öncelikle şunu söyleyeyim bildigim kadarıyla içici olmak tutuklanmak için bir sebep değil. Hatta bunu satanlar bile ceza almamak için sadece içici olduğunu vs söylüyor. Ya erkek arkadasınız satıyor bunu , ya da bu pisliği temin ettiği kişiler her kimse onu da bu işe bulaştırmışlar bir şekilde.
Eğer öyleyse zaten ilk mahkemede çıkar. Genelde tutuklama çıktıysa bir durumda en az 1 ay tutuyorlar içerde.
Bu durumda ilk yapılması gereken şeyler ;
Tutukluğa itiraz dilekçesi yazmak. Bunu kendisi de yazabilir, avukatı varsa avukatı da yazabilir.Hatta birinci dereceden akrabaları da yazabilir. Genelde tutukluluğa itiraz dilekçesiyle bırakıyorlar , çok pis bir durum yoksa.
En kötü ihtimalle 1 ay gibi bir süreden sonra tutukluğun gözden geçirilmesi mahkemesi oluyor. Anlattığınız gibiyse bu şekilde çıkar.
Bu şekilde de çıkmıyorsa olay sandıgınız gibi değildir.
Ayrıca uyuşturucu çok berbat bir şey. Sevgiliniz içerde oldugu için o psikolojiyle bırakacagını söylüyordur muhtemelen. Uyuşturucu tedavisi kolay bir şey değil. Kimse durup dururken de yakalanmaz ayrıca ben olayın sandığınız gibi olduğunu düşünmüyorum.
Ben olsam yapamazdım sanırım. uyuşturucudan hep çok korkmuşumdur.
Ayrıca 4 yıldır birlikteyiz demişsiniz hiç mi anlamadınız ? Uyuşturucu içen insan net belli olur. Vücuda verdiği belirgin zararlar var çünkü. Gözlerde kızarıklık, uyku hali gibi vs vs. Yakın çevreden kullanan tanıdığım vardı , baya belli saklanacak bir şey değil bu. Bence siz de biliyordunuz , suan öğrenmediniz ?