Kız İsteme sevgilim doğulu babam çok karşı çıkacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
alevi sunni turk kurt arap diye bölündük yetmedi de şimdi de değerlerimizi böyle mi ayırıyoruz? "doğulu-batılı,kuzeyli-güneyli.."

Tartışmaya dönmesine gerek yokki bu konunun arkadaşlar orası burası yok, aynı ülkedeyiz gelenekler biraz farklı o kadar
Mesele yanlızca önyargılar. Doğulunun da kötü tarafları olduğu kadar iyi yönleri olacaktır. Tıpkı tüm insanlar gibi. Bence siz fevri davranmadan hep sakiniliğinizi koruyarak sabırlı olarak emek vereceksiniz. Deyimi yerindeyse işleyeceksiniz ailenizi yavaş yavaş. En önemlisi de birbirinizi çok sevdiğinizi hissettirmeniz ne olursa olsun ilişkinizin arkasında durmanızdır. Merak etmeyin ben bu tür anlaşmazlıkların çok farklı türlerini gördüm çevremde ilişkisine sahip çıkan herkes mutlu sona ulaştı Sizin de herşey gönlünüzce olsun.

arkadaşlar bendede siyasi görüş ayrılığı var.babam ne diyecek baklım.yaşayıp görecez.çok heyecanlıyım.allah hepimize hayırlı şeyler versin.dualarım benim gibi olan herkesle...:18:

ah bu ön yargılar sizi eleştiri olarak anlamayın bu yazacaklarımı, bu tür düşünceleri çok duydum ve burda dile getirildiği için sizin yazınızdan alıntı yapıyorum
anlaşılan damadın kürt olması; yalancı, kötü niyetli, eşine ailesine nasıl davrandığını bilmeyen biri olmasından daha vahim.
bizim bu düşündüklerimizi büyükler düşünemiyo mu anlamıyorum
bunlar nasıl sözler. 'kızım kötü niyetli insanların eline düşmesin'den daha çok 'kızım doğuluya düşmesin' derdi.

bende de aynı sorun var.babam x düşüncesine sahip görüş olarak.ve y düşüncesinden bir çok sevdiği ve sevmediği insanlar var.bende şunu çok iyi biliyordum bu y düşüncesinden bir damat istemeyeceğini.ama işte insanın istemediği ot burnunun dibinde biter ya.bizde işte o hesap.ama bazende diyorum ki;acaba bu kadar uç noktalarda olmamak mı gerekli.evet boş birisi olmasın babalarımız.ama bir şeyleri de savunurken bu kadar uç noktalarda olamak zorundalar mı?böyle yargılarla yapılan ayrımlar doğru değil.biz hepimiz insanız.kürt,türk,alevi,sunni,sağ,sol vs vs.iyilik ve kötülük tüm kainatta var..bunu yok sayamayız.ama bu gibi yargılarla iyi kötü ayıracaksak hiç ayırmyalım daha iyi.....

Merhaba canım, aynı sorun bende de var malesef, gerçi kürt kökenli olmasından ziyade mezhep farkımız da var ama biz bunu hiç sorun etmiyoruz. Ailem benim gibi düşünmüyor malesef( anlatamıyorum kendimi, Yani ailem derken; babam ve sülalesi! annem öyle şeyleri hiç takıntı yapmaz, yeter ki iyi bir insan olsun der ama babam! Öyle değil...:85: zaten annemle babam arasında da kültür farkı var bu yüzden annem gibi ufku geniş değil babamın. Allah yardımcımız olsun benim ve benim durumumda olan tüm arkadaşlarımın. Dilerim, istediğimiz gibi mutlu, huzurlu bir yuvamız ve bir hayatımız olur..! Bakalım ilerleyen günlerde hayat bize ne gibi sürprizler sunacak..

hemen hemen aynı şey başımda...
konum var hatta,incelerseniz belki yorumlar faydalı olur size...
ben ailemi seçip bitirmeye karar vermiştim ama bi tülü bitmiyor...
olmayacağını göre göre devam ediyorum ve kopamıyoruz birbirimizden...
öyle çok sevmişizki...

Canımm öncelikle herşey gönlüne göre olsun Hayırlıysa olsun hayırlı değilse hiç olmasın...
Gelelim parantez içinde yazdıklarına bu Türkiyenin her yerinde var bende şu an içanadolunun küçük bir ilçesinde yaşıyorum aynı durumları yaşıyorummm bende sırf bundan kaynaklı burdaki insanları töhmet altında mı bırakacağım böyle düşünmeni yanlış buluyorum saygısızlık kişiyi bağlar memleketi değil...

yani konunun sahibinin yazdiklarinin tümünü suanda okudugumda ortada vahim biseylerin oldugu asikar.

