Köpekler saklambaç oynamayı çok sever, eviniz müstakilmiş o yüzden onunla oyun oynamanız sorun olmayacaktır, akşamları yemek sonrası en azından yarım saat 1 saat kadar çocuklarınız da dahil olsun saklambaç oynayın, top atıp tutmaktan da keyif alıyorlar, köpeğinizle sohbet ediyor musunuz hiç?Yorumunuz beni hem daha da heveslendirdi, ümitlendirdi hemde inancım arttı yapabileceğime. Park uzak değil ama semtimiz biraz kötü. Tekinsiz bir yer. Evimiz müstakil ses çıkarması hiç sorun değil eğer mutlu olacaksa sesli oyuncak bile alırım. Camdan bakma fikri çok güzel. Hemen bunun için bir köşe hazırlayacağım. Nasıl aklıma gelmedi bilmiyorum inanın. Çok teşekkür ederim
Bilinçliler. iyiyi kötüyü ayırt etmeyi biliyorlar. Okula da gittiklerinden mi bilemiyorum , Annemin de köpeği var küçüklükten beri alışıklar hiç öyle sırnaşık zalimce hareketleri olmadı. Ama eğer bahsettiğiniz gözleme dayalı muhasebeyi yapabilirliğimse ; ikinci evladım doğduktan sonra gelen annelik güncellemesi ile asla hayvan ya da bir çocuk olsun farketmez iki küçük canlıyı aynı yerde yalnız bırakamıyorum. Eminim bir çoğumuz böyleyizdir. Evet ne olur ne olmaz.Öncelikle eşiniz size sormayarak ayıp etmiş. Yanlış anlamayın ama bazı hayvanlar çocukların eline oyuncak oluyor. Umarım sizin evde durum bu değildir. Hayvanı keyfince oradan oraya sürükleyip kucağında daraltmıyorlardır umarım. Son olarakta köpekler kediler gibi değildir kediler evde sürekli durabilir ama köpeklerin sürekli gezdirilmesi lazım. Kediler bile sıkılabiliyorken evde sizin köpeğinizi düşünemiyorum. Eğer köpeği sık sık dışadı çıkaramayacaksanız lütfen üzülseniz bile iyi bir yuvaya sahiplendirin. Bu köpeğin sık sık dışarıda gezmesi lazım öyle günde 15 dakika bile çok az üzgünüm. Çok iyi niyetlisiniz belli ki köpeği düşünüyorsunuz ama dışarı çıkma olayı köpekte çok önemli. Öyle evde oyalayıcı şeyler asla yeterli değil
Merhaba. Oncelikle sizi daha tanimadan cok sevdim. Bu telasin arasinda dediginiz gb esinizin sorumluluk almamasi, cocuk is , bunlara ragmen kopeginizi birakmayip baskasinin eline teslim etmeyisinize cok mutlu oldum.. ben de kopegim sebebiyle aile buyuklerimin evlenirken bana verdigi debi derya deniz manzarali evi birakip ( apt dairesi oldugu icin) suan mustakil bir evde kiradayim. Sirf bahcesi var diye.. cunku buyuk irk kopegim var cok tuy dokuyor evin icinde imkansiz. Hem ona hem bize yazik olurdu. Kopeginiz siz hangi kosullarda bakarsaniz bakin eziyet gormedigi surece ki bunu asla dusunmuyorum cunku bukadar hassas davranan bir kadinin ona iyi baktigi dusuncesindeyim, size alistigi icin baskasi tum gununu onunla gecirse de mutsuz olucagini dusunuyorum.. hayvana gun icinde ayirdiginiz bir saat bile yeterli aslinda, sadece onunla paylastiginiz bir saat.. bunun disinda siz evde yokken biroyle anlasip onun dusarda yarim saat de olsa zaman gecirmesini saglayabilirsiniz. Bu isten oara kazanan insanlar var ozellikle uni ogrencileri bu isi yapiyor. Yada tanidik biri olabilir. İnternetten kopek gezdiricisi basliginda bulabilirsiniz size yakin bolgeden. Benim iki kopegim vardi baba ve ogul.. babamizi kaybettik simdi oglu bizimle. Ben de sizin gb bir hayvanin sorunlulugu alindiysa son nefesini verene kadar bana emanet dusuncesindeyim.. sizi tebrik ediyorumMerhaba arkadaşlar,
Bir derdim var ve fikirlerinize çok ihtiyacım var. Yaklaşık 1,5 yıl önce eşim, benim istemediğim halde bir köpek aldı. (İstememe sebebim küçükken bir olay yaşadım travma gibi kaldı uzaktan seviyorum hepsini, buna rağmen yine de çok çabaladım) Onu aldığımızda 2 aylıktı. O zamandan beri tüm temizlik ve bakım işleriyle ben ilgileniyorum. Ama çalışıyorum; sabah 7'de iki çocuğumla evden çıkıyorum, akşam 7 gibi eve dönüyoruz. Gün boyu o hep yalnız kalıyor, bu da beni çok üzüyor. Eşim köpeği hevesle almasına rağmen hiç ilgilenmiyor. Bu duruma çok kızıyorum, hergün ama hergün söyleniyorum ama tık yok. Sizde saydıracaksınız ama saydırmayın hiç ben yoruldum onu tartışmaktan. Sadece ben çözmek istiyorum. Onu sahiplendirmeye kıyamıyorum. Ne kadar haşır neşir olamasam da onu seviyorum.
