Yeni kararlar almış kendime, bir kahve..Selam arkadaşlar, ben zaman zaman kendimle dertleşebildiğim ufak bir konu açmak istedim. Kendimi eleştirebildiğim, yanında olabildiğim, hatalarımdan, doğrularımdan, yanlışlarımdan ve hayallerimden bahsedebileceğim bir yer olsun istedim kendime. Eğer isterseniz siz de burada paylaşabilirsiniz. Ben kendime ne kadar hatırlatsam da herkesin aynı şeyleri hissettiğini vs okumak daha etkili olabilir. Belki biz de birbirimizden olumlu şekilde etkilenebiliriz :) Kendine iyi gelebilen tüm hemcinslerime.. ♡
---
Biliyorum bazen kendini kötü hissediyor, ya da öyle sanıyorsun. Bazı güzel günleri çok özlüyor ve bunun için hüzünleniyorsun. Kendini ve düşüncelerini değiştirmeye çok çabalıyor; ama pes edip kaldığın yerden devam ediyorsun. Kendine hayat ile ilgili birçok şey telkin edip uygulama da sınıfta kalıyorsun. Bir tek kendin böylesin sanıp daha da üzülüyorsun.
Bunları sana yazıyorum çünkü hem sorunların hem de çözümlerin farkındasın. Sadece unutabiliyorsun, ya da işine gelmiyor:). Eee olsun o kadar da... Bir tek sorun sen de yok bunu biliyorsun. Kendini iyileştirmenin yollarını arıyor hatta bulabiliyorsun da. Kendini tanıyorsun, sana ne iyi gelir biliyorsun. Bence çok şanslısın bu konuda. İyi giden şeyleri görmekten hep kaçıyor, kötüleri görmeye odaklıyorsun kendini. Bu günler de kendini değiştirmeye kalkındın ve bu sana daha iyi hissettiriyor. Değişmek derken, düşüncelerini, odaklandığın şeylerden bahsediyorum. Yapmak isteyip de yapamadığın ya da yapmaya üşendiğin birçok şeyi iki gündür ertelemeden ve söylenmeden yapıyorsun. Düzene oturduğunda eminim sana daha zevkli gelecek bu şeyler.
Buraya yazıyorum çünkü seni, yani beni, uzaktan izlemeye karar verdim. Herkesten beklediğin o cesareti, o onayı sana verecek olan aslında sensin, ya da ben. Ben hep benim yanımdayım...
FARKINDA OLMAK...Selam arkadaşlar, ben zaman zaman kendimle dertleşebildiğim ufak bir konu açmak istedim. Kendimi eleştirebildiğim, yanında olabildiğim, hatalarımdan, doğrularımdan, yanlışlarımdan ve hayallerimden bahsedebileceğim bir yer olsun istedim kendime. Eğer isterseniz siz de burada paylaşabilirsiniz. Ben kendime ne kadar hatırlatsam da herkesin aynı şeyleri hissettiğini vs okumak daha etkili olabilir. Belki biz de birbirimizden olumlu şekilde etkilenebiliriz :) Kendine iyi gelebilen tüm hemcinslerime.. ♡
---
Biliyorum bazen kendini kötü hissediyor, ya da öyle sanıyorsun. Bazı güzel günleri çok özlüyor ve bunun için hüzünleniyorsun. Kendini ve düşüncelerini değiştirmeye çok çabalıyor; ama pes edip kaldığın yerden devam ediyorsun. Kendine hayat ile ilgili birçok şey telkin edip uygulama da sınıfta kalıyorsun. Bir tek kendin böylesin sanıp daha da üzülüyorsun.
Bunları sana yazıyorum çünkü hem sorunların hem de çözümlerin farkındasın. Sadece unutabiliyorsun, ya da işine gelmiyor:). Eee olsun o kadar da... Bir tek sorun sen de yok bunu biliyorsun. Kendini iyileştirmenin yollarını arıyor hatta bulabiliyorsun da. Kendini tanıyorsun, sana ne iyi gelir biliyorsun. Bence çok şanslısın bu konuda. İyi giden şeyleri görmekten hep kaçıyor, kötüleri görmeye odaklıyorsun kendini. Bu günler de kendini değiştirmeye kalkındın ve bu sana daha iyi hissettiriyor. Değişmek derken, düşüncelerini, odaklandığın şeylerden bahsediyorum. Yapmak isteyip de yapamadığın ya da yapmaya üşendiğin birçok şeyi iki gündür ertelemeden ve söylenmeden yapıyorsun. Düzene oturduğunda eminim sana daha zevkli gelecek bu şeyler.
Buraya yazıyorum çünkü seni, yani beni, uzaktan izlemeye karar verdim. Herkesten beklediğin o cesareti, o onayı sana verecek olan aslında sensin, ya da ben. Ben hep benim yanımdayım...
bir kahvenin, 40 yıllık hatrı varsa; kendinin daha da çok hatrı olmalı bu dünyada.Yeni kararlar almış kendime, bir kahve..
Gencim, yaparım o halde!FARKINDA OLMAK...
