Sevgili köpüşümüz için,

öncelikle bu köpeği aslında istemiyor olmana rağmen eşinin sorumsuzluğu yüzünden ilgilenmeni çok takdir ettim
hayvanı bi başına bırakıp benim köpeğim değil ki ne yapasan yap demiyorsun
onu da desen sende bir suç bulmazdım çünkü köpeği sahiplenen sen değilsin aslında
köpeğin suyunu arıtmadan içmesine kadar düşündüğün için çok iyi kalpli birisin belli ki
köpek evde yalnız kalabilir mi? valla benim bir arkadaşımın köpeği var hiç sevmiyor yalnız kalmayı
hatta arkadaşımı uzun süre göremediği bir dönem olmuştu arkadaşım hastanedeydi çünkü
bir süre sonra köpeği hastane bahçesine getirdiğimizde köpek bildiğin trip atmıştı
her hayvan böyle duygusal olmayabilir ama böyle durumlar yaşanabiliyor
üzüldüm ya başkası olsa yerinde hemen sahiplendirmek ister başkasına ama sen onu bile istemiyorsun allah gönlüne göre verir umarım bu hayatta

Kim hevesle ve onay almadan o yavruyu eve getirdiyse bir zahmet ilgilenecek Yok öyle ben yaptım oldu Eşiniz çok bencil ne sizi düşünmüş ve masum dilsiz hayvanı.Onunla ilgilenecek bir aile bulun ve verin.Sabahtan akşama kadar köpek evde durmaz Kedi olsa tamam ama onun dolaşması gerekiyor....
Acaba işten gelince yemek yapmaya girişmeden elimi yüreğime alıp biraz parka çıkarsam 15 - 20 dakika sabahta işe gitmeden 06:00 gibi 15-20 dk çıkarsam yeterli olur mu hafta içi? park çok izbe ama allah korusun diyeyim.
O zaman sahiplendirmeye gerek kalır mı? yeterli olur mu

Acaba işten gelince yemek yapmaya girişmeden elimi yüreğime alıp biraz parka çıkarsam 15 - 20 dakika sabahta işe gitmeden 06:00 gibi 15-20 dk çıkarsam yeterli olur mu hafta içi? park çok izbe ama allah korusun diyeyim.
O zaman sahiplendirmeye gerek kalır mı? yeterli olur mu
Neden tüm sorumluluğu siz alıyorsunuz??? bu fedakarlık için kocanız madalya vermeyecek,sabah 6 zifiri karanlık eşiniz sizin için kaygi duymadan kıçını dönüp uyuyabiliyorsa onu sahiplendirin .Zira insani değerleri yok.....

Neden tüm sorumluluğu siz alıyorsunuz??? bu fedakarlık için kocanız madalya vermeyecek,sabah 6 zifiri karanlık eşiniz sizin için kaygi duymadan kıçını dönüp uyuyabiliyorsa onu sahiplendirin .Zira insani değerleri yok.....
Eşim için değilki . Onu hiiiç umursamıyorum yordu beni. Sahiplendirsem aklım kalıcak. yani biraz yadırgayabilirsiniz bu cümlemi ama çocuklarımı bir yere emanet etsem aynı korku oluyor sahiplendirme deyince. Şimdi hem çocuğunuz gibi görüp hem nasıl haşır neşir olamıyorsunuz diyebilirsiniz ama aldı getirdi bir kere. Benimde elimden gelen bu. Yine de yeterli gelmezse evet bile isteye mutsuzluğa esir edemem

Eşim için değilki . Onu hiiiç umursamıyorum yordu beni. Sahiplendirsem aklım kalıcak. yani biraz yadırgayabilirsiniz bu cümlemi ama çocuklarımı bir yere emanet etsem aynı korku oluyor sahiplendirme deyince. Şimdi hem çocuğunuz gibi görüp hem nasıl haşır neşir olamıyorsunuz diyebilirsiniz ama aldı getirdi bir kere. Benimde elimden gelen bu. Yine de yeterli gelmezse evet bile isteye mutsuzluğa esir edemem
Yo hiç demem tam tersi çok güzel kalbiniz var derim Travmaniz olduğu hâlde o masum için çare arıyorsunuz.Ama bu sizin değil eşinizin meselesi olmalı.Size danışmadan getirip tüm maddi,manevi yükü sizin sırtınıza yuklememeli.Çozumu kendisi bulmalı .Ha karakteri bu arkasını hep ben topluyorum diyorsanız artık bırakıp sorumluluk yükleme zamanı gelmiş.Verin eline köpeğin tasmasini ilgilensin.Siz bu sorumluluk altında ezileceginize sesiniz çıksın.Olmuyorsa iyi bir aileye verin.Vicdan yükü olur anliyorum ama bu işin sonu yok......

