- 7 Mart 2011
- 48
- 0
Benim Babam Yok..
Ama, Amcalarım Hep Kürt ve Alevi Olmasın Ne Olursa Olsun Der!!
Bende Sevmiyorum Bu Ön Yargıları..
Yanlış Buluyorum Genelleme Yaptıkları İçin..
Heryerin İyiside Var Kötüsüde..
Allah Ne Verirse Hayırlısını Versin..
Sizinde Tek Dileğiniz Bu Olsun..
Umarım Herşey Yoluna Girer Mutluluklar Diliyorum..
birincisi benim sevgilim kürt değil arap ki sizde hak verirsiniz ki her yerin iyisi ve kötüsü var ve biz bir kaç yıldır doğuda yaşıyoruz o yüzden söylüyorum iyisinden çok kötüsünü gördük kadınlara ne gözle baktıklarını gördük (kendi kadınlarına namus namus diye göz açtırmazlar ama dışarıdan gelen kadın olduğunda da çok afedersiniz öyle bakar dururlar) yaşam biçimlerini gördük burda ki kızlara her şey yasak ayıp olduğu için batıdakilerden daha çok dışa açıldıklarını gördük hepsini bizzat kendimiz yaşadık o yüzden diyorum medya bizim için hiç önemli değil biz gördüğümüze inanırız diye.. ama bn sevgilimin ailesini de tanıdım akrabalarını da allaha şükür onlarda böyle bir şey görmedim. benim buraya o konuyu açmamın sebebi biz böyle şeyleri çok gördük ama gördüğüm kadarıyla sevgilimin ailesinde böyle şeyler yok (gördüğüm kadarıyla diyorum çünkü içine girmeden kimsenin içini bilemezsin) o yüzden ailemi nasıl ikna ederim vs vs die soruyorum size.. ben gördüğümü bilirim ayrıca ben ayrımcı da değilim çok ii kürt türk arap arkadaşlarım da var ama tabiki kötüleri de..
yani konunun sahibinin yazdiklarinin tümünü suanda okudugumda ortada vahim biseylerin oldugu asikar.
Pardon ama farkinda misiniz burda Kürtlere de laf dokundurtuyorsunuz. (bu arada su dogulu lafindan uyuz oluyorum. Kürt kürt!)
Merhaba....Konuyu okudum ve yorumu yapayım;keşke bütün erkekler doğulu erkekler kadar mert olsa!!! Evet her yörenin iyisi de var kötüsü de ama inanın doğulu bir başkadır.Doğulu erkek sevdiğini sahiplenir,sevdiği için herşeyi göze alır,sevdi mi ölümüne sever...Batıda bazı kendini bilmez erkekler bir bayana omuz atarak geçer(bazıları diyorum)ama doğuda bu yok malesef....Bayana değer var,saygı var....Batıda mesela bir yere gittiniz,bulamadınız ya da yardım istediniz birinden...Önce size yemeğe çıkalım teklifi gelir ama doğuda gece yarısı bile sokakta kalsanız tanımadığınız birine adres sorsanız sizi o adrese kadar eliyle götürür ve teslim eder inanın....Kendim doğulu değilim ama oraları çok iyi bilirim...Sürekli giderim...Ve inşallah Allah bana da doğulu birini nasip eder....İçiniz rahat olsun derim.Babanız da tanısa değişir elbet...Zaten doğuya karşı hep bir önyargı!!! Her yerde böyle...Ama gidip oraları gezseniz,uzun süre kalsanız insanlarının ne kadar iyi ve mert olduğunu görüceksiniz...Herşeyin hayırlısı olsun diyelim...Nacizane fikrim budur.....Sevgiler...
Niye kabullenemiyorlar ki? Her milletin memleketin iyisi de var kötüsü de..