ÜMİT ETMEK...
ŞÜKRETMEK...
ZAMANA BIRAKMAK...
ÇOK GENÇ OLDUĞUNU HATIRLAMAK...
senin yapman gereken aslında bu, elbette hepimiz aynı şekilde. sadece daha da genç olduğun için , bunu özellikle söylemek istedim :)))
SİNAN CANAN hocanın videolarını izlemeni tavsiye ederim, tam hatırlayamıyorum ama beynin olumsuzluğa yönlendirmesinin bilimsel açıklamasını yapıyordu, yani bu aslında karaktere bağlı değil de, beynin çalışma sistemine bağlı. tabi bazı insanlar, negatif olabilirler ama kasettetiğimiz şey bu değil, olumsuzu düşünme tam da beynin savunma sistemi ile alakalı bir şeydi. daha detaylı ve uzun bir ifade, aslında tam anlatacak durumu. takip edebilirsin.Sevgili kendim; bu aralar yalnız kalmaktan korkuyorum. Sanki yalnız kalınca hep olumsuzlukları düşünüyorum. İnsan hep böyle midir? Herkes mi olumsuzluğa odaklıdır bilmiyorum. Geçen ay bir cenazemiz vardı bunun için yolda giderken aklıma annemlerin de yolda olduğu geldi ve bir an kaza yapabileceklerini düşündüm. Çok geçmedi mesaj attım ne yaptınız diye. Mesajımdan 1 dakika sonra kaza yapmışlar. Şükür ki sadece maddi kayıplı bir kazaydı. Ne düşünüyorsak onu yaşıyoruz herhalde bilemiyorum.
Bunları öyle kısa bir yazdım çünkü iyi düşünmeye odaklamak istiyorum kendimi. İyi düşünelim, iyi olsun..
artı, yanlızlık hissi yaşanan şeyler ile de alakalıdır mesela genelde çok kalabalık ailede yetişen cocuklarda görülür ya tam tersi anne baba çalışan ve evde hep tek olan, ya da anne babası ayrı... ya aslında tam özetle; kendini anne ya da baba tarafından korunaklı hissetmeyen , uzun ve derin bir yanlızlık hisseden insanların, yetişkinlikte yanlızlık hisleri çok derin olurmuş.Sevgili kendim; bu aralar yalnız kalmaktan korkuyorum. Sanki yalnız kalınca hep olumsuzlukları düşünüyorum. İnsan hep böyle midir? Herkes mi olumsuzluğa odaklıdır bilmiyorum. Geçen ay bir cenazemiz vardı bunun için yolda giderken aklıma annemlerin de yolda olduğu geldi ve bir an kaza yapabileceklerini düşündüm. Çok geçmedi mesaj attım ne yaptınız diye. Mesajımdan 1 dakika sonra kaza yapmışlar. Şükür ki sadece maddi kayıplı bir kazaydı. Ne düşünüyorsak onu yaşıyoruz herhalde bilemiyorum.
Bunları öyle kısa bir yazdım çünkü iyi düşünmeye odaklamak istiyorum kendimi. İyi düşünelim, iyi olsun..
tabi teşekkürler tavsiye için bakacağım muhakkak.SİNAN CANAN hocanın videolarını izlemeni tavsiye ederim, tam hatırlayamıyorum ama beynin olumsuzluğa yönlendirmesinin bilimsel açıklamasını yapıyordu, yani bu aslında karaktere bağlı değil de, beynin çalışma sistemine bağlı. tabi bazı insanlar, negatif olabilirler ama kasettetiğimiz şey bu değil, olumsuzu düşünme tam da beynin savunma sistemi ile alakalı bir şeydi. daha detaylı ve uzun bir ifade, aslında tam anlatacak durumu. takip edebilirsin.
aslında yalnızlık hissi değil de yalnız kalınca daha olumsuz oluyorum benartı, yanlızlık hissi yaşanan şeyler ile de alakalıdır mesela genelde çok kalabalık ailede yetişen cocuklarda görülür ya tam tersi anne baba çalışan ve evde hep tek olan, ya da anne babası ayrı... ya aslında tam özetle; kendini anne ya da baba tarafından korunaklı hissetmeyen , uzun ve derin bir yanlızlık hisseden insanların, yetişkinlikte yanlızlık hisleri çok derin olurmuş.
eskiler ne der, şeytan vesvese verir, vesvese dediğimiz şey dusunceler, kuruntular, supheler, olumsuz seylerdır. bu da yanlızken ortaya cıkan bır sey zaten. yani cok normal.aslında yalnızlık hissi değil de yalnız kalınca daha olumsuz oluyorum ben
hahaha doğru ilk yalnız kaldığımda bunları deneyeceğimmmeskiler ne der, şeytan vesvese verir, vesvese dediğimiz şey dusunceler, kuruntular, supheler, olumsuz seylerdır. bu da yanlızken ortaya cıkan bır sey zaten. yani cok normal.
kendını mesgul et, yanlız kalınca fılm ızle, muzık dınle dans et, örgü ör :)))