• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim genital herpes

İyi düşünün derim..

Daha yeni, 5 çocuk aanesi genç bir tanıdığımızın, rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendik. Kocası hiç rahat durmuyordu. Evliyken çapkınlık peşindeydi şimdi karısını Hastaneye bile götürmek istemiyor.

Neymiş paşa bunalmış hastane işlerinden. Zamanında yediği naneler yüzünden çocukları, karısı zor durumda ama..😡

O kadar yorumvar ama gercekten kimin ne dedigi belli degil Hpv olmadıgını zaten yazmıstım hala aynı sekilde rahim agzı kanseri deniliyor.

Konu açılali baya olmuş ama belki başkalarına yardımcı olur yazacaklarım diye düşünüyorum. öncelikle siğil / hpv virüsü değil bu arkadaşlar , genital herpes/uçuk . Öyle " hayatım bitti, mahvoldum " luk bir durum da değil. Yurtdisindayim , eşim yabancı, 2. Evliliğimiz her ikimizin de. Esim 18-19 yaşlarında kapmış , tanıştığımızda yaşlarımiz 37 ve 34 tü. Ben sorun yapmadım. Herkesin kendi kararı , siz böyle biriyle birlikte olmak istemeyebilirsiniz ama kabul ederseniz de başıniza gelebilecekleri az çok anlatayım . Stressiz ya da minimum stresli ,uyku duzeninize dikkat ettiginiz bir hayatınız varsa senelerce hiç tekrarlamama ihtimali var ya da senede 1-2 defa çıkıyor. İlk 2 sene bana bulaşmadi ya da lezyon çıkmadı diyeyim. Eşimde çıkacağı zaman hissediyor , bacak/testis ağrısı oluyor öncesinde . Ilaç / krem vs kullanırsa lezyonlar 3/5 günde kayboluyor, kullanmazsa 1/2 hafta sürebiliyor .görüntüsü dudakta çıkan uçuk gibi değil , minik minik ,iğne ucu kadar içi su dolu kabarcıklar (5-10 tane kadar) oluyor , kapladığı alan bir küçük metal para büyüklüğünde.hafif ağrılı bir dönem oluyor ama günlük yaşamı etkilemiyor, o dönemler de ilişkiden uzak duruyoruz . Benim durumum ise daha rahat . İlk lezyon çok acılı ve kaşıntılı çıkmıştı , vajinal bölgemde değil bacak ve poponun birleştiği bölgede ve sorasinda da hep aynı yerde tekrarladı .öncesinde bacak ağrısı yaşamıştım , sonra sık aralıklarla bir iki kere daha çıktı ama ağrı ve kaşıntı çok çok azdı . Çıkacağı zaman bende ki sinyali tek taraflı kasik bölgemde ki lenf bezlerinin şişip ağrıması. Zamanla Vücut bağışıklık kazanıyor , mesela son 1 yıldır bende hiç çıkmadı . Gelelim hamilelik ve bebek olayına . Bizim her ikimizin de çocuğu olduğu için çocuk düşünmüyorduk ama ben hamile kaldım ve malesef ilk lezyonum hamileliğimin ilk haftalarinda çıktı , işte bu tehlikeli çünkü vücudumun bağışıklığı yoktu ve İlk lezyon ağır ,ağrılı ve uzun sürmüştü . Böyle olunca düşüğe neden olabiliyor , bebeğimin 6. hafta da kalbi durmuştu ve kürtaj oldum. Dr kesin olarak buna baglayamayiz ama olabilir dedi. Şuan tekrar hamileyim ve herpes/ uçuğun gebelik üzerinde bir etkisi artık yok. Sadece doğum anında aktif lezyonunuz varsa , normal doğum değil , sezaryen tercih ediliyor . Veya doğuma yakın Dr size antiviral ilaç veriyor , böylece doğum zamanı hiç bir lezyon çıkmıyor , normal doğum yapabiliyorsunuz.
Mesela bende anksiyete bozukluğu var ve rahatlıkla diyebilirim ki bu benim hayatımı , evliliğimi , cinselliğimi herpes ten daha çok etkiliyor . Eğer sevdiğiniz , iyi anlaştığıniz, guvendiginiz biri varsa hayatınızda , herpes bence dert edilecek son konu bile değil. Tabi ki hiç evlenmemiş , cinsel birliktelik yaşamamış ya da çocuğu olmayan bir genç kadın için bunu kabul etmek biraz daha zor olabilir.
Tesekkur ederim size .Buraya yazmaktaki amacım zaten bu hastalıgı tecrübe etmis birilerinin fikrini almaktı

Ben devam etmek istedim o zaman da yazdıgım gibi .Ama kendisi bunu asamadı ya da bahane etti herneyse .Sonuc olarak ayrıldık
O durumu o şekilde açıklaması zaten ayrılık içinmiş diye düşünmüştüm. Hayırlısı olmuş.
Karşınıza iyi biri çıkar umarım.