Yo hiç demem tam tersi çok güzel kalbiniz var derim Travmaniz olduğu hâlde o masum için çare arıyorsunuz.Ama bu sizin değil eşinizin meselesi olmalı.Size danışmadan getirip tüm maddi,manevi yükü sizin sırtınıza yuklememeli.Çozumu kendisi bulmalı .Ha karakteri bu arkasını hep ben topluyorum diyorsanız artık bırakıp sorumluluk yükleme zamanı gelmiş.Verin eline köpeğin tasmasini ilgilensin.Siz bu sorumluluk altında ezileceginize sesiniz çıksın.Olmuyorsa iyi bir aileye verin.Vicdan yükü olur anliyorum ama bu işin sonu yok......
Çok teşekkür ederim. Belki bu zaman sıkışması arasında onun yüzü suyu hürmetine hayatıma bir sihirli el değer de herşey sakinlikle-sükunetle cereyan eder.

Çok teşekkür ederim. Belki bu zaman sıkışması arasında onun yüzü suyu hürmetine hayatıma bir sihirli el değer de herşey sakinlikle-sükunetle cereyan eder.
Kalbiniz güzel ama gerçekler var bu hayatta bu şartlarda Sabah 6 da tenha bir yerde gezmek akıl işi değil.Simdi değil ama sonra başınıza iş gelir.Müslümanin akıllısı makbuldür.

Evlat sahibi olmak gibi birşey bu.Sonradan çok sevmek olurmu bilmiyorum.Esiniz layıkıyla bakmalı tüm sorumluluk size kalmamalı.Onlarinda duyguları olduğu için yedir gezdir veterinere götürle bitmez

malesef. dediğim gibi tartışmaktan yoruldum. Çok umursamaz değil. ya da siz karar verin ben iyice yoruldum
ağzında kist çıkmıştı 6 aylıkken. mesela onda derdine düştü çok uğraştı araştırdı ameliyatla aldırdı başında bekledi. ayağı kırıldı tek bir saniye beklemeden ameliyat olması için çabaladı. ama temel gereksinimler SIFIR. Mesela ben özen gösteririm suyunu bile arıtmadan veririm o nadiren verdiğinde banyodan falan veriyor. Bu hoşuma gitmiyor.
Köpeğin ayağı nasıl kırıldı ?

Pet parktaki banktan atladı. Aslında mesafe çok kısaydı bir basamakla eşdeğer fakat bacakları çok ince olunca böyle olabiliyormuş veterinerin dediğine göre.

Merhaba arkadaşlar,

Bir derdim var ve fikirlerinize çok ihtiyacım var. Yaklaşık 1,5 yıl önce eşim, benim istemediğim halde bir köpek aldı. (İstememe sebebim küçükken bir olay yaşadım travma gibi kaldı uzaktan seviyorum hepsini, buna rağmen yine de çok çabaladım) Onu aldığımızda 2 aylıktı. O zamandan beri tüm temizlik ve bakım işleriyle ben ilgileniyorum. Ama çalışıyorum; sabah 7'de iki çocuğumla evden çıkıyorum, akşam 7 gibi eve dönüyoruz. Gün boyu o hep yalnız kalıyor, bu da beni çok üzüyor. Eşim köpeği hevesle almasına rağmen hiç ilgilenmiyor. Bu duruma çok kızıyorum, hergün ama hergün söyleniyorum ama tık yok. Sizde saydıracaksınız ama saydırmayın hiç ben yoruldum onu tartışmaktan. Sadece ben çözmek istiyorum. Onu sahiplendirmeye kıyamıyorum. Ne kadar haşır neşir olamasam da onu seviyorum.

İşten geldiğimde saat geç oluyor yani hava karanlık oluyor. O saatte tek başıma parka çıkmaya korkuyorum. Onun bu kadar yalnız kalması ona zarar verir mi diye çok üzülüyorum.

