Hanımlar,
üsluplara dikkat edebilir miyiz lütfen?
Konu sahibesi,
sizin konuyu anket olarak açmanıza takılmış olabilirler ama bir yandan da onlar açısından düşünürseniz şayet iki insan birbirini seviyorsa ve birlikte olmayı her ikisi de istiyorsa bunu 3. şahıslara sormaya gerek yoktur.
İlişki yaşarsanız ayrılabilir de ayrılmayabilir de, bu yaşadığınız sevginin temelinin ne kadar sağlam olduğuna veya sevgiyle birlikte saygıyı da ne kadar koruyabildiğinize bağlı, ilişki yaşamasanız da ayrılabilirsiniz, bunu insanların tecrübeleri değil zaman gösterir, herkesin tecrübesi, yaşanmışlıklarına göredir çünkü, benim tecrübem size uymayabilir.
Sizin üstünde durmanız gereken şey siz sevgilinizle birşeyler yaşamak istiyor musunuz istemiyor musunuz?
Buna ne kadar hazırsınız? İlerde pişman olur musunuz olmaz mısınız? İlişkiye girerseniz sevgiliniz bunu ilerde aleyhinize kullanır mı kullanmaz mı, bu konuda ona ne kadar güveniyorsunuz?
İlişkiye girdikten bir süre sonra ayrılırsanız keşke ilişkiye girmeseydim diye suçluluk duyacak mısınız yoksa istedim, yaşadım, sonlanmasını da kabul ediyorum diyebilecek kadar güveniyor musunuz kendinize?
İlişkiyi evliliğe atılacak bir adım, ilişkinin bitmeme garantisi olarak mı görüyorsunuz?
Bu soruların cevaplarına göre karar vermelisiniz, diyelim ki ilişki yaşamak için erken diye düşünüp teklifini kabul etmediniz, o zaman lafı dolandırmanıza gerek yok, henüz erken olduğunu düşünüyorum, hazır değilim dersiniz olur biter.
Bu cevap sonrası ayrılıyorsa zaten birlikteliğin temelini cinsellik yaşama umuduna bağlamış demektir, ki güçlü ve sağlam ilişkilerin tek ve mutlak yapı taşı cinsellik değildir.