sevgilim cahil mi konu sahibesi açıklama :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ay evet birdaha öyle yapacağım bilemedim kusura bakmayın. sevgilimle farklı şehirlerde yaşıyoruz en iyi ihtimalle ayda 1 kere görüşüyoruz. Bazen 2-3 ay buluşamadığımız da oluyor.
Heh yani, 3 ayda 1 kere buluştuğunuzda her şey iyi gelebilir, belki dediğiniz farklılıklar gözünüze batmaz ama evlilikte akşam iki sohbet edemeyecekseniz hayat zindan olur ikinize de

Herif yağmurda ıslanmış yavru kedi hissiyatı oluşturdu çoğu kişide nedense. Direkt korumaya aldılar

Ay evet birdaha öyle yapacağım bilemedim kusura bakmayın. sevgilimle farklı şehirlerde yaşıyoruz en iyi ihtimalle ayda 1 kere görüşüyoruz. Bazen 2-3 ay buluşamadığımız da oluyor.
İki senede topu topu 20 kez yarım yamalak görüştüğünüz adamı tanıyamazsınız. Mümkünatı yok bunun. Birbirinizin arkadaş ortamlarına girdiniz mi hiç?

Herif yağmurda ıslanmış yavru kedi hissiyatı oluşturdu çoğu kişide nedense. Direkt korumaya aldılar
Bence konu sahibi cahil bulma sebeplerini yazmasaydı bu kadar linç gelmezdi. Yazılanların yüzde doksanı “ne var ya o an bilememiş olabilir” şeklinde. İnsanların ben de olsam bilemezdim diye düşünüp cahil lafını üstüne alındıklarını düşünüyorum

Çünkü her gün bu tarz konu açılıyor burda. Ben genelde yorum yapmıyorum ama konu sahipleri “sevgilimle denk değiliz” minvalli konularda her zaman destekleniyor. İnsanlar konuyu kişiselleştirdikleri için bu kadar tepki verdiler bence. Yoksa adama üzülüyor olsalar diğer konularda da bu tarz mesajlar yazarlardı.

O da doğru. Çarpım tablosu ve alfabe bilmemenin normalleştirilmesine şahit olduk hep birlikte

Bilmemek ayıp değil, bilmemekle övünmek ayıp diyerek noktayı koyayım bari

Ayri şehirlerde en iyi ihtimalle ayda bir,bazen 2-3 ayda bir buluştuğunuz sevgiliyi ne kadar tanıyabileceksiniz? İşin bir de bu boyutu var. Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz mi çift olarak?
Sosyal hayatın içinde rahat mısınız kendisiyle?
Lincleme kısmı da biz "gariban edebiyatini" severiz millet olarak ama iş kendimize yakınlarımız gelince durum değişir genelde.
Burada sizi haksız bulanların çoğu kız kardeşleri benzer evliliği yapacak olsa en azından içten içe rahatsız olurdu.

Birde erkeği çalışmaktan, caliskan olmaktan, paradan ibaret görenler var hâla. İlkokul mezunu bile olsa olurmuş bazılarına göre mesela. Bu da ayrı bir boyut tabi. Onlara diyecek bir şey bulamadım. İlkokula bile gitmemiş rahmetli anneannem de böyle düşünürdü.

İki senede topu topu 20 kez yarım yamalak görüştüğünüz adamı tanıyamazsınız. Mümkünatı yok bunun. Birbirinizin arkadaş ortamlarına girdiniz mi hiç?
2 sene de birçok kere görüştük tabii ki. Şu sıralar havalar çok soğuduğu için biraz azalttık. Özellikle yaz aylarında 1-2 haftaya kadar görüşüyoruz. O benim ablamla tanıştı. 2 kere bir araya geldik. Ben de onun teyzesiyle tanıştım birilikte oturduk kahve içtik.

Arkadaşlarımızla çift olarak bir araya gelemedik çünkü ayrı şehirlerde olunca onun arkadaşları orada benimkiler burada. Ama tanıyoruz birbirimizin arkadaşlarını. O benim ablamla tanıştı yüz yüze. Ben de onun teyzesiyle. Sosyal hayatımızda onun yanında mutlu ve huzurluyum. Kendisi uyumlu biri ve eğlencemeyi güzel vakit geçirmeyi seven bir insan.

