırıyorum bu yorumları gördükçe çünkü şimdiye kadar hiç erken yaşta başarılı olduğumu düşünmemiştim. Ve bu beni çok mutlu etti. :) 22 yaşında yeni mezun olarak kurduğum şirket 7 senede ödül alacak seviyeye geldi. Güzel bir alan buldum o alanda uygulama geliştirmeye başladım yanıma bir iki kişi aldım vs. Aslında çok zor değildi. Tavsiye veya detay öğrenmek isteyen ulaşabilir. :)
ben simdi ulasiyorum. mumkunse konusalim fikir alisverisi yapariz.

Hangi hareketi? Mehir olayını mı?
Açıkçası böyle bir evlilikte dezavantajlı konuma düşeceğim için 50 60 bin gibi göstermelik para verilmesi sizce de uygun olmaz mıydı? Benimle evlenirse evi olacak, arabası olacak, düzenli geliri olacak, düğün masrafı yapmayacak, eşya almayacak. Bunları zaten istemiyorum. Annem de diyor ki bu kadar masrafsız ve hiç bir şey istemeyen olursan senin bir kusurun var zannedilir, göstermelik bir şey iste. Durum bu:)

Ailecek insan degerini, maddiyata bagliyorsunuz yani. Onun ile evlenmek senin için dezavantaj ise, evlenme. Evlilik iyi ve kötü gündedir.

Sirf para istediginden dolayi degeri olacaksan, o evlilik degil, ticarettir. Bilmem anlatabildimmi.

Aslında açığa çıkmasın diye grafiker dedim ama grafikerlik değil şu an yaptığı şey. Daha niş bir alan. Bu alanda ilerlerse iyi kazanabilir.
niş derken jigololuk falan mı yapıyor ne yapıyor ? anlamadım ya söyleseniz yine piyasada nammmm salmış biri mi o da 😎

Merhabalar, ben 29 yaşında mühendis bir kadınım. Benimle yaşıt sevgilim var. Kendisi tiyatro bölümü okumuş ama grafikerlik tarzı işler yapıyor freelance olarak.

benim evim, arabam var durumum iyi. Ama sevgilim kirada ve esyasiz (sadece beyaz eşya ve bir yatak dolap başka bir şey yok) bir evde kalıyor.
Geliri de şu an yok. Çünkü freelance bırakıp sabit işe girmek istiyor onun için çalışıyor cv doldurmak için bir şeyler yapıyor. Aslında çalışkan bir insan. Ama sektör değiştirmiş yakın zamanda. Tiyatrodan vazgeçip grafikerlige yönelmiş.
Onun haricinde genelde hesapları da ben öderim, sen işin olunca ödersin derim o da itiraz etmez.
Açıkçası ilişkimiz çok yeni 6 aydır birlikteyiz ama ilişkiye başlarken durumun böyle olduğunu farketmemistim. Yavaş yavaş canımı sıkmaya başlıyor.
Ben doktora yapmış baya da başarılı bir mühendisim. Piyasada aranan başarılı bir isimim. Ama sevgilim mesleki anlamda kariyer anlamında bana denk değil. Ailesi de aileme denk değil onlar okumamış benimkiler doktora mezunu, 2 üni bitirmiş insanlar. Bunları ilk aşamada dert etmedim çünkü çok iyi kalplidir, düşüncelidir, sadakatlidir, beni benimser en ufak bir ters davranışını bile görmedim. Bu kadar iyi huylu bir sevgilim de ilk kez oluyor.

Neyse uzatmadan asıl sıkıntıma geleyim, annem benim için hep yüksek mevkiilerde insanları denk görüyordu. Savcı hakim ne bileyim meslektaşlarım vs ben reddedince niye reddettin iyi meslekleri var okumuş insanlar derdi.Geçen ay sevgilimle anne babamı tanıştırdım. Çok sıcak yaklaştılar ona karşı, sürekli selam söylerler hala. En ufak olumsuz bir şey söylemediler. Ama arada sırada annemin maddi konuları taktığını düşünüyorum. Mesela doğum günümde herkes hediye almıştı sevgilim ufak bir şey alabilmişti. Annem çok hevesli şekilde sorunca hediyeyi abartarak anlattım. Bir kere de arabası yok muydu arkadaşının dedi. Ben de yeni alacak o yüzden eskisini sattı şimdilik yok dedim. Dün de en son evi nasıl arkadaşının dedi. Ona da çok güzel dedim. Halbuki eşyası yok. 🤦🏻‍♀️
Neyse yani evlilik muhabbeti açılınca ben düğün kına vs istemem diyorum her zaman. Hatta bekar eşyalarımla otururum diyorum. Annem de değersiz olursun öyle hiç bir şey İstemem denmez diyor. Mehir iste en azından 50 60 bin diyor. Ama sevgilimin bunu bile vereceğinden emin değilim.

Bir yandan annem ve onun beklentisi (bir manada benim de beklentim) bir yanda sevgilimle harika anlaşıyor olmamız. Ne yapacağım?
aşka sevgiye her zaman saygım var . Ama sizinki çok başka eğer bir adam 30 yaşına gelmiş ve hala para kazanmak biriktirmek bir şeylerin sahibi olmak iş sahibi olmak gibi bir amacı yoksa o adamı sorgularım . Anneniz o kadar haklı ki bende onun yerinde olsam kızımı okutup bu yaşa getirmişim elinde mesleği her şeyi var ama hiçbir şeyi olmayan adama gönlünü kaptırmasına anlam veremem . Öyleyse evlenirken ev dizme dügün elektrik su kira bütün faturalar size bakar ki nasıl bakmasın bir yerde otururken bile yeme içme paralarını siz ödüyorsunuz bence bu çok fazla. Erkeğin bir sorumluluk duygusu olmalı . Allah bilir sigortası bile yoktur . Böyle bir adamla evlensen en fazla 1 yıl dayanırsın çünkü sen varlık içindesin yokluğa düşünce öyle samanlık seyran olmaz emin ol .
Her şeyi bir tarafa bırakalım adam sorumsuz vurdumduymaz gamsız biri .zaten ilişki olarak bile çok ilerlemez gör bak. Nereye kadar dayanabilirsin ki . Ailenle tanıştırırken bile doğruları söyleyememişsin arkadaş çevrene sokunca ne olacak .
bazen gerçekten davul bile dengi dengine dedikleri söz o kadar doğru geliyor ki bana .

Meslektaslarım bile ölünce ünleniyorlar, tanınıyorlar siz nasıl basardınız bunu? Tebrik ederim.

Konuya gelecek olursak ailenizden cok siz sorun ediyorsunuz o yüzden sevgilinizle maddi olarak degil vizyon ve misyon olarak uyusmadıgınız icin ayrılıga zemin hazırlayıp adamı kendinizden sogutabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back