Sevgililer günü hediyesi almadı

Bizim de ilk sevgililer günümüzdü
Bana göre dünya ticaret günü
Bunu ona da söyledim 1 hafta önceden
Katiyyen kutlamıyoruz hediye mediye de almıyoruz ona göre dedim
Bana hediye almış
Gayet kullanabileceğim birşey
Ben sana alma demiştim ama teşekkür ederim dedim sarıldım
Sosyal medyaya baktım herkes hikaye gönderi yığdırmış her yıl olduğu gibi
Kutlayan kutlar ama benim için önemsiz son derece ticari amaçlı bir gün
Hediye almak isteyen aha bugün alsın yarın alsın
1 güne sığdırmak saçmalık
Bunun için ağlaman ve kaldıramıyorum demen evlilik olgunluğuna gelmediğinin kanıtı

Hem neden hediye almayacakmış veya beklenti içine girmeyecekmiş banal olarak görülüyor, bu erkekler yüzünden soyismimizdem vazgeçiyoruz, çocuk doğurup kilo alıyoruz, anası hastalandığında bakıyoruz, sevmediğimiz akrabalarına hoş görülü davranıyoruz, kardeşlerinin hanımlarına tahamül ediyoruz ki onların yaptığı binbir yanlış ve sinsi hareketlerinden, silemiyoruz
Onca emek ve sabıra karşı her türlü hediyeyi hak ediyoruz, yıkıcı değil yapıcı olduğumuzdan, maddiyat aşkı olarak da görmüyorum, güzel bir jest olduğundan seviyorum
Evliliğe bakış açım sizin gibi olsaydı ne çiçek ne hediye hiçbir şey telafi edemezdi. Bu tarz jestler yaptıklarınızın karşılığı olarak yapılmaz. Karşıdakinin içinden geliyorsa hiçbir sebep olmasa da yapılır.

Açıkçası şu gelen hediyeleri sürekli instagramda paylaşanlara çok gülüyorum ben. Görmemişlik gibi geliyor bana. Sanki sürekli birilerine nispet yapma çabası içindeler gibi.
Ayrıca siz almadıysanız onunda almanası normal tabi ama bir ufak çiçekte yollayabilirmiş. Bunu uygun bir dille söylerseniz belki özür dileyip telafi eder. Bazı insanların ruhu öyledir yani belki aklına öyle bir şey gelmemiştir. O kadar romantik biri olmayabilir...
Ben benimkiyle nişanlıyım. Bunun öncesinde 9 senelik bir birlikteliğimiz var ama işinden dolayı 14 şubatları son 3-4 senedir pas geçiyoruz desem yeridir. Bu seneye kadar hep cicek yollardı kendisi biraz romantiktir.:) bu sefer ben dedim yollama bana bu sene hiçbir şey bize para lazım evlilik arifesindeyiz diye😊

araya girmeyeyim dedim ama dayanamadım. kesinlikle katılıyorum size. sırf evli olduğum için eşimin kendi ailesine karşı olan sorumluluklarını, evliliği sürdürmek adına üstlenemem, yanlışa sessiz kalamam. evliliğimin ilk senesinde bu kafadaydım ve berbat bir sene geçirdim. ne zamanki evliliğin 2 kişi arasında olduğunu idrak ettim, eşimin ailesine karşı sorumluluk üstlenmedim, eşimden aileme karşı sorumluluk üstlenmesini beklemedim her şey yoluna girdi.

Bir insanı bir şeye zorlamak ya da yapmıyorsa sorun çıkartmak çok mantıksız geliyor bana. Eşimin ailesi için benim yapabileceğim birşey varsa ve yapmak istiyorsam yaparım, ama buna kimse beni zorlayamaz. Ya da eşimi ailem konusunda zorlamam. İçinden geliyorsa, istiyorsa, gider gelir, yardım eder vs.
Geçen hafta sonu büyük ablam geldi şehir dışından annemlere. Eşime annemlere yemeğe gidiyorum gelmek ister misin dedim, geldi. Gayet keyifli bir akşam geçirdik. Ertesi gün dışarı çıkalım dediler, ben de eşime söyledim. Siz abla kardeş gidin dertleşir konuşursunuz ben gelmeyeyim, canım da istemiyor zaten dedi. Onu bırakıp gittim. Bizim evliliğimiz teklif var ısrar yok üzerine kurulu. Ve herkes kendi ailesiyle dengeyi koruyor. Şimdiye dek bu sistemle sorun yaşamadık.

