Sevgili köpüşümüz için,

cincirik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2024
66
42
28
Merhaba arkadaşlar,

Bir derdim var ve fikirlerinize çok ihtiyacım var. Yaklaşık 1,5 yıl önce eşim, benim istemediğim halde bir köpek aldı. (İstememe sebebim küçükken bir olay yaşadım travma gibi kaldı uzaktan seviyorum hepsini, buna rağmen yine de çok çabaladım) Onu aldığımızda 2 aylıktı. O zamandan beri tüm temizlik ve bakım işleriyle ben ilgileniyorum. Ama çalışıyorum; sabah 7'de iki çocuğumla evden çıkıyorum, akşam 7 gibi eve dönüyoruz. Gün boyu o hep yalnız kalıyor, bu da beni çok üzüyor. Eşim köpeği hevesle almasına rağmen hiç ilgilenmiyor. Bu duruma çok kızıyorum, hergün ama hergün söyleniyorum ama tık yok. Sizde saydıracaksınız ama saydırmayın hiç ben yoruldum onu tartışmaktan. Sadece ben çözmek istiyorum. Onu sahiplendirmeye kıyamıyorum. Ne kadar haşır neşir olamasam da onu seviyorum.

İşten geldiğimde saat geç oluyor yani hava karanlık oluyor. O saatte tek başıma parka çıkmaya korkuyorum. Onun bu kadar yalnız kalması ona zarar verir mi diye çok üzülüyorum.

Bu konuda ne yapabilirim? Korkumu yenecek önerileriniz var mıdır , belki evde enerjisini atmak için oyunlar olabilir, benzer bir durum yaşayanlarınız var mı? Fikirlerinize ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cok uzuldum biliyomusun benimde var bazen 6 saat evde yalniz kaliyor evde ihtiyaclari alinmasi lazim hemen gidip ilk onu evden alip öyle gidiyorum onlar disarda yürümeli koklamali cok cok yazik bence gercekten bakabilcek birine verin siz anlamasanizda eminim cok mutsuz

biz satın almadık ama evet haklısınız para karşılığı satılıp alınmasına bende karşıyım.
Eşim aldı demişsiniz ona istinaden yazmıştım, sahiplendik demelisiniz. Daha iyi bakacak birileri mutlaka çıkar, takip şartıyla sahiplendirebilirsiniz

Terketmiş gibi olur mu acaba aklıma geldi ama kıyamadım. İki türlü de zor onun için

Kim hevesle ve onay almadan o yavruyu eve getirdiyse bir zahmet ilgilenecek Yok öyle ben yaptım oldu Eşiniz çok bencil ne sizi düşünmüş ve masum dilsiz hayvanı.Onunla ilgilenecek bir aile bulun ve verin.Sabahtan akşama kadar köpek evde durmaz Kedi olsa tamam ama onun dolaşması gerekiyor....

Evde mamalarini/ odul mamasini eski bir tshirt yada havluya sarip durum yapip onun bulmasini saglayabilirsiniz
Yas mama verdiginizde buz kaliplarina koyup mama yerken ugrasmasini saglayabilirsiniz
Kalin bacak kemigini buzlukta tutup 2 saat kadar kemirmesini saglayabilirsinz cig olacak ve buzlukta bekleyecek asla yemeyecek kemirecek
Hepsi enerjisini arttiracak oneriler
Gezmesi dolasmasi gerekiyor ama kisin anliyorum haftasonu daha çok dolasabilir
Yine hazir kumas puzzle larda mama bulmak eski kolide kagitlarin arasina mama saklamak enerjisini harcatir iyi gelecektir

çok teşekkür ederim bunları deneyeceğim

Birde giydiginiz tshirti birakmak ozlemini yatistirir
Evde kalmaya alismistir ama kapida oturup sure uzatma teknikleri var dis kapida oturup sure uzatiliyor

Dis kapida anahtar ile oturup once kisa surelerde geri geliniyor tamamen sessizlesene kdr sure uzatiliyor terk edilmeyecegini hep donecegini anlamis oluyor

esiniz hep boyle dusuncesiz ve sacma mi hareket ediyor?
hem siz istemeden kopek getiriyor hem tüm bakimini size yikiyor hem gece bile siz cikartiyorsunuz.
iyi de neden?
gercek anlamda vicdaninizi kapatmaya calisip "ben ilgilenmiyorum senin kopegin ne halt edersen et" deseniz o cikartir mi aksamlari?

malesef. dediğim gibi tartışmaktan yoruldum. Çok umursamaz değil. ya da siz karar verin ben iyice yoruldum
ağzında kist çıkmıştı 6 aylıkken. mesela onda derdine düştü çok uğraştı araştırdı ameliyatla aldırdı başında bekledi. ayağı kırıldı tek bir saniye beklemeden ameliyat olması için çabaladı. ama temel gereksinimler SIFIR. Mesela ben özen gösteririm suyunu bile arıtmadan veririm o nadiren verdiğinde banyodan falan veriyor. Bu hoşuma gitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…