Sevgilim beni her şeyin en güzeline alıştırıp sonra elimden alıyor. O mu kötü ben mi?

Anladım ama eğer bu adamla evlilik düşünüyorsanız birkez daha gözden geçirin derim, bir bakmışsınız kendinizi borç batağında buluvermişsiniz.
En korktuğum bu işte. Evet sevgiliyken sıkıntı yok ama evlilik kısmı bi korkutuyor

Çok iddialı olacak belki ama cidden hayatın işi ben ve ailesi üzerine kurulu. Sadece günlük gelirini görüp cok şımarıyor hali hazırda olan kredilerini ve borçlarını düşünmüyor ödemesinin günü gelmeden dükkandan ona para ayırmak aklına gelmiyor halledilir gözüyle bakıyor ama akıl 5 karış havada
Ne borcu bunlar hiç sordunuz mu? Baktınız mı? Bence siz iyi tanıdığınızı sanıyorsunuz. Ama bi adam sevgilisini/eşini hediyelere boğup kısa sürede geri almaz. Günlük harcamaları vardır dediğiniz gibi ama neye gidiyor bu denli borç altına girecek harcamalar? Bir sürü ticaretle uğraşan, restaurant, dükkanı olan insanlar var kimseden böyle bi şey duymadım.
Aldıkları gönlünüzü hoş etmiş ama sizden alacakları canınızı bi o kadar yakabilir söyliyim. Bi erkeğin kadından alışkanlık haline getirerek parasını, bileziğini istemesi normal değil.

dengesiz biri bence
kim bir saatte arabasini kime satacak o kisma inanmadim. ya zaten satasi vardi alacak kisi belliydi de size ayak yapti kendinizi kötü hissedin diye ya da isin icinde bir is var.
ayrica adam sana hediye almiyor ki..yatirim icin altin alip kenara koymak yerine bilegine takiyor. hediye olsa geri almazdi. eskiden dedem de ananeme dizi dizi bilezikler alirmis sevdiginden mi? yoo birikim icin. sonra araba modeli degsitirirken, kardesini evlendirirken, eve esya alirken, koye ev yaptirirken falan yine o bilekten alir bozdururmus. bu bir nevi yastik alti gibi bir sey.
ayrica dengesiz bir adam. ayagini yorganina göre uzatmiyor, kendiniz zengin sanip esine dostuna gereksiz bonkörlukler yapiyor, parasini hic ediyor. sonradan kazansa bile hic sevmem böyle hesabini kitabini bilmeyen adamlari.
bir de ablasinin kocasindan sana ne? sana niye küfür ediyor? baslarim borcuna dedigi (ki belki sinkafli halini telaffuz etmistir) kendi borcu. baslarim borcuna diye kufur edene kadar insan gibi ödesin, bagirip cagirip seni sindirmeye calismasin.
bence bu adamdan koca falan olmaz.
bizim eski bir aile dostumuz vardi ayni senin sevgilin gibi. adam ya batiyor ya cikiyor. iyi kazanirken cocuklar koleje gidiyor (ki 20-25 yil önceden bahsediyorum. Kolejler yaygin degilken), ailecek tatillere gidiyorlar, kadin kuyumcu gibi, en luks arabalara biniyorlar. sonra bir anda batiyorlar ev disinda herseyleri satiyorlar, cocuklar donem ortasinda kolejden alinip mahalle okuluna veriliyor, kadinin kollar bileziksiz, hatta elisi yapiyor satmaya calisiyor falan, ucan kusa borclari var. birkac sene sefalet icinde eksilerde yasiyorlar sonra adam toparliyor yike yukseliyorlar. yine cocuklar koleje, tatillere, araba yenileniyor falan. birkac sene sonra yine dibi görüyorlar. 10 yildir falan hic haber almadim onlardan, yaslaninca duruldu mu bilmiyorum ama benim tanidigim kadariyla ya en dipteler ya en yukarida. ortaları yok.
neyse ki akillilik edip bir ev almislar da her batmaya başlarini sokacak evleri var. o da olmasa ona buna siginacak haldeler.
sahsen 3 sene zengin 3 sene fakir yaşayacağıma hesabimi kitabimi bilip normal yaşarım daha iyi