Aman arkadaşım üzüldüğün şeye bak. Ben hediye alıp vermeyi çok sevmem ama eşim bayılır bir süre sonra sıradanlaşıyor gerçekten. Dün gitmiş bir çiçeğe 70 lira bayılmış ben onunla çocuğa e bebek indirimden ıslak mendil alacağdım dedim 😅 tabi yüzüne demedim de. Bence gereksiz yani. Kuzenim kafam kadar baget yüzük paylaşmış sonra biraradayken zorla aldırdım dedi sosyal medyaya hiç inanma derim 😅

Ya kitap okumayı çok severim ama şiir asla sevmiyorum. Eski bir flörtüm başlardı şiire olır olmaz. Resmen afakanlar basardı, ter kıyamet tansiyonum yerlerde sürünürdü. Ben vıcık vıcık sevmiyorum galiba. Dominant ve biraz da sert mizaçlı adamları seviyorum. Neyse dişime göre bi adam bulup evlendim. (şiir okumayan). Gel zaman git zaman hamilelik dönemimde son zamanlarda dışarı çıkamadım. Afedersin " bana kilot alabilir misin dedim. O da gitmiş pazara gögsüme kadar gelen bi don almış kilotun üstündr bir gül ve şiir yazılı. İşte böyle kaderden kaçılmıyot 😜😜😜😜
Dağına göre kar derler eskiler, ben şiirleri severim o yüzden arada şiir yazması hoşuma gidiyor okuyamaz ama şiir okuma kabiliyeti yok:))) önemli olan sevip birlikte olmaktan keyif alacağınız bir eşe sahip olmak, bunu yakalamış olmak mutluluk verici hepimiz için Hoppa

Bir insanı bir şeye zorlamak ya da yapmıyorsa sorun çıkartmak çok mantıksız geliyor bana. Eşimin ailesi için benim yapabileceğim birşey varsa ve yapmak istiyorsam yaparım, ama buna kimse beni zorlayamaz. Ya da eşimi ailem konusunda zorlamam. İçinden geliyorsa, istiyorsa, gider gelir, yardım eder vs.
Geçen hafta sonu büyük ablam geldi şehir dışından annemlere. Eşime annemlere yemeğe gidiyorum gelmek ister misin dedim, geldi. Gayet keyifli bir akşam geçirdik. Ertesi gün dışarı çıkalım dediler, ben de eşime söyledim. Siz abla kardeş gidin dertleşir konuşursunuz ben gelmeyeyim, canım da istemiyor zaten dedi. Onu bırakıp gittim. Bizim evliliğimiz teklif var ısrar yok üzerine kurulu. Ve herkes kendi ailesiyle dengeyi koruyor. Şimdiye dek bu sistemle sorun yaşamadık.

aynen öyle. ben en başından beri kendi ailem için bir şey beklemedim ama eşimin ailesine karşı, onların beklentilerini karşılamaya çalıştım. baktım bu beni mutsuz ediyor neden uğraşayım ki dedim. yani anne babasını arayıp hal hatır sorması gereken kişi eşim, ben değilim. ya da ekstrem bir durum olmadığı sürece hastayken anne babasını düşünmesi gereken kişi eşim. ben de elbette arar, sorar, ilgilenirim ama bunu mecbur olduğum için ve karşılığında iki çiçek bir hediye beklentisiyle yapmam.

en basit örneği vereyim, burada daha önceden bahsetmiştim. kandil vb zamanlarda iki tarafın da aile büyüklerini arar konuşurum. evliliğin başlarında eşim benim aramamı bekleyip öyle arardı ailemi. olur ki ben aramazsam boşa aramış olmasın yani. bir gün dayanamadım kızdım kendisine "bir daha sakın ben seninkileri arasam da arama benim ailemi, kimse sen arayıp sor diye ölmüyor. ben ailemi ararım sorarım, yeterince evlatlık görevimi de yerine getiririm. senin işin yok onlarla" diye. biraz o konuşmanın etkisiyle, biraz benim yaşadığım aydınlanmadan sonra eşimin evliliğimizin daha huzurlu geçtiğini fark etmesiyle beklentilerini sıfırladı o da. şimdi ikimiz de içimizden geldiği gibi davranıyoruz. hem biz daha mutlu ve huzurluyuz hem de aileler öyle.

