Konu açılali baya olmuş ama belki başkalarına yardımcı olur yazacaklarım diye düşünüyorum. öncelikle siğil / hpv virüsü değil bu arkadaşlar , genital herpes/uçuk . Öyle " hayatım bitti, mahvoldum " luk bir durum da değil. Yurtdisindayim , eşim yabancı, 2. Evliliğimiz her ikimizin de. Esim 18-19 yaşlarında kapmış , tanıştığımızda yaşlarımiz 37 ve 34 tü. Ben sorun yapmadım. Herkesin kendi kararı , siz böyle biriyle birlikte olmak istemeyebilirsiniz ama kabul ederseniz de başıniza gelebilecekleri az çok anlatayım . Stressiz ya da minimum stresli ,uyku duzeninize dikkat ettiginiz bir hayatınız varsa senelerce hiç tekrarlamama ihtimali var ya da senede 1-2 defa çıkıyor. İlk 2 sene bana bulaşmadi ya da lezyon çıkmadı diyeyim. Eşimde çıkacağı zaman hissediyor , bacak/testis ağrısı oluyor öncesinde . Ilaç / krem vs kullanırsa lezyonlar 3/5 günde kayboluyor, kullanmazsa 1/2 hafta sürebiliyor .görüntüsü dudakta çıkan uçuk gibi değil , minik minik ,iğne ucu kadar içi su dolu kabarcıklar (5-10 tane kadar) oluyor , kapladığı alan bir küçük metal para büyüklüğünde.hafif ağrılı bir dönem oluyor ama günlük yaşamı etkilemiyor, o dönemler de ilişkiden uzak duruyoruz . Benim durumum ise daha rahat . İlk lezyon çok acılı ve kaşıntılı çıkmıştı , vajinal bölgemde değil bacak ve poponun birleştiği bölgede ve sorasinda da hep aynı yerde tekrarladı .öncesinde bacak ağrısı yaşamıştım , sonra sık aralıklarla bir iki kere daha çıktı ama ağrı ve kaşıntı çok çok azdı . Çıkacağı zaman bende ki sinyali tek taraflı kasik bölgemde ki lenf bezlerinin şişip ağrıması. Zamanla Vücut bağışıklık kazanıyor , mesela son 1 yıldır bende hiç çıkmadı . Gelelim hamilelik ve bebek olayına . Bizim her ikimizin de çocuğu olduğu için çocuk düşünmüyorduk ama ben hamile kaldım ve malesef ilk lezyonum hamileliğimin ilk haftalarinda çıktı , işte bu tehlikeli çünkü vücudumun bağışıklığı yoktu ve İlk lezyon ağır ,ağrılı ve uzun sürmüştü . Böyle olunca düşüğe neden olabiliyor , bebeğimin 6. hafta da kalbi durmuştu ve kürtaj oldum. Dr kesin olarak buna baglayamayiz ama olabilir dedi. Şuan tekrar hamileyim ve herpes/ uçuğun gebelik üzerinde bir etkisi artık yok. Sadece doğum anında aktif lezyonunuz varsa , normal doğum değil , sezaryen tercih ediliyor . Veya doğuma yakın Dr size antiviral ilaç veriyor , böylece doğum zamanı hiç bir lezyon çıkmıyor , normal doğum yapabiliyorsunuz.
Mesela bende anksiyete bozukluğu var ve rahatlıkla diyebilirim ki bu benim hayatımı , evliliğimi , cinselliğimi herpes ten daha çok etkiliyor . Eğer sevdiğiniz , iyi anlaştığıniz, guvendiginiz biri varsa hayatınızda , herpes bence dert edilecek son konu bile değil. Tabi ki hiç evlenmemiş , cinsel birliktelik yaşamamış ya da çocuğu olmayan bir genç kadın için bunu kabul etmek biraz daha zor olabilir.