dengesiz biri bence
kim bir saatte arabasini kime satacak o kisma inanmadim. ya zaten satasi vardi alacak kisi belliydi de size ayak yapti kendinizi kötü hissedin diye ya da isin icinde bir is var.
ayrica adam sana hediye almiyor ki..yatirim icin altin alip kenara koymak yerine bilegine takiyor. hediye olsa geri almazdi. eskiden dedem de ananeme dizi dizi bilezikler alirmis sevdiginden mi? yoo birikim icin. sonra araba modeli degsitirirken, kardesini evlendirirken, eve esya alirken, koye ev yaptirirken falan yine o bilekten alir bozdururmus. bu bir nevi yastik alti gibi bir sey.
ayrica dengesiz bir adam. ayagini yorganina göre uzatmiyor, kendiniz zengin sanip esine dostuna gereksiz bonkörlukler yapiyor, parasini hic ediyor. sonradan kazansa bile hic sevmem böyle hesabini kitabini bilmeyen adamlari.
bir de ablasinin kocasindan sana ne? sana niye küfür ediyor? baslarim borcuna dedigi (ki belki sinkafli halini telaffuz etmistir) kendi borcu. baslarim borcuna diye kufur edene kadar insan gibi ödesin, bagirip cagirip seni sindirmeye calismasin.
bence bu adamdan koca falan olmaz.
bizim eski bir aile dostumuz vardi ayni senin sevgilin gibi. adam ya batiyor ya cikiyor. iyi kazanirken cocuklar koleje gidiyor (ki 20-25 yil önceden bahsediyorum. Kolejler yaygin degilken), ailecek tatillere gidiyorlar, kadin kuyumcu gibi, en luks arabalara biniyorlar. sonra bir anda batiyorlar ev disinda herseyleri satiyorlar, cocuklar donem ortasinda kolejden alinip mahalle okuluna veriliyor, kadinin kollar bileziksiz, hatta elisi yapiyor satmaya calisiyor falan, ucan kusa borclari var. birkac sene sefalet icinde eksilerde yasiyorlar sonra adam toparliyor yike yukseliyorlar. yine cocuklar koleje, tatillere, araba yenileniyor falan. birkac sene sonra yine dibi görüyorlar. 10 yildir falan hic haber almadim onlardan, yaslaninca duruldu mu bilmiyorum ama benim tanidigim kadariyla ya en dipteler ya en yukarida. ortaları yok.
neyse ki akillilik edip bir ev almislar da her batmaya başlarini sokacak evleri var. o da olmasa ona buna siginacak haldeler.
sahsen 3 sene zengin 3 sene fakir yaşayacağıma hesabimi kitabimi bilip normal yaşarım daha iyi
Sanırım cok haklısın ya. Anlattığın ailede kendimden bir şeyler buldum resmen. Öffff cok da seviyorum o da öyle ama neden normal bir adam gibi olamıyor zaten borcu ödeyemediğimde dedim seni kendime benzetemedim ben sana benzedim. Bu duruma sokma beni. Yok cidden satar bulunduğu çevrede esnaf cok ama nasıl satar 50 60 bin altına vermiştir öyle satmıştır mesela akıllı bir hamle yaparak değil

Araba benim. Kredisini ben ödüyorum. Benim gelirim hep sabit ve bana fazlaca yetecek kadardı. O sonradan toparladı kendini. Bilezik de şöyle evlilik düşündüğümüz için en azından kolunda dursun harcamamış olalım gözüyle yaptı. Önceki pırlantalardan cok zarar etmiş olacak ki bileziklere döndü :)
Yine de saçma ya pırlantalar alıyor size sonra alıp satıyor tekrar alıyor tekrar satıyor insan üçüncü seferde yok kabul etmiyorum hediyeni der yani.
Yetmiyor başka biriktirecek yöntem yok gibi sizin kolunuza hediye diye bilezik diziyor sonra onu satıyor tekrar diziyor falan.
Ve siz aa bu sefer borcunu ödemedin ilk defa gecikti diye anlıyorsunuz bu adamın ve sizin hediyeleşme olayının mantıksızlığını.
O da arabasını satıyor bir saatte yine hiç düşünmeden karı zararı.
Cıkss sizden zor olur ya evlenmeyin iyice gözlemleyin derim.
Siz de mantıklı bakın biraz aa bana harcıyor bir günde beş bin eğlencemize harcıyor hep diye bakmayın