Sevgililer günü fazlaca anlam yüklediğim bi gün değil ama bu bizim ilk 14 şubatimiz ve en özel zamanlardayız nişanlanıcaz yakında ailemle tanıştı. 11 aydır birlikteyiz.

Ben çalışmıyorum ekonomik olarak da çok rahat değilim yakın zamanda da yüklü miktar kpss kitabı alınca tekrar ailemden para isteyemezdim alamadım. Ama kendisi memur. Ve uzaktayız uzun zamandır da görüşmüyoruz insan bi çiçek olsun yollamaz mi?

Sen almamışsın istemeye de hakkın yok diyenler olabilir sırf bu yüzden sustum ama sonra annem hani sana hediye yok mu diyince arkadaşlarım bi şeyler paylaşınca çok üzüldüm gerçekten çok üzüldüm ama ben bunu atlatamıyorum ağlıyorum aklıma geldikçe..
Zaten evli olunca bu kadar önemli olmayacaktı.
Neden bu umursamazlık? Halbuki ufacık bi çiçek gelse çok mutlu olurdum zsteb uzakta yanımda değil sırf bunun için bile gönderebilirdi.
Napıyim ben şimdi? Kırgınlığımi atlatamıyorum, konuşamıyorum onunla zaten çok duygusalım yengeç burcuyum.
Siz ne düşünüyorsunuz haksız mıyım
Sevgililer günü diye birşey yok zaten hep gavur icadı bunlar böyle şeylere takılmayın bile bnce

Hem neden hediye almayacakmış veya beklenti içine girmeyecekmiş banal olarak görülüyor, bu erkekler yüzünden soyismimizdem vazgeçiyoruz, çocuk doğurup kilo alıyoruz, anası hastalandığında bakıyoruz, sevmediğimiz akrabalarına hoş görülü davranıyoruz, kardeşlerinin hanımlarına tahamül ediyoruz ki onların yaptığı binbir yanlış ve sinsi hareketlerinden, silemiyoruz
Onca emek ve sabıra karşı her türlü hediyeyi hak ediyoruz, yıkıcı değil yapıcı olduğumuzdan, maddiyat aşkı olarak da görmüyorum, güzel bir jest olduğundan seviyorum
Erkekler yüzünden evlenmiyoruz sevmek sevilmek hayatı paylaşmak için evleniyoruz. Onlar yüzünden çocuk yapmıyoruz istediğimiz ve annelik gibi güzel bir duyguyu yaşamak için doğuruyoruz. Kimse için çocuk yapılmaz. Eşimin ailesinden hiç hazetmiyorum görüşmüyorum bana çok yanlış yaptılar yani sonuç olarak evliliği zoraki birşeymiş gibi yaşamanız üzücü olmuş.

Allah'tan çok önemsediğiniz bir gün değilmiş. Eğer bir beklentiniz varsa özel! günlerle ilgili bunu açık açık konuşun yoksa ileride dogum günü, tanışma yıldönümü, söz-nişan yıldönümü, evlilik yıldönümü , evliliğin 1. ayı vs. vs. (uzar gider böyle) hediyesi alınmadığında hastanelik falan olursunuz üzüntüden . Çünkü çevrenizde ilk bakışma gününü bile kutlayacak kadar boş, sevgi pıtırcığı insanlar mutlaka olacak ve siz de onlara bakıp bakıp kıyaslama yapacaksınız, hayatı kendinize zehir edeceksiniz , böyle ömür geçmez. Önce kendinize itiraf edin önemsiyorsunuz sonra da nişanınızla konuşun.

Sevgililer günü diye birşey yok zaten hep gavur icadı bunlar böyle şeylere takılmayın bile bnce
Arabistan bile kutluyor, tabi bizim erkeklerin işine gelmiyor işin içinde para var,
Onlar gidip kumara yatırıyor ozaman bile gıkınız çıkmıyor sevgililer gününe karşı olmak komik geliyor bana

Erkekler yüzünden evlenmiyoruz sevmek sevilmek hayatı paylaşmak için evleniyoruz. Onlar yüzünden çocuk yapmıyoruz istediğimiz ve annelik gibi güzel bir duyguyu yaşamak için doğuruyoruz. Kimse için çocuk yapılmaz. Eşimin ailesinden hiç hazetmiyorum görüşmüyorum bana çok yanlış yaptılar yani sonuç olarak evliliği zoraki birşeymiş gibi yaşamanız üzücü olmuş.
Karma denen şey olacaktır, ah aldıysanız sizinde evladınızda evlendiği kişi kapınızı açmayacaktır