İşten geldiğimde saat geç oluyor yani hava karanlık oluyor. O saatte tek başıma parka çıkmaya korkuyorum. Onun bu kadar yalnız kalması ona zarar verir mi diye çok üzülüyorum.
Bu konuda ne yapabilirim? Korkumu yenecek önerileriniz var mıdır , belki evde enerjisini atmak için oyunlar olabilir, benzer bir durum yaşayanlarınız var mı? Fikirlerinize ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bende sizinle aynı düşüncedeyim ; eşim haksız ve yanlış seçimde de bulunsa bende istemesem de bir kez varlığını kabul ettim. Ve bebekken geldiği için istemeden de olsa bağ kurdum o yüzden başka kimseye veremeyeceğimi düşünmeye başladım. Buda benim standartlarımı değiştirmemi gerektiriyor , kendimi buna hazırlıyorum.Merhaba. Oncelikle sizi daha tanimadan cok sevdim. Bu telasin arasinda dediginiz gb esinizin sorumluluk almamasi, cocuk is , bunlara ragmen kopeginizi birakmayip baskasinin eline teslim etmeyisinize cok mutlu oldum.. ben de kopegim sebebiyle aile buyuklerimin evlenirken bana verdigi debi derya deniz manzarali evi birakip ( apt dairesi oldugu icin) suan mustakil bir evde kiradayim. Sirf bahcesi var diye.. cunku buyuk irk kopegim var cok tuy dokuyor evin icinde imkansiz. Hem ona hem bize yazik olurdu. Kopeginiz siz hangi kosullarda bakarsaniz bakin eziyet gormedigi surece ki bunu asla dusunmuyorum cunku bukadar hassas davranan bir kadinin ona iyi baktigi dusuncesindeyim, size alistigi icin baskasi tum gununu onunla gecirse de mutsuz olucagini dusunuyorum.. hayvana gun icinde ayirdiginiz bir saat bile yeterli aslinda, sadece onunla paylastiginiz bir saat.. bunun disinda siz evde yokken biroyle anlasip onun dusarda yarim saat de olsa zaman gecirmesini saglayabilirsiniz. Bu isten oara kazanan insanlar var ozellikle uni ogrencileri bu isi yapiyor. Yada tanidik biri olabilir. İnternetten kopek gezdiricisi basliginda bulabilirsiniz size yakin bolgeden. Benim iki kopegim vardi baba ve ogul.. babamizi kaybettik simdi oglu bizimle. Ben de sizin gb bir hayvanin sorunlulugu alindiysa son nefesini verene kadar bana emanet dusuncesindeyim.. sizi tebrik ediyorum
Sanırım korkuyor tedirgin oluyorsunuz, temas etmeden ufak ufak yaklaşmalar yapabilirsiniz, onunla konuşmaya başlamanız bir adım olabilir, siz direkt oynayamıyorsanız çocuklarınızla oynatın yumuşak toplar var onlar için, bir tane alın onu atsınlar sizde o tutunca aferin oğlum/kızım deyin, muhtemelen zaten yumuşak huylu bir köpek, ondan size zarar gelmeyeceğine ikna olmuşsunuzdur, başına dokunmaya korkabilirsiniz ama dokunabiliyorsanız kuyruğuna dokunun, ufak ufak temaslar travmanızı atlatmanıza yardımcı olabilir, karşınızda oturunca gözlerine bakın.Bazen kendisinin temizliğini yaparken ve ya onunla ilgili bir iş var ise tatlı söylenmeler , veya maksimum öpücük atabiliyorum uzaktan. Zaman ne getirir bilmiyorum bu kararı aldım ama umarım seneye sizler gibi sevecen yakın olabilirim ona karşı . Annem köpeği ile birlikte uyur, ağzını burnunu öper falan, hiçbir zaman öyle olamam ama elimden geleni yapacağım bakalım. ikimiz içinde iyi olur umarım.
Haklısınız, içten içe anlıyorum galiba. teşekkür ederim. tavsiyelerinizi uygulayacağımSanırım korkuyor tedirgin oluyorsunuz, temas etmeden ufak ufak yaklaşmalar yapabilirsiniz, onunla konuşmaya başlamanız bir adım olabilir, siz direkt oynayamıyorsanız çocuklarınızla oynatın yumuşak toplar var onlar için, bir tane alın onu atsınlar sizde o tutunca aferin oğlum/kızım deyin, muhtemelen zaten yumuşak huylu bir köpek, ondan size zarar gelmeyeceğine ikna olmuşsunuzdur, başına dokunmaya korkabilirsiniz ama dokunabiliyorsanız kuyruğuna dokunun, ufak ufak temaslar travmanızı atlatmanıza yardımcı olabilir, karşınızda oturunca gözlerine bakın.
Bizim de köpeğimiz var, koynumuzdan başka yerde uyutmuyoruz, öpüyoruz kokluyoruz ama kardeşim bir evcile asla evde bakmam diyen biriydi, biz öpüp koklarken ayyy nasıl yapıyorsunuz hayatta yapamam derdi, severdi ama uzaktan, bir gün çöpe atılmış 3-4 günlük bir kediyi ölmesin diye evine almasıyla başladı her şey, biraz serpilsin doğal ortamına bırakırım dediği kedi 5 yıldır onunla, birlikte uyuyorlar, ağzını burnunu öpüyor, aynı sofraya oturuyorlar.
Siz vicdanlı merhametli birisiniz sadece korkuyorsunuz, korkunuzu yenerseniz onu sevmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu da anlayacaksınız.