Yine de saçma ya pırlantalar alıyor size sonra alıp satıyor tekrar alıyor tekrar satıyor insan üçüncü seferde yok kabul etmiyorum hediyeni der yani.
Yetmiyor başka biriktirecek yöntem yok gibi sizin kolunuza hediye diye bilezik diziyor sonra onu satıyor tekrar diziyor falan.
Ve siz aa bu sefer borcunu ödemedin ilk defa gecikti diye anlıyorsunuz bu adamın ve sizin hediyeleşme olayının mantıksızlığını.
O da arabasını satıyor bir saatte yine hiç düşünmeden karı zararı.
Cıkss sizden zor olur ya evlenmeyin iyice gözlemleyin derim.
Siz de mantıklı bakın biraz aa bana harcıyor bir günde beş bin eğlencemize harcıyor hep diye bakmayın
Evet neden mantıklı bakamıyorum beynimi mi yedim bilmiyorum ya. Çok da güzel seviyor ve seviliyorum hadi iyi koca da olsa iyi baba olmayacağı kesin.

Ailesinin durumu olan bildiğim bir erkek vardı. O da ailemden durumum iyi, ne de olsa ödenir diye kafasına göre borç yapardı, har vurup harman savururdu. Sevgilinde de o kafa yapısı var bence.

Ailesinin durumu olan bildiğim bir erkek vardı. O da ailemden durumum iyi, ne de olsa ödenir diye kafasına göre borç yapardı, har vurup harman savururdu. Sevgilinde de o kafa yapısı var bence.
Har vurup harman savurmasını da geçtim beni de kendine benzetti ya ben borçtan korkan insandım. Bu kafa yapısı değişir mi

Har vurup harman savurmasını da geçtim beni de kendine benzetti ya ben borçtan korkan insandım. Bu kafa yapısı değişir mi
Anlattığım kişi ailem bir şekilde öder ya da onlardan sonra miras kalır falan diye ödemiyordu, borç yapar dururdu. Bence değişmeyecek ödenir ne olacak diye düşünüyor.

Sevgilimin kalbi pırlanta gibidir 3 seneyi bitiren ilişkimiz var zaten bir senesinde beraber yaşadık şuan yakın şehirlerde ayrı yaşıyoruz.
Sevgilim bana hiç aklımda yokken 3 bilezik alır ve ben mest olurum aradan 3 ay geçmez satmamız gerekir. Yada sana cok güzel bir gün yaşatacağım der tatile götürür 3 hafta sonra geçtiğimiz aylarda aldığımız pırlantayı satarız gibi gibi. Ticaretle uğraşıyor ne kadar kazansa da gideri çok oluyor benim 5 katım kazanıyor belki ama ben onla tanıştığımdan beri borçlarım cok kabardı Allah var kredi kartımdan dükkan masraflarını geçer benim harcamalarımı da kendininkini de o öder. İlk defa bu ay biraz gecikti bakıyorum 1 hafta geçiyor hala ödemiyor ama bi gecede 5 bin eğlenceye harcıyoruz arkadaş misafir ediyoruz en son dayanamadım borcunu ödemem için seni sıkıştırmam mı lazım? Biliyorsun çalışıyorum ve bankalar tarafından gecikti diye aranmaya alışık biri değilim dedim 1 saat içinde hesabıma olması gerekenden 30 40 milyar fazlası geldi şaşırdım hemen o fevrilikle 1 saat içinde arabasını satıp borcunu ödemis bu sefer cok üzüldüm onu sıkıştırdığım için. Sonuçta biraz gecikse kimse ölmezdi benim derdim ödememesinden daha cok cabasızlığıydı eline hangi para geçse benimle birlikte yedi Allah var ama ben ödeyemeyecek gibi olduğunu bilemem ki kendini ayarlaması lazım değil mi? Ablası boşanıyor bu dönemde ve sanırım boşandığı kişi psikopatmış küfür etti benim tek derdim ablam şuan para mal mülk değil başlarım borcuna dedi. Tabi sonrasında sakinledi arabasını satmasına kızdım çünkü aynı şehirde olmadığımız için arabasız görüşmekte cok zorlanıyoruz. O da ne olursun beni üzme sağlığımız keyfimiz yerinde olsun yeter bu ara üstüme gelme dedi.
İyi de arabayı alan da kendisi hediyelerimi alan da o bir arabamız zaten var bende. Ama görüşebilmek için onun arabası olması lazım çok az vaktimiz oluyor bulunduğum şehire gelmesi için onda araba bize kolaylık oluyor. Eee pırlantaları da ben istemiyorum kendisi alıyor tabi ki havalara uçuyorum ama sorumsuz ödemelerini bilmediği için ilk ödemede hemen bunları gözden çıkarıyor. Ben bunu adam edebilir miyim ?
Bana pek normal gelmedi bu durum. Ne iş yapıyor da böyle pırlanta alıp geri satıyor