Pardon ama farkinda misiniz burda Kürtlere de laf dokundurtuyorsunuz. (bu arada su dogulu lafindan uyuz oluyorum. Kürt kürt!)

sen ne dediğinizin farkında mısınız?
her doğulu kürt müdür ki, ne garip bi yaklaşım bu.... ayrıca da cok bilinçsiz bir yaklasım...

yani konuyu evirip çevirip kavga meydanına dönüştürmeye o kadar meraklı bir milletizki...

kız derdini yazmış konu kürt - doğulu meselesine gelmiş. ne ayıp.. ne ayıp... konuşmayı bilmedikten sonra , saygılı olmadıktan sonra kürt türk azeri alman ne fark edecekki... biz daha konuşamıyoruz, tartışamıyoruz bile bide bunun aşkını anlayacağız...

bende yaşadım yaşadıklarını sevgili konu saihibi arkadaşım. Babam çok önyargılıydı ama tanıdıkça sevdi ailesini. eskisi gibi diil önyargıları gerçi bitti ayrıldık çok uzun zaman önce.. sebep neydi biliyormusun? kültür çatışması.... o yüzden iyi düşün.. tek sebep bu olabiliyor... örfler , adetler uymayabiliyor eğer sevdiğin gelenekçi bi insansa , yada sen çok gelenekçiysen bu sorun olabiliyor...

hayırlısı olsun

kım ne derse desın bu ülkede bı kurt turk sorunu var...
ve bu sorunuda yaratan bızlerız...
bilemıyoruz birlıkte barış içinde yaşamayı....
atalarımız öyle güzel aşılamışlarkı karşı tarafa zıtlığı...
şimdi zavallı küçücük çocuklar bıle taş atıyo sebebını bılmeden....

konu sahıbı arkadaşım bende senın yerınde olsam babam asla izin vermezdı br doğulu ile evlenmeme.

neden?

doğuluda batılıda aynı ne fark varkı bı ınsan, musluman neden böyle düşündürülüyoruz

sorun şu;

oyuna gelıyoruz...yabancıların oyununa, onlar böyle olmasından çok memnun, ne kadar iç karışıklık o kadar az buyume turkıye gıbı bır ulkenın dunyada ust sıralara yukselmesı batıyor bazı guçlere

bızlerde saf saf özenıyor "ÇAGDAŞ" batılılara...modern olduk zannederken kımlığımızden cıkıyoruz aslında...

Son düzenleme:
bende henüz babama söylemedim çünkü önyargılı yaklaşabileceğini düşünüyorum.ama şöyle bişey var babam çok olmasada dinine düşkün bir insandır.hayırlısının Allahtan geldiğini bilir.milyarlarca erkek arasından onu bana bulduran da Allah değilmi?Allah kararlamıyor mu herşeyimizi?bence bu noktadan bakmak lazım.her yerin kötüsü olabileceği gibi kötüsü de vardır.genelleme yapmamak lazım.. zaten Allah kötülerle asla karşılaştırmasın.

Benim sevgilim dogulu ve de kürt..
Babamin daha haberi yok ama olunca ne kiyametler kopacak, düsünmek istemiyorum..
Bütün yakin cevrem ayni kafada ve hic destekcim yok..
Ümitle ve sabirla bekliyorum.. Hayirlisi olsun ve Allah yardimcimiz olsun..

biz güneydoğuluyuz. Oranın insanı misafire, dışarının insanına çok saygılı sevgilidir. Fakat söz konusu kendi aileleri olunca birbirlerini yiyorlar
Oranın erkekleri eşlerini hiç el üstünde tutmuyor maalesef. Çok mertler, cömertler vesaire, o ayrı.
Tabii ki tüm genellemeler yanlıştır fakat böyle bir gerçek var ve siz misafir olduğunuz için işin güzel kısmıyla karşılaşmışsınız :)

Ama konu sahibinin babasındaki ön yargının bunlarla ilgili olduğunu pek sanmıyorum. Şu Kürt olaylarıyla falan ilgili herhalde. Ne saçma şeyler. Bölüne bölüne bir hal olduk.

Baban bir şekilde kabullenmek zorunda, kabullenmezse de oh olsun, içi gide gide izin vermek zorunda kalır. Bıraksın böyle saçma düşünceleri.

Evliligi etileyen seylerin basinda kültür farkliliklari da geliyor.Bu farkliligi iki bati sehrindede yasarsiniz ,iki dogu sehrindede.Cok iyi düsün seviyorsan cabala.Ama nisanlina gercekten guveniyorsan.

kültür farklılıkları olmadıgı surece memleket ayrımı neden yaparlar anlamıs degılım .ayrıca sız sevmıssınız guvenmıssınız .babanızın on yarıgısı hıc hos degıl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…