Kız İsteme sevgilim doğulu babam çok karşı çıkacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

GulGuzeli

kalbime göre ver Allahım
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2008
338
4
Kızlar yardım edin biz iç anadolu bölgesindeniz sevgilim doğulu babam çok karşı çıkacak bi de sevmiyor oralıları ne yapıcam ben siz hiç böyle bir şeyler yaşadınız mı yardım eder misiniz??

Önyargılarını kendisi yaşayarak kırar ancak somut olaylar gösterip ya da tanık olmasını sağlayıp güven kazanmaya çalışmalısın. Her yörenin iyi insanı var kötü insanı var. Sevdiğine kefil olup vay be yanlış düşünmüşüm dedirtecek şeyler olmalı baban açısından. Zor bir süreç ama imkansız değil.

Benim erkek arkadasım dogulu degil ama ailem yine de istemiyor ille de bizim memleketimiz ve cevresinden olması derdindeler. Ah bu önyargılar!!!

Merhaba....Konuyu okudum ve yorumu yapayım;keşke bütün erkekler doğulu erkekler kadar mert olsa!!! Evet her yörenin iyisi de var kötüsü de ama inanın doğulu bir başkadır.Doğulu erkek sevdiğini sahiplenir,sevdiği için herşeyi göze alır,sevdi mi ölümüne sever...Batıda bazı kendini bilmez erkekler bir bayana omuz atarak geçer(bazıları diyorum)ama doğuda bu yok malesef....Bayana değer var,saygı var....Batıda mesela bir yere gittiniz,bulamadınız ya da yardım istediniz birinden...Önce size yemeğe çıkalım teklifi gelir ama doğuda gece yarısı bile sokakta kalsanız tanımadığınız birine adres sorsanız sizi o adrese kadar eliyle götürür ve teslim eder inanın....Kendim doğulu değilim ama oraları çok iyi bilirim...Sürekli giderim...Ve inşallah Allah bana da doğulu birini nasip eder....İçiniz rahat olsun derim.Babanız da tanısa değişir elbet...Zaten doğuya karşı hep bir önyargı!!! Her yerde böyle...Ama gidip oraları gezseniz,uzun süre kalsanız insanlarının ne kadar iyi ve mert olduğunu görüceksiniz...Herşeyin hayırlısı olsun diyelim...Nacizane fikrim budur.....Sevgiler...

Canım aynı süreçleri bende yaşadım başımdan geçti. Babam hatta ailem akrabalarım hep doğululara başka gözle bakarlardı istemezlerdi. Ama tanıdıktan sonra fikri çok değşti. İnan canım senin ne kadar kararlı olduğunu görürseler o kadar çok benimsiyorlar. Bu zamanla aşılacak birşey ama aileni de bu konuda yargılama. Çünkü bu algının oluşmasındaki en büyük etken medyadır. Doğulu Batılı kuzeyli güneyli... Özünde insan insandır. İçinde Allah korkusu varsa hiç korkma. Irktan bahsederken insan araya konulmaz. İngiliz atı vardır arap atı vardır mesela ama asla insanın ırkı yoktur olamaz. Dediğim gibi bu çok sosyolojik bir olgu. Zamanla baban tanıdıkça algısında da ister istemez değişimler olacaktır canım sen hiç merak etme ve sadece dua et. Allah yardımcın olsun canım.

Benim Babam Yok..
Ama, Amcalarım Hep Kürt ve Alevi Olmasın Ne Olursa Olsun Der!!
Bende Sevmiyorum Bu Ön Yargıları..
Yanlış Buluyorum Genelleme Yaptıkları İçin..
Heryerin İyiside Var Kötüsüde..

Allah Ne Verirse Hayırlısını Versin..
Sizinde Tek Dileğiniz Bu Olsun..