Abladan teyzeden bahsetmiyorum. Senin arkadaş grubuna girdi mi mesela? 2-3 çift birlikte zaman geçirdiniz mi? Hani normal sevgililer yapar ya çift olarak buluşulur, oyun oynamaya, sinemaya, tiyatroya, eğlenmeye falan gidilir. Öyle bir şey yaptınız mı bu iki sene içinde?

Ya da birlikte tatile gittiniz mi? En az 48 saati aralıksız bir arada geçirdiniz mi?

Aile üyelerinden ziyade arkadaş buluşmalarında da bir görseniz kendisini güzel olur aslında.
İşin sonu ne olursa olsun, endiseleriniz,acabalarınız gayet normal.
Özellikle annenizin uyarılarını yabana atmayın. Her ilişki evlilikle sonuçlanmak zorunda değil. Sevgililik bunun için var zaten. Evlilik sadece duygusal bakılarak yapılmamalı. Sevgilinizi her anlamda, akıl mantık süzgecinden geçirin. Bir kafede oturup güzel birkaç saat geçirmek gibi değil sorumluluğun her anlamda sizde olduğu hayat. Ayrı şehirde, atansanız sizinle gelemeyecek sonrasında yine onun memleketinde, onun ailesiyle yaşayacağınız bir hayatınız olacak.
Düşünün hepsini.

Sevgiliyle aynı dili konuşmadığına inanıyorsa bir insan ayrılmalı ben sadece onun da kendinin de zamanını çalmaması tarafındayım şahsen. Zaten uzaktan sevgilinmiş tanıman mümkün değil cahillik seviyesi daha da derin olabilir.
Benim eleştirim mesela asla adamı koruma değildi bizim eğitim sistemi ezberletici sistem zamanla da bellekte çok tutmuyor insanlar da.
Bunu eleştirdim mesela.
Üniversite mezunu olup çoğu hiç donanımlı ve kültürlü değil.
Ondan kişinin kendisinde olan birşey vasıflara çok güvenmiyorum bazı bölümler hariç. Lise mezunu olup donanımlı olan da var. Konu sahibinin sevgilisini o yüzden cahil buldum bende. Her zaman çok iletişim halinde olmalısın ki ancak öyle anlayabilirsin.

Ben senin endişelerini anlıyorum. Benzer bir sevgililik ben de yaşadım. Karşımdaki çok iyi bir insandı fakat hem kültürel hem mesleki benden çok gerideydi. Ben de sizin gibi ilerde çocuklarımız olursa eğitim hayatına ne kadar destek olabilir diye tereddüt halindeydim. İlgi alaka da bir yere kadar. Şu an yaşın çok küçük onu çok seviyorsun. Ama zaman içinde değişiyoruz beklentilerimiz önceliklerimiz değişiyor. Endişelerin varken evlilik için acele etme. Henüz ekonomik özgürlüğe sahip değilsin. İnan insanın kendi parasını kazanması bile kendisini değiştiriyor. Önce bi atan işini eline al. Endişelendiğin konuda çok haklısın. Dünya artık eskisi gibi değil. Geçim zor. Çocuklarla ilgilenmek daha zor. Hayatımızı kolaylaştırmak için evleniyoruz. Şu anki yaşında sana ilgi alaka yeterli gelecekken belki on sene sonra çocuğun ödevine yardım edememesi seni çok zorlayacak bunları bilemeyiz. Sen öncelikle işine odaklan zaman içinde neler olacağını daha net göreceksin

Dizi çeker gibi 2. Kısmı yazmışsın. Olabilir kendini de açıklamışsın. Ama sen bu çocuktan ayrılacaksın bacım burda gelip yazman etmen de kendine bi şeyleri söylemek için :) çok kendini yorma ne diyim.

İnsanlar hala diğer konunuza cevap yazıyor. O zaman ya onu kitlettirin ya bunu diğerine birleştirin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…