Ne kadar abartılmış .Çocuk mu olmaz diyen var ,normal dogum yapamazmis ,yok cinsel hayatı olmazmış .Bilmiyorsaniz özellikle de sağlık konusunda yorum yapmayın lütfen.Bu virüs illa sevisme ile olmaz .Ben de çocukluğumdan beri var .Yüzümde çıkardı .Bir kere vücuda girdi mi zaten ömür boyu vücutta kalıyor ama çoğu zaman uykuda yani aktif değil .Bagisikliginiz düşerse uykusuzluk ,sitres ,yetersiz beslenme gibi çıkabiliyor .Genital bölgemde bir kere ,kalcamda bir kere çıktı .Hadi canım genital bölgede uçuk mu olur doktora dedim .Çoğunlukla ağzımın krnarinda çıkar ama çocuğum da oldu ,gayet aktif cinsel hayatım da var .İlaç tedavisi ile 1 haftada geçti .4 senedir de tekrarlamadi .

hpv degil hsv yani agızdaki ucugun genital bolgedeki hali. virüsü gecmisteki ilişkisinden kapmıs ama cok detay bilmiyorum.Benim daha önce cinsel ilişkim hic olmadı zaten .Evlilikte nasıl oluru hep düsünyorum su anki kafamla düsündügümde de sorun olmayacagını zannediyorum.Aşı ya da benzeri tamamen bitiren bi çözümü yok.Gebelik ya da dogumla alakalı kafama takılan da yok.Cünkü ucuk genital bolgede varsa sezeryan dogım oluyor aksi halde normal dogum da olabilir.
İleride sorun olacaksa da su anki aklımla bunu göremiyorum.
Bu konuyu aile üyelerinize danışıp karar verin bence çünkü çok duygusal davranıyorsunuz bu hastalığın başka bir hastalığı beraberinde getirmeyeceği ne malum ?

Arkadaşım çok çekti bu virüsten kendisi bakireydi eşide ilişkim kimseyle olmadı diyordu ama evlenince arkadaşım virüs kaptı ve baya ugrasti cinsel hayatları uzun süre olmadı

O durumu o şekilde açıklaması zaten ayrılık içinmiş diye düşünmüştüm. Hayırlısı olmuş.
Karşınıza iyi biri çıkar umarım.
Umarım oyle olur.Yani bunu bahane mi etti yoksa cidden biz herpes yuzunden mi ayrıldık bunu çözemedim.Çözmis olmak da sonucu zaten degistirmiyor.Sadece ben evlilige mesafeli iken zaman verelim derken beni 4 nala evlilige kostıran adam nası vazgecti?Belki de brnim icin yanlıs karar olacaktı rabbim aldı cıkardı hayatımdan Hala kendimi tam toparlayamadım .

Umarım oyle olur.Yani bunu bahane mi etti yoksa cidden biz herpes yuzunden mi ayrıldık bunu çözemedim.Çözmis olmak da sonucu zaten degistirmiyor.Sadece ben evlilige mesafeli iken zaman verelim derken beni 4 nala evlilige kostıran adam nası vazgecti?Belki de brnim icin yanlıs karar olacaktı rabbim aldı cıkardı hayatımdan Hala kendimi tam toparlayamadım .
Hakkinizda hayırlısı buymuş. Ayrılmak için bahane bulmuş sanki ama siz kurtuldunuz bence umarım çok daha mutlu olacağınız biriyle tanışır devam edersiniz ❤️

Ne kadar abartılmış .Çocuk mu olmaz diyen var ,normal dogum yapamazmis ,yok cinsel hayatı olmazmış .Bilmiyorsaniz özellikle de sağlık konusunda yorum yapmayın lütfen.Bu virüs illa sevisme ile olmaz .Ben de çocukluğumdan beri var .Yüzümde çıkardı .Bir kere vücuda girdi mi zaten ömür boyu vücutta kalıyor ama çoğu zaman uykuda yani aktif değil .Bagisikliginiz düşerse uykusuzluk ,sitres ,yetersiz beslenme gibi çıkabiliyor .Genital bölgemde bir kere ,kalcamda bir kere çıktı .Hadi canım genital bölgede uçuk mu olur doktora dedim .Çoğunlukla ağzımın krnarinda çıkar ama çocuğum da oldu ,gayet aktif cinsel hayatım da var .İlaç tedavisi ile 1 haftada geçti .4 senedir de tekrarlamadien 1 hafta tedavi oldum ilaçla geçti diye bişey yok insanların yaniltmayin. Bence bilmiyosan sende yorum yapma