Arabistan bile kutluyor, tabi bizim erkeklerin işine gelmiyor işin içinde para var,
Onlar gidip kumara yatırıyor ozaman bile gıkınız çıkmıyor sevgililer gününe karşı olmak komik geliyor bana
Arabistandakilerin kutlaması bunun doğru olduğu anlaminami geliyor yani yapmayın komik olmayın . Siz iyileri değil de kötüleri örnek almak istediğiniz için onları görüyorsunuz bnce.

Sevgililer günü fazlaca anlam yüklediğim bi gün değil ama bu bizim ilk 14 şubatimiz ve en özel zamanlardayız nişanlanıcaz yakında ailemle tanıştı. 11 aydır birlikteyiz.

Ben çalışmıyorum ekonomik olarak da çok rahat değilim yakın zamanda da yüklü miktar kpss kitabı alınca tekrar ailemden para isteyemezdim alamadım. Ama kendisi memur. Ve uzaktayız uzun zamandır da görüşmüyoruz insan bi çiçek olsun yollamaz mi?

Sen almamışsın istemeye de hakkın yok diyenler olabilir sırf bu yüzden sustum ama sonra annem hani sana hediye yok mu diyince arkadaşlarım bi şeyler paylaşınca çok üzüldüm gerçekten çok üzüldüm ama ben bunu atlatamıyorum ağlıyorum aklıma geldikçe..
Zaten evli olunca bu kadar önemli olmayacaktı.
Neden bu umursamazlık? Halbuki ufacık bi çiçek gelse çok mutlu olurdum zsteb uzakta yanımda değil sırf bunun için bile gönderebilirdi.
Napıyim ben şimdi? Kırgınlığımi atlatamıyorum, konuşamıyorum onunla zaten çok duygusalım yengeç burcuyum.
Siz ne düşünüyorsunuz haksız mıyım
Bu önem vermeyen haliniz mi 😂😂
Bence en güzel hediye
"Görünce aklıma sen geldin " hediyesidir :)
Yıllanmış sevgilim var , hiç bi 14 Şubat'ı kutlamadık :)

Gerçekten çok saçma hevesleriniz var, kapitalizmin kural gibi ortaya koyduğu anlamsız bir gün, bir de hediye alma zorunluluğu, bununla ortaya çıkan gösteriş yarışı... Gerçekten sevene her gün sevgililer günüdür, gerçek sevgi maddi hediyelerde saklı değildir.

Ve uzaktayız uzun zamandır da görüşmüyoruz

Bu daha sikintili bir durum. 11 aydir beraber oldugun birini ne kadar iyi taniyorsun? Hemde uzaktan. Bu nasil bir cesaret evlenmeye kalkiyorsun. Sakin bu adam ile evlenme. Tanimiyorsun. Üstüne ince fikirli degil.

Hayatini mahv etme. Evlilik çok önemli. "Zamani geldi" yada "sanirim sadece böyle bir adami hak ediyorum" gibi düsünceler ile evlilige adim atilmaz. Iyi düsün.

Uzun yıllar evli ya da birbirini taniyanlar,karşıdakinin bu güne önem vermedigini bilenler (benim gibi) tamam da,böyle ilk zamanlar yapılabilir bence.
İşin saçmalığına girersek doğum günü,yıl dönümü gibi günlerin de saçma olduğu savunulabilir.
İşin asli bu günler bahane,maksat hediyelesmek,hoşluk yapmak,karşıdakini mutlu etmek.
Evet sevgililer günü saçma,ama bir çiçek alacaksın,basit bir çiçek,ve karşındaki mutlu olacak bunu biliyorsun.Garanti yani,niye yapmazsın ?
O konuda size hak verdim.Hak vermedigim taraf ise kendinizi bu kadar harap etmeniz.O kadar da değil.

Evet onlar benim çok ahımı aldılar onu ne yapacağız? Hayata bakış açınız çok tuhaf
Standart görüşlerim yok kim ne ettiyse onu karşında bulacaktır, ama ah almak istemezdim siz yinede barışıp gönüllerini alın
Cahil ile cahil olunmaz

X