Bu konuda ne yapabilirim? Korkumu yenecek önerileriniz var mıdır , belki evde enerjisini atmak için oyunlar olabilir, benzer bir durum yaşayanlarınız var mı? Fikirlerinize ve önerilerinize gerçekten çok ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Evde istediği kadar enerji atsın köpekler yere basması gereken canlılar sahiplendirmeyi düşündünüz mü hiç

Evde istediği kadar enerji atsın köpekler yere basması gereken canlılar sahiplendirmeyi düşündünüz mü hiç
Evet aklımdan geçti ama geri yapamayacağıma karar verdim içime sinmedi. Erkenden çıkıp akşamda yemekten önce 15-20 dk kadar çıkaracağım. Birde öyle deneyip, ruh haline bakacağım. Umarım iyi gelir.

Kıyamam pek de küçükmüş 🥺🥺 yuvasından ayrılması mı daha kötü yoksa tüm gün kapalı kalması mı bilemedim.
Evet küçücük. benimde biraz olsun alışmam da çok payı var. Yani iki dış kapı var araba sesimizi duysa geldiğimi anlıyor. Emek verdiğimi anlayıp sanki anlamlı anlamlı bakıyor. Bazen çok ürpersem de tüylerini okşuyorum videolardaki gibi patisi ile elimi çekiyor tekrar sev diye. Bunlar aklıma gelince asla sahiplendiremem galiba diyorum.

Evet küçücük. benimde biraz olsun alışmam da çok payı var. Yani iki dış kapı var araba sesimizi duysa geldiğimi anlıyor. Emek verdiğimi anlayıp sanki anlamlı anlamlı bakıyor. Bazen çok ürpersem de tüylerini okşuyorum videolardaki gibi patisi ile elimi çekiyor tekrar sev diye. Bunlar aklıma gelince asla sahiplendiremem galiba diyorum.
Siz bence korkunuzu tamamen yener çok da iyi bakarsınız
Sizde o sevgi dolu yüreği gördüm ben

öncelikle başta istemediğiniz halde köpüşü bu kadar düşündüğünüze göre çok iyi bir insansınız. Size 6 yıllık bir köpüş annesi olarak yazıyorum.ücretsiz sahiplendirin diyen insanların içinde zaten yeterince hayvan sevgisi yok. Lütfen dikkate almayin.ben ve eşim çalışan insanlarız. Sabahları 10 15 dk kadar tuvalet ihtiyacı için çıkarıyoruz. Aksamlari ise 30 ile 40 dk kadar. Köpeğimiz gayet mutlu bu süreler içerisinde.evde yeri geliyor 10 saat yalniz kalıyor ama genelde evde yalnız kalma süresi 6 saat kadar.enerjisini atması için eve birkaç peluş oyuncak alın sizde evde yokkende oynar ve peluş oyuncak ses çıkarmadıği için komsuları rahatsız etmez. Biz birde evde sıkılmasın diye camın önüne eski bir sehpa yerlestirdik genis olanlardan onun üzerine oturup dısarıyı seyrediyor gün içinde.park evinize çok mu uzak ve köpeğiniz çok mu büyük bilmiyorum ama ilk olarak sadece parka gidip dönme şeklinde 5 er dakikalık yürüyüşler yapın .park uzaksa alışmak için sokağınızda bi git gel yapın alışırsınız. Köpeğinize yapabileceğiniz en büyük kötülük başkasına vermek sizler dışında herkes onun için yabancı .evcil hayvan bir eşya degil duyguları var. Merak etmeyin evde olmaktan mutsuz değil.

Öncelikle istemediğiniz halde eve gelince ilgilrnmeniz ve onun için endişe etmeniz çok güzel bunu belirteyim.
Benim anlamadığım köpek evde nerde duruyor? Korkuyorum arada başını okşayabiliyorum dediğiniz için soruyorum. Köpek siz ilgilendiğiniz için evde sizin üstünüze atlaması lazım. Siz otururken gelip kucağınıza çıkmak istemesi lazım. Yani köpek evde sizden uzakta nasıl duruyor?
Bir de köpekler kediler gibi değil. Evde uzun saatler tek kalması ve dışarı çıkartılmaması maalesef sağlıkları için iyi olmaz. Sabah akşam 20 şer dak çıkartmaya çalışın. Akşamları evde de sevip oyun oynarsanız belki olabilir ama eşiniz ne işe yarıyor? Hayvanı alıp ilgilenmemek ne demek? Eşiniz sabahları çıkartsın akşamları da siz çıkarın. Çıkartmıyorsa iyi bir cinnet geçirmeyi hak etmiş bence

X