Ne kadar abartılmış .Çocuk mu olmaz diyen var ,normal dogum yapamazmis ,yok cinsel hayatı olmazmış .Bilmiyorsaniz özellikle de sağlık konusunda yorum yapmayın lütfen.Bu virüs illa sevisme ile olmaz .Ben de çocukluğumdan beri var .Yüzümde çıkardı .Bir kere vücuda girdi mi zaten ömür boyu vücutta kalıyor ama çoğu zaman uykuda yani aktif değil .Bagisikliginiz düşerse uykusuzluk ,sitres ,yetersiz beslenme gibi çıkabiliyor .Genital bölgemde bir kere ,kalcamda bir kere çıktı .Hadi canım genital bölgede uçuk mu olur doktora dedim .Çoğunlukla ağzımın krnarinda çıkar ama çocuğum da oldu ,gayet aktif cinsel hayatım da var .İlaç tedavisi ile 1 haftada geçti .4 senedir de tekrarlamadi .
Dudakta çıkan uçukla genital bölgede çıkan uçuğun aynı şey olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten lütfen bilgili olmadığınız konularda yorum yapmayın. Ciddi birşeyden bahsediyor konu sahibesi çünkü.

sasırdım acıkcası Herpes di degil mi?Cinsel hayatı cok etkilemez sanmıstım
Arkadaşımda bazı şeyler çıktı genitalinde acı çektiği için olmadı kendisi öyle söyledi sonradan ilaçlar kullandı vs ne kadar iyileşti bilmem ama en azından hamile kaldi birde kanser oluyormuş kadında bu yüzden korktuğunu söylemişti bana

Dudakta çıkan uçukla genital bölgede çıkan uçuğun aynı şey olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten lütfen bilgili olmadığınız konularda yorum yapmayın. Ciddi birşeyden bahsediyor konu sahibesi çünkü.
Bilgim mi yokmuş?? kim demiş ki onu?Muayene olurken yanımda miydiniz??Ben de geçirdim diyorum .Teşhis kondu .Tedavi gördüm iyileştim.Bence siz yazımı alintilayip bana cevap yazacaksınız önce yazımı iyice okuyup anlayıp öyle yazın.Cocuklugumda yüzümde çıkıyordu.Daha sonra genital bölgemde de citki .Hatta doktor uçuk deyince yok ya orada uçuk mu olur dedim diyorum daha nasıl anlatabilirim.Bu kadar büyütülüp ,konu açılacak bir hastalik değil .Bu yüzden ilişki mi bitirilir .Hiv olsa anlarım da .Tedavisi var ve bağışıklık cokmedigi ya da baskilanmadigi sürece ortaya çıkmıyor .Bilgim yok değil bizzat geçirdim bu hastalığı .

Neyi bilmiyor musum ?????Geçirdim bu hastalığı .Doktor teşhis koydu diyorum .Daha nasıl anlatabilirim ya da bilebilirdim .Herpes virusu bende de var .Çocukluğumdan beri .Cenemde çıkardı .Bu virüs bir kere vücuda girdi mi ömür boyu çıkmıyor ama aktif olduğu zamanlar oluyor .Bağışıklık baskilandiysa .Daha sonra kalcamda çıktı bir kere oturmadim .Bir kere de genital bölgemde .Anlatabildim mi??????????

Bilgisi olan var mı illa atak şeklinde mi oluyor? Bende de evlenince çıktı her ilişki sonrası hep aynı yerde ufak bir nokta kadar yara oluyor aft şeklinde. Başka bir yerde çıkmadı ve çoğu zaman tam olarak geçmedi. Sadece ilişki etkiliyor beni. İlişkiye uzun ara verince geçiyor. Sanki o bölge ilişki sırasında deri çekilmesi olduğu için yara oluyomuş gibi sadece. Tekrar test yaptırmayı düşünüyorum. Kan testi ile bakmışlardı ve bu testi e-nabızdan bulamadım bile o yüzden güvenemedim doktora. Anlatılan herpese benzemiyor. Behçet hastalığına da ihtimal vermedi evlenince başladığı için
Beni aşırı etkilemiyor ama ilişki üst üste olmuyo acıdan dolayı 1 gün ara veriyorum. Doktorda gayet normal bir hastalık olarak görüyor bu arada. Ciddi birşey olmadığını söylemişti. Felaket şeyler söylemiyor burdaki gibi

Burada hiv virüsü ile Herpes virüsünü aynı zanneden üyeler var .Ona göre yorum yapıyorlar sayın konu sahibi .Hatta o kadar eminler ki kendilerinden hastalığı geçirdim diyorum bilmeden yorum yapma diyorlar .Lütfen uzman bir dermatolog dan bilgi alin .Buradakilere bakarsak evli ya da ilişkisi olan çift kalmaz burada zaten .Herkes bosansin ,herkes ayrılsın .

Back