Umarım Herşey Yoluna Girer Mutluluklar Diliyorum..

bencede çok yanlış.Mesela aleviler bu ülkenin en çağdaş insanlarıdır.Ayrıca her yörenin ülkenin iyisi ve kötüsü vardır.Al şu anda aklıma gelen iğrenç bi örnek evimize çok uzak değil iki kızınada tecavüz eden baba samsun bafralı çıktı buyrruuunnn.Bu iğrençlikten hareket ederek samsunluları kötüleyemeyiz.

teşekkür ederim herkese ama bilemiyorum acaba nelerle karşılaşıcam iş ciddiye binince

bende de dert var erkek arkadasımla mesheplerımız ayrı ve aıle buyuklerıne yalan soyledım ne yapacagım bılmıyorum,buyuzden duygusal gelgıtler bıle yasıyorum,sevenı sevdıgıne vereceksın kardesım mılletın on yargısına gore mı yasayacagız hayatı aaaa depem attı gene.

ah ahh:)) şimdi gülüyorum ama zamanında bende çok çektim.
bizimde nişanlımla mezhep farklılığı var diye iki tarafta istemedi sonra nişanlımın ailesi ikna oldu ama benim ailem asla asla asla dediler başka birşey demediler.
uzun süre direttiler vazgeçrimek için dil döktüler ama sonra tanışmaya ikna oldular ve herşey çok güzel devam etti, şimdi nişanlımı kendi evlatları gibi görmeye başladılar.
yani sende aileni tanışmaya ikna edersen gerisi gelir.
burada önemli olan senin kararlı olduğunu ailene göstermen ve sakin hareket etmen. iyi şanslar..

bizimde aramızda mezhep farklılığı var akrabalar onu duyunca ne dicekler acaba

Allah hayırlısını versin..Kaderde varsa olur, yoksa birşey bahane olur elbet.

Ben karadenizliyim sözlüm iç anadoludan...Ailem olumsuz karşılamadı fakat güneydoğu tarafı olsa
böyle davranırmıydı mechul...Malesef hayatımızı hep kültürel önyargılar hapselmış..
Oysa heryerin iyisi kötüsü olduğu gibi çok uc kültür farkı yoksa neden olmasın ki?

Doğu kavramına gelince...Çok yanlış şeyler görüp duyuyoruz..Bizzat oraları görmeyen
anlamaz anlayamaz...Bir tv kültürüne aldanıp karabasanlar kurmuşuz kafamızda.
İstanbulda yaşıyorum fakat ege iç anadolu karadeniz doğu güneydoğu ve akdeniz de dahil olmak üzere heryerin bilinen metropol birçok şehrini gezdim kaldım insanlarını tanıdım.

Meğer ne çok şeyi yanlış biliyormuşuz bunu öğrendim. Doğunun insanının bir eşi benzeri daha yok.
Misaferperverlikleri başta olmak üzere ahlak anlayışları kadına sırf eğlenmelik bakmayışları inançları ve hayata herşeye rağmen umutla tutunuşları alkışlanmaya değer. Karadeniz de yeri geldi omuz vura vura sürte sürte lanlı lunlu konuşan erkek cinsleriyle karşılaştım fakat doğuda ve özellikle güney doğuda 60-70 yaşındada olsa erkek kalkıp yirmili yaşlardaki bayana yer vermiştir.
Dükkanına gelene hürmet eder ahlak sınırlarının dışına taşmaz.
Fakat heryere yerleşen kötü zihniyetli insanlar buralara fazla dadanmış ordan olmayan orayı haketmeyen birsürü insan çeşitleriyle oralrın insanları yaşamaya çalışıyor istemeye istemeye.
Sadece küçük tecrübelerimden bahsettim..Gezip görsün babnız hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil. Önyargılar yaşanmadan içine girilmeden kırılmıyor.

