Sevgilim giyim tarzım nedeniyle ayrılmakla tehdit etti ben de bitirdim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özgürlük demek, başkasına zarar vermediğiniz sürece, kendi fikirleriniz doğrultusunda, canınız nasıl istiyorsa öyle yaşamak demektir. Konu sahibine "giyim tarzın baya açık" demişsiniz, sizce bu göreceli bir kavram değil mi? Şahsen ben hiç de açık bulmadım mesela tarzını. Bu bir kenara, siz özgür değilsiniz. Özgürlük şudur budur derken, aslında özgür olmadığınızın farkında olsaydınız keşke. "Normal açıklık" kıvamına kendi isteğinizle değil, eşinizin yönlendirmesiyle gelmişsiniz. Eşiniz bu hakkı kendinde bulmuş. Özgür bir insan bunu hakaret kabul ederdi. Haa o özgür insan isterse bikiniyle, isterse çarşafla da dolaşabilir, bu kimseyi ilgilendirmez, kendi seçimi olduğu sürece. Özgürlük kavramını giyim kuşamla sınırlı tutmuyoruz elbette, buradaki konu bunun üzerine olduğu için bu doğrultuda konuşuluyor.

E cok dogru ama...

yoo özgürüm. eşim istedi diye özgürlüğüm elimden alınmadı yine ben istedim diye taviz verdim. ben istedim diye. bu şekilde mutluyum. ha mutlu olmasam ozaman evet sorun var. ama mutluyum sorun değil. dediğim gibi özgürlük bambaşka bir şey. istesem dinlemezdim. yine benim isteğime bağlı. eşimi seviyordum ve giyim eşimden daha önemli değil. yine açığım ama eskisi kadar değil. bu şekilde de rahatım. sadece bir giyimle özgürlüğü kısıtlamanız çok saçma. giyim benim yaşam tarzımı kısıtlamaz. gezip eğlenmemi istediğim gibi yaşamamı engellemez. yani sadece giyime odaklanıp ben özgürüm demek çok cahilce geliyor bana. dediğim gibi çok açık giyinip erkek egemenliği altında yaşayan bir sürü açık insan var. ben ayaklarımın üzerinde durup istediğim gibi yaşıyorsam budur özgürlük. evde benimde sözüm geçiyorsa budur özgürlük. rahat bir şekilde kahvemi alıp kitabımı okuyorsam budur özgürlük. giyim değil ya lütfen. giyim olarak sadece taviz vermek o da sevdiği için yine kendi istediği için taviz vermek. kalkıpta git tepe tırnak kapan dememişki adam. bazen sevdiklerimiz için ufak tefek taviz vermeyi özgürlüğüm elimden alındı gibi algılama tamamen takıntılı ruh hali anlamına geliyor. benim anlatmak istediğim konu sahibinin ısrarla giyimi özgürlükle karıştırması.

Son düzenleme:
Ya siz "özgürlük, giyim değildir" lafına takmışsınız da, kimse burada özgürlük giyimden ibarettir şeklinde sığ bir yaklaşımda bulunmamış ki. Konu giyim kuşam üstüne olduğu için, bu konuşuluyor dedim bir önceki mesajımda, fark ettiyseniz. Giyim, özgür olmanın bir parçasıdır. Buna müdahale edilmesi, sizin de buna riayet etmeniz, başkasının fikriyle hareket etmektir. Bu özgürlük değildir. İstediği gibi giyinip, erkek boyundurluğunda yaşayan kadınlar da özgür değil elbette. Kimse aksini iddia etmiyor ki zaten.

konu sahibinin konusu farkında mısınız sadece giyim üzerine. sevgilisi başka hiçbir şeyine eleştiride bulunmamış. hem konu üzerinden konuşuyoruz diyorsunuz hemde siz giyime takmışsınız diyorsunuz. konu sahinin sorunu giyim üzerine zaten. heraldeki buradan gidicez. giyim dışında sorunları yok.
adam tepe tırnak kapan dememiş. ufak tefek şeyler söylemiş. seviyorsa insan ufak tefek şeyler sorun olmamalı. bu kadarcık şeyle özgürlük elinden alınmazki insanın.. özgürlüğü sadece giyimle bağdaştırması çok saçma

=)) Anlamıyorsunuz. Konu giyim üzerine, o yüzden giyim üstünden özgürlüğü konuşuyoruz.
Ama siz genele yayıp, giyim kuşam özgürlük değildir, diyerek, sanki bunun taviz verilebilecek bir konu olduğunu, taviz verilse bile özgürlüğün devam edebileceğini söylüyorsunuz. Anlaşamadığımız nokta burası. Giyiminizden taviz vermek, özgürlüğünüzden taviz vermektir. Ancak özgürlük, giyim kuşamdan ibaret değildir. Kısacası bu.

Boşuna uğraşma bence anlamıyor anlasa taviz vermenin ne demek olduğunu bilirdi bir kere :) ben ne zaman kendimi zorlasam banlanıyorum D

Bugün giyimde başlar kısıtlama, "Önemsiz ayrıntı taviz veririm ne olacak ki" dersiniz, adam da demek ki oluyor siye düşünüp sırayla gezmenize, arkadaşlıklarınıza karışmaya başlar. Her birinde "bizden önemli değil, ne olacak ki.." diye diye bakmışsınız ki giyim kuşamla sınırlamadığınız diğer kalan özgürlükleriniz de karşındakinin istediği kalıba girmiş. Taviz tavizi getirir, siz verdikçe karşınızdaki ister. Bu sırf giyim kuşam, sevgililik evlilik değil hayatın tüm alanında böyledir. "yeter artık!" dediğinizde geç kalmış olabilirsiniz. Sizden giden gitmiştir.

Mevzu acikliğın kapaliliğın degildi ama madem oyle algiladin...bu ulkede baş ortusu yasaklansa veya kapalı biri esini açmaya zorlasa...veya tersi miniler sortlar yasak olsa kadınlar carsafa sokulsa? Kadınlar bu dediklerimi zorla yapsa bu giyim özgurluğunun elinden gitmesi demek degil mi?
Bak giyim özgürlüğu dedim....özgürluk tek bir olguya bağlı değildir...ben senin esini dinleyerek bu konuda özgür olmadığını dusunuyorum....anlatmak istedigim bu

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…