Araba benim. Kredisini ben ödüyorum. Benim gelirim hep sabit ve bana fazlaca yetecek kadardı. O sonradan toparladı kendini. Bilezik de şöyle evlilik düşündüğümüz için en azından kolunda dursun harcamamış olalım gözüyle yaptı. Önceki pırlantalardan cok zarar etmiş olacak ki bileziklere döndü :)
O bilezikleri de evlendiğinizde satar zaten. Onu da yatırım amaçlı düşünmüş. Ticaret adamı neticede :KK53:

Evet neden mantıklı bakamıyorum beynimi mi yedim bilmiyorum ya. Çok da güzel seviyor ve seviliyorum hadi iyi koca da olsa iyi baba olmayacağı kesin.
Çünkü sizi bu zamana kadar zor duruma sokmamış sizden bir şey eksiltmemiş borcunu zamanında vermiş. Üstüne bir yerlere gittiğinizde bolca harcamış anladığım tatil masraflarını da karşılamış.
Hediyeleri geri alsa da bir müddet de olsa pırlanta,altın vs sizde kalmış.
İlk defa sizi gerçekten zarara sokacak bir durum yaşanınca ve söylediğiniz cümle karşısında yaptığı davranışı görünce bir aydınlanma gelmiş.
Sevgiliniz şu an için bir evi geçindirecek potansiyele sahip değil.
Siz de size dokunana kadar ne olduğunu pek umursamıyorsunuz.
İkinizin de durulup biraz yalnız kalıp olaylara uzaktan bakmaya ve gelecekteki hayatınız,ilişkileriniz için aynı hataları yapmamak için yenilenmeye ihtiyacınız var.

Yatırım da yapıp borca giriyor mu ? Çünkü çoğu zenginin hiç parası olmaz cebinde hep borçludur. Uyguna ev gelir alır uyguna araba gelir alır vadeli araba bulur alır sonra onu okutur vs vs

O bilezikleri de evlendiğinizde satar zaten. Onu da yatırım amaçlı düşünmüş. Ticaret adamı neticede :KK53:
Eeee nasıl değiştiricem bu adamı. Cidden cok seviyor seviliyorum ama para zaafı onu bambaşka biri yapıyor gözümde. Beni asla mağdur etmez ve kimseyi de mağdur ettiğini görmedim arkadaş çevresi o kadar geniş ki hep sevip sevilir dolandırıcı vs taraklarında bezi olsa bu kadar sevilen biri olur muydu ya

Etrafında benden iyi kazanan bir kadın arkadaşı da yoktur benim zaten kendime yetecek param var. Evimde oturmuyorum. Yaptığı jestleri kabul ettim hepsi bu
Sen hiç jest yaptın mı ? 3 bilezik - pırlanta yüzük değerinde ama.

X