Hepimiz insanız şucu bucu yada şuralı buralı diye ayırt etmek niye...?
Allah hayırlılarla karşılaştırsın yeri geliyor güvendik deyip akrabaya veriyorlarda en yakınından kötüsü olmuyor sana....İmtihan işte. Rabbim nasibinizi hayırlı kılsın.Bazen sabır ve sebat gerekir.

biz zaten doğuda yaşıyoruz bazı sebeplerden dolayı ve babam da burayı gayet iyi gördü ve yaşadı o yüzden istemeyeceğini düşünüyorum zaten yoksa tv bizim için önemli değil.. babam için her şey açık ve ortada..

benim sevdiğim de doğulu. ablam bi zamanlar karşısına alıp konuşmuştu ve sormuştu "e siz doğulusunuz ya kızımızı eve hapsedeerseniz" vs vs gibisinden.... ve canımın canı da aynen bu söylediklerinizi söylemişti ablama... gün geçtikçe öyle olduklarını o kadar iyi anlıyorum ki... umarım senin ailen de benim ailem de anlar bu durumu konu sahibi arkadasım....

açık ve ortada olanlardan örnek verir misiniz?
ben istanbuldayım ama bir doğuluyum ve okuyunca bana da dokunduğunu hisettim. siz de ayrım yapmadığınızı söylüyorsunuz ama "her şey ortada" diyorsunuz demekki siz de beğenmiyorsunuz

baban evlenmicek ya sevgilinle. su ailelerin herseye karismalarini anlamiyorum. AILE kavrami biz farkinda olmasakta kücük kapitalizmdir.yani bence AIle devletin kücük hali gibidir. Kendi dogrulariyla yetistirmeye calisirlar cocuklari, fakat hic farkinda degillerdir ki kendi fikirlerini de dayatmaya calismaktadirlar. bütün önyargilarin,cahilligin,kötülügün kaynagi cocugun aileden gördüklerinde gizlidir....bu dogulu-batili hadiseside bunun parcasidir. insani insan olmaktan cikaran bu ayrismalarla bir yere varamayiz...

sizde seviyorsaniz babaniza bu karar da ciddi oldugunuzu anlatmaniz gerekir. yok ille de hayir derse sorarim? insan ayirimi yapan bir aileyi mi tercih edecegiz bu durumda yoksa asik oldugumuz adami mi?
sorunun cevabi bence cok basit.....

yani konunun sahibinin yazdiklarinin tümünü suanda okudugumda ortada vahim biseylerin oldugu asikar.

Pardon ama farkinda misiniz burda Kürtlere de laf dokundurtuyorsunuz. (bu arada su dogulu lafindan uyuz oluyorum. Kürt kürt!)

birincisi benim sevgilim kürt değil arap ki sizde hak verirsiniz ki her yerin iyisi ve kötüsü var ve biz bir kaç yıldır doğuda yaşıyoruz o yüzden söylüyorum iyisinden çok kötüsünü gördük kadınlara ne gözle baktıklarını gördük (kendi kadınlarına namus namus diye göz açtırmazlar ama dışarıdan gelen kadın olduğunda da çok afedersiniz öyle bakar dururlar) yaşam biçimlerini gördük burda ki kızlara her şey yasak ayıp olduğu için batıdakilerden daha çok dışa açıldıklarını gördük hepsini bizzat kendimiz yaşadık o yüzden diyorum medya bizim için hiç önemli değil biz gördüğümüze inanırız diye.. ama bn sevgilimin ailesini de tanıdım akrabalarını da allaha şükür onlarda böyle bir şey görmedim. benim buraya o konuyu açmamın sebebi biz böyle şeyleri çok gördük ama gördüğüm kadarıyla sevgilimin ailesinde böyle şeyler yok (gördüğüm kadarıyla diyorum çünkü içine girmeden kimsenin içini bilemezsin) o yüzden ailemi nasıl ikna ederim vs vs die soruyorum size.. ben gördüğümü bilirim ayrıca ben ayrımcı da değilim çok ii kürt türk arap arkadaşlarım da var ama tabiki kötüleri de..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…