Şu hayatta kendi kararlarınızı vermeniz gereken konularda başkalarının ne dediğine göre hareket ederseniz kendinize çok yazık edersiniz.
Ne giyeceğiniz, hangi okulda hangi bölümü okuyacağınız, kimlerle arkadaşlık edeceğiniz, kiminle sevgili olup kiminle evleneceğiniz vs. bu "kendi kendine karar verilmesi zorunlu olan konular" başlığına girer. Yanlış anlamayın hepsi fikir almanız gereken konulardır. Ama iş fikir almayı aşıp da taviz verme, kararı başkasına bırakma aşamasına geldi mi; bu başkası ister anne-babanız olsun ister sevgiliniz-kocanız, burnunuz b.ktan kurtulmaz ben size söyleyeyim.
Arkadaşlarınız bekar (sevgilisi/eşi olmayan) kızlar ise konserde bazı insanlarla tanışmaları, flört etmeleri son derece doğal. O flörtün sınırlarını da kendileri belirlerler, bu yüzden arkadaşlardan soğuyacak bi durum yok ortada.
Ha hareketleri çok aşırıysa, sizi zor durumda bırakıyorsa ya da normal ama sizin hoşgörü gösterebileceğiniz alanın dışındaysa zaten kendi kararınızla araya mesafe koyabilirsiniz. Ama bunu sevgiliniz istedi diye değil, kendi sınırlarınızdan ötürü yaparsınız.
Son olarak ne zaman sevgilisi istedi diye arkadaşlarından uzaklaşan bi kız görsem bi süre sonra o kızların sevgililerine sardıklarını, gereksiz ilgi beklentilerine ve kıskançlıklara girdiklerini görüyorum. Hayatlarında sevgililerinden başka insan kalmadığı için onu hayatlarının merkezine koyup huzursuz insanlar haline geliyolar benim gördüğüm.
Hele bi de ayrıldılar mı sudan çıkmış balığa dönüyolar. Çevrelerinde kimse kalmadığı için ayrılık dönemi çok daha ağır ve içe kapanık geçiyo.